Οι 11 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές παραμετροποίησης για τα windows 10 και 11

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Οι 11 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές παραμετροποίησης για τα windows 10 και 11

read

Τα Windows είναι ένα αξιόλογο λειτουργικό σύστημα γεμάτο με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αλλά πιθανότατα, δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ πολλά από αυτά, ή θα θέλατε να αντικαταστήσετε κάποια άλλα. Οι παρακάτω εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον σκοπό σας ανάλογα με τις δυνατότητες και το λειτουργικό σύστημα που απευθύνεται η κάθε μία από αυτές.1


Windows 11 Fixer

Το Windows 11 Fixer είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την προσαρμογή των Windows 11 όσο το δυνατόν πιο εύκολη. 

Παρέχει ένα εύκολο τρόπο για την προσαρμογή των Windows 11, την αλλαγή μεγάλου όγκου ρυθμίσεων των Windows (συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων ασφαλείας), την απεγκατάσταση ανεπιθύμητου λογισμικού των Windows και την εγκατάσταση περισσότερων προγραμμάτων που θέλετε ή χρειάζεστε.

Μεταξύ των άλλων, μπορείτε να προσαρμόστε την εμφάνιση της γραμμής εργασιών, να προσαρμόστε το μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, να τροποποιήστε την εξερεύνηση αρχείων και προσαρμόστε τις επιλογές αρχείων και φακέλων με ευκολία, να προσαρμόσετε μια μεγάλη γκάμα ρυθμίσεων των windows, συμπεριλαμβανομένων πολλών ρυθμίσεων απορρήτου και ασφάλειας, να απεγκαταστήστε οποιοδήποτε ανεπιθύμητο λογισμικό Windows, συμπεριλαμβανομένων των Cortana και Microsoft Edge, να εγκαταστήστε πρόσθετα προγράμματα για να βελτιώσετε και να προσαρμόσετε τα Windows 11 σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, να εγκαταστήστε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, ροής ήχου και βίντεο και άλλα. 

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα εξαιρετικό, απολύτως δωρεάν πρόγραμμα που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να έχετε. Δεν απαιτείται εγκατάσταση.

 
2


Optimizer

Φορητό βοηθητικό πρόγραμμα που σας βοηθά να επαναφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να αυξήσετε την ασφάλειά σας. Το Optimizer συνιστάται ιδιαίτερα, μετά από μια νέα, καθαρή εγκατάσταση των Windows για την επίτευξη της μέγιστης ιδιωτικότητας και ασφάλειας. 

Ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε, το Optimizer θα σας επιτρέψει επίσης να εκτελέσετε ορισμένες συγκεκριμένες τροποποιήσεις όπως να επιταχύνετε το σύστημα και την απόδοση του δικτύου σας, να απενεργοποιήστε τις άσκοπες υπηρεσίες των Windows, να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία των Windows, να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία του Office (λειτουργεί μόνο με το 2016), να απενεργοποιήστε την Cortana, τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows 10 και 11, να καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών UWP και να επιδιορθώστε ζητήματα μητρώου, να καταργήστε τα ανεπιθύμητα προγράμματα που εκτελούνται κατά την εκκίνηση, να αλλάξτε το φάκελο λήψης του Microsoft Edge και να προσθέστε στοιχεία στο μενού δεξιών κλικ στην επιφάνεια εργασίας.

3


WinSlap

To WinSlap είναι μία δωρεάν εφαρμογή αναπτύχθηκε έτσι ώστε να πειράξετε μια εγκατάσταση των Windows 10. Το WinSlap κάνει ακριβώς ό, τι λέει η λίστα χαρακτηριστικών του. Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνονται, η απενεργοποίηση κοινών εμπειριών, απενεργοποίηση της Cortana, απενεργοποίηση του Hotspot. 

Μπορείτε επίσης, να επιλέξετε ώστε να μην εμφανίζονται ειδοποιήσεις παρόχου συγχρονισμού, να απενεργοποιήσετε τον οδηγό κοινής χρήσης, να εμφανίσετε "Αυτός ο υπολογιστής" κατά την εκκίνηση του File Explorer, να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία, να απεγκαταστήστε το OneDrive, να απενεργοποιήσετε το ιστορικού δραστηριοτήτων, να απενεργοποιήστε την αυτόματη εγκατάσταση εφαρμογών, τους διαλόγους σχολίων, τις προτάσεις του μενού Έναρξη, την αναζήτησης Bing, το κουμπί αποκάλυψης κωδικού πρόσβασης, να απενεργοποιήσετε τον ήχο εκκίνησης, την τοποθεσία, το αναγνωριστικό διαφήμισης και άλλα πολλά.

4


ThisIsWin11

Eξαιρετική δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα Windows 11 στα μέτρα σας. Ξεκινάει με μια χρήσιμη εισαγωγή με αυτά που μπορείτε να βρείτε στα Windows, ενσωματώνει ένα σημαντικό μέρος της εφαρμογής ρυθμίσεων των Windows 11, σας επιτρέπει να ελέγχετε και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις με ένα κλικ και καθιστά δυνατή την κατάργηση των ανεπιθύμητων χαρακτηριστικών και εφαρμογών από τα Windows 11 όπως οι εφαρμογές κάμερας και άλλες προεγκατεστημένες εφαρμογές. 

Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα πακέτα εγκατάστασης και σας επιτρέπει την αυτοματοποίηση πολλών εργασιών των Windows 11 με βάση το PowerShell. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό να ενισχυθεί η ιδιωτικότητα σας απενεργοποιώντας διάφορες επιλογές που σχετίζονται με την τηλεμετρία των Windows 11. 

Εάν γνωρίζετε τις προηγούμενες εφαρμογές (Privatezilla, Bloatbox κ.λπ.) για τα Windows 10, τότε θα δείτε ότι η εφαρμογή ThisIsWin11 συνδυάζει τις καλύτερες ρυθμίσεις από αυτές που σάς επιτρέπουν τη δημιουργία προσαρμοσμένων tweaks, κάτω από ένα GUI, για τα Windows 11.

5


Hidden Windows 10 Features

5

Τα Windows 10, όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows, έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες που είναι κρυφές. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να ενεργοποιηθούν με επεξεργασία του μητρώου των Windows. Ωστόσο, η μη αυτόματη επεξεργασία του μητρώου των Windows δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία. 

Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής οι κρυφές λειτουργίες είναι διαθέσιμες με ένα κλικ. Το πρόγραμμα επιτρέπει την προσθήκη στοιχείων όπως Κάδος ανακύκλωσης, Πίνακας ελέγχου, Εργαλεία διαχείρισης, Εκτυπωτές σε αυτόν τον υπολογιστή. Το μενού περιβάλλοντος μπορεί να επεκταθεί κατά στοιχεία Αντιγραφή σε, Μετακίνηση σε, Άνοιγμα με Σημειωματάριο για όλα τα αρχεία. 

Αυτό περιέχει επίσης δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας των Windows με την απενεργοποίηση της αυτόματης εκτέλεσης, την απενεργοποίηση του Windows Script Host, την ενεργοποίηση της ασφαλούς σύνδεσης με CTRL + ALT + DELETE και άλλα.

6


WinCustom

Απολύτως δωρεάν εφαρμογή που σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε πολλές από τις δυνατότητες και τις λειτουργίες που βρίσκονται στη γραμμή εργασιών, στο μενού Έναρξη και στην Εξερεύνηση των Windows. Πολύ απλό στη χρήση και αυτό θα το δείτε στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, το οποίο περιέχει ένα παράθυρο και όλες οι επιλογές κατηγορίας σας είναι ορατές. 

Στο μενού θα δείτε 4 καρτέλες. Start Menu, Task Manager και Systray, Windows Explorer και Desktop και διάφορα. Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω από τα ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επιλογές που επιθυμείτε. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι portable που σημαίνει ότι δεν απαιτείται να εγκαταστήσετε τίποτα.

7


Windows 11 Classic Context Menu

Το (δεξί κλικ) στα Windows 11 επανασχεδιάστηκε και διατηρεί περιορισμένες καταχωρήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις windows. 

Περιλαμβάνει μια σειρά εικόνων για βασικές ενέργειες όπως αντιγραφή, επικόλληση και διαγραφή, αλλά κρύβει κάποια λειτουργικότητα που μπορεί να θέλετε πίσω από ένα κουμπί "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" αυτό σημαίνει κάθε φορά που πρέπει να πατήσετε μια επιπλέον επιλογή για να δείτε όλες τις επιλογές μενού περιβάλλοντος. 

Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να καταργήσετε την καταχώρηση "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" από το μενού περιβάλλοντος των Windows 11 και να επαναφέρετε το Classic Right Click Menus στα Windows 11 θα πρέπει να το κάνετε μέσω επεξεργασίας της registry, κάτι που ωστόσο κρύβει πολλούς κινδύνους για τους μη έμπειρους χρήστες. 

Αυτό το κενό συμπληρώνει η σημερινή εφαρμογή αφού δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα παρά μόνο, να πατήσετε το κουμπί επιλογής για να ενεργοποιήσετε την σχετική ρύθμιση.

8


Winaero Tweaker

Δωρεάν εφαρμογή για τα Windows που περιλαμβάνει πάνω από 50 διαφορετικά εργαλεία. Υποστηρίζει Windows 11, Windows 10, Windows 8 / 8.1 και Windows 7 και περιλαμβάνει πολλές ρυθμίσεις με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να αλλάξετε κλασικές ρυθμίσεις των Windows και να φέρετε το λειτουργικό στα μέτρα σας. 

Πέραν αυτών μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των χρωμάτων Aero, να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης συντομεύσεων στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας, να συγχρονίσετε τα χρώματα Aero να επιβραδύνετε τον τρόπο κίνησης των παραθύρων, να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα οθόνης να απενεργοποιήσετε το Aero Shake, να πραγματοποιήσετε εκκίνηση με άλλες επιλογές σύνδεσης, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το UAC, να ενεργοποιήσετε την δυνατότητα Διαχειριστή (administrator) και πάρα πολλές άλλες ρυθμίσεις.

9


ExplorerPatcher

Η microsoft στα windows 11 εισήγαγε πολλές αλλαγές τόσο όσον αφορά το στυλ όσο και τον τρόπο αλληλεπίδρασης με το λειτουργικό σύστημα. Μερικές από αυτές τις αλλαγές ήταν γενικά δημοφιλείς, άλλες όμως όχι. 

Ωστόσο, προτού επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows, το ExplorerPatcher θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση. Μόλις το εγκαταστήσετε η γραμμή εργασιών θα αλλάξει αυτόματα για να μοιάζει περισσότερο με τα Windows 10. 

Μπορείτε να επιλέξτε ανάμεσα στη γραμμή εργασιών των Windows 11 ή των Windows 10 (με υποστήριξη ετικετών, μικρά εικονίδια και πολλές προσαρμογές), να απενεργοποιήστε το μενού περιβάλλοντος και τη γραμμή εντολών των Windows 11 στην εξερεύνηση αρχείων και πολλά άλλα. Κάποιες αλλαγές θα σας βοηθήσουν επίσης να εξοικονομήσετε πόρους αν δεν έχετε και τόσο ΄΄δυνατό υπολογιστή΄΄.

Τέλος, Μπορείτε να τρέξετε την εφαρμογή και στα windows 10 ωστόσο κάποιες λειτουργίες του μπορεί να μην είναι διαθέσιμες. 

Πρίν εγκαταστήσετε την εφαρμογή φροντίστε να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα κάντε επανεκκίνηση. Για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε τρέξτε τη συντόμευση, Ιδιότητες (ExplorerPatcher)

10


QTTabBarΑπολύτως δωρεάν επέκταση για την προσθήκη λειτουργιών του explorer των windows Μόλις τα ενεργοποιήσετε, εγκαθιστά κάποιες επιπλέον λειτουργίες, αλλάζοντας θεαματικά τη συμπεριφορά του Explorer. (Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορείτε να προσθέσετε στην εφαρμογή και ελληνικό μενού).

Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, να αλλάξετε το χρώμα των φακέλων, να προσθέσετε συντομεύσεις εφαρμογών, να κάνετε προεπισκόπηση του περιεχομένου των φακέλων στον υπολογιστή σας, να δείτε σε μικρογραφίες τις φωτογραφίες σας μεταφέροντας απλά το κέρσορα του ποντικιού σας επάνω σε αυτές, να κάνετε επίσης μία προεπισκόπηση του κειμένου που βρίσκεται μέσα σε txt αρχεία χωρίς να τα ανοίξετε και πολλά άλλα. 

Ξεκινήστε κατεβάζοντας το αρχείο της εφαρμογής και αποσυμπιέστε το αρχείο ZIP. Από εκεί και μετά προχωρήστε στην εγκατάστασή του τρέχοντας το εκτελέσιμο αρχείο QTTabBar.exe. 

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας διαφορετικά, επιλογές δεν θα ενεργοποιηθούν. Μετά την επανεκκίνηση ανοίξτε τον windows explorer, επιλέξτε προβολή, και κάντε κλικ στο εικονίδιο επιλογές. 

Από εκεί και μετά ενεργοποιήστε τις γραμμές εργαλείων με κατάληξη QTTabBar, QT Command Bar κ.λ.π. ( μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να κλείσετε αυτές που δεν θεωρείται απαραίτητες για εσάς).

  Για να προχωρήσετε σε περαιτέρω ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο γραναζάκι που θα δείτε για να μπείτε στο μενού της εφαρμογής. Από εκεί και μετά ρυθμίστε την συμπεριφορά του windows explorer σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

 (κατεβάστε τα αρχεία κάνοντας δεξί κλικ στην επιλογή download και μετα αποθήκευση συνδέσμου ως)

11


BloatyNosyApp

Τα Windows 11 διαθέτουν αρκετές επιλογές ρυθμίσεων. Ωστόσο, οι απειροι χρήστες, δεν ξέρουν πού να βρουν τις περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες, τι να τις κάνουν και ποια ρύθμιση να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν.

Το BloatyNosy απλοποιεί και φιλοξενεί όλες τις βασικές ρυθμίσεις σε μία εφαρμογή και σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε και να αφαιρέσετε περιττές λειτουργίες με ένα κλικ. Έρχεται με μερικές ενότητες που θα επεκταθούν με την πάροδο του χρόνου, παρόμοια με το ThisIsWin11. 

Το BloatyNosy μπορεί επίσης να αντικαταστήσει κάλιστα την εφαρμογή ThisIsWin11 και να χρησιμεύσει ως βασική εφαρμογή ρύθμισης των windows.Αν σας άρεσέ το άρθρο μας διαδώστε το!!


TAGS: SYLLOGES


Μπορείτε να σχολιάστε το θέμα μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook ( m.me/132070110136869 ).