//Add More external stylesheets Sigil : Δημιουργήστε και επεξεργαστείτε eBooks με μορφή EPUB


Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Sigil : Δημιουργήστε και επεξεργαστείτε eBooks με μορφή EPUB

read

Η τεχνολογία έχει επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο που διαβάζουμε τα βιβλία. Τα ηλεκτρονικά βιβλία, γνωστά και ως eBooks, έχουν κατακτήσει την αγορά, προσφέροντας μια ευέλικτη και πρακτική εμπειρία ανάγνωσης. Ένα από τα πιο δημοφιλή μορφότυπα για τα eBooks είναι το EPUB. Στο παρόν άρθρο, θα εξετάσουμε το Sigil, ένα δωρεάν εργαλείο που επιτρέπει τη δημιουργία και επεξεργασία eBooks σε μορφή EPUB.

Το Sigil είναι ένα ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα επεξεργασίας βιβλίων που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και την επεξεργασία eBooks σε μορφή EPUB. Αναπτύσσεται και διατίθεται  από μια κοινότητα προγραμματιστών και είναι συμβατό με τα συστήματα λειτουργίας Windows, macOS και Linux και παρέχει έναν εύχρηστο περιβάλλον όπου οι συγγραφείς μπορούν να δημιουργήσουν και να επεξεργαστούν τα βιβλία τους με μορφή EPUB, προσθέτοντας εικόνες, πίνακες, αρχεία ήχου και άλλα χαρακτηριστικά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Επεξεργαστείτε τον κώδικα EPUB: Το Sigil παρέχει μια επεξεργασία βασισμένη στον κώδικα για τα eBooks σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον κώδικα HTML και CSS των βιβλίων σας για να επιτύχετε την επιθυμητή εμφάνιση και δομή.
  • Οπτικός επεξεργαστής: Παρέχει επίσης έναν οπτικό επεξεργαστή που επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργαστούν τα βιβλία τους με έναν πιο οπτικό τρόπο. Μπορείτε να προσθέσετε, να διαγράψετε και να τροποποιήσετε κείμενο, εικόνες, συνδέσμους και πολλά άλλα στοιχεία χρησιμοποιώντας απλά το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.
  • Εισαγωγή περιεχομένου: Διευκολύνει την εισαγωγή περιεχομένου στα βιβλία EPUB. Μπορείτε να εισάγετε κείμενο από άλλα αρχεία, όπως αρχεία HTML ή Word, και να το διαμορφώσετε στο Sigil για να ταιριάζει με την επιθυμητή δομή και εμφάνιση.
  • Προεπισκόπηση: Παρέχει μια προεπισκόπηση του eBook σας για να μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνεται σε διάφορες συσκευές και προγράμματα ανάγνωσης. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη μορφοποίηση και τον σχεδιασμό για να εξασφαλίσετε μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία ανάγνωσης για τους αναγνώστες σας.
  • Υποστήριξη CSS και JavaScript:  Υποστηρίζει τη χρήση CSS και JavaScript για προηγμένη προσαρμογή και δυνατότητες διάδραστικότητας. Μπορείτε να προσθέσετε εφέ,  σελίδες και πολλά άλλα  στοιχεία στα βιβλία σας χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες.
  • Τέλος, υποστηρίζει επίσης, διάφορες άλλες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διαχωρισμού και συγχώνευσης αρχείων EPUB, δημιουργίας πίνακα περιεχομένων και προσθήκης μεταδεδομένων στα αρχεία EPUB.

Συνοψίζοντας,  πρόκειται για ένα εξαιρετικό επεξεργαστή EPUB που είναι κατάλληλος τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Sigil


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .