//Add More external stylesheets NETworkManager 2024 : Ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο δίκτυο


Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

NETworkManager 2024 : Ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων στο δίκτυο

read

Το NETworkManager είναι ένα απολύτως δωρεάν ισχυρό εργαλείο για τη διαχείριση δικτύων και την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου. Μπορείτε να συνδεθείτε και να διαχειριστείτε απομακρυσμένα συστήματα μέσω Remote Desktop, PowerShell, PuTTY, TigerVNC ή AWS (Systems Manager) Session Manager.

Επιπλέον, περιέχει λειτουργίες όπως αναλυτή WiFi, σαρωτή IP, σαρωτή θυρών, παρακολούθηση ping, traceroute, αναζήτηση DNS ή λήψη LLDP/CDP (και πολλά άλλα ) για την ανάλυση του δικτύου σας και την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους κεντρικούς υπολογιστές (ή τα δίκτυά σας) σε προφίλ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις διάφορες λειτουργίες. Για πρόσθετη ασφάλεια, το αρχείο προφίλ μπορεί να κρυπτογραφηθεί.

Μπορείτε να δείτε όλους τους προσαρμογείς δικτύου του υπολογιστή με τις πιο σημαντικές πληροφορίες (όπως διευθύνσεις IP, διακομιστές DNS κ.λπ.). Το εύρος ζώνης του συνδεδεμένου προσαρμογέα δικτύου μπορεί να παρακολουθηθεί και η διαμόρφωση όπως η διεύθυνση IP ή ο διακομιστής DNS μπορεί να αλλάξει μέσω προφίλ.

Στην καρτέλα πληροφορίες , μπορείτε να δείτε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες του επιλεγμένου προσαρμογέα δικτύου, όπως τις διαμορφωμένες διευθύνσεις IP, διακομιστές DNS, διεύθυνση MAC και άλλα. Εάν πληροφορίες όπως η διαμόρφωση IPv6 δεν είναι διαθέσιμες, είναι κρυμμένες στην προβολή.

Στο WiFi , όλα τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα εμφανίζονται με πρόσθετες λεπτομέρειες όπως κανάλι, ισχύς σήματος ή τύπος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται. Τα κρυφά ασύρματα δίκτυα εμφανίζονται ως Hidden Network. Στην καρτέλα WiFi , μπορείτε να επιλέξετε ποιος προσαρμογέας ασύρματου δικτύου χρησιμοποιείται για σάρωση για ασύρματα δίκτυα. Τα ασύρματα δίκτυα μπορούν να φιλτραριστούν κατά 2,4 Ghz, 5 Ghz και το SSID.

Με το IP Scanner μπορείτε να κάνετε σάρωση για ενεργές συσκευές με βάση το όνομα κεντρικού υπολογιστή ή σε περιοχές IP που είναι προσβάσιμες μέσω icmp ή έχουν ανοιχτή μια κοινή θύρα tcp. Με το Traceroute μπορείτε να εντοπίσετε τη διαδρομή προς έναν κεντρικό υπολογιστή με αιτήματα ICMP echo για να καθορίσετε τη διαδρομή προς τον συγκεκριμένο κεντρικό υπολογιστή.Με την αναζήτηση DNS μπορείτε να ζητήσετε από διακομιστές DNS για διάφορες εγγραφές πόρων.

Με την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας μπορείτε να συνδεθείτε σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (RDP).

Με το Wake on LAN μπορείτε να ξυπνήσετε έναν υπολογιστή στο τοπικό δίκτυο. Στις συνδέσεις μπορείτε να δείτε όλες τις συνδέσεις με διευθύνσεις IP προέλευσης και προορισμού και τη θύρα που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή σας.Με το PowerShell μπορείτε να ξεκινήσετε τις κονσόλες PowerShell στον τοπικό υπολογιστή ή να συνδεθείτε σε απομακρυσμένους υπολογιστές μέσω του PowerShell Remoting.

Η ενοποίηση του PowerShell με το NETworkManger υποστηρίζει καρτέλες και προφίλ για κεντρικούς υπολογιστές. Η σύνδεση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός προφίλ (διπλό κλικ, πλήκτρο Enter ή δεξί κλικ Connect) ή απευθείας μέσω του διαλόγου σύνδεσης .

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια εκπληκτική δωρεάν εφαρμογή με πολλές δυνατότητες που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή NETworkManager 


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .