//Add More external stylesheets Πώς να διαχειριστείτε τη γραμμή εργασιών στα windows 11


Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Πώς να διαχειριστείτε τη γραμμή εργασιών στα windows 11

read
Η γραμμή εργασιών στα Windows 11 έχει επανασχεδιαστεί για να παρέχει μια πιο βελτιωμένη   εμπειρία.
Στο σημερινό μας άρθρο θα κάνουμε μία γενική επισκόπηση για τον τρόπο λειτουργίας  και για τα βασικά χαρακτηριστικά της. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή του τρόπου χρήσης της γραμμής εργασιών στα Windows 11:

  1. Κεντρική θέση: Στα Windows 11, η γραμμή εργασιών είναι κεντραρισμένη από προεπιλογή και βρίσκεται στο κάτω μέσο της οθόνης. Περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία και δυνατότητες στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση για τη διαχείριση και την πλοήγηση στον υπολογιστή σας.
  2. Κουμπί Έναρξης: Το κουμπί Έναρξη βρίσκεται στο κέντρο της γραμμής εργασιών. Κάνοντας κλικ σε αυτό ανοίγει το μενού Έναρξη, παρέχοντας πρόσβαση στις εγκατεστημένες εφαρμογές σας, στα αρχεία που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα και σε διάφορες ρυθμίσεις συστήματος.
  3. Εικονίδια γραμμής εργασιών: Στα δεξιά του κουμπιού Έναρξη, θα βρείτε εικονίδια για εφαρμογές που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή ή καρφιτσωμένες εφαρμογές. Κάνοντας κλικ σε ένα εικονίδιο είτε θα ανοίξει η εφαρμογή είτε θα μεταβείτε σε μια ήδη ανοιχτή παρουσία της εφαρμογής.
  4. System Tray: Στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών, θα βρείτε τη γραμμή εργασιών, η οποία εμφανίζει εικονίδια για ειδοποιήσεις συστήματος και εφαρμογών, ημερομηνία και ώρα, έλεγχο έντασης ήχου, συνδεσιμότητα δικτύου και άλλες λειτουργίες συστήματος.
  5.  Ειδοποιήσεις: Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ειδοποιήσεων στο δίσκο συστήματος θα εμφανιστούν οι πρόσφατες ειδοποιήσεις σας, επιτρέποντάς σας να παραμένετε ενημερωμένοι με ειδοποιήσεις, μηνύματα και άλλες σημαντικές πληροφορίες.
  6. Κέντρο ενεργειών: Δίπλα στο εικονίδιο ειδοποιήσεων βρίσκεται το εικονίδιο του κέντρου ενεργειών. Κάνοντας κλικ σε αυτό ανοίγει το κέντρο ενεργειών, το οποίο παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις συστήματος, όπως Wi-Fi, Bluetooth, φωτεινότητα οθόνης και άλλες.
  7.  Προβολή εργασιών: Στα δεξιά του εικονιδίου του κέντρου ενεργειών βρίσκεται το εικονίδιο προβολής εργασιών. Κάνοντας κλικ σε αυτό, εμφανίζονται όλα τα ανοιχτά παράθυρα και οι εικονικοί επιτραπέζιοι υπολογιστές, επιτρέποντάς σας να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους ή να δημιουργήσετε νέους εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές για καλύτερη οργάνωση.
  8. Προσαρμογή γραμμής εργασιών: Τα Windows 11 προσφέρουν επιλογές για την προσαρμογή της γραμμής εργασιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάνοντας δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στη γραμμή εργασιών εμφανίζεται ένα μενού περιβάλλοντος με επιλογές για την εξατομίκευση της γραμμής εργασιών, την προσθήκη ή την αφαίρεση εικονιδίων, την προσαρμογή των ρυθμίσεων της γραμμής εργασιών και πολλά άλλα.
  9. Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών: Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις των Windows. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, επιλέξτε Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Εξατομίκευση > Γραμμή εργασιών. Από εκεί, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά της γραμμής εργασιών, να επιλέξετε ποια εικονίδια θα εμφανιστούν ή να αποκρύψετε και να προσαρμόσετε άλλες ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη γραμμή εργασιών.
  10. Αλλαγή του χρώματος της γραμμής εργασιών : Για να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών, επιλέξτε Έναρξη > Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Χρώματα > Χρώμα έμφασης. Ενεργοποιήστε την επιλογή εμφάνιση χρώματος έμφασης στην εναρξη και τη γραμμή εργασιών. Αυτό θα αλλάξει το χρώμα της γραμμής εργασιών στο χρώμα της γενικού θέματός σας.
  11. Αλλαγή της θέσης της γραμμής εργασιών :  Η γραμμή εργασιών βρίσκεται στο κέντρο της επιφάνειας εργασίας, αλλά μπορείτε επίσης να τη μετακινήσετε στη αριστερή πλευρά της επιφάνειας εργασίας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα ή κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό διάστημα στη γραμμή εργασιών. Επιλέξτε Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών > συμπεριφορές της γραμμής εργασιών > στοίχιση της γραμμής εργασιών και, στη συνέχεια, επιλέξτε> Στο κέντρο ή Αριστερά.

Συνοψίζοντας, η επανασχεδιασμένη γραμμή εργασιών στα Windows 11 στοχεύει να παρέχει μια πιο κεντραρισμένη και διαισθητική εμπειρία για τη διαχείριση των εφαρμογών, των ρυθμίσεων συστήματος και των ειδοποιήσεων. Οι συγκεκριμένες δυνατότητες και λειτουργίε ωστόσο, ενδέχεται να διαφέρουν κάπως ανάλογα με την έκδοση και τις ενημερώσεις των Windows 11


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .