Οι 12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για να ΄΄πειράξετε΄΄ τα windows

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Οι 12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για να ΄΄πειράξετε΄΄ τα windows

read

Τα Windows είναι ένα αξιόλογο λειτουργικό σύστημα γεμάτο με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αλλά πιθανότατα, δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ πολλά από αυτά, ή θα θέλατε να αντικαταστήσετε κάποια άλλα. Οι παρακάτω εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον σκοπό σας ανάλογα με τις δυνατότητες και το λειτουργικό σύστημα που απευθύνεται η κάθε μία από αυτές.1.

Windows 11 Fixer


Το Windows 11 Fixer είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την προσαρμογή των Windows 11 όσο το δυνατόν πιο εύκολη. 

Παρέχει ένα εύκολο τρόπο για την προσαρμογή των Windows 11, την αλλαγή μεγάλου όγκου ρυθμίσεων των Windows (συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων ασφαλείας), την απεγκατάσταση ανεπιθύμητου λογισμικού των Windows και την εγκατάσταση περισσότερων προγραμμάτων που θέλετε ή χρειάζεστε.

Μεταξύ των άλλων, μπορείτε να προσαρμόστε την εμφάνιση της γραμμής εργασιών, να προσαρμόστε το μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, να τροποποιήστε την εξερεύνηση αρχείων και προσαρμόστε τις επιλογές αρχείων και φακέλων με ευκολία, να προσαρμόσετε μια μεγάλη γκάμα ρυθμίσεων των windows, συμπεριλαμβανομένων πολλών ρυθμίσεων απορρήτου και ασφάλειας, να απεγκαταστήστε οποιοδήποτε ανεπιθύμητο λογισμικό Windows, συμπεριλαμβανομένων των Cortana και Microsoft Edge, να εγκαταστήστε πρόσθετα προγράμματα για να βελτιώσετε και να προσαρμόσετε τα Windows 11 σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, να εγκαταστήστε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, ροής ήχου και βίντεο και άλλα. 

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα εξαιρετικό, απολύτως δωρεάν πρόγραμμα που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να έχετε. Δεν απαιτείται εγκατάσταση.

2.

Optimizer


Φορητό βοηθητικό πρόγραμμα που σας βοηθά να επαναφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να αυξήσετε την ασφάλειά σας. Το Optimizer συνιστάται ιδιαίτερα, μετά από μια νέα, καθαρή εγκατάσταση των Windows για την επίτευξη της μέγιστης ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε, το Optimizer θα σας επιτρέψει επίσης να εκτελέσετε ορισμένες συγκεκριμένες τροποποιήσεις όπως να επιταχύνετε το σύστημα και την απόδοση του δικτύου σας, να απενεργοποιήστε τις άσκοπες υπηρεσίες των Windows, να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία των Windows, να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία του Office (λειτουργεί μόνο με το 2016), να απενεργοποιήστε την Cortana, τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows 10 και 11, να καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών UWP και να επιδιορθώστε ζητήματα μητρώου, να καταργήστε τα ανεπιθύμητα προγράμματα που εκτελούνται κατά την εκκίνηση, να αλλάξτε το φάκελο λήψης του Microsoft Edge και να προσθέστε στοιχεία στο μενού δεξιών κλικ στην επιφάνεια εργασίας.

3.

WinSlap


To WinSlap είναι μία δωρεάν εφαρμογή αναπτύχθηκε έτσι ώστε να πειράξετε μια εγκατάσταση των Windows 10. Το WinSlap κάνει ακριβώς ό, τι λέει η λίστα χαρακτηριστικών του. Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνονται, η απενεργοποίηση κοινών εμπειριών, απενεργοποίηση της Cortana, απενεργοποίηση του Hotspot. 

Μπορείτε επίσης, να επιλέξετε ώστε να μην εμφανίζονται ειδοποιήσεις παρόχου συγχρονισμού, να απενεργοποιήσετε τον οδηγό κοινής χρήσης, να εμφανίσετε "Αυτός ο υπολογιστής" κατά την εκκίνηση του File Explorer, να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία, να απεγκαταστήστε το OneDrive, να απενεργοποιήσετε το ιστορικού δραστηριοτήτων, να απενεργοποιήστε την αυτόματη εγκατάσταση εφαρμογών, τους διαλόγους σχολίων, τις προτάσεις του μενού Έναρξη, την αναζήτησης Bing, το κουμπί αποκάλυψης κωδικού πρόσβασης, να απενεργοποιήσετε τον ήχο εκκίνησης, την τοποθεσία, το αναγνωριστικό διαφήμισης και άλλα πολλά.

4.

QuickBoost


Το QuickBoost, ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα που υπόσχεται να βελτιώσει άμεσα την απόδοση του υπολογιστή μας. Αναπτύχθηκε με σκοπό να προσφέρει μια απλή, αλλά ισχυρή λύση για την ενίσχυση της απόδοσης υπολογιστών που τρέχουν windows. Οι δημιουργοί του έχουν εστιάσει στην ευκολία χρήσης, κάνοντας πανεύκολη όλη διαδικασία 

Η εγκατάσταση του είναι απλή και γρήγορη. Αφού μεταβείτε στον σύνδεσμο που παρέχεται, θα βρείτε οδηγίες για το πώς να κατεβάσετε και να τρέξετε το πρόγραμμα. Μετά την εγκατάσταση και αφού το τρέξετε θα δείτε  εύχρηστο περιβάλλον όπου με ένα μόνο κλικ μπορείτε να "ενισχύσετε" την απόδοση του συστήματός σας.

Το QuickBoost χρησιμοποιεί μια σειρά από βελτιστοποιήσεις για να μεγιστοποιήσει την απόδοση του υπολογιστή σας. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση των πόρων του συστήματος, την ταχύτητα του δίσκου και της μνήμης, καθώς και την προσαρμογή των ρυθμίσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο,  φροντίζει να "απελευθερώσει" πόρους που μπορεί να καταναλώνονται από περιττές διεργασίες, επιτρέποντας στις πιο σημαντικές εφαρμογές να λειτουργήσουν πιο ομαλά.

Γιατί να επιλέξετε το QuickBoost; Η απάντηση είναι απλή: επειδή προσφέρει μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση για τη βελτίωση της απόδοσης χωρίς να απαιτεί τεχνική γνώση ή περίπλοκες ρυθμίσεις. Είναι ιδανικό για χρήστες που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση του παιχνιδιού τους ή απλώς να κάνουν τον υπολογιστή τους πιο "ελαφρύ" και γρήγορο στην καθημερινή χρήση.

 

5.

Hidden Windows 10 Features


Τα Windows 10, όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows, έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες που είναι κρυφές. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να ενεργοποιηθούν με επεξεργασία του μητρώου των Windows. Ωστόσο, η μη αυτόματη επεξεργασία του μητρώου των Windows δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία. 

Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής οι κρυφές λειτουργίες είναι διαθέσιμες με ένα κλικ. Το πρόγραμμα επιτρέπει την προσθήκη στοιχείων όπως Κάδος ανακύκλωσης, Πίνακας ελέγχου, Εργαλεία διαχείρισης, Εκτυπωτές σε αυτόν τον υπολογιστή. Το μενού περιβάλλοντος μπορεί να επεκταθεί κατά στοιχεία Αντιγραφή σε, Μετακίνηση σε, Άνοιγμα με Σημειωματάριο για όλα τα αρχεία. 

Αυτό περιέχει επίσης δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας των Windows με την απενεργοποίηση της αυτόματης εκτέλεσης, την απενεργοποίηση του Windows Script Host, την ενεργοποίηση της ασφαλούς σύνδεσης με CTRL + ALT + DELETE και άλλα.

6.

WinCustom


Απολύτως δωρεάν εφαρμογή που σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε πολλές από τις δυνατότητες και τις λειτουργίες που βρίσκονται στη γραμμή εργασιών, στο μενού Έναρξη και στην Εξερεύνηση των Windows. Πολύ απλό στη χρήση και αυτό θα το δείτε στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, το οποίο περιέχει ένα παράθυρο και όλες οι επιλογές κατηγορίας σας είναι ορατές.

Στο μενού θα δείτε 4 καρτέλες. Start Menu, Task Manager και Systray, Windows Explorer και Desktop και διάφορα. Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω από τα ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επιλογές που επιθυμείτε. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι portable που σημαίνει ότι δεν απαιτείται να εγκαταστήσετε τίποτα.

7.

Windows 11 Classic Context Menu

Το (δεξί κλικ) στα Windows 11 επανασχεδιάστηκε και διατηρεί περιορισμένες καταχωρήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις windows. 


Περιλαμβάνει μια σειρά εικόνων για βασικές ενέργειες όπως αντιγραφή, επικόλληση και διαγραφή, αλλά κρύβει κάποια λειτουργικότητα που μπορεί να θέλετε πίσω από ένα κουμπί "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" αυτό σημαίνει κάθε φορά που πρέπει να πατήσετε μια επιπλέον επιλογή για να δείτε όλες τις επιλογές μενού περιβάλλοντος. 

Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να καταργήσετε την καταχώρηση "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" από το μενού περιβάλλοντος των Windows 11 και να επαναφέρετε το Classic Right Click Menus στα Windows 11 θα πρέπει να το κάνετε μέσω επεξεργασίας της registry, κάτι που ωστόσο κρύβει πολλούς κινδύνους για τους μη έμπειρους χρήστες. 

Αυτό το κενό συμπληρώνει η σημερινή εφαρμογή αφού δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα παρά μόνο, να πατήσετε το κουμπί επιλογής για να ενεργοποιήσετε την σχετική ρύθμιση.

8.

Winaero Tweaker


Δωρεάν εφαρμογή για τα Windows που περιλαμβάνει πάνω από 50 διαφορετικά εργαλεία. Υποστηρίζει Windows 11, Windows 10, Windows 8 / 8.1 και Windows 7 και περιλαμβάνει πολλές ρυθμίσεις με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να αλλάξετε κλασικές ρυθμίσεις των Windows και να φέρετε το λειτουργικό στα μέτρα σας. 

Πέραν αυτών μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των χρωμάτων Aero, να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης συντομεύσεων στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας, να συγχρονίσετε τα χρώματα Aero να επιβραδύνετε τον τρόπο κίνησης των παραθύρων, να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα οθόνης να απενεργοποιήσετε το Aero Shake, να πραγματοποιήσετε εκκίνηση με άλλες επιλογές σύνδεσης, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το UAC, να ενεργοποιήσετε την δυνατότητα Διαχειριστή (administrator) και πάρα πολλές άλλες ρυθμίσεις.

9.

ExplorerPatcher


Η microsoft στα windows 11 εισήγαγε πολλές αλλαγές τόσο όσον αφορά το στυλ όσο και τον τρόπο αλληλεπίδρασης με το λειτουργικό σύστημα. Μερικές από αυτές τις αλλαγές ήταν γενικά δημοφιλείς, άλλες όμως όχι. 


Ωστόσο, προτού επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows, το ExplorerPatcher θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση. Μόλις το εγκαταστήσετε η γραμμή εργασιών θα αλλάξει αυτόματα για να μοιάζει περισσότερο με τα Windows 10.

Μπορείτε να επιλέξτε ανάμεσα στη γραμμή εργασιών των Windows 11 ή των Windows 10 (με υποστήριξη ετικετών, μικρά εικονίδια και πολλές προσαρμογές), να απενεργοποιήστε το μενού περιβάλλοντος και τη γραμμή εντολών των Windows 11 στην εξερεύνηση αρχείων και πολλά άλλα. Κάποιες αλλαγές θα σας βοηθήσουν επίσης να εξοικονομήσετε πόρους αν δεν έχετε και τόσο ΄΄δυνατό υπολογιστή΄΄.

Τέλος, Μπορείτε να τρέξετε την εφαρμογή και στα windows 10 ωστόσο κάποιες λειτουργίες του μπορεί να μην είναι διαθέσιμες. 

Πρίν εγκαταστήσετε την εφαρμογή φροντίστε να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα κάντε επανεκκίνηση. Για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε τρέξτε τη συντόμευση, Ιδιότητες (ExplorerPatcher)

10.

NTLite

Το NTLite είναι μια ισχυρή και πλούσια σε χαρακτηριστικά εφαρμογή λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζει και να τροποποιεί τις εικόνες του λειτουργικού συστήματος των Windows. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένες εκδόσεις των Windows αφαιρώντας ανεπιθύμητα στοιχεία, ενσωματώνοντας προγράμματα οδήγησης, προσθέτοντας ενημερώσεις, τροποποιώντας ρυθμίσεις και πολλά άλλα.

Mπορείτε  να φορτώσετε μια εικόνα των Windows, είτε πρόκειται για ISO εγκατάστασης είτε για φάκελο που περιέχει εξαγόμενα αρχεία Windows, και κάνουν διάφορες προσαρμογές για να την προσαρμόσουν στις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Το λογισμικό παρέχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή με διαφορετικές καρτέλες και ενότητες, επιτρέποντας στους χρήστες να πλοηγούνται και να κάνουν αλλαγές αποτελεσματικά.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα αφαίρεσης περιττών στοιχείων από την εικόνα των Windows. Αυτό βοηθά στη μείωση του μεγέθους της εγκατάστασης και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του συστήματος. Οι χρήστες μπορούν επιλεκτικά να αφαιρέσουν στοιχεία όπως προεπιλεγμένες εφαρμογές, υπηρεσίες, προγράμματα οδήγησης, γλώσσες και άλλα.

Προσφέρει επίσης, μια ενσωματωμένη δυνατότητα διαχείρισης προγραμμάτων οδήγησης, επιτρέποντας στους χρήστες να ενσωματώνουν εύκολα προγράμματα οδήγησης στην εικόνα των Windows. Αυτό διασφαλίζει ότι η προσαρμοσμένη έκδοση των Windows υποστηρίζει τα απαραίτητα στοιχεία υλικού και βελτιώνει τη συμβατότητα.

Επιπλέον,  επιτρέπει στους χρήστες να εφαρμόζουν ενημερώσεις, επείγουσες επιδιορθώσεις και πακέτα γλωσσών των Windows απευθείας στην εικόνα. 

 11.

BloatyNosyApp


Τα Windows 11 διαθέτουν αρκετές επιλογές ρυθμίσεων. Ωστόσο, οι άπειροι χρήστες, δεν ξέρουν πού να βρουν τις περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες, τι να τις κάνουν και ποια ρύθμιση να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν.

Το BloatyNosy απλοποιεί και φιλοξενεί όλες τις βασικές ρυθμίσεις σε μία εφαρμογή και σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε και να αφαιρέσετε περιττές λειτουργίες με ένα κλικ. Έρχεται με μερικές ενότητες που θα επεκταθούν με την πάροδο του χρόνου, παρόμοια με το ThisIsWin11. 

Το BloatyNosy μπορεί επίσης να αντικαταστήσει κάλιστα την εφαρμογή ThisIsWin11 και να χρησιμεύσει ως βασική εφαρμογή ρύθμισης των windows.

12.

ViveTool


Έχετε βαρεθεί να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του υπολογιστή σας με Windows; Θα θέλατε να υπήρχε κάποιος τρόπος να πειραματιστείτε με κρυφές λειτουργίες και να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες του λειτουργικού σας συστήματος; 

Μην ψάχνετε άλλο, γιατί το ViveTool είναι εδώ για να φέρει επανάσταση στην εμπειρία σας στα Windows. Το ViveTool είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών ανοιχτού κώδικα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ενεργοποιούν πειραματικές αλλά κρυφές λειτουργίες στον υπολογιστή τους με Windows.

Με μερικές απλές εντολές, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο - το ViveTool προσφέρει επίσης μια φιλική προς το χρήστη έκδοση GUI, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τον οποιονδήποτε να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει συγκεκριμένες λειτουργίες στα Windows.

Είτε είστε προχωρημένος χρήστης που θέλει να εξερευνήσει αχαρτογράφητες περιοχές είτε απλός χρήστης που αναζητά περισσότερο έλεγχο στον υπολογιστή σας, το ViveTool σας καλύπτει. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Αξιοποιώντας το ViveTool, μπορείτε να απελευθερώσετε τις πραγματικές δυνατότητες του υπολογιστή σας με Windows. Φανταστείτε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το λειτουργικό σας σύστημα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ενεργοποιώντας λειτουργίες που δεν ήταν προσβάσιμες στο παρελθόν και βελτιστοποιώντας τη ροή εργασίας σας όπως ποτέ πριν.

Εκκινήστε το ViVeTool και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε την έκδοση των Windows.

Θα αρχίσει τώρα να αναζητά όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες για την επιλεγμένη έκδοση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά, επομένως περιμένετε μέχρι να συμπληρωθεί η λίστα. Το ViVeTool GUI κατηγοριοποιεί τις διαθέσιμες λειτουργίες σε διαφορετικές κατηγορίες. Μπορείτε να επεκτείνετε την κατηγορία και να επιλέξετε τη δυνατότητα εγκατάστασης.

Εναλλακτικά, πληκτρολογήστε το όνομα της δυνατότητας στη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό.Επιλέξτε τη δυνατότητα που θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Εκτέλεση ενέργειας

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .