//Add More external stylesheets Πώς να αναγνωρίσετε τις πλαστές κάρτες SD και τα USB flash drives


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Πώς να αναγνωρίσετε τις πλαστές κάρτες SD και τα USB flash drives

read

Το φαινόμενο των "fakeflash" έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια. Αν και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει για αυτό, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικά κατά την αγορά  SD ή  USB flash  καθώς μπορεί να είναι πλαστά.

Το "fakeflash" αναφέρεται σε φλας μνήμης που πωλούνται ως γνήσια προϊόντα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πλαστά. Αυτά τα πλαστά προϊόντα συνήθως έχουν χαμηλότερη χωρητικότητα αποθήκευσης από αυτή που δηλώνεται στη συσκευασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αγοράσετε ένα φλας μνήμης 64GB, αλλά στην πραγματικότητα να είναι μόνο 8GB ή ακόμα και λιγότερο από αυτό.

Η χρήση πλαστών φλας μνήμης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση και την ασφάλεια των δεδομένων μας. Όταν αγοράζουμε ένα φλας μνήμης, συνήθως το κάνουμε για να αποθηκεύσουμε σημαντικά αρχεία, όπως φωτογραφίες, βίντεο ή έγγραφα. Αν όμως το flash drive δεν έχει την αναμενόμενη χωρητικότητα, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε όλα τα αρχεία μας ή να χάσουμε δεδομένα που έχουμε ήδη αποθηκεύσει.

Επιπλέον, τα πλαστά flash drives μπορεί να είναι επιρρεπή σε βλάβες και αποτυχίες. Εάν χρησιμοποιούμε ένα πλαστό flash drive για να αποθηκεύσουμε σημαντικά δεδομένα, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να τα χάσουμε λόγω μιας απροσδόκητης βλάβης.

Πολλές μονάδες flash USB και κάρτες SD πωλούνται σε ιστότοπους δημοπρασιών σε πολύ φθηνές τιμές Είναι συνήθως υψηλής χωρητικότητας (16, 32 GB, 64 GB ή 128 GB, ακόμη και παραπάνω)  και συνήθως προέρχονται από την Άπω Ανατολή.

Το ψεύτικο προϊόν συνήθως κατασκευάζεται από ένα κακής ποιότητας ή ελαττωματικό μικρότερο τσιπ μνήμης flash (και πιθανώς ένα τσιπ μνήμης «απόρριψης» δεύτερης κατηγορίας.

Για να ανιχνεύσουμε αυτά τα πλαστά flash drives και κάρτες μνήμης, υπάρχει μια εξαιρετική εφαρμογή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το FakeFlashTest. Πρόκειται για ένα δωρεάν λογισμικό που μπορεί να ελέγξει την πραγματική χωρητικότητα ενός flash drive ή μιας κάρτας μνήμης.

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Αρκεί να κατεβάσετε το λογισμικό και στη συνέχεια να το τρέξετε στον υπολογιστή σας. Κατόπιν συνδέετε το flash drive ή την κάρτα μνήμης που θέλετε να ελέγξετε και το FakeFlashTest θα αναλάβει τον έλεγχο. Σε λίγα λεπτά, θα σας δώσει μια αναφορά για την πραγματική χωρητικότητα της συσκευής.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που αναπτύχθηκε από τον Steve Si για να βοηθήσει τους χρήστες να αναγνωρίζουν τις πλαστές κάρτες SD και flash drives. Αυτή η έκδοση παρέχει μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδο για την εντοπισμό των πλαστών προϊόντων και τη διάγνωση της ποιότητας της μνήμης.

Εκτελεί μια σειρά ελέγχων για να εντοπίσει τις πλαστές κάρτες SD και flash drives. Αυτά τα ελέγχει περιλαμβάνουν την επαλήθευση της χωρητικότητας της μνήμης, την ανίχνευση των ελαττωματικών τομέων μνήμης και την ανάλυση της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο, το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από την απώλεια και την καταστροφή.


Γνήσια κάρτα SD


Μετά τον έλεγχο του USB


  1. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η συσκευή μνήμης σας «δούλευε» πριν χρησιμοποιήσετε το FFT, αλλά τώρα δεν μπορείτε να την επαναδιαμορφώσετε.
  2. Το FFT διαβάζει και γράφει μόνο τους κανονικούς, τυπικούς τομείς στη συσκευή μνήμης σας. Δεν κάνει τίποτα ' ιδιαίτερο ' στη συσκευή.
  3. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την αποτυχία αναδιαμόρφωσης είναι ότι προσπαθείτε να τον μορφοποιήσετε ως τόμο NTFS.
  4. Ο λόγος που λειτουργούσε όταν το λάβατε για πρώτη φορά, είναι συνήθως επειδή είχε αρχικά διαμορφωθεί ως FAT32.
FAKE USB

Εάν δεν μπορείτε καθόλου να χωρίσετε/διαμορφώσετε τη μονάδα USB ή εάν τα Windows/Linux δεν εντοπίζουν τώρα καν τη μονάδα USB, τότε η συσκευή σας είναι πλέον DEAD! Αυτό συμβαίνει συχνά όταν οι εγγραφές τομέα γίνονται σε πλαστές μονάδες USB σε τομείς που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν κοντά στο τέλος της μεγάλης ψεύτικης μονάδας δίσκου.

Για παράδειγμα, το υλικολογισμικό του ελεγκτή μονάδας USB καλείται να γράψει σε έναν τομέα στα 128 GB, αλλά υπάρχουν μόνο 16 GB μνήμης flash  και το υλικολογισμικό/ελεγκτής μπερδεύεται εντελώς (επειδή έχει παραβιαστεί).

Πώς να αποφύγετε τα fake USB flash drives

  1. Οι γνήσιες κάρτες SD και flash drives συνήθως έρχονται σφραγισμένες στη συσκευασία τους. Προσέξτε αν υπάρχουν οποιαδήποτε ένδειξη ανοίγματος ή αλλαγής της συσκευασίας, καθώς αυτό μπορεί να υποδηλώνει πλαστή συσκευή.
  2. Ελέγξτε  για τυπογραφικά λάθη, τη γραμματοσειρά και την τοποθέτηση των λογοτύπων στη συσκευή. Οι πλαστές συσκευές μπορεί να έχουν ατέλειες στην εκτύπωση ή να χρησιμοποιούν λανθασμένα λογότυπα.
  3. Οι πλαστές συσκευές συνήθως έχουν φθηνά υλικά κατασκευής και είναι λιγότερο ανθεκτικές από τις γνήσιες συσκευές. Εξετάστε την ποιότητα του πλαστικού, τα φινιρίσματα και την υφή της συσκευής.
  4. Οι πλαστές συσκευές συχνά παρουσιάζουν πλαστή χωρητικότητα αποθήκευσης. Για παράδειγμα, μια πλαστή κάρτα SD που αναγράφει 128GB μπορεί να έχει πραγματική χωρητικότητα πολύ μικρότερη από αυτήν.
  5.  Οι πλαστές συσκευές συχνά δεν μπορούν να παράσχουν την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που υποστηρίζουν οι γνήσιες συσκευές. Μπορείτε να εκτελέσετε τεστ ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το CrystalDiskMark για να ελέγξετε αν η συσκευή ανταποκρίνεται στις αναμενόμενες ταχύτητες.
  6.  Οι γνήσιες συσκευές συνήθως διαθέτουν έναν μοναδικό σειριακό αριθμό που μπορείτε να ελέγξετε για πιστοποίηση στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Ελέγξτε αν υπάρχουν διαφορές στον σειριακό αριθμό ή αν είναι απουσιάζει εντελώς.
  7. Υπάρχουν εργαλεία λογισμικού που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε την αυθεντικότητα των καρτών SD και flash drives. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό που σας παρουσιάζουμε για να εκτελέσετε ένα τεστ γραφής/ανάγνωσης στη συσκευή και να ελέγξετε αν η πραγματική χωρητικότητα συμφωνεί με την αναγραφόμενη.
  8. Αγορά από αξιόπιστους προμηθευτές: Επιλέξτε να αγοράσετε κάρτες SD και flash drives από αξιόπιστους κατασκευαστές ή εξουσιοδοτημένους πωλητές. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο να αποκτήσετε πλαστά προϊόντα.
  9. Αν η τιμή μιας κάρτας SD ή ενός flash drive φαίνεται πολύ χαμηλή σε σύγκριση με την αγορά, είναι πιθανόν να πρόκειται για πλαστή συσκευή. Οι απίστευτα χαμηλές τιμές συχνά αντανακλούν την ποιότητα και την απόδοση της συσκευής.
  10.  Αξιολογήστε τον πωλητή: Αν προτιμάτε να αγοράζετε από διαδικτυακές πλατφόρμες, ελέγξτε την αξιοπιστία του πωλητή. Διαβάστε τα σχόλια και τις αξιολογήσεις από άλλους αγοραστές 
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Το FakeFlashTest
(O κωδικός αποσυμπίεσης του αρχείου είναι : fake)


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .