//Add More external stylesheets Drive Dot Shield : Αποτρέψτε την αυτόματη εκτέλεση αρχείων


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Drive Dot Shield : Αποτρέψτε την αυτόματη εκτέλεση αρχείων

read

Το Drive Dot Shield είναι μια δωρεάν εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τον Henry++, έναν ανεξάρτητο προγραμματιστή. Η εφαρμογή αυτή είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας προστατεύοντας τους από κακόβουλο λογισμικό και ιούς που μπορεί να προσπαθούν να εισέλθουν μέσω εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης, όπως USB flash drives.

Η εφαρμογή λειτουργεί με τον εντοπισμό και την αποτροπή της αυτόματης εκτέλεσης αρχείων που βρίσκονται σε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης όταν συνδέονται στον υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν μια εξωτερική συσκευή περιέχει έναν ιό ή κακόβουλο κώδικα, η εφαρμογή Drive Dot Shield θα αποτρέψει την εκτέλεση του αρχείου και θα προστατεύσει τον υπολογιστή από την μόλυνση.

Είναι απλή σε εγκατάσταση και χρήση και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες. Επιπλέον, είναι διαθέσιμη δωρεάν, καθιστώντας την προσβάσιμη για όλους τους χρήστες. Είναι συμβατή με όλες τις εκδόσεις των Windows από τα Windows XP και μετά.

Λειτουργεί μέσω ενός μηχανισμού που αποτρέπει την αυτόματη εκτέλεση αρχείων που βρίσκονται σε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης όταν συνδέονται στον υπολογιστή. Αυτό γίνεται μέσω της απενεργοποίησης της λειτουργίας "AutoRun" (Αυτόματη Εκτέλεση) των Windows.

Όταν συνδέετε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, όπως ένα USB flash drive, στον υπολογιστή σας, τα Windows προσπαθούν αυτόματα να εκτελέσουν κάποια αρχεία που βρίσκονται σε αυτήν τη συσκευή. Αν αυτά τα αρχεία περιέχουν κακόβουλο κώδικα, τότε ο υπολογιστής σας μπορεί να μολυνθεί.

Το  Drive Dot Shield αποτρέπει αυτό να συμβεί, απενεργοποιώντας τη λειτουργία "AutoRun". Αυτό σημαίνει ότι όταν συνδέετε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, τα αρχεία που βρίσκονται σε αυτήν δεν θα εκτελεστούν αυτόματα. Αντί γι' αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε εσείς ποια αρχεία θέλετε να ανοίξετε ή να εκτελέσετε.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για μία ισχυρή εφαρμογή ασφάλειας που μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία από τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Drive Dot Shield


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .