//Add More external stylesheets Οι 15 καλύτερες δωρεάν οnline εφαρμογές για μετατροπή αρχείων



Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Οι 15 καλύτερες δωρεάν οnline εφαρμογές για μετατροπή αρχείων

read

Όλοι μας σχεδόν έχουμε βρεθεί στην ανάγκη κάποια στιγμή, να θέλουμε να μετατρέψουμε αρχεία, όπως, φωτογραφίες, PDF, έγγραφα Word και Excel, βίντεο, μουσικά αρχεία κ.λ.π.

Συνήθως παραφορτώνουμε τον υπολογιστή μας με διάφορα προγράμματα μεταξύ των οποίων και διαφορετικές εφαρμογές για μπορούμε να μετατρέψουμε αρχεία από το ένα φορμάτ στο άλλο, πώς σας φαίνεται η ιδέα να προσπαθήσουμε να βρούμε μία εφαρμογή που τα κάνει όλα;

Έτσι λοιπόν για το σκοπό αυτό συγκεντρώσαμε τις 15  καλύτερες Online εφαρμογές κάτι που υποθέτω ότι θα ικανοποιήσει πολλούς από εσάς.



1


PDF Candy


Το PDF Candy παρέχει στους χρήστες σε όλο τον κόσμο με εντελώς δωρεάν online εργαλεία σχετικά με την επεξεργασία με αρχεία PDF ( όπως μετατροπή, διάσπαση, συγχώνευση, περιστροφή, κλ.π). με απόλυτη αξιοπιστία και υψηλής ποιότητας επεξεργασία.


Πρόκειται για ένα ευέλικτο εργαλείο που σας επιτρέπει να μετατρέψετε αρχεία από PDF σε διάφορες υποστηριζόμενες μορφές (PDF σε DOC, PDF σε JPG, κλπ), αλλά και να μετατρέψετε επίσης έγγραφα, e-books και εικόνες σε PDF, να συγχωνεύσετε PDF, να διασπάσετε PDF, να εξάγετε εικόνες και κείμενο από PDF, να επεξεργαστείτε PDF μεταδεδομένων, να προστατεύσετε PDF και να ξεκλειδώσετε αρχεία που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται χωρίς κόστος και χωρίς διαφημίσεις.

2


Easypdf Online


Πρόκειται για μία εντελώς δωρεάν Online υπηρεσία μέσω της οποίας μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία PDF σε Word, PDF σε PowerPoint, PDF σε Excel, PDF σε AutoCAD PDF σε απλό κείμενο, PDF σε JPG, PDF σε PNG,PDF σε GIF, να χωρίσετε ή να ενώσετε ξεχωριστά αρχεία PDF, να μετατρέψετε αρχεία του Word σε PDF, να δημιουργήσετε έγγραφα PDF και να εξαγάγετε κείμενο από ένα αρχείο σαρωμένης εικόνας και να επεξεργαστείτε το περιεχόμενό σας στο Word.

Με το OCR Online μπορείτε επίσης να μετατρέψετε σε κείμενο, οποιαδήποτε εικόνα και να εξάγετε πίνακες από σαρωμένες εικόνες μετατρέποντάς στο Excel. Δεν έχει σημασία το λειτουργικό σας μπορεί να δουλέψει απρόσκοπτα σε Windows, Mac ή Linux, χωρίς να απαιτείται να εγγραφείτε και χωρίς κανένα περιορισμό.

Οι μετατροπές σας είναι ασφαλείς και τα αρχεία που έχουν μετατραπεί διαγράφονται μετά από λίγες ώρες, επίσης μπορείτε αποκτήστε πρόσβαση μέσω του browser σας από το κινητό ή το tablet σας και να μετατρέψτε τα αρχεία με τον ίδιο τρόπο όπως και στον υπολογιστή σας. Τέλος, μπορείτε να ανεβάσετε και επεξεργαστεί αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στο Google Drive και το Dropbox. 

3


CloudConvert


Mέσα από ένα ενιαίο, απλό περιβάλλον μπορείτε να δώσετε άμεση λύση σε θέματα μετατροπής αρχείων μετατρέποντας τα, σχεδόν, σε οποιοδήποτε τύπο αρχείου, για παράδειγμα, archive, audio, Cad, document, ebook, image, presentation, spreadsheet, vector, video (περιλαμβάνονται συνολικά 148 διαφορετικά formats).


Αφού μπείτε στην υπηρεσία επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να μετατρέψετε ανεβάζοντας το από τον υπολογιστή σας ή από το λογαριασμό σας στο Dropbox ή το Googledrive, επιλέξτε το φορματ που θέλετε να το μετατρέψετε και πατήστε Start Conversion για να ξεκινήσει η μετατροπή.

Για μεγαλύτερη ευελιξία προτείνω να κάνετε Registration (είναι δωρεάν) και σας δίνει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες σχετικά με τον αριθμό των αρχείων που μπορείτε να μετατρέψετε και το συνολικό μέγεθος τους. Συγκεκριμένα μπορείτε να κάνετε μέχρι 25 δωρεάν μετατροπές αρχείων την ημέρα.

4


ILove PDF


Πείτε αντίο στη χρονοβόρα διαδικασία επεξεργασίας αρχείων PDF ένα προς ένα. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες online εφαρμογές σχετικά με την επεξεργασία και τη μετατροπή αρχείων PDF, μέσω της οποίας μπορείτε να επεξεργαστείτε τα έγγραφά σας ανάλογα με την εργασία που θέλετε να κάνετε, όπως συγχώνευση, διαχωρισμό, συμπίεση, μετατροπή, περιστροφή, ξεκλείδωμα, και εφαρμογή υδατογραφήματος.


Δυνατότητα αλφαβητικής ή αντίστροφης αλφαβητικής κατάταξης, αλλά και στην περίπτωση που ξεχάσατε κάποιο μπορείτε να το προσθέσετε ή να αφαιρέσετε όποια επιθυμείτε, ή να τα τοποθετήσετε όπου ακριβώς θέλετε με το πέρας της διαδικασίας μεταφόρτωσης (uploading).

Απολύτως ασφαλές αφού στα PDF μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στα επεξεργασμένα έγγραφά σας, έτσι λοιπόν τα αρχεία σας παραμένουν στους servers της εφαρμογής για έως 2 ώρες ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να τα κατεβάσετε.

5


iloveiMG


Mία από τις καλύτερες online εφαρμογές σχετικά με την επεξεργασία και τη μετατροπή γραφικών που σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας να τις επεξεργαστείτε να αλλάξετε το μέγεθός τους να προσθέσετε υδατογράφημα και να περικόψετε τις εικόνες σας. 


Έτσι τώρα μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε πολλές εικόνες μαζί και να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο για πιο σημαντικές ανησυχίες. Μπορείτε να βρείτε εδώ όλα τα εργαλεία για τη συμπίεση, περικοπή, μετατροπή, και αλλαγή μεγέθους των εικόνων σας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε κινούμενα GIF με μερικά μόνο κλικ.

Για να συμπιέσετε εικόνες, επιλέξτε τα αρχεία από τη συσκευή σας, το Google Drive ή το λογαριασμό σας στο Dropbox. Τα αρχεία θα συμπιεστούν στο μικρότερο δυνατό μέγεθος αρχείου, διατηρώντας παράλληλα την καλύτερη ποιότητα. 

Μετά την επεξεργασία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε τις συμπιεσμένες εικόνες σας ή να τις στείλετε ξανά στους cloud-based λογαριασμούς σας. Για να αλλάξετε μέγεθος σε εικόνες επιλέξτε αυτές που θέλετε από την συσκευή σας, από το Google Drive ή από τον λογαριασμό σας στο Dropbox.

Αν προσπαθήσετε να αλλάξετε εικόνες που έχουν διαφορετικό μέγεθος, διατηρώντας την αρχική αναλογία, οι τιμές ύψους και πλάτους που εισάγετε θα θεωρούνται μόνο ως μέγιστες τιμές. Μπορείτε να ελέγξετε τις προκύπτουσες τιμές πλάτους και ύψους κάτω από κάθε προεπισκόπηση εικόνας. Στη συνέχεια, κατεβάστε τις εικόνες που έχετε αλλάξει μέγεθος ή στείλτε τις πίσω στους cloud-based λογαριασμούς σας.
Για να περικόψετε εικόνες, επιλέξτε αυτές που θέλετε από την συσκευή σας, από το Google Drive ή από τον λογαριασμό σας στο Dropbox. Θα δείτε μια προεπισκόπηση των φωτογραφιών σας. Αν θέλετε να περικόψετε μία εικόνα, μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα, προσαρμόζοντας το πλαίσιο γύρω από το τμήμα που θέλετε να περικόψετε. 

Εάν επιλέξετε να περικόψετε μια ομάδα εικόνων, μπορείτε να τις περικόψετε στις πιο κοινές αναλογίες διαστάσεων (3:2, 4:3, 5:4, 1:1, 4:5, 3:4, 2:3). Μετά την περικοπή, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων σας, για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου, εάν το θεωρείτε απαραίτητο. 

Για να μετατρέψετε σε JPG ή από JPG, απλώς επιλέξτε τα αρχεία από την συσκευή σας, το Google Drive ή το λογαριασμό σας στο Dropbox. Θα δείτε μικρογραφίες των φωτογραφιών σας. Κατά την μεταφόρτωση ενός JPG, μπορείτε να το μετατρέψετε σε PNG ή GIF. Μπορείτε να μετατρέψετε τις εικόνες TIF, PNG, GIF και RAW σε μορφή JPG. Στη συνέχεια πατήστε μετατροπή και κατεβάστε τα αρχεία σας ή αποθηκεύστε τα ξανά στους cloud-based λογαριασμούς σας. 

Για να περιστρέψετε τις εικόνες σας, επιλέξτε αυτές που θέλετε από την συσκευή σας, το Google Drive ή το λογαριασμό Dropbox. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο εικονίδιο για να τις περιστρέψετε στη γωνία της προτίμησής σας. Μπορείτε να επιλέξετε την οριζόντια ή την κάθετη μορφή εικόνας. 

Αυτό το εργαλείο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την περιστροφή πολλών εικόνων με μόνο ένα κλικ. Για να δημιουργήστε ένα κινούμενο GIF Χρησιμοποιήστε το εργαλείο "Μετατροπή από JPG" για να δημιουργήσετε την δική σας κινούμενη εικόνα GIF. Επιλέξτε περισσότερα από ένα αρχεία JPG από την συσκευή σας, το Google Drive ή το λογαριασμό σας στο Dropbox.

Θα δείτε μια προεπισκόπηση των φωτογραφιών σας. Στη συνέχεια, ορίστε δευτερόλεπτα ανά εικόνα και επιλέξτε εάν θέλετε να γίνεται επανάληψη (loop) ή όχι. Τέλος, πατήστε μετατροπή και κατεβάστε το κινούμενο GIF.Μπορείτε να ταξινομήσετε τα αρχεία σας όπως προτιμάτε.

Απλά κάντε κλικ στις μικρογραφίες των φωτογραφιών σας και σύρετέ τις για να τις τοποθετήσετε εκεί που θέλετε. Τα επεξεργασμένα αρχεία σας θα παραμείνουν στους διακομιστές για να σας δώσουν αρκετό χρόνο ώστε να τα κατεβάσετε. Σύμφωνα με τον τύπο χρήστη που έχετε, αυτή η χρονική περίοδος διαρκεί από 1 έως 2 ώρες. Παρόλα αυτά, μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο σας αμέσως μετά το τέλος της μετατροπής .

6


Free online converter


Για να μετατρέψουμε αρχεία στον υπολογιστή μας χρειαζόμαστε το κατάλληλο λογισμικό κάθε φορά ανάλογα με το είδος των αρχείων που επιθυμούμε να μετατρέψουμε. Δεν έχουν όλες οι συσκευές τα ίδια λειτουργικά συστήματα και δεν υποστηρίζουν όλες τις ίδιες μορφές αρχείων. Γι 'αυτό μερικές φορές πρέπει να μετατρέψουμε τα αρχεία μας από τη μία μορφή στην άλλη. Ωστόσο, δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε διαφορετικά προγράμματα για κάνετε διαφορετικές εργασίες με διαφορετικές μορφές αρχείων κάθε φορά. Ο μετατροπέας αυτός είναι αυτός τα συνδέει όλα.

7


PDF24 Tools


Πρόκειται για μία εκπληκτική, δωρεάν, διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα σε ότι έχει σχέση με αρχεία PDF, όπως να δημιουργήσουμε αρχεία PDF να αφαιρέσουμε σελίδες από κάποιο έγγραφο PDF, να εξάγουμε σελίδες, να συγχωνεύσουμε PDF, να τα βελτιστοποιήσουμε να προσθέσουμε υδατογράφημα να τα μετατρέψουμε και πολλές άλλες ακόμη ευκολίες.


8


File Converter


Eξαιρετικός διαδικτυακός μετατροπέας για τα περισσότερα είδη αρχείων που υπάρχουν και που σας επιτρέπει, να μετατρέψετε και να συμπιέσετε ένα ή περισσότερα αρχεία και έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό στη χρήση. Όπως καταλάβετε, έχουμε να κάνουμε με ένα μετατροπέα για όλα σχεδόν τα είδη των αρχείων από αρχεία ήχου εικόνας και βίντεο μέχρι μετατροπές μεταξύ εγγράφων. Το όριο μεγέθους αρχείου είναι 100 MB και η όλη μεταφορά είναι κρυπτογραφημένη με SSL.



9


Standard converter


Ίσως πρόκειται για την ευκολότερη σε χρήση Online εφαρμογή μετατροπής αρχείων PDF. ( τώρα και για κινητά Android). Αποτελείται από μία σελίδα που περιλαμβάνει ένα έξυπνο και περιεκτικό μενού για όλες τις πιθανές χρήσεις με αρχεία PDF. 

Ποιο συγκεκριμένα, με την βοήθεια της εφαρμογής μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία WORD σε PDF, ΕXCEL σε PDF, POWER POINT σε PDF, TXT σε PDF, αρχεία web όπως σελίδες HTML σε PDF, αρχεία DOCX σε DOC, XLSX σε XLS, PPTX σε PPT, ODT σε WORD, ODS σε XLX και ODP σε POWER POINT. Αν επιθυμείτε να μετατρέψετε φωτογραφίες σε PDF πατήστε στο μενού της εφαρμογής το link image converter και ακολουθήσετε την αντίστοιχη διαδικασία. 

Αν πιστεύετε ότι οι δυνατότητες της εφαρμογής σταματούν εδώ κάνετε λάθος αφού αν κλικάρετε επάνω στο link EBook converter σας δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψετε οποιοδήποτε e-book σε ένα από τα παρακάτω διαθέσιμα φορμά του προγράμματος: PDF, EPUB, FB2,TXT.

10


TinyWow


Όλοι μας σχεδόν έχουμε βρεθεί στην ανάγκη κάποια στιγμή, να θέλουμε να μετατρέψουμε αρχεία, όπως, φωτογραφίες, PDF, έγγραφα Word και Excel, βίντεο, μουσικά αρχεία κ.λ.π και το ερώτημα του τίθεται κάθε φορά είναι, πρώτον, ποια είναι τα καλύτερα προγράμματα για το σκοπό αυτό και το δεύτερο μπορώ να βρω κάποιο δωρεάν ή θα πρέπει να πληρώσω για να το αποκτήσω.

Ευτυχώς για το δεύτερο ερώτημα εμείς σας έχουμε πάντα τη λύση, αφού μοχθούμε για να δοκιμάσουμε και να σας παρουσιάσουμε αυτά που διατίθενται δωρεάν, τα καλύτερα για κάθε σκοπό. Πέραν αυτού στις μέρες μας που επικρατεί το διαδίκτυο υπάρχουν πολλές λύσεις ωστόσο, για να βρείτε αυτό που ζητάτε δεν καθόλου εύκολη υπόθεση αφού απαιτεί χρόνο, και πολλές δοκιμές.

Έτσι λοιπόν, εμείς ψάξαμε για εσάς και βρήκαμε το TinyWow, μία εκπληκτική, απολύτως δωρεάν εφαρμογή, που διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από δωρεάν, εύχρηστα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν στην μετατροπή αρχείων. Μετατρέψτε έγγραφα word σε αρχεία PDF, αφαιρέστε το φόντο από μια εικόνα, μετατρέψτε βίντεο σε αρχεία GIF, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε σε επίπεδο μετατροπής.

11


Image Candy


Μετά τις πολύ εξαιρετικές online εκδόσεις του Video Candy! και του PDF Candy !ήρθε η σειρά να γνωρίσουμε τον Image Candy ενός απολύτως δωρεάν, Online επεξεργαστή εικόνας που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται ο απλός αλλά και πιο απαιτητικός χρήστης. Έτσι λοιπόν με τη βοήθεια της εφαρμογής, μπορείτε να μετατρέψετε τις εικόνες σας να αλλάξετε τις διαστάσεις τους να τις συμπιέσετε, να αφαιρέσετε το υπόβαθρο που βρίσκεται πίσω από μία φωτογραφία, να μετατρέψετε τις εικόνες σε PDF, να προσθέσετε κείμενο ή το υδατογράφημά σας και πολλές άλλες ακόμη δυνατότητες. Πρόκειται για μία απολύτως δωρεάν online εφαρμογή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα.

12


Mara


Το Mara είναι μια εντελώς δωρεάν σουίτα λογισμικού για την επεξεργασία και ζωγραφική εικόνων. Περιλαμβάνει ένα τεράστιο σύνολο εργαλείων, μεταξύ των οποίων και τα παραδοσιακά εργαλεία επεξεργασίας γραφικών, καθώς και άλλα, μοναδικά, τα οποία δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

Επίσης, εκτός από το λογισμικό, στην ιστοσελίδα του Mara υπάρχει ένα αρχείο με χιλιάδες δωρεάν φωτογραφίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους, ακόμη και για εμπορικούς σκοπούς. Τα δεδομένα που επεξεργάζεται το Mara δεν μεταφέρονται εκτός του υπολογιστή σας και ΔΕΝ αποθηκεύονται στους servers της εφαρμογής. 

Η εφαρμογή Mara είναι μία εφαρμογή Client. Αυτό σημαίνει ότι μόλις φορτωθεί η σελίδα της εφαρμογής, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν η σύνδεση σας στο Internet πέσει. Ωστόσο, μόνο για ορισμένα εφέ και μάσκες που απαιτούνται για τη λήψη πρόσθετων δεδομένων και για ορισμένες άλλες λειτουργίες μπορεί να χρειαστεί να φορτώσετε τα σχετικά δεδομένα κατά την επιλογή τους.

Επειδή όπως αναφέραμε παραπάνω η εφαρμογή Mara είναι εφαρμογή Client (λειτουργεί από την πλευρά του χρήστη), η απόδοσή της εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από το περιβάλλον που εκτελείται (πρόγραμμα περιήγησης, λειτουργικό σύστημα, υλικό κ.λ.π.) .

 Ως εκ τούτου, η συμπεριφορά του προγράμματος σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική, όπως για παράδειγμα, η απόδοση ή η διαθεσιμότητα ορισμένων χαρακτηριστικών. Λειτουργεί καλύτερα με το Google Chrome και μεταξύ άλλων, χρησιμοποιεί τον πηγαίο κώδικα από πολλά λογισμικά ανοιχτού κώδικα καθώς και άλλα στοιχεία (εικόνες, γραμματοσειρές) που διατίθενται για χρήση με δωρεάν άδειες χρήσης.

Eν κατακλείδι, πρόκειται για μία σουίτα λογισμικού που βασίζεται στον διαδίκτυο για την γρήγορη επεξεργασία εικόνας και ζωγραφικής. Περιλαμβάνει ένα τεράστιο σύνολο εργαλείων, μεταξύ των οποίων τα κλασικά- παραδοσιακά εργαλεία επεξεργασίας γραφικών, καθώς και άλλα μοναδικά, τα οποία δεν θα βρείτε οπουδήποτε αλλού. Μεταξύ των άλλων, κάποια χαρακτηριστικά του Mara που περιλαμβάνονται στα βασικά του εργαλεία.

Φυσικά, βασικά εργαλεία, όπως αλλαγή μεγέθους, περικοπή, περιστροφή, αυτόματη διόρθωση, δεκάδες φίλτρα και εφέ πραγματικού χρόνου, εργαλεία βελτίωσης εικόνας, πολλαπλοί τύποι μετασχηματισμού εικόνας, εργαλεία ζωγραφικής, δημιουργία και επεξεργασία κινούμενων σχεδίων σε μορφές GIF, PNG και AWebP, φιλικό προς κινητά πολλαπλών πλατφορμών, εκατοντάδες επιλεγμένες γραμματοσειρές, πλαίσια, αυτοκόλλητα και επικαλύψεις, υποστηρίζει σχεδόν οποιαδήποτε μορφή εικόνας, συμπεριλαμβανομένου του RAW, μετατροπή μεταξύ μορφών εικόνας: JPEG, BMP, GIF, PNG, SVG, TARGA, TIFF, JPEG 2000, PDF, ICO, WebP, αλλαγή μεγέθους, περικοπή, περιστροφή, αυτόματη επιδιόρθωση κλπ. και πολλά άλλα.

13


AnyConv


Εργαλείο για τη μετατροπή αρχείων στο διαδίκτυο. Μπορεί να μετατρέψει, έγγραφα, εικόνες, υπολογιστικά φύλλα, ηλεκτρονικά βιβλία, αρχεία, παρουσιάσεις, ήχος, βίντεο και άλλα - υποστηρίζονται περισσότερες από 400 διαφορετικές μορφές.

Παρέχει ένα 100% δωρεάν εργαλείο μετατροπής αρχείων και είναι ίσως ο απλούστερος τρόπος για να μετατρέψετε τα αρχεία σας online. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε οτιδήποτε στον υπολογιστή σας. Η υπηρεσία Ιστού, μπορεί να μετατρέψει έγγραφα, εικόνες, ήχο, βίντεο, ηλεκτρονικά βιβλία και πολλά άλλα αρχεία. 

Η μετατροπή αρχείων είναι 100% ΔΩΡΕΑΝ με μέγιστο μέγεθος αρχείου εισόδου 100 MB. Διαγράφει δε για λόγους ασφαλείας, τα μεταφορτωμένα αρχεία, μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής, ώστε να μην είναι προσβάσιμα από κανέναν. Ο σύνδεσμος κάθε αρχείου που έχει μετατραπεί είναι μοναδικός και αυτός σύνδεσμος λειτουργεί μόνο για το άτομο που μετέτρεψε αυτό το αρχείο.

14


AnyWebP


 Η Google ανακοίνωσε τη μορφή WebP ως νέα μορφή αρχείου εικόνας το 2010. Έχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια από τότε. Όπως το JPEG, το WebP είναι μια μορφή συμπίεσης με απώλειες. Ωστόσο, το WebP έχει καλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα συμπίεσης από τη μορφή JPEG με την ίδια ποιότητα εικόνας. 

Η χρήση του WebP θα βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας. Δεδομένου ότι είναι 25-35% μικρότερο σε μέγεθος αρχείου από την τυπική εικόνα JPEG, ένας αυξανόμενος αριθμός κατόχων ιστοτόπων χρησιμοποιούν μορφή εικόνας WebP. Αν και το WebP έχει τόσα πολλά πλεονεκτήματα, εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από τα προβλήματα συμβατότητάς του. 

Τα περισσότερα προγράμματα προβολής εικόνων εκτός σύνδεσης, όπως το τυπικό πρόγραμμα προβολής εικόνων των Windows, δεν είναι εγγενώς διαθέσιμα για άνοιγμα των αρχείων WebP. Δεν μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση ή να επεξεργαστείτε απευθείας το WebP.

15


Convert PNG to ICO


Το PNG είναι μια από τις πιο κοινές μορφές γραφικών στο διαδίκτυο. Σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει την απαρχαιωμένη - πρωτόγονη μορφή GIF και παρέχει τη δυνατότητα συμπίεσης εικόνων με μικρή ή καθόλου απώλεια.

Αυτό σημαίνει, ότι η φωτογραφία ή η εικόνα δεν θα χάσει την αρχική της ποιότητα ακόμη και με σημαντικό βαθμό συμπίεσης. Αυτό κάνει το PNG εξαιρετικό για την εμφάνιση σχεδίων με κείμενο όπως στιγμιότυπα οθόνης, σχεδιαγράμματα, διαγράμματα, κόμικς και ούτω καθεξής.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της μορφής PNG είναι η υποστήριξή της για διαφάνεια, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για χρήση σε ιστότοπους. Απαιτούνται εικόνες με διαφανές φόντο για την εμφάνιση εικονιδίων και άλλων γραφικών σε ιστότοπους.

Τα μειονεκτήματα του PNG περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου σε σύγκριση με άλλες δημοφιλείς μορφές όπως το JPG. Το ICO είναι μια μορφή εικόνας που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την αποθήκευση εικονιδίων για φακέλους, αρχεία και προγράμματα στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Μαζί με την ανάπτυξη του διαδικτύου, το ICO έχει γίνει επίσης ευρέως διαδεδομένο ως μορφή εικονιδίων για ιστότοπους.

Ένας μεγάλος αριθμός ιστότοπων έχει ένα αρχείο που ονομάζεται favicon.ico που εμφανίζει μια μικρή εικόνα στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης ή στα αποτελέσματα αναζήτησης δίπλα στον τίτλο της σελίδας.

Τα αρχεία ICO συνήθως περιέχουν τετράγωνες εικόνες με διαφανές φόντο που κυμαίνονται σε μεγέθη από 16 επί 16 έως 256 επί 256 εικονοστοιχεία.

Η ταυτόχρονη παρουσία εικόνων πολλών μεγεθών στο αρχείο ICO παρέχει τη δυνατότητα κλιμάκωσης του εικονιδίου, εάν είναι απαραίτητο, χωρίς υποβάθμιση της ποιότητας.

Η μορφή υποστηρίζει επίσης διάφορα βάθη χρώματος -16 χρώματα, 32, 64, 128, 256, 16 bit κ.λπ. Τα εικονίδια μπορεί να είναι είτε ασπρόμαυρα είτε έγχρωμ


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .