Πώς να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία του μενού επιλογών εκκίνησης

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Πώς να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία του μενού επιλογών εκκίνησης

read

Στα Windows 11, η διαδικασία ενεργοποίησης του μενού επιλογών εκκίνησης έχει αλλάξει ελαφρώς σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Αναζητώντας το μενού επιλογών εκκίνησης για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην εύρεση του. Σε αυτό το άρθρο, θα δείξουμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το μενού επιλογών εκκίνησης στα Windows 11.

Αρχικά, ας δούμε πώς μπορούμε να ανοίξουμε το μενού επιλογών εκκίνησης. Η πιο απλή μέθοδος είναι να  πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα "Windows" και "R" για να ανοίξετε το παράθυρο "Εκτέλεση". Στο παράθυρο "Εκτέλεση", πληκτρολογήστε "cmd" και πατήστε το πλήκτρο "Enter". Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο της γραμμής εντολών.Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή: "shutdown /r /o" και πατήστε το πλήκτρο "Enter".

Αυτή η εντολή θα επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας  σε μερικά δευτερόλεπτα και θα ανοίξει το μενού επιλογών εκκίνησης.  Αφού ανοίξει το μενού επιλογών εκκίνησης, θα έχετε πρόσβαση σε διάφορες επιλογές όπως η επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία, η επανεκκίνηση με χρήση της τελευταίας λειτουργικής ρύθμισης, η επανεκκίνηση με χρήση ενός επόμενου λειτουργικού συστήματος και  άλλες επιλογές.

Αυτές ήταν οι βασικές οδηγίες για το πώς να ενεργοποιήσετε το μενού επιλογών εκκίνησης στα Windows 11. Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να φανεί λίγο περίπλοκη για ορισμένους χρήστες, αλλά με αυτές τις οδηγίες, θα μπορέσετε εύκολα να το κάνετε.

Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο.