//Add More external stylesheets Disable CPU Core Parking Utility : Απενεργοποιήστε τη στάθμευση πυρήνων


Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Disable CPU Core Parking Utility : Απενεργοποιήστε τη στάθμευση πυρήνων

read

Στο σημερινό άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε ακόμη μια δωρεάν εφαρμογή  που θα σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία παρκαρίσματος των πυρήνων της CPU στον υπολογιστή σας. Αν ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε την απόδοση του υπολογιστή σας, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Τι είναι το παρκάρισμα των πυρήνων της CPU; Όταν ο υπολογιστής σας δεν απαιτεί πλήρη ισχύ από όλους τους πυρήνες της CPU, η τεχνολογία παρκαρίσματος των πυρήνων επιτρέπει στο σύστημα να απενεργοποιήσει - να "παρκάρει" ορισμένους από αυτούς τους πυρήνες για να εξοικονομήσει ενέργεια. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ή χρησιμοποιείτε εφαρμογές που δεν απαιτούν πλήρη χρήση της CPU.

Το CPU Core parking είναι μια δυνατότητα που εισήχθη στον Windows Server 2008 R2 ώστε να προσαρμόσει δυναμικά τον αριθμό των πυρήνων του επεξεργαστή που είναι διαθέσιμοι για την εκτέλεση νημάτων. Με αυτό τον τρόπο, ο επεξεργαστής μας επιλέξει έναν ελάχιστο αριθμό πυρήνων για τα νήματα που θα προγραμματιστούν. Οι πυρήνες που είναι σταθμευμένοι γενικά δεν έχουν προγραμματισμένα νήματα και πέφτουν σε κατάσταση πολύ χαμηλής ισχύος ( αδράνειας) .

Οι υπόλοιποι πυρήνες είναι υπεύθυνοι για τον υπόλοιπο φόρτο εργασίας. Η τεχνολογίας στάθμευσης πυρήνα μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την ενεργειακή απόδοση κατά τη  χρήση με μειωμένη ισχύ. Ωστόσο, το πρόβλημα με τον τρόπο στάθμευσης πυρήνα των Windows είναι η έλλειψη ευελιξίας, καθώς από προεπιλογή δίνονται πολύ λίγες επιλογές για τον ορισμό του δείκτη στάθμευσης πυρήνα στο υπολογιστή.

Γιατί να απενεργοποιήσετε το παρκάρισμα των πυρήνων της CPU; Αν και η τεχνολογία παρκαρίσματος των πυρήνων μπορεί να είναι χρήσιμη για την εξοικονόμηση ενέργειας, μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του υπολογιστή σας, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε απαιτητικές εφαρμογές ή παιχνίδια. Η απενεργοποίηση της λειτουργίας παρκαρίσματος των πυρήνων μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του συστήματος σας και να παρέχει μια πιο ομαλή εμπειρία χρήσης.

Μετά την εγκατάσταση, ανοίξτε το πρόγραμμα και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε το παρκάρισμα των πυρήνων. Μετά την ολοκλήρωση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Συμπερασματικά, η απενεργοποίηση της λειτουργίας παρκαρίσματος των πυρήνων της CPU μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του υπολογιστή σας και να παρέχει μια καλύτερη εμπειρία χρήσης. Ωστόσο, θυμηθείτε ότι η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας του.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Disable CPU Core Parking Utility


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .