//Add More external stylesheets

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Custom Resolution Utility : Αλλάξτε την ανάλυση της οθόνης σας

read



Η τεχνολογία των οθονών έχει εξελιχθεί με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μας απίστευτη ευκρίνεια και ποιότητα εικόνας. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να προσαρμόσουμε την ανάλυση της οθόνης μας για να απολαύσουμε τα παιχνίδια ή τα πολυμέσα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Το Custom Resolution Utility (CRU  είναι ένα εργαλείο επεξεργασίας EDID που επικεντρώνεται στη δημιουργία προσαρμοσμένων αναλύσεων. Το CRU σας δείχνει πώς η οθόνη ορίζει τις αναλύσεις και άλλες δυνατότητες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τις αλλάξετε. Μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένες αναλύσεις, να αφαιρέσετε ανεπιθύμητες αναλύσεις, να επεξεργαστείτε τα εύρη FreeSync και πολλά άλλα. Το CRU δημιουργεί λογισμικά EDID αντικαταστάσεις στο μητρώο και δεν τροποποιεί το υλικό.

Πρόκειται για ένα δωρεάν λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν την ανάλυση και τις ρυθμίσεις της οθόνης τους πέρα από τις προεπιλεγμένες επιλογές που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Με το CRU, μπορείτε να προσαρμόσετε την ανάλυση, τον ρυθμό ανανέωσης, την αναλογία πλευρών και άλλες ρυθμίσεις, προσφέροντας περισσότερο έλεγχο και ευελιξία στην εμφάνιση της οθόνης σας.

Αφού το κατεβάσετε και το εγκαταστήσετε, ανοίγετε το πρόγραμμα και βλέπετε μια λίστα με τις υποστηριζόμενες αναλύσεις για την οθόνη σας. Μπορείτε να προσθέσετε νέες αναλύσεις, να τις επεξεργαστείτε ή να τις διαγράψετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μετά την επεξεργασία των ρυθμίσεων, αποθηκεύετε τις αλλαγές σας και επανεκκινείτε τον υπολογιστή σας για να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις.

Πριν από τις Αλλαγές :

Προτού κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, εξοικειωθείτε με την εκκίνηση των Windows σε ασφαλή λειτουργία χρησιμοποιώντας ένα δίσκο αποκατάστασης σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε την οθόνη. 

Ξεκινώντας :

1. Τρέξτε το CRU.exe. Ενδέχεται να εμφανιστεί προτροπή UAC επειδή χρειάζεται άδεια για πρόσβαση στο μητρώο.
2. Επιλέξτε μια οθόνη από τη λίστα.
3. Επεξεργαστείτε τη διαμόρφωση όπως επιθυμείτε. Διαβάστε τις παρακάτω ενότητες για περισσότερες πληροφορίες.
4. Επαναλάβετε τα βήματα 2-3 για άλλες οθόνες αν χρειάζεται.
5. Πατήστε "OK" για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
6. Εκτελέστε το restart.exe για να επανεκκινήσετε τον οδηγό γραφικών.

Ρύθμιση Ανάλυσης :

Για να ρυθμίσετε την ανάλυση στις ρυθμίσεις οθόνης των Windows:

- Windows 10 : δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας > Ρυθμίσεις οθόνης > Προηγμένες ρυθμίσεις οθόνης > Ιδιότητες προσαρμογέα οθόνης > Καρτέλα "Οθόνη".
- Windows Vista/7/8/8.1 : δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας > Ανάλυση οθόνης > Προηγμένες ρυθμίσεις > Καρτέλα "Οθόνη".

Προσαρμοσμένες Αναλύσεις

Είναι ο προτιμώμενος τρόπος για να προσθέσετε προσαρμοσμένες αναλύσεις. Π
  1. Προτιμώμενη ανάλυση: Η πρώτη αναλυτική ανάλυση θεωρείται η προτιμώμενη ή εγγενής ανάλυση. Τουλάχιστον μία τέτοια ανάλυση θα πρέπει να υπάρχει για να οριστεί η εγγενής ανάλυση. Όλες οι άλλες αναλύσεις μπορούν να αφαιρεθούν αν δεν είναι απαραίτητες.
  2. Κλίμακα αναλύσεων: Οι κάρτες γραφικών θα προσθέσουν αυτόματα κάποιες κοινές χαμηλότερες αναλύσεις ως κλιμακωτές αναλύσεις. Για να επεξεργαστείτε τη λίστα των κλιμακωτών αναλύσεων για AMD και NVIDIA GPUs, χρησιμοποιήστε το Scaled Resolution Editor.
  3. Περιορισμοί ανάλυσης: Το CRU προσθέτει αναλύσεις οθόνης, όχι κλιμακωτές αναλύσεις. Οι χαμηλότερες αναλύσεις μπορούν να κλιμακωθούν στην εγγενή ανάλυση με την ενεργοποίηση της κλιμάκωσης GPU στον πίνακα ελέγχου της κάρτας γραφικών, αλλά οι υψηλότερες αναλύσεις δεν θα κλιμακωθούν κάτω από την GPU.
Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας πέρα από τα όρια που παρέχονται από τον κατασκευαστή, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε ομαλότερες κινήσεις στα παιχνίδια ή στην αναπαραγωγή βίντεο.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Custom Resolution Utility


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .