//Add More external stylesheets Quick CPU : Κορυφαία εφαρμογή ρύθμισης ενέργειας για τα windows



Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Quick CPU : Κορυφαία εφαρμογή ρύθμισης ενέργειας για τα windows

read

Το Quick CPU είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να προσαρμόζει και να παρακολουθεί σημαντικές παραμέτρους της CPU και του συστήματος , όπως η θερμοκρασία της CPU, η απόδοση της CPU, η ισχύς, η τάση, το ρεύμα, η στάθμευση πυρήνα, η κλιμάκωση συχνότητας, η μνήμη συστήματος, η ενίσχυση Turbo καθώς και άλλες ρυθμίσεις.

Η λειτουργικότητα της εφαρμογής σάς επιτρέπει να ελέγχετε τον αριθμό των πυρήνων της CPU (CPU Core parking) που πρέπει να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν (μπορείτε να ενεργοποιήσετε όλους τους πυρήνες ανά πάσα στιγμή, με βάση τις προσωπικές σας απαιτήσεις, ) και κοιτάζοντας το γράφημα της CPU να δείτε εάν  οι συγκεκριμένοι πυρήνες είναι ενεργοποιημένοι ή απενεργοποιημένοι.

Αυτές οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στην καρτέλα απόδοση της CPU, στην ενότητα "Ενεργοποιημένοι πυρήνες" και "Σταθμευμένοι πυρήνες". Όλες οι πληροφορίες είναι σε πραγματικό χρόνο, επομένως δεν χρειάζεται να πατήσετε το κουμπί "Ανανέωση" για να μάθετε την τρέχουσα κατάσταση.

Η κλιμάκωση συχνότητας CPU (CPU frequency scaling) είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να κλιμακώνει τη συχνότητα της CPU προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να προσπαθήσει να ταιριάξει την προσφορά ενέργειας ανάλογα με τη ζήτηση, παρέχοντας απόδοση της CPU όταν χρειάζεται ή εξοικονομώντας ενέργεια όταν είναι δυνατόν.

Με παρόμοια τεχνική, όπως αυτή του Core Parking, προσπαθεί να κλιμακώσει τη συχνότητα της CPU δυναμικά με βάση το φορτίο του συστήματος. Ο δείκτης απόδοσης. είναι μια δυνατότητα λειτουργικού συστήματος που επιτρέπει στον τελικό χρήστη να καθορίσει πόσο ο επεξεργαστής θα πρέπει να ευνοεί την εξοικονόμηση ενέργειας έναντι της μέγιστης απόδοσης. Αυτή η δυνατότητα εισήχθη στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 και δεν θα είναι διαθέσιμη σε προηγούμενες εκδόσεις.

Επομένως, αποκτώντας πρόσβαση σε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, έχετε την δυνατότητα μίας πλήρους παραμετροποίησης της διαχείρισης ενέργειας στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε να έχετε την καλύτερη απόδοση όταν πρέπει και την χαμηλότερη κατανάλωση στον υπολογιστή σας όταν αυτή δεν είναι απαραίτητη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

  • Ένδειξη γραφήματος απόδοσης ανά πυρήνα.
  • Μετρητής πραγματικού χρόνου για εμφάνιση του αριθμού ενεργών πυρήνων έναντι σταθμευμένων πυρήνων.
  • Ρυθμίσεις CPU Core Parking.
  • Ρυθμίσεις κλιμάκωσης συχνότητας CPU.
  • Ρυθμίσεις CPU Turbo Boost.
  • Αισθητήρες υλικού και ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις.
  • Συχνότητα βασικού ρολογιού.
  • Χρήση CPU.
  • Θερμοκρασία CPU.
  • Ισχύς και τάση CPU.
  • Έξοδος ισχύος συστήματος.
  • Ειδοποίηση στο System Tray
  • Προηγμένη διαχείριση σχεδίου ενέργειας συστήματος
  • Οι αλλαγές εφαρμόζονται επιτόπου χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση

Η εφαρμογή Quick CPU έχει πολλές γραφικές παραστάσεις που βρίσκονται στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά της εφαρμογής. Τα γραφήματα στη δεξιά πλευρά της εφαρμογής χωρίζονται σε διαφορετικούς πίνακες ανάλογα με τη λειτουργικότητά τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όλοι οι πίνακες που χρησιμοποιούνται για τα γραφήματα εφαρμογών μπορούν να αναδιαταχθούν, να κρυφτούν, να προσαρτηθούν, να αποσυνδεθούν ή να κρυφτούν ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Ιστορικό γραφήματος: Από προεπιλογή η εφαρμογή θα αποθηκεύει 20 λεπτά ιστορικών δεδομένων για κάθε ένδειξη γραφήματος (θερμοκρασία, απόσταση από το μέγιστο όριο αντοχής της CPU, φορτίο, συχνότητα). Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα κάνοντας κύλιση στο γράφημα προς τα αριστερά χρησιμοποιώντας τη γραμμή κύλισης στο κάτω μέρος του στοιχείου ελέγχου του γραφήματος.  Ο χρόνος που αντιπροσωπεύει τα ιστορικά δεδομένα μπορεί να τροποποιηθεί μεταβαίνοντας στο μενού Επιλογές και επιλέγοντας την επιλογή Ρυθμίσεις γραφήματος CPU. Χρησιμοποιήστε την επιλογή μέγιστο χρονικό εύρος για δεδομένα ιστορικού για να ορίσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό λεπτών για το χρονικό διάστημα που το γράφημα θα διατηρήσει προσβάσιμα τα ιστορικά δεδομένα.


Η νέα έκδοση του Quick CPU υπόσχεται να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και αποτελεσματικότητα για τον υπολογιστή σας. Με βελτιωμένους αλγορίθμους και προηγμένες λειτουργίες, το Quick CPU 4.9.0.0 υπόσχεται να βελτιώσει την απόκριση του συστήματος σας και να εξασφαλίσει μια ομαλή εμπειρία χρήσης.Με τη δυνατότητα εξατομίκευσης των ρυθμίσεων και την εύκολη προσαρμογή στις ανάγκες του κάθε χρήστη, αποτελεί μια ισχυρή επιλογή για όσους αναζητούν την κορυφαία απόδοση από τον υπολογιστή τους.

Σε τελική ανάλυση, είναι μακράν το καλύτερο δωρεάν λογισμικό που υπάρχει για το σκοπό αυτό έως σήμερα (τουλάχιστον από όσο γνωρίζω) και δεν πρέπει να λείπει από κανένα υπολογιστή.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Quick CPU


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .