Πώς να αλλάξετε το μέγεθος του σκληρού σας δίσκου στα windows 11

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Πώς να αλλάξετε το μέγεθος του σκληρού σας δίσκου στα windows 11

read
 
 Στα Windows 11, η αλλαγή μεγέθους κατατμήσεων μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του ενσωματωμένου εργαλείου  Διαχείριση δίσκων. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος ενός διαμερίσματος στα Windows 11

ΒΗΜΑΤΑ
1

Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και πληκτρολογήστε "Πίνακας ελέγχου" και κάντε κλικ στην επιλογή δημιουργία  και διαμόρφωση διαμερισμάτων σκληρών δίσκων.


2

Στο παράθυρο Διαχείριση δίσκων, θα δείτε μια λίστα με όλα τα διαμερίσματα του δίσκου σας. Κάντε δεξί κλικ στο διαμέρισμα του οποίου θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος και επιλέξτε "Shrink Volume" ή "Extend Volume", ανάλογα με το αν θέλετε να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθός του.

Εάν θέλετε να συρρικνώσετε ένα διαμέρισμα, εισαγάγετε τον χώρο που θέλετε να συρρικνωθεί σε megabyte (MB). Το εργαλείο θα υπολογίσει και θα εμφανίσει το μέγιστο διαθέσιμο ποσό για συρρίκνωση. 

Εάν θέλετε να επεκτείνετε ένα διαμέρισμα, εισαγάγετε τον χώρο που θέλετε να προσθέσετε σε MB. Σημειώστε ωστόσο  ότι πρέπει να υπάρχει μη εκχωρημένος χώρος δίπλα ή μετά από το διαμέρισμα για να λειτουργήσει αυτή η επιλογή

Αφού εισαγάγετε τις επιθυμητές αλλαγές μεγέθους, κάντε κλικ στο «Σμίκρυνση» ή «Επέκταση» και περιμένετε μέχρι τα Windows 11 να ολοκληρώσουν τη λειτουργία.
 
 Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αλλαγή μεγέθους των κατατμήσεων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων εάν δεν γίνει σωστά, επομένως συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές.  Αν σας άρεσέ το άρθρο μας διαδώστε το!!
Μπορείτε να σχολιάστε το θέμα μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook ( m.me/132070110136869 ).