//Add More external stylesheets Πώς να αλλάξετε το μέγεθος του σκληρού σας δίσκου στα windows 11


Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Πώς να αλλάξετε το μέγεθος του σκληρού σας δίσκου στα windows 11

read
 
 Στα Windows 11, η αλλαγή μεγέθους κατατμήσεων μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του ενσωματωμένου εργαλείου  Διαχείριση δίσκων. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος ενός διαμερίσματος στα Windows 11

ΒΗΜΑΤΑ


1. Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και πληκτρολογήστε "Πίνακας ελέγχου" και κάντε κλικ στην επιλογή δημιουργία  και διαμόρφωση διαμερισμάτων σκληρών δίσκων.



2. Στο παράθυρο Διαχείριση δίσκων, θα δείτε μια λίστα με όλα τα διαμερίσματα του δίσκου σας. Κάντε δεξί κλικ στο διαμέρισμα του οποίου θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος και επιλέξτε "Shrink Volume" ή "Extend Volume", ανάλογα με το αν θέλετε να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθός του.

- Εάν θέλετε να συρρικνώσετε ένα διαμέρισμα, εισαγάγετε τον χώρο που θέλετε να συρρικνωθεί σε megabyte (MB). Το εργαλείο θα υπολογίσει και θα εμφανίσει το μέγιστο διαθέσιμο ποσό για συρρίκνωση. 

- Εάν θέλετε να επεκτείνετε ένα διαμέρισμα, εισαγάγετε τον χώρο που θέλετε να προσθέσετε σε MB. Σημειώστε ωστόσο  ότι πρέπει να υπάρχει μη εκχωρημένος χώρος δίπλα ή μετά από το διαμέρισμα για να λειτουργήσει αυτή η επιλογή

Αφού εισαγάγετε τις επιθυμητές αλλαγές μεγέθους, κάντε κλικ στο «Σμίκρυνση» ή «Επέκταση» και περιμένετε μέχρι τα Windows 11 να ολοκληρώσουν τη λειτουργία.
 
 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αλλαγή μεγέθους των κατατμήσεων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων εάν δεν γίνει σωστά, επομένως συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .