Buzz : Μετατρέψτε αρχεία ήχου σε κείμενο



Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Buzz : Μετατρέψτε αρχεία ήχου σε κείμενο

read

Πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να μετατρέψετε την ομιλία σας σε κείμενο, ή να εισάγετε αρχεία ήχου ώστε να κάνετε απομαγνητοφώνηση.

Επιλέγοντας "Transcribe" μετατρέπει τον ήχο εισόδου σε κείμενο στην επιλεγμένη γλώσσα, ενώ αν εισάγετε αρχεία ήχου και "Translate" τον μετατρέπει σε κείμενο στα Αγγλικά .

Επιλέγοντας εντοπισμό γλώσσας θα προσπαθήσει να εντοπίσει την ομιλούμενη γλώσσα στον ήχο με βάση τα πρώτα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η επιλογή μιας γλώσσας συνιστάται (αν είναι γνωστή), καθώς θα βελτιώσει την ποιότητα της μεταγραφής σε πολλές περιπτώσεις.

Για την μετατροπή του ήχου σε κείμενο σας παρέχονται οι εξής επιλογές, ποιότητα "πολύ χαμηλή", "χαμηλή", "μεσαία" και "υψηλή". Η επιλογή μεταγραφής ωστόσο υψηλότερης ποιότητας, απαιτεί περισσότερους πόρους συστήματος. 

Ο χρόνος μεταγραφής είναι σχετικός και εξαρτάται από την ποιότητα του ήχου και από τις δυνατότητες του υπολογιστή σας. Στις δοκιμές μας, η  απομαγνητοφώνηση  για ένα αρχείο ήχου στα ελληνικά διαρκείας 30 λεπτών περίπου κράτησε περίπου 60 λεπτά. 

Τώρα όσον αφορά την ακρίβεια μεταγραφής, βρίσκεται αρκετά υψηλά αν και γι΄αυτο παίζει σημαντικό ρόλο η ευκρίνεια του ήχου.  Οσον αφορά για την ταχύτητα μεταγραφής από μικρόφωνο τουλάχιστον στον δικό μας υπολογιστή δεν δούλεψε καλά και υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Buzz

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .