41 δωρεάν εφαρμογές καταγραφής σε εικόνα και βίντεο



Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

41 δωρεάν εφαρμογές καταγραφής σε εικόνα και βίντεο

read

Πολλές φορές χρειάζεται να καταγράψουμε κάποια συγκεκριμένη περιοχή στην οθόνη του υπολογιστή μας ή και ολόκληρη την οθόνη για διάφορους λόγους. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε τα γνωστά προγράμματα ΄΄΄σύλληψης εικόνας΄΄.

Τους καταγραφείς οθόνης συνήθως τους χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε ένα βίντεο παρουσίασης, ή κάποιο βίντεο στο οποίο έχουμε επισημάνει τα στοιχεία εκείνα που θέλουμε να αναδείξουμε.

Στο άρθρο μας θα δούμε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που επιλέξαμε για το σκοπό αυτό. Θα έλεγα μάλιστα, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω ότι πρόκειται για την πιο πλήρη συλλογή δωρεάν προγραμμάτων σύλληψης εικόνας σε εικόνα και βίντεο για τα windows που μπορεί να βρει κάποιος στο διαδίκτυο

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


ShareX

1

To ShareX είναι ένα open source πρόγραμμα που σας επιτρέπει να πάρετε screenshots από οποιαδήποτε επιλεγμένη περιοχή με ένα μόνο πλήκτρο, να τις αποθηκεύσετε στο πρόχειρο σας, στο σκληρό δίσκο να τις φορτώσετε σε πάνω από 25 διαφορετικές υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων, μπορεί να συλλάβει screenshots με διαφορετικά σχήματα όπως ορθογώνιο, στρογγυλεμένο ορθογώνιο, ελλειπτικό, τρίγωνο, πολύγωνο και ελεύθερη σχεδίαση, μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες, αρχεία κειμένου και άλλους τύπους αρχείων. Τέλος μπορείτε επιλέγοντας το Screen Recording (FFmpeg) μπορείτε να καταγράψετε σε μορφή βίντεο ή επιλέγοντας Screen Recording (Gif) να καταγράψετε σε μορφή animation Gif.


Awesome Screen Recorder

2

Πρόκειται για ένα έξυπνο λογισμικό (πρόσθετο στο Google Chrome) που θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε την οθόνη του υπολογιστή σε περιπτώσεις όπως η αναφορά τεχνικών προβλημάτων, η δημιουργία επιδείξεων προϊόντων ή οι οδηγίες χρήσης.


Screenshot Captor

3

✔  Πρόκειται ίσως, για ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την σύλληψη, το χειρισμό, το σχολιασμό και την κοινή χρήση στιγμιότυπων οθόνης. Είναι διαφορετικό από τα άλλα βοηθητικά προγράμματα οθόνης. Βελτιστοποιημένο για λήψη πολλών στιγμιότυπων οθόνης τρέχει στο υπόβαθρο μέχρι να το χρειαστείτε.
✔ Εύκολη αυτόματη φόρτωση screenshots σε υπηρεσίες φιλοξενίας εικόνων και εύκολη αποστολή μηνυμάτων οθόνης σε φίλους. Με νέα προαιρετική μπάρα σύνδεσης γρήγορης λήψης και διαλόγου λήψης μετά τη λήψη. Με ειδικά εφέ, όπως η αυτόματη ενεργή ενίσχυση των παραθύρων, η μαζική συγκόλληση άκρων, η pixelation, η έξυπνη απομάκρυνση κειμένου και πολλά άλλα. Έξυπνη αυτονομία αρχείων, εύκολη μετονομασία και μετατροπή μορφής. αυτόματη έκδοση αρχείων εικόνας.
✔ Δυνατότητα ενσωμάτωσης σχολιασμών κειμένου σε αρχεία ή προσθήκης λεζάντων σε εικόνες και εκτυπώσεις. Το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων μικρογραφιών πλευρικής εργαλειοθήκης παρέχει λειτουργίες πλήρους κελύφους, υποστήριξη μεταφοράς και απόθεσης. Για να αποκτήσετε το κλειδί της εφαρμογής απλά κάντε κλικ επάνω στην σχετική επιλογή όταν ανοίξετε για πρώτη φορά το πρόγραμμα όπου θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του δημιουργού της εφαρμογής θα αντιγράψετε το κλειδί που θα σας δοθεί και έτσι θα ενεργοποιήσετε το προϊόν.


Lightscreen

4


Aπλό εργαλείο για την αυτοματοποίηση της κουραστικής διαδικασίας αποθήκευσης και καταγραφής των στιγμιότυπων οθόνης που λειτουργεί ως κρυφή διαδικασία φόντου που ενεργοποιείται με ένα (ή πολλαπλά) πλήκτρα πρόσβασης και στη συνέχεια αποθηκεύει ένα στιγμιότυπο οθόνης στο δίσκο σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

SnapaShot

5


Ο ευκολότερος και ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταγράψετε στιγμιότυπα από την οθόνη του υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε, απλά κατεβάστε το φορητό αρχείο και χρησιμοποιήστε το. Μπορείτε να κόψετε στιγμιότυπα μεταβλητού μεγέθους από οποιεσδήποτε ιστοσελίδες, φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο. Το SnapaShot αποθηκεύει στιγμιότυπα σε 5 διαφορετικές μορφές γραφικών.

Gadwin PrintScreen

6


Θέλετε να δημιουργήσετε ένα screenshot κατάλληλο για αποθήκευση ή εκτύπωση; Απλά θα χρειαστεί να κατεβάσετε αυτό το πρόγραμμα. Μπορείτε να επιλέξετε screenshots για όλη την οθόνη η για συγκεκριμένα πεδία και φυσικά να ορίσετε αν αυτό θέλετε να κάνετε με το ποντίκι η να ορίσετε κάποιο πλήκτρο.

PrtScr

7


Όσον αφορά τη λήψη οθόνης, υπάρχουν πολλά δωρεάν εργαλεία διαθέσιμα. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, ότι το PrtScr δεν είναι απλώς ένα άλλο συνηθισμένο εργαλείο λήψης οθόνης. Ξεπερνά τις βασικές λειτουργίες και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Μία από τις βασικές πτυχές του PrtScr είναι η αμεσότητά του.


Loom

8


Kορυφαίο εργαλείο εγγραφής οθόνης. Καταγράψτε την οθόνη και την κάμερά σας με ένα κλικ και μοιραστείτε αυτό το περιεχόμενο σε μια στιγμή με έναν σύνδεσμο. Γίνετε μέλος σε περισσότερα από 14 εκατομμύρια άτομα σε 200.000 εταιρείες που χρησιμοποιούν το Loom για να καταγράψουν την οθόνη τους, να μοιραστούν τις σκέψεις τους οπτικά και να παρέχουν ασύγχρονα σχόλια. Με το Loom μπορείτε να καταγράψετε την οθόνη σας και να λάβετε αμέσως έναν σύνδεσμο για να μοιραστείτε με οποιονδήποτε. Είναι ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για λήψη οθόνης και παραμονή συνδεδεμένη με την ομάδα σας.

CapturePlus

9


Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή σύλληψης εικόνας και επεξεργασίας για το σπίτι και το γραφείο, ένα πολύ απλό εργαλείο λήψης στιγμιοτύπων της οθόνης που υποστηρίζει διάφορες λειτουργίες λήψης και επεξεργασίας και είναι συμβατό από Windows XP μέχρι την έκδοση των Windows 7, 8, 10 . Μεταξύ των άλλων υποστηρίζει 20+ μορφές εικόνας (png, jpg, gif, tif, psd, pdf , hdp, κ.λπ.) και διπλές οθόνες.

Greenshot

10


✔Πολύ καλή και απλή λύση screenshot για τα Windows με χαρακτηριστικά όπως η γρήγορη δημιουργία screenshots μιας επιλεγμένης περιοχής, σε παράθυρο ή σε πλήρη οθόνη η δυνατότητα σύλληψη ακόμη και πλήρης (κύλιση) ιστοσελίδων από τον Internet Explorer η δυνατότητα να σχολιάσετε, να επισημάνετε ή να μαυρίσετε περιοχές του screenshot. 
✔Τέλος σας παρέχετε η δυνατότητα να σώσετε το screenshot με διάφορους τρόπους όπως το να το αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας σαν αρχείο, να το εκτυπώσετε, να το αντιγράψετε στο πρόχειρο, να το στείλετε με e-mail, να το ανεβάσετε σε ιστοσελίδες όπως είναι το Flickr ή το Picasa, και άλλα.


My Screen Capture

11


Aπλό λογισμικό που θα σας βοηθήσει να πάρετε screenshots της επιφάνειας εργασίας στα Windows. Απλά κάντε κλικ στο systray εικονίδιο κάμερας ή πατήστε CTRL + F12 και ένα διαφανές πράσινο παράθυρο θα εμφανιστεί. Σας επιτρέπει να πάρετε ένα στιγμιότυπο οποιουδήποτε τμήματος της οθόνης. Χρησιμοποιήστε το ποντίκι (ή το πληκτρολόγιο) για να μετακινήσετε το παράθυρο και το μέγεθος αυτό, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εικόνα της κάμερας για να σώσετε αυτόματα την περιοχή κάτω από το παράθυρο. Τα στιγμιότυπα μπορεί να αποθηκευτούν στο πρόχειρο στο δίσκο (png ή μορφή jpg).

SnapCrab

12


✔ Λογισμικό capture που σας επιτρέπει να κάνετε λήψη οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας σας και να αποθηκεύσετε την εικόνα σας ως αρχείο PNG, JPEG ή GIF. Μπορείτε να τραβήξετε εικόνες καθορισμένων περιοχών, καθώς και ολόκληρη την οθόνη.
✔ Στο παράθυρο διαλόγου ρύθμισης, μπορείτε να συνδυάσετε ελεύθερα διάφορα στοιχεία ρύθμισης, ώστε να μπορείτε να καταγράψετε όπως θέλετε, να αλλάξετε τον αριθμό των δευτερολέπτων μέτρησης ή τον αριθμό των δευτερολέπτων από το χρονοδιακόπτη.
✔ Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη ιστοσελίδες συνδέοντας το με το Sleipnir, (κάντε κλικ στην επιλογή capture displayed area of web page) και κατεβάστε την εφαρμογή. Τέλος, μπορείτε να καθορίσετε τον προορισμό αποθήκευσης και το όνομα αρχείου.


Απόκομμα και σχέδιο

13


✔ Δημιουργήστε ένα στιγμιότυπο, για να αντιγράψετε λέξεις ή εικόνες από ένα μέρος ή από ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αποκομμάτων, για να κάνετε αλλαγές ή να κρατήσετε σημειώσεις και κατόπιν αποθηκεύστε και μοιραστείτε το. Σχολιάστε γρήγορα στιγμιότυπα οθόνης, φωτογραφίες και άλλες εικόνες με την πένα, την αφή ή το ποντίκι και αποθηκεύστε, επικολλήστε ή κοινοποιήστε σε άλλες εφαρμογές. 
✔ Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αποκομμάτων όταν έχετε ποντίκι και πληκτρολόγιο, πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + Shift + S. Η επιφάνεια εργασίας θα σκοτεινιάσει ελαφρώς ενώ επιλέγετε μια περιοχή για το στιγμιότυπο οθόνης σας. H ορθογώνια λειτουργία είναι επιλεγμένη από προεπιλογή. Μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα του αποκόμματος, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω επιλογές στην γραμμή εργαλείων, ορθογώνια λειτουργία, λειτουργία παραθύρου, λειτουργία πλήρους οθόνης και λειτουργία ελεύθερης μορφής. 
✔ Το στιγμιότυπο οθόνης αντιγράφεται αυτόματα στο πρόχειρο. Τέλος, μια ειδοποίηση εμφανίζεται επίσης όταν ολοκληρώσετε τη λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία εκπληκτικά απλή, χρηστική εφαρμογή που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στον υπολογιστή σας.

Lightshot

14


Πρόκειται για μία πολύ απλή, χρηστική εφαρμογή που θα μας επιτρέψει να πάρουμε στιγμιότυπα από τη οθόνη του υπολογιστή μας. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε, οποιαδήποτε περιοχή στην επιφάνεια εργασίας σας και να τραβήξετε το στιγμιότυπο της με 2 κλικ. Εύκολη στη χρήση, απλή και διαισθητική διεπαφή χρήστη κάνει τη δουλειά σας με ευκολότερα και ταχύτερα. Μπορείτε να μοιραστείτε τα στιγμιότυπα της οθόνης μέσω διαδίκτυο και αφού ανεβάστε το στιγμιότυπο της οθόνης σας στο διακομιστή να λάβετε τον σύνδεσμό του αμέσως.

ScreenCloud

15

✔Aπλούστατο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να κάνετε capture αντιγράφοντας αυτόματα την εικόνα στο πρόχειρο σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να επικολλήσετε αυτόν τον σύνδεσμο για παράδειγμα ως επισυναπτόμενο αρχείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα . 
✔Το ScreenCloud υποστηρίζει τη μεταφόρτωση σε διακομιστές FTP και SFTP, επιτρέποντας την πλήρη κοινή χρήση του screenshot και μπορεί να επεκταθεί με plugins για να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών cloud. Για τους πιο προχωρημένους, πολλά από αυτά τα plugins είναι ανοιχτού κώδικα και θα πρέπει να τα αναζητήσετε στο GitHub.

screen Grab Pro

16


Δωρεάν λογισμικό καταγραφής οθόνης. Διαθέτει ευκολία στη χρήση, λειτουργία χρονοδιακόπτη, λίστα επιλογής τρέχοντος παραθύρου και πολλά άλλα. Το Screen Grab Pro αντιγράφει ένα bitmap στο πρόχειρο έτοιμο για επικόλληση στο αγαπημένο σας πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

Snipaste

17


✔ Ισχυρό εργαλείο capture και αποκοπής και σας επιτρέπει επίσης να καρφιτσώσετε το στιγμιότυπο οθόνης ξανά στην οθόνη. Κατεβάστε και ξεκινήστε την εφαρμογή, πατήστε F1 για να ξεκινήσει η απόσπαση και μετά πατήστε F3 για να την επικολλήσετε ως αιωρούμενο παράθυρο. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε πληροφορίες κειμένου ή χρώματος στο πρόχειρο σε ένα παράθυρο αιωρούμενης εικόνας.
✔Τέτοια παράθυρα μπορούν να μεγεθυνθούν, να περιστραφούν, να αναστραφούν, να γίνουν ημιδιαφανή και ακόμη να γίνουν κλικ. Εάν είστε προγραμματιστής, σχεδιαστής ή ακόμη και απλός χρήστης και εργάζεστε πολύ από τον υπολογιστή και χρησιμοποιείτε αυτού του είδους τις εφαρμογές, θα εκπλαγείτε για το πώς μπορεί να σας βοηθήσει ώστε κάνετε τη δουλειά σας πιο αποτελεσματικά.


RecCloud

18


✔ Δωρεάν Online εφαρμογή που μπορεί να μας βοηθήσει έτσι ώστε να γράψουμε σε βίντεο και ήχο ότι συμβαίνει στον υπολογιστή μας Για καλύτερη διευκόλυνση της εγγραφής σας, σας παρέχει διαφορετικές εισόδους ήχου, οι οποίες περιλαμβάνουν ήχο συστήματος υπολογιστή, μικρόφωνο ή και τα δύο.
✔ Εκτός αυτού, θα έχετε επιλογές για να καταγράψετε την οθόνη του υπολογιστή σας σε οποιαδήποτε προσαρμοσμένη περιοχή ή σε πλήρη οθόνη, να καταγράψετε μόνο την κάμερα web. Κατά τη διάρκεια της προβολής, μπορείτε να κάνετε κάποια επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο στην εγγραφή. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα προσθέτοντας σχολιασμούς όπως τα βέλη, τις γραμμές, κείμενο, σχήματα κλπ.
✔ Επομένως, μπορείτε να επισημάνετε ή να προσθέσετε σημείωμα σε οποιοδήποτε μέρος της εγγραφής, προκειμένου να καταστήσετε το βίντεο πιο ζωντανό. Μόλις τελειώσετε με την εγγραφή, το screencast μπορεί να αποθηκευτεί ως βίντεο υψηλής ποιότητας σε διάφορες μορφές όπως MP4, WMV, AVI, FLV, MPEG, VOB και ASF.



GifCam

19


✔Πολλές φορές χρειαζόμαστε ένα μικρό απλό πρόγραμμα capture ώστε να καταγράψουμε ως κινούμενες εικόνες (animation) κάποια στιγμιότυπα από τις εργασίες μας στον υπολογιστή. Το GifCam ίσως είναι το μοναδικό πρόγραμμα που προσεγγίζει αυτά τα χαρακτηριστικά με τέτοια απλότητα και χωρίς καμία εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.
✔Απλά τρέξτε το εικονίδιο GifCam και προσαρμόστε τις διαστάσεις του ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης που θέλετε να καταγράψετε. Η εφαρμογή υποστηρίζει και κάποιες ευκολίες στις ρυθμίσεις πριν την αποθήκευση του αρχείου Τρέξτε το πρόγραμμα και επιλέξτε αυξομειώνοντας τα παράθυρα το μέγεθος της επιφάνειας που θέλετε να καταγράψετε και πατήστε Rec για να ξεκινήσει η καταγραφή, και μετά stop για να σταματήσει.
✔Πριν σώσετε το αρχείο σας στον υπολογιστή μπορείτε να επιλέξετε την την τελική ποιότητα του Gif Animation είτε καταγράφοντας το με πλήρη ποιότητα είτε μονόχρωμο είτε να περιορίζοντας τον αριθμό χρωμάτων του αρχείου μας. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.


ScreenToGif

20


Καταγράψτε την επιφάνεια εργασίας σας και αποθηκεύσετε τη απευθείας σε Gif Animation. Μπορείτε να μετακινείτε το παράθυρο για να καταγράφετε ό, τι θέλετε να αφαιρέστε πλαίσια που δεν θέλετε, να επιλέξτε ένα φάκελο για να αποθηκεύσετε το αρχείο σας ή απλά να αφήστε το πρόγραμμα να αποθηκεύσετε στην επιφάνεια εργασίας και να προσαρμόσετε το μέγεθος στο παράθυρο της εφαρμογής ανάλογα με αυτό που θέλετε να καταγράψετε.


CloudShot

21


Αν ψάχνετε για ένα δωρεάν αξιόπιστο λογισμικό Capture με επαγγελματικές δυνατότητες τόσο για προσωπική και επαγγελματική χρήση νομίζω ότι θα πρέπει να σταματήσετε στο CloudShot. Πρόκειται για ένα απλούστατο πρόγραμμα καταγραφής εικόνων ή βίντεο που θα σας βοηθήσει να καταγράψετε τα αγαπημένα σας προγράμματα ή ότι άλλο επιθυμείτε με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο οι ευκολίες της εφαρμογής δεν σταματάνε εδώ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενσωματωμένες δωρεάν υπηρεσίες cloud έτσι ώστε παράλληλα να αποθηκεύετε και να διαμοιράζετε τα αρχεία σας.


LICEcap

22


Το LICEcap είναι μία μικρή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να καταγράψουμε μία συγκεκριμένη περιοχή στην οθόνη του υπολογιστή μας και να την σώσουμε σαν animation (Gif). Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να σώσετε την επιλογή σας ως αρχείο Gif που είναι και η πιο διαδεδομένη μορφή ή ως αρχείο LCF, που επιτρέπει υψηλότερη αναλογία συμπίεσης (πάνω από 256 χρώματα ανά πλαίσιο). 

Η εφαρμογή μπορεί να μας χρησιμεύσει αν θέλουμε για παράδειγμα να μετατρέψουμε ένα μικρό μέρος από κάποιο βίντεο που βλέπουμε ως animation ή να καταγράψουμε σε βίντεο κάποιες δραστηριότητες στον υπολογιστή μας. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για windows και Mac OS X.


VClip

23


H δωρεάν εφαρμογή που κάνει τη διαφορά, κυρίως λόγω της απλότητας που την χαρακτηρίζει Πρόκειται για μία πολύ απλή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούμε να ΄΄συλλάβουμε΄΄ ένα σύντομο βίντεο με ήχο. Μπορεί επίσης να εξάγει το παραγόμενο αρχείο σε πολλές μορφές αρχείων βίντεο και κινούμενων γραφικών όπως MP4, WebM, OGG, AVI, GIF και έρχεται με 3 επιλογές καταγραφής fps (15,25,30). Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να το τρέξετε και να επιλέξετε αυτό που θέλετε να καταγράψετε. Η εφαρμογή είναι απολύτως φορητή κάτι που σημαίνει ότι δεν απαιτείται εγκατάσταση.


Easy Screencast Recorder

24

Πρόγραμμα Capture που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε καταγραφή σύντομων βίντεο της επιφάνειας εργασίας σας και τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους. Μπορεί να τρέξει φορητά (χωρίς εγκατάσταση) και μπορεί να εγγράψει ήχο και βίντεο χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε εγκατεστημένο κωδικοποιητή (συμπεριλαμβανομένου του webm). Εύκολη εγγραφή ολόκληρης της οθόνης, ή συγκεκριμένης περιοχής.


Pawxel

25


Δωρεάν, απλό εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης, για σχεδιαστές αλλά και προγραμματιστές, μικρό σε μέγεθος, αλλά εύκολο στη χρήση και αποτελεσματικό για να κάνετε γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά σας

Screenpresso

26

✔ Δωρεάν εφαρμογή που καταγράφει την επιφάνεια εργασίας σας (στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο HD) για τα εκπαιδευτικά σας έγγραφα, συλλογική εργασία σχεδίασης, αναφορές σφαλμάτων και πολλά άλλα. Το Screenpresso ένα ελαφρύ εργαλείο λήψης οθόνης με ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, και επιλογές κοινής χρήσης.
✔ Σας επιτρέπει να τραβήξετε μια εικόνα ή ένα βίντεο με αυτό που βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή σας, να προσθέσετε εφέ και να το μοιραστείτε με οποιονδήποτε. Μπορείτε να μοιραστείτε βίντεο και εικόνες με το Screenpresso Cloud χωρίς εγγραφή. Επίσης μπορείτε να τα ανεβάσετε στα Evernote, Google Drive, Twitter, Facebook, Dropbox και άλλα.


Quick Screen Recorder

27

Απλούστατη, απολύτως δωρεάν εφαρμογή capture που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να καταγράψουμε σε βίντεο τμήματα ή ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή μας με ή και χωρίς ήχο. Το μενού της εφαρμογής είναι αρκετά απλό και το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να καθορίσουμε την ποιότητα του βίντεο και να προσαρμόσουμε το πεδίο καταγραφής ανάλογα με εύρος της οθόνης που επιθυμούμε να καλύψουμε.


RecordScreen

28


✔ Πρόκειται ίσως για την πιο απλή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούμε να καταγράψουμε σε βίντεο την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας η συγκεκριμένα παράθυρα από προγράμματα. Ωστόσο, η εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να καταγράψουμε σε βίντεο μέσω της κάμερας του υπολογιστή μας και το πρόσωπό μας.
✔ Έτσι, μας δίνει τη δυνατότητα για παράδειγμα να κάνουμε κάποια παρουσίαση ή ανάλυση για οποιοδήποτε θέμα μας και αφού ολοκληρώσουμε την παρουσίασή μας μπορούμε να κατεβάσουμε το βίντεο μας. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή στη χρήση και μάλιστα δεν χρειάζεται να κατεβάσουμε τίποτα στον υπολογιστή μας. Ποιο συγκεκριμένα, αρκεί να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα recordscreen.io και να κάνουμε κλικ στο κουμπί Record.
✔ Από εκεί και μετά πρέπει να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε να καταγράψουμε και να πατήσουμε στο κουμπί κοινοποίηση για να ξεκινήσει η καταγραφή, αφού δε ολοκληρώσουμε την καταγραφή πατάμε στο κουμπί Stop Recording και τέλος πατάμε στο κουμπί download για να κατεβάσουμε το βίντεο μας.


VokoscreenNG

29

✔Δωρεάν εφαρμογή καταγραφής οθόνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή εκπαιδευτικών βίντεο, με ταυτόχρονη ηχογράφηση. Ωστόσο, πέραν, της καταγραφής προγραμμάτων και εφαρμογών από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης, να κάνετε καταγραφή του προσώπου σας χρησιμοποιώντας μια κάμερα, καθιστώντας έτσι ιδιαίτερα κατάλληλη την εφαρμογή για σκοπούς screencasting.

✔Μπορείτε να επιλέξετε τη μορφή βίντεο που σώσετε, να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο, να επιλέξετε συγκεκριμένα πεδία καταγραφής ή να αλλάξετε τις διαστάσεις τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Επίσης, σας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσετε μία καταγραφή μέσω του χρονομέτρου της εφαρμογής και τη δυνατότητα να την τερματίσετε στον χρόνο που επιθυμείτε να αποκλείσετε από την καταγραφή τον κέρσορα του ποντικιού σας και άλλα.


Ezvid For Windows

30

✔ Σύγχρονη εφαρμογή καταγραφής οθόνης σε βίντεο. Με την εγγραφή φωνής, FaceCam, σύνθεση φωνής, σχεδιασμό οθόνης, και τον έλεγχο της ταχύτητας, είναι ίσως η καλύτερη ενιαία λύση στον για την δημιουργία βίντεο.

✔ Με ένα κλικ, μπορείτε να καταγράψετε την οθόνη και να συλλάβετε ό,τι εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας, όπως ιστοσελίδες, παιχνίδια, εφαρμογές, προγράμματα ζωγραφικής, χάρτες και άλλα. Στη συνέχεια μπορείτε να επεξεργαστείτε το βίντεο και να το αποθηκεύσετε για αργότερα, ή να το ανεβάσετε απευθείας στο YouTube.

✔ Εν κατακλείδι, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα βίντεο σας και να δημιουργήστε παρουσιάσεις βίντεο από εικόνες JPG, PNG και GIF, να κάνετε εισαγωγή άλλων βίντεο, όπως AVI, WMV ή MOV, να αναδιοργανώστε τα κλιπ και τις φωτογραφίες σας με ευκολία και να προσαρμόστε το μήκος τους, να χρησιμοποιήστε εφέ μετάβασης μεταξύ ακολουθιών και εικόνων και τέλος να ανεβάσετε απευθείας το βίντεο σας στο Youtube.


ScreenRec

31


✔ To ScreenRec είναι ένα λογισμικό εργαλείο λήψης οθόνης που κάνει τη διαφορά και θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα και την λειτουργικότητά του. Απλώς εγκαταστήστε το, δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό και ξεκινήστε τη λήψη εικόνων ή βίντεο της οθόνης σας. 

✔ Αμέσως μετά, κάθε φορά που κάνετε καταγραφή κάποιου βίντεο ή εικόνας, θα λάβετε έναν ιδιωτικό σύνδεσμο κοινής χρήσης άμεσα χάρη στην τεχνολογία Cloud Recording. Το ScreenRec είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για εσωτερική επικοινωνία σε ιδιωτικά δίκτυα επειδή κρυπτογραφεί κάθε ένα από τα στιγμιότυπα οθόνης ακόμα και τις εγγραφές οθόνης.

✔ Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα μυστικά της εταιρείας σας είναι ασφαλή (ακόμα και στο cloud). Θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να επικοινωνείτε πιο γρήγορα με άμεσα προσωπικά μηνύματα βίντεο και στιγμιότυπα οθόνης.

✔ Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο σε email και συνομιλίες, δοκιμάστε να στείλετε άμεσα μηνύματα βίντεο και στιγμιότυπα οθόνης με το ScreenRec ή αν θέλετε απλά να καταγράψετε την επιφάνεια εργασίας σας, μια εφαρμογή ή να δημιουργήστε μία παρουσίαση με κάμερα και ήχο και να σώσετε το βίντεο στο υπολογιστή σας ή να κάνετε κοινή χρήση. 

✔ Τέλος, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα βίντεο, να προσθέσετε σχολιασμούς και να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τμήμα της οθόνης για εγγραφή. Εν κατακλείδι, είναι ένα υπέροχο λογισμικό που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει, όποια λειτουργία του και αν επιλέξετε.


Free Cam

32


✔ Δωρεάν εφαρμογή capture που παρέχει ένα πλήρες σύνολο δυνατοτήτων για τη δημιουργία επαγγελματικών μαθημάτων βίντεο και παρουσιάσεων e-Learning όπου μπορείτε να επιλέξτε μια περιοχή εγγραφής ή να πραγματοποιήσετε εγγραφή ολόκληρης της οθόνης σας, ή ενός μόνο παραθύρου και να καταγράψτε τη φωνή σας.

✔ Για να κάνετε τη παρουσίαση βίντεο πιο ενημερωτική, μπορείτε εύκολα να εγγράψετε φωνή με το μικρόφωνό σας. Μπορείτε επίσης να εγγράψετε τους ήχους των προγραμμάτων και των εφαρμογών σας ή να προσθέσετε κάποια μουσική υπόκρουση στο βίντεό σας.

✔ Για να τονίσετε σημαντικές λεπτομέρειες και βήματα, επισημάνετε τον κέρσορα του ποντικιού σας και ενεργοποιήστε τους ήχους κλικ του ποντικιού. Χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου και βίντεο για να μετατρέψετε το πρόχειρο βίντεο σας σε ένα ολοκληρωμένο μάθημα βίντεο. Αφού εγγράψετε την οθόνη σας, μπορείτε εύκολα να κόψετε τα περιττά κομμάτια του βίντεο.


Sniptool

33

Δωρεάν εργαλείο λήψης οθόνης που σας επιτρέπει να καταγράφετε μία ή περισσότερες επιλεγμένες περιοχές στην επιφάνεια εργασίας σας και να το αποθηκεύετε με προαιρετικούς σχολιασμούς. Μπορείτε να συνδυάσετε πολλαπλές συλλήψεις σε έναν καμβά και να προσθέσετε κείμενο, βέλη, κουκκίδες αριθμών και σχήματα για να σημειώσετε τη σύλληψή σας. Υπάρχει επίσης η επιλογή να θολώσετε τμήματα της εικόνας για προστασία της ιδιωτικότητας. Το τελικό σας στιγμιότυπο οθόνης μπορεί να αποθηκευτεί ως αρχείο JPG ή PNG. Στην τελευταία έκδοση που σας παρουσιάζουμε μπορεί να καταγράψει σε βίντεο και σε κινούμενα γραφικά. Πρόκειται για μία αξιόλογη εφαρμογή που συνιστώ ανεπιφύλακτα. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις για εγκατάσταση η άνευ εγκατάστασης (portable)

Cool Screen Recorder

34

Εκπληκτικά απλή, δωρεάν εφαρμογή λήψη οθόνης, ήχου, δρομέα, κλικ του ποντικιού και πληκτρολόγησης. Μέσω αυτής, μπορείτε να εγγράψετε οτιδήποτε βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων περιοχών, εφαρμογών, ενεργών παραθύρων και πολλά άλλα.
Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνονται δυνατότητες όπως, λήψη στιγμιότυπων οθόνης, καταγραφή παιχνιδιών, λήψη ScreenCast (Avi/Gif/Mp4),λήψη με/χωρίς δρομέα ποντικιού, καταγραφή συγκεκριμένων περιοχών, ή πλήρης οθόνες εφαρμογών των Windows, λήψη μέσω καθορισμένων πλήκτρων ή με το ποντίκι σας, μίξη ήχου που έχει εγγραφεί από έξοδο μικροφώνου και ηχείου και λήψη από WebCam ή συνδυασμό webcam με λήψη οθονών.



iFun Screen Recorder

35


Πρόκειται για μία εξαιρετική, ευέλικτη εφαρμογή σύλληψη οθόνης, Επιλέξτε μία οποιαδήποτε περιοχή της οθόνης σας για να ξεκινήσετε την εγγραφή, από ολόκληρη οθόνη μέχρι ένα μικρό παράθυρο διαλόγου. Η συσκευή εγγραφής οθόνης υποστηρίζει πολλές οθόνες. Δεν υπάρχει καθυστέρηση κατά την εγγραφή HD και άνω, και η εφαρμογή επιτυγχάνει μια μέση χρησιμοποίηση CPU 8%, καθιστώντας εξαιρετικά ομαλή την εγγραφή. Εάν θέλετε να εγγράψετε ένα βίντεο, υπάρχουν διάφορες μορφές, όπως MP4, AVI, FLV, MKV, MOV, TS και GIF, όπου μπορείτε να τροποποιήσετε παραμέτρους όπως το μέγεθος ρυθμό καρέ, ποιότητα και bitrate.


ScreenshotX

36


Δωρεάν, ισχυρό εργαλείο λήψης οθόνης και σχολιασμού που σας δίνει τη δυνατότητα να τραβάτε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε στιγμιότυπα οθόνης και εγγραφές οθόνης με ευκολία. Με το ScreenshotX, μπορείτε να τραβήξετε γρήγορα στιγμιότυπα οθόνης ολόκληρης της οθόνης σας, ενός συγκεκριμένου παραθύρου ή μιας προσαρμοσμένης περιοχής και, στη συνέχεια, να τα επεξεργαστείτε και να τα σχολιάσετε με μια σειρά εργαλείων και λειτουργιών. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η ικανότητά του να καταγράφει στιγμιότυπα οθόνης και εγγραφές οθόνης σε υψηλή ποιότητα. Μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των PNG, JPG και BMP, σε ανάλυση υψηλής ευκρίνειας έως και 4K.

Peek Screen Recorder

37

Eργαλείο καταγραφής οθόνης ανοιχτού κώδικα για την επιφάνεια εργασίας σας. Με το Peek, μπορείτε εύκολα να εγγράψετε την οθόνη σας ως gif, mp4 ή να τραβήξετε μια μεμονωμένη εικόνα με λίγα μόνο κλικ. Βελτιώστε τις λήψεις σας με την ισχυρή λειτουργία σχολιασμού. Είτε δημιουργείτε ένα σεμινάριο, είτε προβάλλετε το παιχνίδι σας, είτε απλά θέλετε να αποθηκεύσετε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Peek σας καλύπτει.


Free Screen Recorder

38
✔ Παρουσιάζουμε το λογισμικό Free Screen Recorder από το Microsoft Store - το απόλυτο εργαλείο για λήψη βίντεο οθόνης υψηλής ποιότητας. Είτε θέλετε να εγγράψετε ολόκληρη την οθόνη σας, μια συγκεκριμένη περιοχή μιας ιστοσελίδας ή απλώς μια καρτέλα, αυτό το απλό αλλά ισχυρό εργαλείο σας καλύπτει απόλυτα.

✔ Mπορείτε να τραβήξετε αβίαστα όχι μόνο την επιφάνεια εργασίας σας αλλά και το πρόγραμμα περιήγησης και την κάμερα web. Θέλετε να συμπεριλάβετε ήχο στις ηχογραφήσεις σας; Κανένα πρόβλημα.

✔ Σάς επιτρέπει να εγγράφετε τον ήχο του συστήματος, την είσοδο μικροφώνου ή και τα δύο ταυτόχρονα. Είτε είστε δημιουργός περιεχομένου που θέλει να παράγει ελκυστικά σεμινάρια είτε επαγγελματίας που χρειάζεται να τεκμηριώσει σημαντικές παρουσιάσεις, το λογισμικό αυτό είναι εδώ για να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

✔ Μην αρκεστείτε σε μέτρια εργαλεία εγγραφής οθόνης, όταν μπορείτε να έχετε ένα που κάνει σχεδόν τα πάντα. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα εκπαιδευτικό βίντεο, να δείξετε το παιχνίδι σας, να ηχογραφήσετε μια συνάντηση, να αποθηκεύσετε ζωντανή ροή ή για οποιαδήποτε άλλη γενική χρήση, το Screen Recorder μπορεί να σας βοηθήσει


Hardcopy 2023

39

✔ Είτε πρόκειται για εργασία, εκπαίδευση ή απλώς για κοινή χρήση στιγμών με φίλους, η ύπαρξη ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού εργαλείου στιγμιότυπων οθόνης είναι καθοριστικής σημασίας. Σήμερα, παρουσιάζουμε το Hardcopy – μια ειδική έξυπνη εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να φέρει επανάσταση στον τρόπο λήψης στιγμιότυπων οθόνης στα Windows. Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στις δυνατότητες και τα οφέλη του λογισμικού.

✔ Το λογισμικό προσφέρει απρόσκοπτη λειτουργία λήψης παραθύρων, επιτρέποντάς σας να τραβάτε αβίαστα στιγμιότυπα οθόνης από οποιοδήποτε παράθυρο της συσκευής σας Windows. Είτε πρόκειται για μια ιστοσελίδα, εφαρμογή ή ένα έγγραφο, μπορείτε πλέον να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης υψηλής ποιότητας με λίγα μόνο κλικ.

✔ Έχετε πλέον τον πλήρη έλεγχο των προτιμήσεων του στιγμιότυπου οθόνης σας αφού σας παρέχει διάφορες επιλογές λήψης, συμπεριλαμβανομένης της λήψης ολόκληρης της οθόνης, μιας επιλεγμένης περιοχής ή ακόμη και ενός συγκεκριμένου παραθύρου.


PicPick

40

Eργαλείο capture all-in-one που καλύπτει τις ανάγκες όλων, από απλούς χρήστες έως επαγγελματίες. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα ευέλικτο και ισχυρό εργαλείο για διάφορες εργασίες σχεδιασμού. Μία από τις βασικές λειτουργίες του PicPick είναι το πλήρως εξοπλισμένο εργαλείο λήψης και εγγραφής οθόνης. Με αυτήν τη δυνατότητα, οι χρήστες μπορούν εύκολα να τραβήξουν στιγμιότυπα οθόνης ή να καταγράψουν τη δραστηριότητά τους στην οθόνη με λίγα μόνο κλικ.  Αυτό το καθιστά ιδανικό για τη δημιουργία σεμιναρίων, τη λήψη σημαντικών πληροφοριών ή απλώς την κοινή χρήση οπτικού περιεχομένου


Gemoo Snap

41

Ψάχνετε έναν τρόπο για να απαθανατίσετε την οθόνη σας εύκολα και με ακρίβεια; Το Gemoo Snap είναι η απάντηση σε αυτή ερώτηση.Με το Gemoo Snap, μπορείτε εύκολα να πάρετε στιγμιότυπα οθόνης οποιουδήποτε μεγέθους, από οποιαδήποτε εφαρμογή ή ιστοσελίδα. Είτε πρόκειται για τη δημιουργία ενός tutorial, ενός εγγράφου ή απλώς για προσωπική χρήση, το Gemoo Snap θα καλύψει τις ανάγκες σας.Μία από τις κύριες δυνατότητες του είναι η ευκολία χρήσης. Με μια απλή διαδικασία, μπορείτε να επιλέξετε την περιοχή της οθόνης που θέλετε να απαθανατίσετε και να το κάνετε με ένα μόνο κλικ. Επιπλέον, διαθέτει και κάποια εργαλεία για τη βελτίωση των στιγμιοτύπων, όπως επισήμανση, επεξεργασία και κοινοποίηση.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που έχουμε παραλείψει; Στείλτε μας e-mail, ή γράψτε το στα σχόλια.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .