//Add More external stylesheets Nitrux : Κορυφαία διανομή linux για φορητούς και desktop υπολογιστές


Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Nitrux : Κορυφαία διανομή linux για φορητούς και desktop υπολογιστές

read

Το Nitrux είναι μια διανομή Linux που βασίζεται απευθείας στο Debian . Χρησιμοποιεί το πρόγραμμα εγκατάστασης Calamares και περιλαμβάνει το  NX Desktop στο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας KDE Plasma 5 και εφαρμογές KDE.

Περιλαμβάνει μια σειρά από συγκλίνουσες εφαρμογές που ονομάζονται Maui Apps και πρόσθετες βελτιώσεις απόδοσης. Το zswap (δυνατότητα του πυρήνα που παρέχει μια συμπιεσμένη κρυφή μνήμη RAM για σελίδες ανταλλαγής),  είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, και οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης τον ρυθμό ανάκτησης των κρυφών μνήμων VFS.

Η ομάδα της Nitrux έχει επιμεληθεί τις καλύτερες εφαρμογές για να ξεκινήσετε και τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, όπως εφαρμογές γραφείου, προγράμματα ανάγνωσης PDF, πρόγραμμα προβολής και επεξεργασίας εικόνας, προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής και βίντεο.

Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές είναι οι προεπιλεγμένες εφαρμογές του KDE που έχουν σχεδιαστεί για το KDE Plasma 5. Εχει επίσης συμπεριλάβει  εξαιρετικό λογισμικό ανοιχτού κώδικα όπως για παράδειγμα  τις εφαρμογές, Ark , KCalc, qps , Spectacle, Latte, qpdfview, Kvantum Manager, Firefox, mpv, LibreOffice, Inkscape, GIM, LMMS  και πολλά άλλα

Το λειτουργικό  συνοδεύεται από την εφαρμογή Kup που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ενημερωμένα τα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Είναι δυνατή η αποθήκευση αρχείων σε μια μονάδα USB ή σε άλλον υπολογιστή του δικτύου σας. 

BHMATA

1. Αφού κατεβάσετε το ISO γράψτε το σε ένα DVD και κάντε κάντε Boot από αυτό. 
2. Μόλις ολοκληρωθεί η εκκίνηση, πληκτρολογήστε, username : nitrux Password: nitrux
3. Από εκεί και μετά κάντε κλικ στην επιλογή εγκατάσταση, επιλέξτε τη γλώσσας και ακολουθήστε τις οδηγίες. 
( Η  εγκατάσταση  θα διαγράψει κάθε άλλη εγγραφή, επομένως φροντίστε να το εγκαταστήσετε σε κάποιο  υπολογιστή που δεν έχετε εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα)

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :linux
Κατεβάστε την εφαρμογή Nitrux


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .