//Add More external stylesheets Αδειάστε αυτόματα τον κάδο ανακύκλωσης στα windows 11


Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Αδειάστε αυτόματα τον κάδο ανακύκλωσης στα windows 11

read

Ο Κάδος Ανακύκλωσης είναι μια δυνατότητα των Windows που χρησιμεύει ως προσωρινή θέση αποθήκευσης για αρχεία και φακέλους που έχουν διαγραφεί από τον χρήστη. Όταν ένα αρχείο ή φάκελος διαγράφεται, δεν αφαιρείται οριστικά από τον υπολογιστή, αλλά μεταφέρεται στον Κάδο Ανακύκλωσης.

Eπιτρέπει στους χρήστες να επαναφέρουν εύκολα τα διαγραμμένα αρχεία εάν τα χρειαστούν ξανά στο μέλλον. Λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας, αποτρέποντας την τυχαία ή ακούσια διαγραφή αρχείων. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στα περιεχόμενα του Κάδου Ανακύκλωσης και να επιλέξουν τα αρχεία που θέλουν να επαναφέρουν. Εναλλακτικά, μπορούν να επιλέξουν να διαγράψουν οριστικά τα αρχεία από τον Κάδο Ανακύκλωσης, ελευθερώνοντας χώρο στο δίσκο.

Ωστόσο, διαθέτει αρκετές επιλογές για προσαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν το μέγιστο μέγεθος του Κάδου Ανακύκλωσης, πέρα από το οποίο τα παλαιότερα αρχεία θα διαγράφονται αυτόματα για να δημιουργηθεί χώρος για νέες διαγραφές. Μπορούν επίσης να επιλέξουν να παρακάμψουν πλήρως τον Κάδο Ανακύκλωσης και να διαγράψουν απευθείας αρχεία χωρίς να τα στείλουν πρώτα στον Κάδο Ανακύκλωσης.

Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για μια χρήσιμη δυνατότητα στα Windows που βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται τα διαγραμμένα αρχεία τους, παρέχοντας έναν τρόπο να τα ανακτούν εάν χρειάζεται και δίνοντας μια αίσθηση ασφάλειας κατά τη διαγραφή αρχείων.

Στο σημερινό μας άρθρο θα εξετάσουμε μία παράμετρο της διαμόρφωσης του και το πώς μπορούμε να διαγράφουμε  αυτόματα τα αρχεία  από τον Κάδο  Ανακύκλωσης στα Windows 11.

ΒΗΜΑΤΑ
  1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων: Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη ή πατήστε το πλήκτρο Windows + E για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.
  2. Πρόσβαση στις ιδιότητες του Κάδου Ανακύκλωσης: Στο παράθυρο Εξερεύνηση αρχείων, εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης και στη συνέχεια, επιλέξτε "Ιδιότητες" από το μενού περιβάλλοντος.
  3. Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις του Κάδου Ανακύκλωσης: Στο παράθυρο Ιδιότητες Κάδου Ανακύκλωσης, θα δείτε μια λίστα μονάδων δίσκου με τα αντίστοιχα μεγέθη του Κάδου Ανακύκλωσης. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου για την οποία θέλετε να αδειάσετε αυτόματα τον Κάδο Ανακύκλωσης.
  4. Ενεργοποίηση αυτόματης διαγραφής:  Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο "Να μην μετακινούνται τα αρχεία στον Κάδο Ανακύκλωσης. Τα αρχεία να καταργούνται αμέσως  μετά τη διαγραφή τους". Αυτή η επιλογή θα παρακάμψει τον Κάδο Ανακύκλωσης και θα διαγράψει οριστικά τα αρχεία όταν τα διαγράφετε.
  5. Επιβεβαιώστε τις αλλαγές: Κάντε κλικ στο κουμπί «Εφαρμογή» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνατε.
  6. Επανάληψη για άλλες μονάδες δίσκου (προαιρετικό): Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διαγραφή για άλλες μονάδες δίσκου, επαναλάβετε τα βήματα 3 έως 5 για κάθε μονάδα δίσκου. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, τα Windows θα παρακάμψουν αυτόματα τον Κάδο Ανακύκλωσης και θα διαγράψουν οριστικά τα αρχεία όταν τα διαγράφετε. 

Ωστόσο,  θα πρέπει να  είστε προσεκτικοί, καθώς αυτό σημαίνει ότι τα διαγραμμένα αρχεία δεν θα μπορούν να ανακτηθούν από τον Κάδο Ανακύκλωσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει μια στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να αποφύγετε την τυχαία απώλεια δεδομένων.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .