Kodi : Δείτε βίντεο, τηλεόραση, ταινίες, και ακούστε μουσική



Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Kodi : Δείτε βίντεο, τηλεόραση, ταινίες, και ακούστε μουσική

read


Το Kodi είναι μια δωρεάν εφαρμογή λογισμικού αναπαραγωγής πολυμέσων ανοιχτού κώδικα, διαθέσιμο για διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows. Το Kodi επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν και να προβάλλουν τα περισσότερα μέσα ροής, όπως βίντεο, μουσική, podcast και άλλα αρχεία ψηφιακών μέσων, από τοπικά μέσα αποθήκευσης και μέσα αποθήκευσης δικτύου και το διαδίκτυο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. Διεπαφή χρήστη: Το Kodi προσφέρει μια προσαρμόσιμη και φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Μπορείτε να εξατομικεύσετε την εμφάνιση εφαρμόζοντας διαφορετικά δέρματα και διατάξεις.
  2. Διαχείριση πολυμέσων: Παρέχει αποτελεσματικά εργαλεία οργάνωσης πολυμέσων, επιτρέποντάς σας να κατηγοριοποιείτε και να διαχειρίζεστε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας εύκολα. Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής, να προσθέσετε έργα τέχνης και να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο που παρακολουθήσατε και δεν παρακολουθήσατε.
  3. Αναπαραγωγή βίντεο:  Υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μορφών βίντεο και κωδικοποιητών. Μπορεί να αναπαράγει βίντεο με ανάλυση έως και 4K και υποστηρίζει διάφορες εξόδους βίντεο όπως HDMI, VGA και composite.
  4. Αναπαραγωγή μουσικής: Με το Kodi, μπορείτε να απολαύσετε τη μουσική σας συλλογή με αναπαραγωγή ήχου υψηλής ποιότητας. Υποστηρίζει διάφορες μορφές ήχου και προσφέρει λειτουργίες όπως απεικονίσεις, λίστες αναπαραγωγής και αυτόματη προσθήκη ετικετών.
  5. Πρόσθετα: Υποστηρίζει μια τεράστια βιβλιοθήκη πρόσθετων, τα οποία είναι επεκτάσεις που ενισχύουν τις λειτουργίες του. Τα πρόσθετα σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο, όπως υπηρεσίες ροής, ζωντανή τηλεόραση και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
  6. Περιήγηση στο Web: Μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστό απευθείας από την εφαρμογή Kodi. Περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους χωρίς να εγκαταλείπετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων.
  7. Τηλεχειριστήριο: Το Kodi μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους, όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι, τηλεχειριστήρια, smartphone ή tablet χρησιμοποιώντας αποκλειστικές εφαρμογές τηλεχειρισμού.
  8. Προσαρμογή:  Είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε την εφαρμογή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διεπαφή, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε λειτουργίες και να δημιουργήσετε συντομεύσεις για γρήγορη πρόσβαση στο αγαπημένο σας περιεχόμενο.
  9. Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών: Εκτός από τα Windows, το Kodi είναι συμβατό με διάφορα λειτουργικά συστήματα, όπως macOS, Linux, Android, iOS και άλλα. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε μια εμπειρία σε διαφορετικές συσκευές.

Παίζει σχεδόν κάθε είδος πολυμέσων και ίσως το βρείτε το ιδανικό για παρακολούθηση τηλεόρασης, ταινιών και των αγαπημένων σας εκπομπών, Eίναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας στη μεγαλύτερη οθόνη του σπιτιού με μια προσωπική παρουσίαση.

Λειτουργεί με μια σειρά από δημοφιλή backend, όπως MediaPortal, MythTV, NextPVR, Tvheadend και πολλά άλλα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να παίξετε ακόμη και παιχνίδια, απλά επιλέξτε ανάμεσα από έναν μεγάλο αριθμό εξομοιωτών αυτόν που επιθυμείτε, ή ακόμα παίξτε και ένα αυτόνομο παιχνίδι.

Ένα από τα καλύτερα πρόσθετα που περιλαμβάνει είναι το πρόσθετο YouTube, ωστόσο για να λειτουργήσει χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα YouTube API ΚΕΥ.

Πώς να δημιουργήσετε ένα YouTube API ΚΕΥ

  1. Μεταβείτε στη διεύθυνση https://console.cloud.google.com/apis/dashboard
  2. Κάντε κλικ στο CREATE PROJECT και περιμένετε λίγο μέχρι να ετοιμαστεί το έργο σας.
  3. Προσθέστε οποιοδήποτε όνομα και κάντε κλικ στην επιλογή CREATE
  4. Επιλέξτε library από τις καρτέλες στα αριστερά.
  5. Κάντε με το ποντίκι σας κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή YouTube Data API v3
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Create Credentials  στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.
  7. Στο αναπτυσσόμενο μενού επιλογή API, επιλέξτε YouTube Data API v3. Για τον τύπο δεδομένων στα οποία θα έχετε πρόσβαση και τσεκάρετε την επιλογή Public data. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή NEXT.
  8. Τώρα ολοκληρώσατε τη δημιουργία του προσωπικού σας κλειδιού API YouTube. Μπορείτε να βρείτε το κλειδί, στην καρτέλα Credentials και να το δείτε, κάνοντας κλικ στην επιλογή SHOW KEY. Από εκεί και μετά κάντε αντιγραφή το κλειδί και επικολλήστε το στην αντίστοιχη επιλογή API KEY του Kodi. Για να βρείτε την επιλογή αυτή κάντε κλικ στο εικονίδιο του Youtube στο Kodi και επιλέξτε ρυθμίσεις
    Πριν προχωρήσετε στα παραπάνω καλό θα είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Kodi και τουλάχιστον μέχρι να τις ολοκληρώσετε, καλό θα είναι να ανοίγετε σε παράθυρο και όχι σε πλήρη οθόνη έτσι ώστε να μπορείτε παράλληλα να δουλέψετε με το browser σας, αφού, σε κάποιες από τις ρυθμίσεις θα χρειαστεί να έχετε παράλληλα πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να τις ενεργοποιήσετε.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Kodi

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .