//Add More external stylesheets CustomMenu : Βάλτε, εφαρμογές, εικονίδια, κείμενο, κουμπιά και πολλά άλλα στο μενού σας


Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

CustomMenu : Βάλτε, εφαρμογές, εικονίδια, κείμενο, κουμπιά και πολλά άλλα στο μενού σας

read

Δημιουργήστε το δικό σας προσαρμοσμένο μενού επιφάνειας εργασίας των Windows με απεριόριστα υπομενού και απεριόριστα στοιχεία μενού.

Όλες οι αγαπημένες σας εφαρμογές, οι φάκελοι, οι ρυθμίσεις των Windows και οι μικροεφαρμογές των Windows είναι πλέον  είναι εύκολα προσβάσιμες  κάνοντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας.

Πρόκειται για μία  εξαιρετική, εναλλακτική πρόταση στην εφιαλτική ακαταστασία του μενού έναρξης των Windows ή ακόμα και του τρέχοντος μενού περιβάλλοντος της επιφάνειας εργασίας των Windows.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απεριόριστο αριθμό στοιχείων μενού και ένα απεριόριστο αριθμό υπομενού τα οποία μπορούν να έχουν απεριόριστο αριθμό στοιχείων μενού και υπομενού. 

Πρόκειται για μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το τυπικό μενού επιφάνειας εργασίας των Windows που έχει περιορισμένη υποστήριξη για υπομενού, και κάθε υπομενού περιορίζεται σε μόλις 16 στοιχεία μενού συνολικά.

ΒΗΜΑΤΑ

1

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή αποσυμπιέστε τη και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο CustomMenu. Κάνοντας δεξί κλικ σε οποιοδήποτε μενού θα ανοίξει το παράθυρο διαμόρφωσης CustomMenu ("Config").  

Αυτό το παράθυρο είναι πλούσιο σε λειτουργικότητα  με δυνατότητα επιλογής των απαιτούμενων αρχείων εντολών και την αντιστοίχιση εικονιδίων. Το παράθυρο διαμόρφωσης υποστηρίζει πλήρη μεταφορά και απόθεση από την εξερεύνηση των windows.

 
2

Το παράθυρο διαμόρφωσης υποστηρίζει πλήρη μεταφορά και απόθεση από την εξερεύνηση των Windows όπως είπαμε παραπάνω, και αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε αριθμός αρχείων μπορεί να αποτεθεί στο μενού στα αριστερά και το CustomMenu θα δημιουργήσει ένα στοιχείο μενού για κάθε ένα από αυτά.

Εκτός από τα εκτελέσιμα αρχεία, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε συντομεύσεις στο παράθυρο Config και το CustomMenu θα εξαγάγει τις λεπτομέρειες και θα συμπληρώσει αυτόματα τα πλαίσια επεξεργασίας για εσάς.

Μπορείτε επίσης, να σύρετε και να αποθέσετε αρχεία και φακέλους στα πλαίσια επεξεργασίας Icon File, Command και Directory.

Το CustomMenu συνοδεύεται από το δικό του Icon Explorer που σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε ολόκληρο τον υπολογιστή σας για αρχεία που περιέχουν εικονίδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. για παράδειγμα "shell32.dll" στο φάκελο Windows\Sytem32.

Ξεκινώντας λοιπόν κάντε κλικ στο + και δώστε όνομα στην κατηγορία που θέλετε να δημιουργήστε. Από εκεί και μετά σύρτε τις εφαρμογές μία μια κάτω  από  το όνομα τη κατηγορίας. Καλό θα είναι  για κάθε κατηγορία που αλλάζετε να κάνετε κλικ στην επιλογή Seperator after this item
ώστε να δημιουργούνται διαχωριστικά μεταξύ των κατηγοριών.

Για να κλείσετε την εφαρμογή πατήστε μαζί το πλήκτρο Shift+ δεξί κλικ στο ποντίκι 


Αν θέλετε το μενού που έχετε δημιουργήσει να το προσθέσετε μόνιμα στο μενού των windows, κάντε κλικ στην επιλογή  wirite to desctop menu. και σώστε την επιλογή σας.

Έτσι λοιπόν κάθε φορά που θα κάνετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας πατώντας εμφάνιση περισσότερων επιλογών μεταξύ των άλλων, θα υπάρχουν και οι επιλογές που έχετε δημιουργήσει.

Η γνώμη μου είναι, αν προσθέσετε μόνιμα στο μενού των windows τις εφαρμογές που επιθυμείτε, να το κάνετε, χωρίς να δημιουργήσετε κατηγορίες, αφού στην περίπτωση αυτή  νομίζω ότι δεν  έχει κάποιο νόημα και ίσως σας μπερδέψει.

Ωστόσο, αν δεν επιθυμείτε τη μόνιμη μεταγραφή του μενού σας στο μενού των windows θεωρώ απαραίτητη την δημιουργία κατηγοριών γιατί θα σας διευκολύνει αφάνταστα.

Αν θέλετε να αλλάξετε το μενού που πιθανώς προσθέσατε μόνιμα στο μενού των windows, απλα επεξεργαστείτε πάλι το μενού σας κάντε κλικ στην επιλογή wirite to desctop menu. και αποθηκεύστε την επιλογή σας.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και μπορείτε να το κάνετε όσες φορές θέλετε, ωστόσο, καλό θα είναι για να μην κάνετε συνέχεια αυτή τη δουλειά να έχετε επιλέξει εκ των προτέρων τι ακριβώς θέλετε να συμπεριλάβετε στο μενού.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των στοιχείων μενού, των υπομενού ή των στοιχείων υπομενού που μπορείτε να έχετε. Ωστόσο, εάν ένα υπομενού περιέχει περισσότερα από 40 στοιχεία, το CustomMenu θα παρέχει αυτόματα κουμπιά κύλισης στο κάτω μέρος του υπομενού.

Παρόλο που μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτά τα κουμπιά, εάν τοποθετήσετε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω σε κάποιο από τα κουμπιά, το CustomMenu θα πραγματοποιήσει αυτόματη κύλιση στο υπομενού. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τροχό του ποντικιού για γρήγορη κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω στο υπομενού

Όταν η εφαρμογή τρέχει στον υπολογιστή σας το μενού σας θα εμφανίζεται κάθε φορά που κάνετε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας, ωστόσο  η πρόσβαση στο κλασικό μενού της επιφάνειας εργασίας των Windows είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή, κρατώντας απλά πατημένο το πλήκτρο  CTRL και κάνοντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας. 
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή CustomMenu


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .