Πώς να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μην ενοχλείτε στα Windows 11

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Πώς να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μην ενοχλείτε στα Windows 11

read
 
 Τα Windows 11 εισάγουν μια νέα και βελτιωμένη δυνατότητα που ονομάζεται "Μην ενοχλείτε ", και που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την παραγωγικότητα. 

Είτε είστε φοιτητής, είτε επαγγελματίας ή απλά κάποιος που θέλει να παραμείνει συγκεντρωμένος στις εργασίες του, αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι απίστευτα ωφέλιμη.Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δυνατότητα Focus στα Windows 11, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

ΒΗΜΑΤΑ

1
 Ξεκινήστε ακολουθώντας την διαδρομή: Έναρξη > Ρυθμίσεις > Σύστημα > Συγκέντρωση ( μείωση περισπασμών> Έναρξη  περιόδου συγκέντρωσης.
2
Επιλέξτε μία από τις 4 ρυθμίσεις εστίασης ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας, αυτές οι ρυθμίσεις θα σας επιτρέψουν να φιλτράρετε τους περισπασμούς κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων ή να απενεργοποιήσετε πλήρως την εστίαση όταν δεν χρειάζεται.
3

Για να προσαρμόσετε περαιτέρω τις ρυθμίσεις εστίασης, κάντε κλικ στο " Σχετικές ρυθμίσεις". Εδώ, μπορείτε να καθορίσετε ποιες ειδοποιήσεις επιτρέπονται ενώ βρίσκεστε σε λειτουργία εστίασης και ποιες είναι σε σίγαση.
 
Eχετε την επιλογή να ορίσετε αυτόματους κανόνες βάσει διαφορετικών συνθηκών, όπως ώρα της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι διακοπές ελαχιστοποιούνται κατά τη διάρκεια σημαντικών συναντήσεων ή καθορισμένων ωρών εργασίας. 

Χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τη δυνατότητα εστίασης στα Windows 11, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που προάγει τη συγκέντρωση και ελαχιστοποιεί τους περισπασμούς, οδηγώντας τελικά σε αυξημένη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα στην ολοκλήρωση εργασιών.

Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στο να παραμένετε συγκεντρωμένοι και να επιτρέπετε στον εαυτό σας τα απαραίτητα διαλείμματα ή ειδοποιήσεις όταν χρειάζεται.


Αν σας άρεσέ το άρθρο μας διαδώστε το!!
Μπορείτε να σχολιάστε το θέμα μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook ( m.me/132070110136869 ).