//Add More external stylesheets SeaTools: Εξακριβώστε την κατάσταση λειτουργίας σκληρών δίσκων ή SSD


Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

SeaTools: Εξακριβώστε την κατάσταση λειτουργίας σκληρών δίσκων ή SSD

read

Το SeaTools είναι μία απλή, δωρεάν εφαρμογή, που θα σας βοηθήσει να καθορίσετε γρήγορα την κατάσταση λειτουργικότητα των σκληρών σας δίσκων, στον  υπολογιστή ή το laptop σας.

Περιλαμβάνει αρκετές δοκιμές για να διαπιστώσει την καλή λειτουργία των δίσκων και θα σας ενημερώσει περιγράφοντας το πλήρες τεχνικό προφίλ του δίσκου σας αλλά και την κατάσταση της υγείας του.

Μπορείτε να τεστάρετε H.D με σύνδεση SATA, USB, 1394, ATA (PATA/IDE) και SCSI. Θα δουλέψει για όλους τους σκληρούς δίσκους, αλλά και για τους νέας τεχνολογίας δίσκους SSD. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν είναι από τη Seagate, αλλά ωστόσο μπορεί να δουλέψει με δίσκους ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή τους.

Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο δοκιμών για την εξάλειψη της μονάδας σκληρού δίσκου ως πηγής ή φυσικής αιτίας κάποιου προβλήματος συστήματος . Μια μονάδα δίσκου μπορεί να είναι απολύτως υγιής αλλά να έχει κατεστραμμένα δεδομένα.

Εάν συμβαίνει αυτό, εκτελέστε τη λειτουργία chkdsk. Το SeaTools εκτελείται σε λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows και Linux και παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες για διαχείριση τους και εμφανίζει πληροφορίες της μονάδας δίσκου όπως, μοντέλο, χωρητικότητα, χρήση δίσκου, θερμοκρασία και διάρκεια ζωής, παρακολουθεί την υγεία των μονάδων δίσκου, εμφανίζει το χαρακτηριστικό και τις πληροφορίες αναγνώρισης της τεχνολογίας ανάλυσης και αναφοράς Αυτοελέγχου (SMART), διατηρεί αρχείο καταγραφής συμβάντων, εκτελεί εργασίες διαμόρφωσης, όπως εξαγωγή αρχείων καταγραφής και ενημερώσεις υλικολογισμικού.

Όπως είπαμε παραπάνω, το SeaTools υποστηρίζει όλους τους δίσκους ωστόσο, δεν υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες του για δίσκους που δεν είναι Seagate.

Όταν ξεκινάμε τον "Αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μικρής μονάδας" (DST), οι περισσότερες μονάδες δίσκου θα τρέξουν μια λεπτομερή διαγνωστική ρουτίνα που είναι ενσωματωμένη στο υλικολογισμικό του σκληρού δίσκου.

Το DST είναι απολύτως ασφαλές για τα δεδομένα. Ο "Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος Short Drive" είναι επαρκής για τις περισσότερες περιπτώσεις. Η δοκιμή "Short Generic" είναι παρόμοια και δοκιμάζει διάφορες περιοχές της μονάδας.

Εάν χρειάζεστε μια πιο ολοκληρωμένη δοκιμή, σκεφτείτε να τρέξετε το "Long Generic", το οποίο διαβάζει κάθε τομέα στη μονάδα δίσκου. Οι μεγάλες δοκιμές ωστόσο, θα χρειαστούν χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Επειδή οι μεγάλες δοκιμές διαβάζουν κάθε τομέα στη μονάδα δίσκου, ο απαιτούμενος χρόνος θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα και τη χωρητικότητα της μονάδας δίσκου. Η προφανής έλλειψη δραστηριότητας δίνει συχνά την εντύπωση ότι η μονάδα δίσκου ή το λογισμικό έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται.

Οι δοκιμές "Fix All" παρέχουν τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων LBA (κακοί τομείς). Υπάρχουν δύο επιλογές με τις δοκιμές "Fix All", "Fast" και "Long". Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας προτού εκτελέσετε οποιαδήποτε από τις δοκιμές "Διόρθωση όλων". 

Όταν το SeaTools ανακατανέμει αυτούς τους προβληματικούς τομείς, τα πραγματικά δεδομένα σε έναν συγκεκριμένο τομέα είναι δυσανάγνωστα και έχουν ήδη χαθεί. Εάν η μονάδα δίσκου δεν είναι γεμάτη δεδομένα, είναι πολύ πιθανό ο προβληματικός τομέας να είναι κενός δεδομένων, ούτως ή άλλως.

Το "Fix All Fast" χρησιμοποιεί τα αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων της μονάδας δίσκου για να εντοπίσει ύποπτους τομείς που μπορεί να είναι ή να μην είναι προβληματικοί.  Το "Fix All Long" κάνει μια διαδοχική σάρωση των μέσων και ανακαλύπτει τυχόν προβληματικούς τομείς και επιχειρεί να τους ανακατανείμει στην πορεία.

Ο χρόνος είναι πολύ μεγάλος και μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες (περίπου 3 ώρες ανά TB).  Το Chkdsk μπορεί επίσης να επιδιορθώσει προβληματικούς τομείς. Εάν το λογισμικό υποδεικνύει μια κατάσταση δοκιμής FAIL και δοκιμάζετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος χρησιμοποιεί σύνδεση διαύλου τύπου USB ή 1394, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Fix All Long". 

Βεβαιωθείτε ότι, εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας, έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των στοιχείων πριν εκτελέσετε την επιλογή "Διόρθωση όλων". Για να τρέξετε επιλογή "Fix All" τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου μέσα στο πλαίσιο δίπλα στον σειριακό αριθμό στον οποίο θέλετε να την εκτελέσετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Βασικές δοκιμές", μετά τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από το "Fix All" και κάντε κλικ στο "Long". Στη συνέχεια θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας λέει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή SeaTools


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .