//Add More external stylesheets Mετρήσετε την απόδοση και την ταχύτητα του Wi-fi σας



Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Mετρήσετε την απόδοση και την ταχύτητα του Wi-fi σας

read

Οι εφαρμογές πολλές, λίγες όμως οι καλές. Στην σημερινή μας ανάρτηση ξεχωρίσαμε τις 6 καλύτερες εφαρμογές Android που θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε την απόδοση και την ταχύτητα του ασύρματου δικτύου σας. Ωστόσο, η επιλογή μας έγινε με γνώμονα την απόδοση της κάθε εφαρμογής, για το αν διατίθεται δωρεάν, και τρίτον  κριτήριο με απουσία ή την ανοχή ελαχίστων διακριτικών διαφημίσεων σε κάθε μία από αυτές.



1


Meteor


 Δωρεάν εργαλείο δοκιμής ταχύτητας διαδικτύου χωρίς διαφημίσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ταχύτητας της κινητής και ασύρματης σύνδεσής σας (σε 3G, 4G LTE ή 5G), καθώς και για δοκιμή ταχύτητας WiFi.

Σάς επιτρέπει να δείτε πώς η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και η ταχύτητα λήψης θα επηρεάσουν την απόδοση των αγαπημένων σας εφαρμογών για κινητά. Μπορείτε να δοκιμάσετε την απόδοση της εφαρμογής για έως και έξι εφαρμογές για κινητά τη φορά, από 27 από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και παιχνίδια σε όλο τον κόσμο.

Μια απλή δοκιμή σάς δίνει εύκολα κατανοητά αποτελέσματα για την ταχύτητα λήψης, την ταχύτητα μεταφόρτωσης και τον χρόνο ping. Στη συνέχεια, απλώς επιλέξτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο για να δείτε πώς επηρεάζονται από την τρέχουσα σύνδεσή σας στο δίκτυο.

Δείτε ένα χρονοδιάγραμμα των δοκιμών σας στην καρτέλα ιστορικό και ελέγξτε τα στατιστικά στοιχεία για κάθε δοκιμή ταχύτητας για να παρακολουθήσετε πώς έχει αλλάξει η εμπειρία του δικτύου σας με την πάροδο του χρόνου. Έτσι θα ξέρετε πάντα πού μπορείτε να βρείτε την καλύτερη κάλυψη με τον χάρτη κάλυψης δικτύου της Meteor.

Ο χάρτης δείχνει την ισχύ του σήματος μέχρι το επίπεδο του δρόμου χρησιμοποιώντας δεδομένα σήματος από τοπικούς χρήστες.

2


Wi-Fi Toolkit


Πρόκειται για δωρεάν κιτ εργαλείων Wi-Fi που σάς βοηθά να διαγνώσετε το δίκτυό σας. Στόχος του είναι να προστατεύσει το απόρρητό σας από κλοπή δεδομένων όταν χρησιμοποιείτε κάποιο δημόσιο Wi-Fi. Μπορείτε να ελέγξτε την ισχύ του σήματος Wi-Fi, την ασφάλεια του δικτύου, την ταχύτητα του διαδικτύου την καθυστέρηση και να ανακαλύψτε ασύρματες κάμερες. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε ποιές συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας, να αναλύσετε την απόδοση του δικτύου και τις τυχόν παρεμβολές που αντιμετωπίζει.

Net Signal

3



Xρήσιμο εργαλείο που σας επιτρέπει να ελέγχετε την ισχύ του σήματος WiFi και την ισχύ του σήματος κινητής τηλεφωνίας οπουδήποτε στο σπίτι σας. Βοηθά στην εύρεση καλών περιοχών WiFi ή συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας.

Χαρακτηριστικά
  • Πληροφορίες σήματος κινητής τηλεφωνίας
  • Πληροφορίες σήματος WiFi
  • Ακριβής ισχύς σήματος WiFi και κινητής τηλεφωνίας

Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή μέσω της οποίας θα δείτε σε ποιο σημείο του σπιτιού σας έχετε καλό σήμα WI-FI αλλά και σήμα κινητής τηλεφωνίας.

 Η εφαρμογή ενημερώνει συνεχώς για την ισχύ του σήματος, ώστε να μπορείτε να περπατάτε γύρω από το σπίτι, τη δουλειά ή οπουδήποτε συνδεθήκατε σε WiFi ή κινητό για να βρείτε την καλύτερη ποιότητα σήματος.

4


Internet Speed Test


Το Internet Speed Test είναι ένα ισχυρό, προηγμένο εργαλείο που σας βοηθά να μετρήσετε την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet και να δείτε ποσο ισχυρό είναι το σήμα στο κινητό σας ή το WI-FI σας. Για πιο έμπειρους χρήστες, υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός επιλογών διαμόρφωσης.

 χαρακτηριστικά 
  • WiFi και εργαλείο εύρεσης ισχύος σήματος κινητής τηλεφωνίας.
  • Ενσωματωμένος χάρτης κάλυψης του δικτύου.
  • Δυνατότητα επιλογής του προεπιλεγμένου διακομιστή για δοκιμή ταχύτητας.
  • Έλεγχος της ταχύτητας λήψης.
  • Έλεγχος της ταχύτητα μεταφόρτωσης.
  • Μέτρηση χρονικών καθυστερήσεων μεταφοράς δεδομένων (λανθάνουσα κατάσταση, ping)
  • Αυτόματη επιλογή παραμέτρων δοκιμής ταχύτητας ανάλογα με τον τύπο μιας σύνδεσης (WiFi, 3G, 4G LTE, 5G).
  • Βασικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση (διεύθυνση IP, πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου και οργανισμός, SIM ή όνομα του δικτύου WiFi).
  • Ιστορικό αποτελεσμάτων με επιλογές φιλτραρίσματος και ταξινόμησης της λίστας σύμφωνα με τα διαφορετικά κριτήρια.
  • Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις δοκιμές (μετρούμενη τιμή λήψης/φόρτωσης/ping, τύπος σύνδεσης, ημερομηνία, ρυθμίσεις).
  • Εύκολη αντιγραφή της διεύθυνση IP και των αποτελεσμάτων σας στο πρόχειρο.
  • Δημοσίευση αποτελεσμάτων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.λπ.).


5


Wifi Analyser


Πρόκειται ίσως για μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες εφαρμογές για να παρακολουθείτε την ισχύ των κοντινών δικτύων Wi-Fi αλλά και να χρησιμοποιήστε το για να βρείτε την καλύτερη θέση ισχύος για το wifi σας ή να το χρησιμοποιήστε για να προσδιορίσετε την επικάλυψη ενός καναλιού με τα γειτονικά δίκτυα. 

Το μενού είναι λιτό, αλλά περιεκτικό σε πληροφορίες και περιλαμβάνει 4 επιλογές με διαφορετικές οθόνες όπου στην πρώτη, μπορείτε να δείτε την ισχύ του σήματος του Wi-Fi, καθώς τη μέγιστη και ελάχιστη μέση τιμή σε γράφημα με αυτόματη κλίμακα, η δεύτερη δείχνει πως τα δίκτυα Wi-Fi διαχέονται σε όλα τα κανάλια και πώς επικαλύπτουν το ένα το άλλο, στην τρίτη μπορείτε να δείτε σε γράφημα πως μεταβάλλεται η ισχύς του σήματος όλων των κοντινών δικτύων με το χρόνο και τέλος στην τελευταία, θα δείτε βασικές πληροφορίες για όλα τα εντοπισμένα δίκτυα όπως όνομα, διεύθυνση mac, τη συχνότητα, το κανάλι, τον τύπο κρυπτογράφησης και την ισχύ του σήματος.

6


Speedtest by Ookla


Χρησιμοποιήστε το Speedtest για μια γρήγορη, δοκιμή ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο. Εξερευνήστε την κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας με τους χάρτες Speedtest που βασίζονται σε δεδομένα πραγματικού κόσμου που συλλέγονται από την εφαρμογή Speedtest. 

Δείτε την απόδοση ανά πάροχο για να μάθετε πού είναι πιθανό να έχετε ισχυρή συνδεσιμότητα. Κάντε εύκολα εναλλαγή μεταξύ παρόχων και περιοχών για να συγκρίνετε την κάλυψη στις τοποθεσίες που συχνάζετε.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .