Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για "πειράξετε" τα Windows



Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για "πειράξετε" τα Windows

read

Οι εφαρμογές για αλλαγή των ρυθμίσεων των Windows αποτελούν ένα απαραίτητο εργαλείο για όσους επιθυμούν να προσαρμόσουν το λειτουργικό σύστημα τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Αναζητώντας στον ιντερνετ, μπορεί κανείς να βρει μια ποικιλία εφαρμογών που προσφέρουν διάφορες δυνατότητες για την προσαρμογή των Windows σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Από την προσαρμογή του desktop και του μενού έως τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος και την αύξηση της ασφάλειας, οι δωρεάν εφαρμογές αυτές προσφέρουν μια εύκολη και αποτελεσματική λύση. Επιπλέον, η πλειοψηφία τους είναι εύκολες στη χρήση και προσφέρουν φιλικό περιβάλλον που επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.

Εάν είστε από αυτούς που αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης των Windows, τότε οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή των ρυθμίσεων των Windows αποτελούν μια άριστη επιλογή. Αξίζει να εξερευνήσετε τις διάφορες επιλογές που προσφέρονται και να επιλέξετε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο περιβάλλον εργασίας που θα σας επιτρέπει να εργάζεστε με άνεση και αποτελεσματικότητα.



1.

Windows 11 Fixer


Το Windows 11 Fixer είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την προσαρμογή των Windows 11 όσο το δυνατόν πιο εύκολη. 

Παρέχει ένα εύκολο τρόπο για την προσαρμογή των Windows 11, την αλλαγή μεγάλου όγκου ρυθμίσεων των Windows (συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων ασφαλείας), την απεγκατάσταση ανεπιθύμητου λογισμικού των Windows και την εγκατάσταση περισσότερων προγραμμάτων που θέλετε ή χρειάζεστε.

Μεταξύ των άλλων, μπορείτε να προσαρμόστε την εμφάνιση της γραμμής εργασιών, να προσαρμόστε το μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, να τροποποιήστε την εξερεύνηση αρχείων και προσαρμόστε τις επιλογές αρχείων και φακέλων με ευκολία, να προσαρμόσετε μια μεγάλη γκάμα ρυθμίσεων των windows, συμπεριλαμβανομένων πολλών ρυθμίσεων απορρήτου και ασφάλειας, να απεγκαταστήστε οποιοδήποτε ανεπιθύμητο λογισμικό Windows, συμπεριλαμβανομένων των Cortana και Microsoft Edge, να εγκαταστήστε πρόσθετα προγράμματα για να βελτιώσετε και να προσαρμόσετε τα Windows 11 σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, να εγκαταστήστε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, ροής ήχου και βίντεο και άλλα. 

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα εξαιρετικό, απολύτως δωρεάν πρόγραμμα που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να έχετε. Δεν απαιτείται εγκατάσταση.

2.

XToolbox


Το XToolbox είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τον υπολογιστή σας και να βελτιώσετε την απόδοσή του. Αναπτύχθηκε από την XToolbox και διαθέτει μια ευρεία γκάμα εργαλείων για την επισκευή και την βελτίωση του υπολογιστή.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του XToolbox είναι η δυνατότητα του να καθαρίζει τον υπολογιστή από μη απαραίτητα αρχεία και προγράμματα που μπορεί να επιβραδύνουν τη λειτουργία του. Με τη χρήση του XToolbox, ο χρήστης μπορεί να βελτιστοποιήσει την απόδοση του υπολογιστή του και να τον κάνει να λειτουργεί πιο ομαλά και γρήγορα. Επιπλέον, το XToolbox προσφέρει πολλά άλλα εργαλεία για τη διάγνωση και διαχείριση του υπολογιστή σας, την επισκευή τυχόν σφαλμάτων στο σύστημα κ.λ.π.

3.

WinSlap


To WinSlap είναι μία δωρεάν εφαρμογή αναπτύχθηκε έτσι ώστε να πειράξετε μια εγκατάσταση των Windows 10. Το WinSlap κάνει ακριβώς ό, τι λέει η λίστα χαρακτηριστικών του. Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνονται, η απενεργοποίηση κοινών εμπειριών, απενεργοποίηση της Cortana, απενεργοποίηση του Hotspot. 

Μπορείτε επίσης, να επιλέξετε ώστε να μην εμφανίζονται ειδοποιήσεις παρόχου συγχρονισμού, να απενεργοποιήσετε τον οδηγό κοινής χρήσης, να εμφανίσετε "Αυτός ο υπολογιστής" κατά την εκκίνηση του File Explorer, να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία, να απεγκαταστήστε το OneDrive, να απενεργοποιήσετε το ιστορικού δραστηριοτήτων, να απενεργοποιήστε την αυτόματη εγκατάσταση εφαρμογών, τους διαλόγους σχολίων, τις προτάσεις του μενού Έναρξη, την αναζήτησης Bing, το κουμπί αποκάλυψης κωδικού πρόσβασης, να απενεργοποιήσετε τον ήχο εκκίνησης, την τοποθεσία, το αναγνωριστικό διαφήμισης και άλλα πολλά.

4.

QuickBoost


Το QuickBoost, ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα που υπόσχεται να βελτιώσει άμεσα την απόδοση του υπολογιστή μας. Αναπτύχθηκε με σκοπό να προσφέρει μια απλή, αλλά ισχυρή λύση για την ενίσχυση της απόδοσης υπολογιστών που τρέχουν windows. Οι δημιουργοί του έχουν εστιάσει στην ευκολία χρήσης, κάνοντας πανεύκολη όλη διαδικασία 

Η εγκατάσταση του είναι απλή και γρήγορη. Αφού μεταβείτε στον σύνδεσμο που παρέχεται, θα βρείτε οδηγίες για το πώς να κατεβάσετε και να τρέξετε το πρόγραμμα. Μετά την εγκατάσταση και αφού το τρέξετε θα δείτε  εύχρηστο περιβάλλον όπου με ένα μόνο κλικ μπορείτε να "ενισχύσετε" την απόδοση του συστήματός σας.

Το QuickBoost χρησιμοποιεί μια σειρά από βελτιστοποιήσεις για να μεγιστοποιήσει την απόδοση του υπολογιστή σας. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση των πόρων του συστήματος, την ταχύτητα του δίσκου και της μνήμης, καθώς και την προσαρμογή των ρυθμίσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο,  φροντίζει να "απελευθερώσει" πόρους που μπορεί να καταναλώνονται από περιττές διεργασίες, επιτρέποντας στις πιο σημαντικές εφαρμογές να λειτουργήσουν πιο ομαλά.

 

5.

Hidden Windows 10 Features


Τα Windows 10, όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows, έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες που είναι κρυφές. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να ενεργοποιηθούν με επεξεργασία του μητρώου των Windows. Ωστόσο, η μη αυτόματη επεξεργασία του μητρώου των Windows δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία. 

Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής οι κρυφές λειτουργίες είναι διαθέσιμες με ένα κλικ. Το πρόγραμμα επιτρέπει την προσθήκη στοιχείων όπως Κάδος ανακύκλωσης, Πίνακας ελέγχου, Εργαλεία διαχείρισης, Εκτυπωτές σε αυτόν τον υπολογιστή. Το μενού περιβάλλοντος μπορεί να επεκταθεί κατά στοιχεία Αντιγραφή σε, Μετακίνηση σε, Άνοιγμα με Σημειωματάριο για όλα τα αρχεία. 


6.

BloatynosyAI


Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης έχει εισβάλει σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής μας, από τις εφαρμογές smartphone έως τα λειτουργικά συστήματα των υπολογιστών μας. Ενώ η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, όπως αυτόματη μάθηση και προσαρμογή του συστήματος στις προτιμήσεις του χρήστη, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η υπερβολική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση του συστήματος με ανεπιθύμητο λογισμικό, γνωστό ως "bloatware".

Το πρόβλημα του bloatware έχει γίνει ιδιαίτερα εμφανές στα λειτουργικά συστήματα Windows 10 και 11, όπου οι χρήστες συχνά αντιμετωπίζουν την προσθήκη μη επιθυμητών εφαρμογών και λειτουργιών που επιβαρύνουν το σύστημά τους. Ωστόσο, η εταιρεία Bloatynosy έχει αναπτύξει μια καινοτόμα λύση για την απενεργοποίηση του bloatware και όχι μόνο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Το BloatynosyAI είναι μια εφαρμογή λογισμικού που χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για την αναγνώριση και απενεργοποίηση του bloatware στα Windows 10 και 11. Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές μηχανικής μάθησης, το BloatynosyAI αναλύει τη συμπεριφορά του συστήματος και αναγνωρίζει τις εφαρμογές και τις λειτουργίες που προκαλούν υπερφόρτωση.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του BloatynosyAI εισάγει ένα σημαντικό ορόσημο με τη βάση της υβριδικής εφαρμογής web. Αυτή η ενημέρωση όχι μόνο εξουσιοδοτεί τους χρήστες με τη δυνατότητα να καταργούν λειτουργίες AI στα Windows, αλλά δίνει έμφαση στην έξυπνη προσέγγιση της εφαρμογής, η οποία βασίζεται σε έναν νέο υβριδικό και διαδικτυακό πυρήνα.

Απλώς τρέξτε το BloatynosyAI.exe. Μη διστάσετε να διαγράψετε τον φάκελο της προσωρινής μνήμης BloatynosyAI.exe.WebView2 όποτε είναι απαραίτητο.

Με το πλαίσιο συνομιλίας μπροστά σας, εισαγάγετε τους όρους αναζήτησης, τα ερωτήματα ή τις λέξεις-κλειδιά σας και απολαύστε αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να «εγκαταστήσετε μια εφαρμογή», απλώς πληκτρολογήστε «εγκατάσταση» ή οποιαδήποτε σχετική λέξη-κλειδί και θα λάβετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία αναζήτησης, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε δημοφιλείς εφαρμογές χρησιμοποιώντας το 'winget'. Θυμηθείτε άλλες χρήσιμες λέξεις-κλειδιά όπως "bloat", "appx" ή "uninstall" για να αφαιρέσετε εύκολα ανεπιθύμητες προεπιλεγμένες εφαρμογές στα Windows 10/11. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Διασκεδάστε πειραματιζόμενοι με διαφορετικά ερωτήματα!

Συνολικά, το BloatynosyAI αντιπροσωπεύει μια καινοτόμα προσέγγιση  στα Windows 10 και 11. Μέσω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ένα πιο αποδοτικό και αξιόπιστο λογισμικό

  7.

Windows 11 Classic Context Menu


Το (δεξί κλικ) στα Windows 11 επανασχεδιάστηκε και διατηρεί περιορισμένες καταχωρήσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις windows. Περιλαμβάνει μια σειρά εικόνων για βασικές ενέργειες όπως αντιγραφή, επικόλληση και διαγραφή, αλλά κρύβει κάποια λειτουργικότητα που μπορεί να θέλετε πίσω από ένα κουμπί "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" αυτό σημαίνει κάθε φορά που πρέπει να πατήσετε μια επιπλέον επιλογή για να δείτε όλες τις επιλογές μενού περιβάλλοντος. 

Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να καταργήσετε την καταχώρηση "εμφάνιση περισσότερων επιλογών" από το μενού περιβάλλοντος των Windows 11 και να επαναφέρετε το Classic Right Click Menus στα Windows 11 θα πρέπει να το κάνετε μέσω επεξεργασίας της registry, κάτι που ωστόσο κρύβει πολλούς κινδύνους για τους μη έμπειρους χρήστες. 

Αυτό το κενό συμπληρώνει η σημερινή εφαρμογή αφού δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα παρά μόνο, να πατήσετε το κουμπί επιλογής για να ενεργοποιήσετε την σχετική ρύθμιση.

8.

Winaero Tweaker


Δωρεάν εφαρμογή για τα Windows που περιλαμβάνει πάνω από 50 διαφορετικά εργαλεία. Υποστηρίζει Windows 11, Windows 10, Windows 8 / 8.1 και Windows 7 και περιλαμβάνει πολλές ρυθμίσεις με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να αλλάξετε κλασικές ρυθμίσεις των Windows και να φέρετε το λειτουργικό στα μέτρα σας. 

Πέραν αυτών μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των χρωμάτων Aero, να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης συντομεύσεων στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας, να συγχρονίσετε τα χρώματα Aero να επιβραδύνετε τον τρόπο κίνησης των παραθύρων, να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα οθόνης να απενεργοποιήσετε το Aero Shake, να πραγματοποιήσετε εκκίνηση με άλλες επιλογές σύνδεσης, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το UAC, να ενεργοποιήσετε την δυνατότητα Διαχειριστή (administrator) και πάρα πολλές άλλες ρυθμίσεις.

9.

ExplorerPatcher


Η microsoft στα windows 11 εισήγαγε πολλές αλλαγές τόσο όσον αφορά το στυλ όσο και τον τρόπο αλληλεπίδρασης με το λειτουργικό σύστημα. Μερικές από αυτές τις αλλαγές ήταν γενικά δημοφιλείς, άλλες όμως όχι. 


Ωστόσο, προτού επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows, το ExplorerPatcher θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση. Μόλις το εγκαταστήσετε η γραμμή εργασιών θα αλλάξει αυτόματα για να μοιάζει περισσότερο με τα Windows 10.

Μπορείτε να επιλέξτε ανάμεσα στη γραμμή εργασιών των Windows 11 ή των Windows 10 (με υποστήριξη ετικετών, μικρά εικονίδια και πολλές προσαρμογές), να απενεργοποιήστε το μενού περιβάλλοντος και τη γραμμή εντολών των Windows 11 στην εξερεύνηση αρχείων και πολλά άλλα. Κάποιες αλλαγές θα σας βοηθήσουν επίσης να εξοικονομήσετε πόρους αν δεν έχετε και τόσο ΄΄δυνατό υπολογιστή΄΄.

Τέλος, Μπορείτε να τρέξετε την εφαρμογή και στα windows 10 ωστόσο κάποιες λειτουργίες του μπορεί να μην είναι διαθέσιμες. 

Πρίν εγκαταστήσετε την εφαρμογή φροντίστε να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα κάντε επανεκκίνηση. Για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που επιθυμείτε τρέξτε τη συντόμευση, Ιδιότητες (ExplorerPatcher)

10.

NTLite


Το NTLite είναι μια ισχυρή και πλούσια σε χαρακτηριστικά εφαρμογή λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζει και να τροποποιεί τις εικόνες του λειτουργικού συστήματος των Windows. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένες εκδόσεις των Windows αφαιρώντας ανεπιθύμητα στοιχεία, ενσωματώνοντας προγράμματα οδήγησης, προσθέτοντας ενημερώσεις, τροποποιώντας ρυθμίσεις και πολλά άλλα.

Mπορείτε  να φορτώσετε μια εικόνα των Windows, είτε πρόκειται για ISO εγκατάστασης είτε για φάκελο που περιέχει εξαγόμενα αρχεία Windows, και κάνουν διάφορες προσαρμογές για να την προσαρμόσουν στις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Το λογισμικό παρέχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή με διαφορετικές καρτέλες και ενότητες, επιτρέποντας στους χρήστες να πλοηγούνται και να κάνουν αλλαγές αποτελεσματικά.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα αφαίρεσης περιττών στοιχείων από την εικόνα των Windows. Αυτό βοηθά στη μείωση του μεγέθους της εγκατάστασης και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του συστήματος. Οι χρήστες μπορούν επιλεκτικά να αφαιρέσουν στοιχεία όπως προεπιλεγμένες εφαρμογές, υπηρεσίες, προγράμματα οδήγησης, γλώσσες και άλλα.

Προσφέρει επίσης, μια ενσωματωμένη δυνατότητα διαχείρισης προγραμμάτων οδήγησης, επιτρέποντας στους χρήστες να ενσωματώνουν εύκολα προγράμματα οδήγησης στην εικόνα των Windows. Αυτό διασφαλίζει ότι η προσαρμοσμένη έκδοση των Windows υποστηρίζει τα απαραίτητα στοιχεία υλικού και βελτιώνει τη συμβατότητα.

Επιπλέον,  επιτρέπει στους χρήστες να εφαρμόζουν ενημερώσεις, επείγουσες επιδιορθώσεις και πακέτα γλωσσών των Windows απευθείας στην εικόνα. 

11.

ViveTool


Έχετε βαρεθεί να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του υπολογιστή σας με Windows; Θα θέλατε να υπήρχε κάποιος τρόπος να πειραματιστείτε με κρυφές λειτουργίες και να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες του λειτουργικού σας συστήματος; 

Μην ψάχνετε άλλο, γιατί το ViveTool είναι εδώ για να φέρει επανάσταση στην εμπειρία σας στα Windows. Το ViveTool είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών ανοιχτού κώδικα που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ενεργοποιούν πειραματικές αλλά κρυφές λειτουργίες στον υπολογιστή τους με Windows.

Με μερικές απλές εντολές, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο - το ViveTool προσφέρει επίσης μια φιλική προς το χρήστη έκδοση GUI, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τον οποιονδήποτε να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει συγκεκριμένες λειτουργίες στα Windows.

Είτε είστε προχωρημένος χρήστης που θέλει να εξερευνήσει αχαρτογράφητες περιοχές είτε απλός χρήστης που αναζητά περισσότερο έλεγχο στον υπολογιστή σας, το ViveTool σας καλύπτει. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Αξιοποιώντας το ViveTool, μπορείτε να απελευθερώσετε τις πραγματικές δυνατότητες του υπολογιστή σας με Windows. Φανταστείτε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το λειτουργικό σας σύστημα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ενεργοποιώντας λειτουργίες που δεν ήταν προσβάσιμες στο παρελθόν και βελτιστοποιώντας τη ροή εργασίας σας όπως ποτέ πριν.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .