EnglishGreek

8 δωρεάν εφαρμογές απεγκατάστασης εφαρμογών για τα windows


Η διαδικασία απεγκατάστασης λογισμικού στα windows παραμένει ουσιαστικά η ίδια εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει δεν έχουν προστεθεί κάποιες επιπλέον δυνατότητες. Έτσι πολλοί χρήστες καταφεύγουν σε εφαρμογές τρίτων για να λύσουν προβλήματα που η εφαρμογή των windows δεν μπορεί να δώσει λύση, όπως για παράδειγμα η μαζική απεγκατάσταση εφαρμογών, ο πλήρης καθαρισμός του μητρώου των windows μετά την αφαίρεση της εφαρμογής και άλλα διάφορα θέματα που προκύπτουν. Στην ανάρτηση αυτή συγκεντρώσαμε τις 8 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα προβλήματα αυτά.

1

Bulk Crap Uninstaller

Δωρεάν πρόγραμμα απεγκατάστασης που υπερέχει κυρίως στην κατάργηση μεγάλου αριθμού εφαρμογών με ελάχιστη συνεισφορά χρήστη. Μπορεί να καθαρίσει υπολείμματα εφαρμογών, να εντοπίσει ορφανές εφαρμογές, να εκτελέσει προγράμματα απεγκατάστασης σύμφωνα με προκατασκευασμένες λίστες και πολλά άλλα. Παρόλο που το BCU κατασκευάστηκε με γνώμονα τους επαγγελματίες πληροφορικής, από προεπιλογή είναι τόσο απλό που ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς κόπο. Αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικά προγράμματα απεγκατάστασης, μόνο λίγα πλησιάζουν το ποσοστό ανίχνευσης και την ευελιξία του Bulk Crap Uninstaller.

Συμπληρωματικά, πρέπει να πούμε ότι το BCU διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να το τροποποιήσετε ελεύθερα για να ταιριάζει στις ανάγκες σας ή ακόμα καλύτερα αν έχετε γνώσεις προγραμματισμού να το βελτιώσετε. Τέλος, θεωρείται ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τον καθαρισμό προεγκατεστημένων εφαρμογών κακόβουλου λογισμικό, και άλλα σκουπιδιών. Συνιστάται ιδιαίτερα αν θέλετε να απεγκαταστήσετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.
 
2

ZSoft Uninstaller

Το ZSoft Uninstaller είναι ίσως ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να απεγκαταστήσετε προγράμματα στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να αναλύστε μια εγκατάσταση, ώστε να μπορεί να απεγκατασταθεί εντελώς (υποστηρίζει επίσης τις επανεκκίνηση του υπολογιστή καθώς η διαδικασία χωρίζεται σε δύο πριν και μετά την εγκατάσταση), επίσης, να κάνετε αναζήτηση για υπολείμματα μετά την κατάργηση της εγκατάστασης ενός προγράμματος, να καθορίσετε τα προγράμματα που ξεκινούν από τον υπολογιστή σας κατά την εκκίνηση, να βρείτε και διαγράψτε τα προσωρινά αρχεία, να βρείτε και διαγράψτε κενούς φακέλους, να διαγράψετε τις καταχωρήσεις από προγράμματα που δεν έχουν εγκατασταθεί πλέον, να αποκρύψετε τις ενημερώσεις των Windows, να αποκρύψετε καταχωρήσεις από τη λίστα που δεν πρόκειται ποτέ να απεγκαταστήσετε (προγράμματα οδήγησης κλπ.) κάνοντας τη λίστα μικρότερη και επομένως πιο εύκολη στη διαχείριση, να εμφάνισετε περισσότερες πληροφορίες να βρείτε αυτόματα τις καταχωρήσεις από προγράμματα που πιθανότατα έχουν ήδη απεγκατασταθεί. και τέλος να βρείτε αυτόματα καταχωρήσεις που θεωρούνται "Crap-Ware" (λογισμικό που έρχεται προεγκατεστημένο με υπολογιστές OEM και δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα επειδή είναι δοκιμαστικό ή λήγει μετά από μερικές ημέρες.)
 
3

Absolute Unistaller

Εάν χρησιμοποιείτε την κλασική εφαρμογή απεγκατάστασης των windows για να απεγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα που δεν χρειάζεστε, θα αφήσει πίσω της κάποια υπολείμματα στο σκληρό σας δίσκο και στο μητρώο του συστήματος. Σε κάποιο βαθμό, αυτά τα περιττά αρχεία πιθανώς θα επιβραδύνουν μελλοντικά τον υπολογιστή σας. Επιπλέον, ο υπολογιστής σας θα γίνει σίγουρα πιο αργός όσο περνάει ο χρόνος περισσότερα είναι αυτά τα υπολείμματα. Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, το πρόγραμμα παρουσιάζει κάποιες επιπλέον ισχυρές λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα να καθαρίσετε όλα τα άχρηστα αρχεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετά την απεγκατάσταση του λογισμικού.

Γενικά το Absolute Unistaller είναι ένα πλήρες δωρεάν πρόγραμμα κατάργησης εφαρμογών που θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε προγράμματα που δεν χρειάζεστε στον υπολογιστή σας χωρίς όμως να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Εν κατακλείδι προσφέρει ίσως την καλύτερη λύση ώστε να καταργήσετε προγράμματα που δεν χρειάζεστε, πλήρως, γρήγορα και αποτελεσματικά.

4

LightSpeed Uninstaller

Το LightSpeed Uninstaller είναι μία μικρή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να απεγκαταστήσουμε εύκολα τα προγράμματα που δεν χρειαζόμαστε πια στον υπολογιστή μας από το εικονίδιό τους. Με αυτό τον τον τρόπο δεν θα χρειαστεί κάθε φορά που θέλουμε να απεγκαταστήσουμε ένα πρόγραμμα να πηγαίνουμε στον πίνακα ελέγχου και μετά να πατάμε στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων για να το αφαιρέσουμε. Με απλά λόγια, αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή πατήστε με το δεξί κλικ του ποντικιού σας επάνω στο εικονίδιο του προγράμματος που θέλετε να απεγκαταστήσετε και πατήστε στην επιλογή Uninstall. Η εφαρμογή θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη ειδικά σε όσους έχουν την συνήθεια να ΄΄γεμίζουν΄΄ με εικονίδια προγραμμάτων και παιχνιδιών την επιφάνεια εργασίας τους.

5

Revo Uninstaller

Απλή δωρεάν φορητή εφαρμογή που σας βοηθά να καταργήσετε εφαρμογές έτσι ώστε να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, ακόμη κι αν έχετε προβλήματα με την απεγκατάσταση τους και δεν μπορείτε να τα απεγκαταστήσετε από το "Προγράμματα και δυνατότητες των Windows (Add or Remove Programs)" του πίνακα ελέγχου. Πρόκειται για μία ισχυρή εναλλακτική λύση με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά.

Η φορητή έκδοση του Revo Uninstaller Pro δεν απαιτεί εγκατάσταση και λειτουργεί σε αφαιρούμενες συσκευές όπως USB sticks και εξωτερικές μονάδες δίσκων. Με την χρήση προηγμένων αλγόριθμων, το Revo Uninstaller Pro αναλύει τα δεδομένα μιας εφαρμογής πριν την απεγκατάσταση και σαρώνει για υπολείμματα μετά την απεγκατάσταση ενός προγράμματος. αφαιρώντας πρόσθετα, περιττά αρχεία, φακέλους, και κλειδιά μητρώου. Τέλος, εκτός από την δυνατότητα απεγκατάστασης προγραμμάτων περιλαμβάνει και πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες.H δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει λιγότερες δυνατότητες από την επαγγελματική έκδοση.

1 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .