//Add More external stylesheets Τι είναι το DEP και πώς να το απενεργοποιήσετε στα windows


Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Τι είναι το DEP και πώς να το απενεργοποιήσετε στα windows

read

Το DEP (Data Execution Prevention) είναι μια δυνατότητα ασφαλείας ενσωματωμένη στα λειτουργικά συστήματα των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 11. Στόχος της είναι να αποτρέψει την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα ή κακόβουλου λογισμικού στη μνήμη του συστήματος, επισημαίνοντας ορισμένες περιοχές της μνήμης ως μη εκτελέσιμες.

Η απενεργοποίηση του DEP γενικά δεν συνιστάται, καθώς είναι μια σημαντική δυνατότητα ασφαλείας που βοηθά στην προστασία του υπολογιστή σας από πιθανές εκμεταλλεύσεις.
Ωστόσο, εάν έχετε μια συγκεκριμένη ανάγκη να απενεργοποιήσετε το DEP, όπως ζητήματα συμβατότητας με ορισμένες εφαρμογές ή προγράμματα οδήγησης, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα στα Windows 11

BHMATA

1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε "Σύστημα" από το μενού περιβάλλοντος.
2. Στις ρυθμίσεις συστήματος, κάντε κλικ στην επιλογή "Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος" στη δεξιά πλευρά.
3. Στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος, μεταβείτε στην καρτέλα "Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους".
4. Κάντε κλικ στο κουμπί "Ρυθμίσεις" στην ενότητα "Επιδόσεις".
5. Στο παράθυρο Επιλογές απόδοσης, μεταβείτε στην καρτέλα "Αποτροπή εκτέλεσης δεδομένων".
6. Από προεπιλογή, θα πρέπει να επιλεγεί η επιλογή "Ενεργοποίηση DEP μόνο για βασικά προγράμματα και υπηρεσίες των Windows". Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως το DEP, επιλέξτε την επιλογή "Ενεργοποίηση του DEP για όλα τα προγράμματα και τις υπηρεσίες εκτός από αυτά που επιλέγω".
7. Κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη» και περιηγηθείτε για να εντοπίσετε το εκτελέσιμο αρχείο του προγράμματος για το οποίο θέλετε να απενεργοποιήσετε το DEP. Επιλέξτε το αρχείο και κάντε κλικ στο "Άνοιγμα". Επαναλάβετε αυτό το βήμα για κάθε πρόγραμμα που θέλετε να εξαιρέσετε από το DEP.
8. Αφού προσθέσετε όλα τα απαραίτητα προγράμματα, κάντε κλικ στο «Εφαρμογή» και μετά στο «ΟΚ» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Σημειώστε ότι η απενεργοποίηση του DEP για όλα τα προγράμματα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια, καθώς καταργεί ένα σημαντικό προστατευτικό μέτρο. Συνιστάται να απενεργοποιήσετε το DEP μόνο για συγκεκριμένα προγράμματα που το απαιτούν για λόγους συμβατότητας και να ενεργοποιήσετε ξανά το DEP στη συνέχεια.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα συμβατότητας με μια συγκεκριμένη εφαρμογή, συνιστάται γενικά να ελέγξετε για ενημερώσεις ή να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή λογισμικού για μια συμβατή έκδοση αντί να απενεργοποιήσετε πλήρως το DEP.




Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .