//Add More external stylesheets ImageJ : Δωρεάν λογισμικό για επεξεργασία και ανάλυση εικόνων



Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ImageJ : Δωρεάν λογισμικό για επεξεργασία και ανάλυση εικόνων

read

Το ImageJ είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επεξεργασία και επιστημονική ανάλυση εικόνων. Μπορεί να εμφανίζει, να επεξεργάζεται, να αναλύει, να αποθηκεύει και να εκτυπώνει έγχρωμες εικόνες 8 bit και σε κλίμακα του γκρι. Μπορεί να διαβάσει πολλές μορφές αρχείων εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των TIFF, PNG, GIF, JPEG, BMP, DICOM και FITS, καθώς και ακατέργαστων μορφών.

Υποστηρίζει στοίβες εικόνων, μια σειρά εικόνων που μοιράζονται ένα μόνο παράθυρο και είναι πολλαπλών νημάτων, επομένως οι χρονοβόρες λειτουργίες μπορούν να εκτελούνται παράλληλα σε Multi-Core CPU.

Μπορεί να υπολογίσει στατιστικά στοιχεία για την περιοχή και την τιμή των pixel σύμφωνα με τις επιλογές που ορίζονται από το χρήστη. Μπορεί ακόμη, να μετρήσει αποστάσεις και γωνίες, να δημιουργήσει ιστογράμματα πυκνότητας και διαγράμματα.

Υποστηρίζει τις τυπικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας, όπως λογικές και αριθμητικές πράξεις μεταξύ εικόνων, χειρισμό αντίθεσης, συνέλιξη, ανάλυση Fourier, ευκρίνεια, εξομάλυνση, ανίχνευση ακμών.

Τέλος, μπορεί να κάνει γεωμετρικούς μετασχηματισμούς και να ανοίξει οποιονδήποτε αριθμό εικόνων ταυτόχρονα, o αριθμός των οποίων περιορίζεται μόνο από τη διαθέσιμη μνήμη του υπολογιστή σας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή ImageJ


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .