//Add More external stylesheets Οι 7 καλύτερες εφαρμογές Android για διάγνωση δικτύων και διαδικτύου



Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Οι 7 καλύτερες εφαρμογές Android για διάγνωση δικτύων και διαδικτύου

read

Σήμερα παρουσιάζουμε τις 7 πιο εύχρηστες, δωρεάν εφαρμογές για Android οι οποίες περιλαμβάνουν τα κατάλληλα εργαλεία που χρειάζονται για τη διάγνωση δικτύων και την αναζήτηση πληροφοριών στο δίκτυό σας



1


PingTools Network Utilities


Πρόκειται για ένα χρήσιμο σύνολο εφαρμογών προγραμμάτων δικτύου με μεγάλες δυνατότητες, μέσω του οποίου, μπορείτε να δείτε βασικές πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο της συσκευής σας, με συνεχή παρακολούθηση απομακρυσμένων πόρων. Εμφανίζει, όλες τις συσκευές στο δίκτυό σας, περιλαμβάνει, ένα εργαλείο μέτρησης και ρύθμισης επιδόσεων του δικτύου, μέτρηση ταχύτητας δικτύου και σάρωση θυρών. Ακόμη, περιλαμβάνει δυνατότητες σάρωσης συσκευών UPnP \ DLNA. Wi-Fi, αναζήτηση DNS και πολλές ακόμη εφαρμογές.

2


Network Utilities


Η εφαρμογή περιέχει ένα σύνολο εργαλείων που χρειάζονται για τη διάγνωση δικτύων υπολογιστών. Περιλαμβάνει εργαλεία σχετικά με την αναζήτηση πληροφοριών στο δίκτυό σας που θα εμφανίζουν την εξωτερική ip και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο, περιέχει επίσης αναλυτή wifi και εργαλείο στατιστικών κίνησης. 

Το IP discover θα βρει όλες τις συσκευές στο δίκτυο WiFi Το IP range scanner (αναζήτηση κεντρικών υπολογιστών ανά περιοχή IP, επιτρέπει φιλτράρισμα κεντρικών υπολογιστών από ανοιχτές θύρες). Σάρωση και έλεγχος UPnP (εύρεση συσκευών upnp στο δίκτυό σας) και πολλές άλλες ευκολίες. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σε δίκτυα WiFi. 

Επιτρέπει την εκκίνηση πολλαπλών εργαλείων σε διαφορετικές καρτέλες ταυτόχρονα και την εναλλαγή μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ο κατάλογος των διαθέσιμων εργαλείων διευρύνεται συνεχώς και τα παλιά βοηθητικά προγράμματα αποκτούν νέες δυνατότητες.

3


NetX Network Tools

Πρόκειται για μία αρκετά πρακτική εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βρείτε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο σας. Εμφανίζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη, διεύθυνση IP, διεύθυνση MAC, προμηθευτή, όνομα NetBIOS και τομέα. 

Μπορεί να ενεργοποιήσει μια απομακρυσμένη συσκευή από το τηλέφωνο ή το tablet σας όταν είστε συνδεδεμένοι μέσω Wi-Fi ή με σύνδεση δεδομένων. Βάλτε μια απομακρυσμένη συσκευή σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή τερματίστε την από το τηλέφωνο ή το tablet σας όταν είστε συνδεδεμένοι μέσω Wi-Fi ή μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Εμφανίζει, τη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που είναι εγκατεστημένο στην απομακρυσμένη συσκευή και φορτώνει όλες τις απενεργοποιημένες συσκευές ενός δικτύου που είχαν εντοπιστεί παλαιότερα. 

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα νέο δίκτυο ή μια νέα συσκευή χειροκίνητα. Ακόμη, εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση Wi-Fi (εξωτερική IP, την ισχύ του σήματος, την ταχύτητα που κατεβάζετε και ανεβάζετε, την μάσκα υποδικτύου, την πύλη και το DNS), πληροφορίες σχετικά με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας (εξωτερική IP, την ισχύ του σήματος, την ταχύτητα που κατεβάζετε και ανεβάζετε, CID, LAC, MCC, MNC), βρίσκει τα πλησιέστερα Wi-Fi και εμφανίζει το SSID, την ισχύ του σήματος, το κανάλι και την κρυπτογράφηση που τυχόν διαθέτουν

4


Network Scanner


Η εφαρμογή θα βρει όλες τις συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυο σας ή σε επιλεγμένο εύρος IP που θα καθορίσετε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να μάθετε ποιος χρησιμοποιεί το WiFi σας αλλά και για να μάθετε περισσότερα για κάθε συσκευή που συνδέεται στο δίκτυό σας, ακόμη και για επαγγελματικές εργασίες όπως είναι η η δυναμική σάρωση θυρών και η δυνατότητα φιλτραρίσματος κεντρικών υπολογιστών από ανοιχτές θύρες, επιτρέπει την εύρεση ενός διακομιστή της απαιτούμενης υπηρεσίας σε επιλεγμένο δίκτυο. Ο σαρωτής IP υποστηρίζει 4 βασικές λειτουργίες σάρωσης. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε χειροκίνητα το εύρος IP που θα σκανάρει το δίκτυό σας.

5


PortDroid - Network Analysis Kit


Το PortDroid είναι μια εφαρμογή ανάλυσης δικτύου που βοηθά τους διαχειριστές δικτύων, αλλά και απλούς χρήστες, με διάφορα χρήσιμα εργαλεία δικτύωσης, όπως: Σάρωση θύρας, αναγνώριση συσκευών σε τοπικό δίκτυο, ping, traceroute, Wake-On-Lan (WoL), aναζήτηση DNS, αντίστροφη αναζήτηση IP, αναζήτηση Whois, Port scanner, σάρωση και IP για ανοιχτές θύρες TCP, προαιρετικά θα χρησιμοποιήσει το Banner Grabbingσε κάθε θύρα για να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες ή να ανακαλύψει μια διαδικτυακή υπηρεσία

Το banner grabbing είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με ένα σύστημα υπολογιστή σε ένα δίκτυο και τις υπηρεσίες που εκτελούνται στις ανοιχτές θύρες του. Οι διαχειριστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν καταγραφή των υπολογιστών και των υπηρεσιών στο δίκτυό τους

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες για το τοπικό σας δίκτυο, όπως για παράδειγμα για να δείτε ποιοι είναι συνδεδεμένοι στο ασύρματο δίκτυό wifi. Θα αναγνωρίσει όλες τις συσκευές στο ίδιο δίκτυο και από εδώ μπορείτε να πραγματοποιήσετε περαιτέρω έρευνα και να ανοίξετε το σαρωτή θύρας σε οποιαδήποτε από τις συσκευές που βρέθηκαν.

6


IP Tools


Πρόκειται για ένα ισχυρό, χρήσιμο εργαλείο δικτύου που σας επιτρέπει την ταχεία ανίχνευση τυχόν προβλημάτων δικτύου υπολογιστών, ανίχνευση διευθύνσεων IP και έλεγχο της απόδοσης του δικτύου με pings και αναζητήσεις DNS. 

Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες IP (εξωτερική IP / Host, MAC, DNS, Gateway, διεύθυνση διακομιστή, συντεταγμένες κ.λ.π.), σας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε γενικούς τομείς για να μάθετε τον κάτοχο καταχωρημένου τομέα, μέσω της επιλογής Traceroute, παρακολουθείτε τη διαδρομή των πακέτων στον κεντρικό υπολογιστή προορισμού από το διακομιστή και με το Ping βλέπετε πόση ώρα χρειάζονται για να φτάσουν τα πακέτα δεδομένων. 

Περιλαμβάνει επίσης την λειτουργία Port Scanner που σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα ανοιχτές θύρες στο δίκτυο που εκτελείται, WiFi Explorer για να δείτε λίστα όλων των συνδέσεων WiFi που είναι διαθέσιμες κοντά σε σας, Lan Scanner που εμφανίζει τη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών στα δίκτυά σας (όπως ποιος χρησιμοποιεί το WiFi μου) και πολλές ακόμη ευκολίες.

7


Network Analyzer


Το Network Analyzer μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε διάφορα προβλήματα κατά τη ρύθμιση του δικτύου Wi-Fi, τη σύνδεση στο διαδίκτυο και επίσης να εντοπίσετε διάφορα προβλήματα σε απομακρυσμένους διακομιστές χάρη στο ευρύ φάσμα εργαλείων που παρέχει. 

Είναι εξοπλισμένο με ένα γρήγορο εργαλείο εύρεσης συσκευών wifi, συμπεριλαμβανομένων όλων των διευθύνσεων, κατασκευαστών και ονομάτων της συσκευής LAN. Επιπλέον, το Network Analyzer περιέχει τυπικά καθαρά διαγνωστικά εργαλεία όπως ping, traceroute, port scanner, DNS lookup και Whois. 

Τέλος, εμφανίζει όλα τα γειτονικά δίκτυα Wi-Fi μαζί με πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως η ισχύς του σήματος, η κρυπτογράφηση και ο κατασκευαστής του δρομολογητή για να ανακαλύψουν το καλύτερο κανάλι για έναν ασύρματο δρομολογητή. Όλα λειτουργούν τόσο με IPv4 όσο και με IPv6.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .