//Add More external stylesheets Απόκομμα και σχέδιο : Δημιουργήστε στιγμιότυπα με εικόνες και βίντεο



Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Απόκομμα και σχέδιο : Δημιουργήστε στιγμιότυπα με εικόνες και βίντεο

read

Όταν πρέπει να καταγράψουμε γρήγορα αποσπάσματα οθόνης ή στιγμιότυπα οθόνης, χρειαζόμαστε ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να το κάνουμε αυτό με ευκολία και ακρίβεια.

Ένα από τα εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αυτό το σκοπό είναι το "Απόκομμα και σχέδιο" της Microsoft. Αυτή η εφαρμογή μας επιτρέπει να κάνουμε γρήγορα αποσπάσματα οθόνης και στιγμιότυπα οθόνης με μεγάλη ευκολία. Μπορούμε να επιλέξουμε το τμήμα της οθόνης που θέλουμε να καταγράώσουμε και να το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας.

Επιπλέον, η εφαρμογή μας παρέχει τη δυνατότητα να προσθέσουμε σχόλια ή σχέδια στα αποσπάσματα οθόνης μας, προσθέτοντας έτσι περισσότερη λεπτομέρεια και επεξήγηση στις καταγραφές μας. Δημιουργήστε ένα στιγμιότυπο, για να αντιγράψετε λέξεις ή εικόνες από ένα μέρος ή από ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αποκομμάτων, για να κάνετε αλλαγές ή να κρατήσετε σημειώσεις και κατόπιν αποθηκεύστε και μοιραστείτε το.

Σχολιάστε γρήγορα στιγμιότυπα οθόνης, φωτογραφίες και άλλες εικόνες με την πένα, την αφή ή το ποντίκι και αποθηκεύστε, επικολλήστε ή κοινοποιήστε σε άλλες εφαρμογές.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αποκομμάτων όταν έχετε ποντίκι και πληκτρολόγιο, πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + Shift + S. Η επιφάνεια εργασίας θα σκοτεινιάσει ελαφρώς ενώ επιλέγετε μια περιοχή για το στιγμιότυπο οθόνης σας. H ορθογώνια λειτουργία είναι επιλεγμένη από προεπιλογή.


Μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα του αποκόμματος, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω επιλογές στην γραμμή εργαλείων, ορθογώνια λειτουργία, λειτουργία παραθύρου, λειτουργία πλήρους οθόνης και λειτουργία ελεύθερης μορφής. Το στιγμιότυπο οθόνης αντιγράφεται αυτόματα στο πρόχειρο.

Τέλος, μια ειδοποίηση εμφανίζεται επίσης όταν ολοκληρώσετε τη λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία εκπληκτικά απλή, χρηστική εφαρμογή που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στον υπολογιστή σας.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .