Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πλαστές κάρτες SD και τα USB flash drives

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πλαστές κάρτες SD και τα USB flash drives

read

Το φαινόμενο των "fakeflash" έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια. Αν και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει για αυτό, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικά κατά την αγορά  SD ή  USB flash  καθώς μπορεί να είναι πλαστά.

Το "fakeflash" αναφέρεται σε φλας μνήμης που πωλούνται ως γνήσια προϊόντα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πλαστά. Αυτά τα πλαστά προϊόντα συνήθως έχουν χαμηλότερη χωρητικότητα αποθήκευσης από αυτή που δηλώνεται στη συσκευασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αγοράσετε ένα φλας μνήμης 64GB, αλλά στην πραγματικότητα να είναι μόνο 8GB ή ακόμα και λιγότερο από αυτό.

Η χρήση πλαστών φλας μνήμης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση και την ασφάλεια των δεδομένων μας. Όταν αγοράζουμε ένα φλας μνήμης, συνήθως το κάνουμε για να αποθηκεύσουμε σημαντικά αρχεία, όπως φωτογραφίες, βίντεο ή έγγραφα. Αν όμως το flash drive δεν έχει την αναμενόμενη χωρητικότητα, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε όλα τα αρχεία μας ή να χάσουμε δεδομένα που έχουμε ήδη αποθηκεύσει.

Επιπλέον, τα πλαστά flash drives μπορεί να είναι επιρρεπή σε βλάβες και αποτυχίες. Εάν χρησιμοποιούμε ένα πλαστό flash drive για να αποθηκεύσουμε σημαντικά δεδομένα, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να τα χάσουμε λόγω μιας απροσδόκητης βλάβης.

Πολλές μονάδες flash USB και κάρτες SD πωλούνται σε ιστότοπους δημοπρασιών σε πολύ φθηνές τιμές Είναι συνήθως υψηλής χωρητικότητας (16, 32 GB, 64 GB ή 128 GB, ακόμη και παραπάνω) ( στη φωτογραφία βλέπετε ένα USB που αγοράστηκε με χωρητικότητα 4GB  και στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 800 MB) και συνήθως προέρχονται από την Άπω Ανατολή.

Το ψεύτικο προϊόν συνήθως κατασκευάζεται από ένα κακής ποιότητας ή ελαττωματικό μικρότερο τσιπ μνήμης flash (και πιθανώς ένα τσιπ μνήμης «απόρριψης» δεύτερης κατηγορίας. 

Για να ανιχνεύσουμε αυτά τα πλαστά flash drives και κάρτες μνήμης, υπάρχει μια εξαιρετική εφαρμογή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  το FakeFlashTest. Πρόκειται  για  ένα δωρεάν λογισμικό που μπορεί να ελέγξει την πραγματική χωρητικότητα ενός flash drive ή μιας κάρτας μνήμης.

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Αρκεί να κατεβάσετε το λογισμικό  και  στη συνέχεια να το τρέξετε στον υπολογιστή σας. Κατόπιν συνδέετε το flash drive ή την κάρτα μνήμης που θέλετε να ελέγξετε και το FakeFlashTest θα αναλάβει τον έλεγχο. Σε λίγα λεπτά, θα σας δώσει μια αναφορά για την πραγματική χωρητικότητα της συσκευής.

Πρόκειται για  ένα εργαλείο που αναπτύχθηκε από τον Steve Si για να βοηθήσει τους χρήστες να αναγνωρίζουν τις πλαστές κάρτες SD και flash drives. Αυτή η έκδοση παρέχει μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδο για την εντοπισμό των πλαστών προϊόντων και τη διάγνωση της ποιότητας της μνήμης.

Εκτελεί μια σειρά ελέγχων για να εντοπίσει τις πλαστές κάρτες SD και flash drives. Αυτά τα ελέγχει περιλαμβάνουν την επαλήθευση της χωρητικότητας της μνήμης, την ανίχνευση των ελαττωματικών τομέων μνήμης και την ανάλυση της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο, το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από την απώλεια και την καταστροφή.

Γνήσια κάρτα SD


ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ USB

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η συσκευή μνήμης σας «δούλευε» πριν χρησιμοποιήσετε το FFT, αλλά τώρα δεν μπορείτε να την επαναδιαμορφώσετε.

Το FFT διαβάζει και γράφει μόνο τους κανονικούς, τυπικούς τομείς στη συσκευή μνήμης σας. Δεν κάνει τίποτα ' ιδιαίτερο ' στη συσκευή.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την αποτυχία αναδιαμόρφωσης είναι ότι προσπαθείτε να τον μορφοποιήσετε ως τόμο NTFS.

Ο λόγος που λειτουργούσε όταν το λάβατε για πρώτη φορά, είναι συνήθως επειδή είχε αρχικά διαμορφωθεί ως FAT32.

Εάν δεν μπορείτε καθόλου να χωρίσετε/διαμορφώσετε τη μονάδα USB ή εάν τα Windows/Linux δεν εντοπίζουν τώρα καν τη μονάδα USB, τότε η συσκευή σας είναι πλέον DEAD! Αυτό συμβαίνει συχνά όταν οι εγγραφές τομέα γίνονται σε πλαστές μονάδες USB σε τομείς που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν κοντά στο τέλος της μεγάλης ψεύτικης μονάδας δίσκου. 

Για παράδειγμα, το υλικολογισμικό του ελεγκτή μονάδας USB καλείται να γράψει σε έναν τομέα στα 128 GB, αλλά υπάρχουν μόνο 16 GB μνήμης flash  και το υλικολογισμικό/ελεγκτής μπερδεύεται εντελώς (επειδή έχει παραβιαστεί).


Πώς να αποφύγουμε τα πλαστά φλας μνήμης;

  1. Αγοράζουμε μόνο από αξιόπιστους πωλητές. Επιλέγουμε γνωστά καταστήματα ή αξιόπιστες ιστοσελίδες για την αγορά φλας μνήμης.
  2. Ελέγχουμε τη συσκευασία. Ψάχνουμε για οποιαδήποτε ένδειξη ότι το προϊόν είναι γνήσιο, όπως αυθεντικό λογότυπο ή σφραγίδα.
  3. Επιβεβαιώνουμε τη χωρητικότητα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικά προγράμματα ελέγχου για να επαληθεύσουμε την πραγματική χωρητικότητα του φλας μνήμης.
  4. Διαβάζουμε κριτικές και αξιολογήσεις. Πριν αγοράσουμε ένα φλας μνήμης, διαβάζουμε τις εμπειρίες άλλων αγοραστών για να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του προϊόντος.

Συνοψίζοντας, πρόκειται ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ανιχνεύσετε πλαστά flash drives και κάρτες μνήμης. Με τη χρήση του λογισμικού, μπορείτε να ελέγξετε την πραγματική χωρητικότητα των συσκευών πριν τα αγοράσετε ( αν  και αυτό δεν είναι εφικτό πάντα). Αυτό σας εξασφαλίζει ότι θα πάρετε αυτό που πληρώνετε και θα προστατεύσετε τα δεδομένα σας από απώλειες. 
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Το FakeFlashTest
(O κωδικός αποσυμπίεσης του αρχείου είναι : fake)