//Add More external stylesheets Convert PNG to ICO : Μετατρέψτε εικόνες PNG σε ICO


Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Convert PNG to ICO : Μετατρέψτε εικόνες PNG σε ICO

read

Το PNG είναι μια από τις πιο κοινές μορφές γραφικών στο διαδίκτυο. Σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει την απαρχαιωμένη - πρωτόγονη μορφή GIF και παρέχει τη δυνατότητα συμπίεσης εικόνων με μικρή ή καθόλου απώλεια.

Αυτό σημαίνει, ότι η φωτογραφία ή η εικόνα δεν θα χάσει την αρχική της ποιότητα ακόμη και με σημαντικό βαθμό συμπίεσης. Αυτό κάνει το PNG εξαιρετικό για την εμφάνιση σχεδίων με κείμενο όπως στιγμιότυπα οθόνης, σχεδιαγράμματα, διαγράμματα, κόμικς και ούτω καθεξής.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της μορφής PNG είναι η υποστήριξή της για διαφάνεια, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για χρήση σε ιστότοπους. Απαιτούνται εικόνες με διαφανές φόντο για την εμφάνιση εικονιδίων και άλλων γραφικών σε ιστότοπους.

Τα μειονεκτήματα του PNG περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου σε σύγκριση με άλλες δημοφιλείς μορφές όπως το JPG. Το ICO είναι μια μορφή εικόνας που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την αποθήκευση εικονιδίων για φακέλους, αρχεία και προγράμματα στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Μαζί με την ανάπτυξη του διαδικτύου, το ICO έχει γίνει επίσης ευρέως διαδεδομένο ως μορφή εικονιδίων για ιστότοπους.

Ένας μεγάλος αριθμός ιστότοπων έχει ένα αρχείο που ονομάζεται favicon.ico που εμφανίζει μια μικρή εικόνα στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης ή στα αποτελέσματα αναζήτησης δίπλα στον τίτλο της σελίδας.

Τα αρχεία ICO συνήθως περιέχουν τετράγωνες εικόνες με διαφανές φόντο που κυμαίνονται σε μεγέθη από 16 επί 16 έως 256 επί 256 εικονοστοιχεία. Η ταυτόχρονη παρουσία εικόνων πολλών μεγεθών στο αρχείο ICO παρέχει τη δυνατότητα κλιμάκωσης του εικονιδίου, εάν είναι απαραίτητο, χωρίς υποβάθμιση της ποιότητας.

Η μορφή υποστηρίζει επίσης διάφορα βάθη χρώματος -16 χρώματα, 32, 64, 128, 256, 16 bit κ.λπ. Τα εικονίδια μπορεί να είναι είτε ασπρόμαυρα είτε έγχρωμα.&


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .