//Add More external stylesheets 11 δωρεάν εφαρμογές απεγκατάστασης εφαρμογών για τα windows

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

11 δωρεάν εφαρμογές απεγκατάστασης εφαρμογών για τα windows

read

Η διαδικασία απεγκατάστασης λογισμικού στα windows παραμένει ουσιαστικά η ίδια εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει δεν έχουν προστεθεί κάποιες επιπλέον δυνατότητες. Έτσι πολλοί χρήστες καταφεύγουν σε εφαρμογές τρίτων για να λύσουν προβλήματα που η εφαρμογή των windows δεν μπορεί να δώσει λύση, όπως για παράδειγμα η μαζική απεγκατάσταση εφαρμογών.

Ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί πολλές εφαρμογές τρίτων για τον σκοπό αυτό που σας δίνουν τη δυνατότητα να απεγκαταστήσετε  τις εφαρμογές που δεν επιθυμείτε πλέον να έχετε στον υπολογιστή σας, εξαλείφοντας οποιοδήποτε ίχνος της από το σύστημά σας. Επιπλέον, πολλές από αυτές προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες, όπως την αφαίρεση αχρησιμοποίητων αρχείων και την επισκόπηση του χώρου στο δίσκο σας.

Στο σημερινό μας άρθρο επιλέξαμε και παρουσιάζουμε 11 από αυτές.1


Absolute Unistaller


Εάν χρησιμοποιείτε την κλασική εφαρμογή απεγκατάστασης των windows για να απεγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα που δεν χρειάζεστε, θα αφήσει πίσω της κάποια υπολείμματα στο σκληρό σας δίσκο και στο μητρώο του συστήματος. Σε κάποιο βαθμό, αυτά τα περιττά αρχεία πιθανώς θα επιβραδύνουν μελλοντικά τον υπολογιστή σας.

Επιπλέον, ο υπολογιστής σας θα γίνει σίγουρα πιο αργός όσο περνάει ο χρόνος περισσότερα είναι αυτά τα υπολείμματα. Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, το πρόγραμμα παρουσιάζει κάποιες επιπλέον ισχυρές λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα να καθαρίσετε όλα τα άχρηστα αρχεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετά την απεγκατάσταση του λογισμικού.

Γενικά το Absolute Unistaller είναι ένα πλήρες δωρεάν πρόγραμμα κατάργησης εφαρμογών που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε προγράμματα που δεν χρειάζεστε στον υπολογιστή σας χωρίς όμως να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Εν κατακλείδι προσφέρει ίσως την καλύτερη λύση ώστε να καταργήσετε προγράμματα που δεν χρειάζεστε, πλήρως, γρήγορα και αποτελεσματικά.

2


Bulk Crap Uninstaller


Δωρεάν πρόγραμμα απεγκατάστασης που υπερέχει κυρίως στην κατάργηση μεγάλου αριθμού εφαρμογών με ελάχιστη συνεισφορά χρήστη. Μπορεί να καθαρίσει υπολείμματα εφαρμογών, να εντοπίσει ορφανές εφαρμογές, να εκτελέσει προγράμματα απεγκατάστασης σύμφωνα με προκατασκευασμένες λίστες και πολλά άλλα. Παρόλο που το BCU κατασκευάστηκε με γνώμονα τους επαγγελματίες πληροφορικής, από προεπιλογή είναι τόσο απλό που ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς κόπο. 

Αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικά προγράμματα απεγκατάστασης, μόνο λίγα πλησιάζουν το ποσοστό ανίχνευσης και την ευελιξία του Bulk Crap Uninstaller. Συμπληρωματικά, πρέπει να πούμε ότι το BCU διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να το τροποποιήσετε ελεύθερα για να ταιριάζει στις ανάγκες σας ή ακόμα καλύτερα αν έχετε γνώσεις προγραμματισμού να το βελτιώσετε.

Τέλος, θεωρείται ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τον καθαρισμό προεγκατεστημένων εφαρμογών κακόβουλου λογισμικό, και άλλα σκουπιδιών. Συνιστάται ιδιαίτερα αν θέλετε να απεγκαταστήσετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.
3


Geek Uninstaller


Πρόκειται ίσως για το πιο απλοϊκό Uninstaller, που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε άμεσα από προγράμματα που δεν χρειάζεστε πια. Η χρήση του προγράμματος είναι πολύ απλή και απόλυτα αξιόπιστη, δεν χρειάζεται καν εγκατάσταση, απλά τρέχετε το πρόγραμμα και επιλέγετε την εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε.

4


IObit Uninstaller


Kορυφαία, απλή, γρήγορη, αλλά αποτελεσματική λύση, που θα σας βοηθήσει να απεγκαταστήσετε και να καταργήσετε ανεπιθύμητα προγράμματα και φακέλους από τον υπολογιστή σας. Aπ΄ότι θα δείτε τα προγράμματα είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες, διευκολύνοντας έτσι τον χρήστη να βρει άμεσα το λογισμικό που θέλει να απομακρύνει από τον υπολογιστή του. Τέλος περιέχει και μία ξεχωριστή επιλογή τη δεύτερη κατά σειρά με το όνομα επεκτάσεις φυλομετρητή όπου σας δίνει τη δυνατότητα να απεγκαταστήσετε τις διάφορες Toolsbars που κατά εκνευριστικό τρόπο εγκαθίστανται στον υπολογιστή μας ως πρόσθετα, πολλές φορές ΄΄χωρίς καν να μας ρωτήσουν΄΄ ( Η έκδοση Pro περιλαμβάνει πολυ περισσότερες δυνατότητες).

5


LightSpeed Uninstaller


Mικρή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να απεγκαταστήσουμε εύκολα τα προγράμματα που δεν χρειαζόμαστε πια στον υπολογιστή μας από το εικονίδιό τους. Με αυτό τον τον τρόπο δεν θα χρειαστεί κάθε φορά που θέλουμε να απεγκαταστήσουμε ένα πρόγραμμα να πηγαίνουμε στον πίνακα ελέγχου και μετά να πατάμε στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων για να το αφαιρέσουμε. 

Με απλά λόγια, αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή πατήστε με το δεξί κλικ του ποντικιού σας επάνω στο εικονίδιο του προγράμματος που θέλετε να απεγκαταστήσετε και πατήστε στην επιλογή Uninstall. Η εφαρμογή θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη ειδικά σε όσους έχουν την συνήθεια να ΄΄γεμίζουν΄΄ με εικονίδια προγραμμάτων και παιχνιδιών την επιφάνεια εργασίας τους.

6


Menu Uninstaller Pro


Εξαιρετική εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να καταργήσετε την εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού με τον πιο εύκολος και πιο γρήγορο τρόπο. Πρόκειται για ένα πραγματικά καινοτόμο λογισμικό που αλλάζει τον τρόπο που γίνεται συνήθως η απεγκατάσταση των προγραμμάτων σε ένα υπολογιστή αφού σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε να απεγκαταστήσετε μαζικά πολλά προγράμματα. 

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε μετά την έναρξη του προγράμματος για πρώτη φορά, είναι η μεγάλη ποσότητα των πληροφοριών που παρέχει. Το Μενού Uninstaller Pro εμφανίζει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές, μαζί με τον εκδότη, την ημερομηνία εγκατάστασης, το εκτιμώμενο μέγεθος και την έκδοση.

Επιπλέον, επιλέγοντας οποιαδήποτε από τις ενδείξεις αποκαλύπτει, επίσης, τοποθεσία εγκατάστασης, υποστήριξης, Τέλος, σας επιτρέπει να καταργήσετε την εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού απευθείας από τη συντόμευση της.


7


Revo Uninstaller


Απλή δωρεάν φορητή εφαρμογή που σας βοηθά να καταργήσετε εφαρμογές έτσι ώστε να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, ακόμη κι αν έχετε προβλήματα με την απεγκατάσταση τους και δεν μπορείτε να τα απεγκαταστήσετε από το "Προγράμματα και δυνατότητες των Windows (Add or Remove Programs)" του πίνακα ελέγχου. Πρόκειται για μία ισχυρή εναλλακτική λύση με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά.

Η φορητή έκδοση του Revo Uninstaller Pro δεν απαιτεί εγκατάσταση και λειτουργεί σε αφαιρούμενες συσκευές όπως USB sticks και εξωτερικές μονάδες δίσκων. Με την χρήση προηγμένων αλγόριθμων, το Revo Uninstaller Pro αναλύει τα δεδομένα μιας εφαρμογής πριν την απεγκατάσταση και σαρώνει για υπολείμματα μετά την απεγκατάσταση ενός προγράμματος. αφαιρώντας πρόσθετα, περιττά αρχεία, φακέλους, και κλειδιά μητρώου.

Τέλος, εκτός από την δυνατότητα απεγκατάστασης προγραμμάτων περιλαμβάνει και πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες.H δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει λιγότερες δυνατότητες από την επαγγελματική έκδοση.

8


Wise Program Uninstaller


Το Wise Program Uninstaller είναι μία πολύ καλή λύση για την απεγκατάσταση προγραμμάτων στα Windows, επιτρέποντάς σας να απεγκαταστήσετε εφαρμογές χρησιμοποιώντας ένα απλό-φιλικό μενού Ο ενσωματωμένος μηχανισμός σάρωσης θα σαρώσει και θα διαγράψει όλα τα σχετικά αρχεία, φακέλους και στοιχεία μητρώου μετά την απεγκατάσταση, διασφαλίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει αφαιρεθεί πλήρως από τον υπολογιστή σας.

Αν για λόγο κάποιο επίμονο λογισμικό με χαλασμένο πρόγραμμα απεγκατάστασης, δεν μπορεί να απεγκατασταθεί με τον κλασικό τρόπο χρησιμοποιήσετε την επιλογή Forced Uninstall. Θα σαρώσει το σύστημά σας για όλα τα αρχεία και τα μητρώα που σχετίζονται με αυτό το λογισμικό και θα τα διαγράφει επιμελώς.

Ορισμένα προγράμματα δεν παρατίθενται στον Πίνακα Ελέγχου, παρόλο ότι τα εγκαταστήσαμε κανονικά. Επομένως, αυτά τα μη κανονικά προγράμματα δεν μπορούν να αφαιρεθούν με τον κλασικό τρόπο.

Το Wise Program Uninstaller υποστηρίζει την απεγκατάσταση αυτών των μη καταχωρισμένων προγραμμάτων. Απλώς πρέπει να επιλέξετε το φάκελο του προγράμματος και, στη συνέχεια, το Custom Uninstall θα πραγματοποιήσει αναζήτηση και διαγραφή συσχετισμένων αρχείων και καταχωρίσεων μητρώου. Επίσης, η απεγκατάσταση άχρηστων επεκτάσεων ή προσθηκών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επιταχύνει αποτελεσματικά την ταχύτητα εκκίνησης του προγράμματος περιήγησης, να μειώσει την κατάληψη των πόρων του συστήματος και να βελτιώσει την ταχύτητα λειτουργίας του υπολογιστή σας

Ακόμη, υποστηρίζει τη μαζική απεγκατάσταση επεκτάσεων, προσθηκών και πρόσθετων (συμπεριλαμβανομένου του BHO) για Microsoft IE, Microsoft Edge, Mozilla Firefox και Google Chrome.

(Συμβουλή: Απενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τον συγχρονισμό στο πρόγραμμα περιήγησής σας πριν απεγκαταστήσετε τις επεκτάσεις.)

Τέλος, μία πολύ σημαντική καινοτομία της εφαρμογής είναι η δυνατότητα αφαίρεσης και windows metro εφαρμογών.


9


ZSoft Uninstaller


Το ZSoft Uninstaller είναι ίσως ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να απεγκαταστήσετε προγράμματα στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να αναλύστε μια εγκατάσταση, ώστε να μπορεί να απεγκατασταθεί εντελώς (υποστηρίζει επίσης τις επανεκκίνηση του υπολογιστή καθώς η διαδικασία χωρίζεται σε δύο πριν και μετά την εγκατάσταση). 

Επίσης, να κάνετε αναζήτηση για υπολείμματα μετά την κατάργηση της εγκατάστασης ενός προγράμματος, να καθορίσετε τα προγράμματα που ξεκινούν από τον υπολογιστή σας κατά την εκκίνηση, να βρείτε και διαγράψτε τα προσωρινά αρχεία, να βρείτε και διαγράψτε κενούς φακέλους, να διαγράψετε τις καταχωρήσεις από προγράμματα που δεν έχουν εγκατασταθεί πλέον, να αποκρύψετε τις ενημερώσεις των Windows, να αποκρύψετε καταχωρήσεις από τη λίστα που δεν πρόκειται ποτέ να απεγκαταστήσετε (προγράμματα οδήγησης κλπ.) κάνοντας τη λίστα μικρότερη και επομένως πιο εύκολη στη διαχείριση, να εμφάνισετε περισσότερες πληροφορίες να βρείτε αυτόματα τις καταχωρήσεις από προγράμματα που πιθανότατα έχουν ήδη απεγκατασταθεί. 

Τέλος  μπορείτε να βρείτε αυτόματα καταχωρήσεις που θεωρούνται "Crap-Ware" (λογισμικό που έρχεται προεγκατεστημένο με υπολογιστές OEM και δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα επειδή είναι δοκιμαστικό ή λήγει μετά από μερικές ημέρες.)

10


O&O AppBuster


Κατά τη ρύθμιση των Windows 10 και 11, η Microsoft δεν εγκαθιστά μόνο το λειτουργικό σύστημα, αλλά και μια ολόκληρη σειρά πρόσθετων εφαρμογών – κάποιες χρήσιμες, άλλες λιγότερο. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αφαιρείτε τις ανεπιθύμητες εφαρμογές εύκολα και γρήγορα. ή ακόμη εάν απεγκαταστήσατε κατά λάθος μία από αυτές να τις ανακτήσετε με ένα κλικ.  Το πρόγραμμα σάς δείχνει ποιες από αυτές τις εφαρμογές παρέχονται από τη Microsoft με τα Windows και είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας και ποιες μπορείτε να εγκαταστήσετε εσείς. Το O&O AppBuster διατίθεται εντελώς δωρεάν και δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί – μπορείτε απλά να το τρέξετε απευθείας στον υπολογιστή σας.

11


Uninstalr


Eύκολο στη χρήση και πολύ ακριβές πρόγραμμα απεγκατάστασης λογισμικού για Windows. Πριν από την απεγκατάσταση, θα δείτε κάθε μεμονωμένο αρχείο, φάκελο, κλειδί μητρώου και καταχώρηση μητρώου που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη εφαρμογή στο σύστημά σας.

Όλα αυτά τα δεδομένα εντοπίζονται από το Uninstalr και αφαιρούνται αυτόματα εάν επιλέξετε να προχωρήσετε στην απεγκατάσταση. Xρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη μηχανή απεγκατάστασης, με αυτόν τον τρόπο μπορεί επίσης να ανιχνεύσει υπολείμματα εφαρμογών που είχατε απεγκαταστήσει προηγουμένως. 

 Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στο Uninstalr να παρακολουθεί όταν εγκαθιστάτε οποιαδήποτε νέα εφαρμογή και θα εντοπίσει τα δεδομένα της ενώ την εγκαθιστάτε. Όταν τρέξετε την εφαρμογή περιμένετε λίγα λεπτά έως ότου κάνει κάνει πλήρη ανάλυση του λογισμικού σας. Από εκεί και μετά θα δείτε τη λίστα με το εγκατεστημένο λογισμικό σας. 

Επιλέξτε το ή τα προγράμματα που θέλετε να απεγκαταστήσετε. Μετά το πέρας της απεγκατάστασης θα σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση, ωστόσο αν δεν επιθυμείτε να το κάνετε εκείνη τη στιγμή απλά απενεργοποιήστε το αντίστοιχο κουτάκι. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι το βάθος καθαρισμού, αφού όχι μόνο τα απεγκαθιστά αλλά καθαρίζει και όλα τα όλα τα άχρηστα υπολείμματα. 


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .