//Add More external stylesheets

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Απόκομμα και σχέδιο : Δημιουργήστε στιγμιότυπα με εικόνες και βίντεο

read

Όταν πρέπει να καταγράψουμε γρήγορα αποσπάσματα οθόνης ή στιγμιότυπα οθόνης, χρειαζόμαστε ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να το κάνουμε αυτό με ευκολία και ακρίβεια.

Τι Είναι το «Απόκομμα και Σχέδιο»;

Το «Απόκομμα και Σχέδιο» είναι μια δωρεάν εφαρμογή από τη Microsoft που επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν αποσπάσματα οθόνης, να επεξεργάζονται εικόνες και να δημιουργούν σχέδια με ευκολία. Είτε χρειάζεστε να καταγράψετε μια συγκεκριμένη περιοχή της οθόνης σας, είτε θέλετε να προσθέσετε ενδείξεις και σχόλια σε μια εικόνα, αυτή η εφαρμογή σας δίνει όλα τα εργαλεία.

Επιπλέον, μας παρέχει τη δυνατότητα να προσθέσουμε σχόλια ή σχέδια στα αποσπάσματα οθόνης μας, προσθέτοντας έτσι περισσότερη λεπτομέρεια και επεξήγηση στις καταγραφές μας. Δημιουργήστε ένα στιγμιότυπο, για να αντιγράψετε λέξεις ή εικόνες από ένα μέρος ή από ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή σας. 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. 1. Λήψη Αποσπασμάτων Οθόνης : Η εφαρμογή παρέχει διάφορες επιλογές για τη λήψη αποσπασμάτων οθόνης. Μπορείτε να επιλέξετε  ολόκληρη την οθόνη, ένα συγκεκριμένο παράθυρο ή μια προσαρμοσμένη περιοχή. Αυτή η ευελιξία καθιστά την εφαρμογή ιδανική για επαγγελματική χρήση, όπως η δημιουργία παρουσιάσεων.
  2. Επεξεργασία Εικόνων :  Διαθέτει επίσης, ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, σχήματα, βέλη και άλλες ενδείξεις στις εικόνες σας. Επιπλέον, διαθέτει λειτουργίες όπως το θάμπωμα (blur) για την απόκρυψη ευαίσθητων πληροφοριών.
  3.  Σχεδίαση και Δημιουργία Σημειώσεων :  Για όσους αγαπούν τη σχεδίαση, η εφαρμογή προσφέρει ένα σύνολο εργαλείων που επιτρέπουν τη δημιουργία λεπτομερών σχεδίων και σημειώσεων. Χάρη στη λειτουργία αφή και στις εργαλειοθήκες στυλό, μπορείτε να δημιουργήσετε καλλιτεχνικές εικόνες ή επεξηγηματικά διαγράμματα με μεγάλη ακρίβεια.
  4. Διαμοιρασμός και Συνεργασία :  Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις εικόνες σας στα αγαπημένα σας cloud services ή να τις μοιραστείτε απευθείας μέσω email και κοινωνικών δικτύων.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αποκομμάτων όταν έχετε ποντίκι και πληκτρολόγιο, πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + Shift + S. Η επιφάνεια εργασίας θα σκοτεινιάσει ελαφρώς ενώ επιλέγετε μια περιοχή για το στιγμιότυπο οθόνης σας. H ορθογώνια λειτουργία είναι επιλεγμένη από προεπιλογή.


Μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα του αποκόμματος, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω επιλογές στην γραμμή εργαλείων, ορθογώνια λειτουργία, λειτουργία παραθύρου, λειτουργία πλήρους οθόνης και λειτουργία ελεύθερης μορφής. Το στιγμιότυπο οθόνης αντιγράφεται αυτόματα στο πρόχειρο.

Τέλος, μια ειδοποίηση εμφανίζεται επίσης όταν ολοκληρώσετε τη λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία εκπληκτικά απλή, χρηστική εφαρμογή που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στον υπολογιστή σας.


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .