//Add More external stylesheets Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές OCR και μετατροπής κειμένου



Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές OCR και μετατροπής κειμένου

read

Η Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων ή αλλιώς Αυτόματη Αναγνώριση Χαρακτήρων Κειμένου ονομάζεται η διαδικασία μετατροπής σαρωμένων εικόνων χειρογράφων ή έντυπων κειμένων σε κείμενο αναγνώσιμο από ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Η Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων καθιστά εφικτή την εκ νέου επεξεργασία του κειμένου, αποφεύγοντας την δακτυλογράφηση του από την αρχή. Τα συστήματα Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων απαιτούν βαθμονόμηση για να διαβάσουν μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά. 

Σήμερα υπάρχουν ΄΄ευφυή΄΄ προγράμματα με υψηλό δείκτη αναγνώρισης και μερικά είναι ικανά να αναπαράγουν ακόμη και τις πληροφορίες που δεν είναι κείμενο σε ένα έγγραφο, όπως εικόνες, στήλες, γραμμές, γωνίες κτλ. 

Για το σκοπό αυτό συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές  που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε εικόνες με κείμενο, αρχεία PDF,  ή άλλου τύπου εγγράφων σε επεξεργάσιμο κείμενο.
Η λειτουργία του OCR χρησιμοποιείται για την ψηφιοποίηση εγγράφων, έτσι μέσω αυτού του τρόπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία OCR για να σαρώσετε αυτόματα και να αναγνωρίσετε κείμενο μέσα στην εικόνα σας ή το ήδη σαρωμένο έγγραφο σας. 

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε εικόνα, σαρωμένο έγγραφο ή τυπωμένο PDF σε επεξεργάσιμα έγγραφα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση οπτικών χαρακτήρων από οποιαδήποτε εφαρμογή, οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε! 

Εργαστείτε online μέσω του Soda PDF σε απευθείας σύνδεση ή εκτός σύνδεσης με τη λήψη της Desktop Soda PDF στον υπολογιστή σας. Δοκιμάστε τα εύχρηστα εργαλεία PDF όπως το OCR και τις άλλες υπηρεσίες τροποποίησης PDF, online ή offline! 

Χρησιμοποιήστε το OCR για να μετατρέψετε τις σαρωμένες εικόνες που περιέχουν κείμενο στο έγγραφο PDF σας σε απλό κείμενο που μπορείτε να αντιγράψετε, να επικολλήσετε και να το επεξεργαστείτε ακριβώς όπως με το Word.


2


Free Online OCR
Δωρεάν online εφαρμογή αναγνώρισης οπτικών χαρακτήρων (OCR) που μπορεί να εξάγει κείμενο από εικόνες ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί, να διαμορφωθεί, να ευρετηριαστεί, να αναζητηθεί ή να μεταφραστεί. 

Οι εικόνες εισόδου θα μπορούσαν να είναι σαρωμένα έγγραφα (π.χ. βιβλία, φαξ, αποδείξεις, τραπεζικές δηλώσεις, συμβόλαια κ.λπ.), στιγμιότυπα οθόνης, φωτογραφίες ή εικόνες που έχουν ληφθεί από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Το i2OCR αναγνωρίζει έγγραφα πολλών στηλών γραμμένα σε 60+ γλώσσες, υποστηρίζει αρκετές μεγάλες μορφές εικόνας εισόδου, οι οποίες μπορούν να φορτωθούν από δίσκο ή διεύθυνση URL, εμφανίζει αναγνωρισμένο κείμενο καθώς και εικόνα εικόνας εισόδου δίπλα-δίπλα για να διευκολύνει την αναθεώρηση λαθραία αναγνωρισμένων λέξεων. 

Το αναγνωρισμένο κείμενο μπορεί να μεταφορτωθεί ως doc ή αρχείο κειμένου, μεταφρασμένο ή επεξεργασμένο ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας τα έγγραφα Google. 

 Όλες οι εικόνες εισόδου και τα αρχεία κειμένου που δημιουργούνται διαγράφονται αυτόματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως μία ώρα. Τέλος, προσφέρει απεριόριστες λήψεις, χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή εγγραφή, και πάνω από απ΄όλα είναι 100% δωρεάν.


3


OnlineOCR
Τα προγράμματα OCR είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους, με λίγα λόγια για όσους δεν γνωρίζουν είναι προγράμματα που μας βοηθούν να σκανάρουμε τα έγγραφά μας να μετατρέπουμε σε αρχεία PDF και στην συνέχεια σε αρχεία επεξεργάσιμα όπως για παράδειγμα το Microsoft Word. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα αυτού του είδους και ορισμένα από αυτά κορυφαία, πλην όμως η τιμή αγοράς για ένα μέσο χρήστη είναι συνήθως απαγορευτική. 

Όσο και να ψάξετε δυστυχώς δεν πρόκειται να βρείτε κάποιο αντίστοιχο δωρεάν προϊόν με παρόμοια χαρακτηριστικά, παρ΄όλα αυτά αφού ψάξαμε το θέμα ενδελεχώς βρήκαμε μία από τις καλύτερες δωρεάν λύσεις και μάλιστα Online. 

Η λύση ονομάζεται OnlineOCR.net και θα μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε κείμενο και χαρακτήρες από PDF σαρωμένα έγγραφα (συμπεριλαμβανομένων πολυσέλιδων αρχείων), φωτογραφίες και ψηφιακές φωτογραφίες από την φωτογραφική μας μηχανή και γενικά θα μας βοηθήσει να μετατρέψουμε κείμενο και εικόνες από σαρωμένα έγγραφα PDF σε αρχεία Word. Παρ΄ότι δεν είναι απαραίτητη η εγγραφή (χωρίς εγγραφή σας επιτρέπει να μετατρέψετε 15 εικόνες ανά ώρα.) η εγγραφή στην υπηρεσία (είναι δωρεάν) θα σας δώσει την δυνατότητα να μετατρέψετε πολυσέλιδα έγγραφα PDF και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. 

 Αφού κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία μπείτε στον λογαριασμό σας, επιλέξτε την γλώσσα του εγγράφου και πατήστε Select File για να το ανεβάσετε. Eπιλέξτε την μορφή εξόδου και πατήστε στο Convert για να ξεκινήσει η μετατροπή. Τέλος, αφού τελειώσει η μετατροπή πατήστε επάνω στο έγγραφο του Word για να το ανοίξετε και να το σώσετε στον υπολογιστή σας.




4


EASY SCREEN OCR
Εξυπνη εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει με τον τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε να καταγράφετε ως στιγμιότυπο οθόνης κείμενα από διάφορα έγγραφα ή ιστοσελίδες και στη συνέχεια να τα εξαγάγετε ως κείμενο. 

Αρκετά απλό στη χρήση, αξίζει να το δοκιμάσετε. Το Easy OCR υποστηρίζει την αναγνώριση περισσότερων από 100 γλώσσες απ΄ όλο τον κόσμο. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πολύ απλός. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής που θα δείτε κάτω δεξιά στη μπάρα εργασίας του υπολογιστή σας κλικάρετε στο Preference και επιλέξτε τη γλώσσα του κειμένου. Από εκεί και μετά κάντε κλικ στο Capture και κλικάρετε στην περιοχή που επιθυμείτε να εξάγετε το κείμενο και κάντε κλικ στο κουμπί OCR.


Τέλος, επιλέξτε το κείμενο που θα εξαχθεί από το πεδίο text και αντιγράψτε το σε οποιοδήποτε επεξεργαστή κειμένου.

Στην περίπτωση μεγάλων κειμένων για ακόμη πιο πιστά αποτελέσματα, συνιστώ να επιλέξετε και να εξάγετε το κείμενο  από την εικόνα σας παράγραφο -παράγραφο.


5


Copyfish
Χρειάζεται να εξαγάγετε κείμενο από εικόνες, βίντεο ή PDF; Αν ναι, τότε το OCR Copyfish είναι το ιδανικό λογισμικό για εσάς. Ο πιο απλός τρόπος συνήθεις για να εξαγάγετε κείμενο από εικόνες είναι να το γράψετε κάπου να το αποθηκεύσετε και να το στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να το μεταφράσετε. 

Ουσιαστικά μέχρι τώρα, η μόνη επιλογή σας ήταν να εκτυπώσετε το κείμενο. Ειδικά για την περίπτωση μεταφράσεων υποτίτλων, το Copyfish έχει μια επαναλαμβανόμενη λειτουργία. Μαρκάρετε την περιοχή του υπότιτλου μία φορά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το κουμπί "Do OCR" για να τραβήξετε το τελευταίο κείμενο από την οθόνη. 

Τώρα, αν χρειάζεται να αλλάζετε συχνά τις γλώσσες OCR μπορείτε να ορίσετε κουμπιά "γρήγορης εναλλαγής" για έως και τρεις γλώσσες στη σελίδα ρυθμίσεων. Ωστόσο, εκεί που μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμο είναι το εξάγουμε ως κείμενο OCR οποιοδήποτε κείμενο μέσα σε φωτογραφίες βίντεο αρχεία PDF και άλλα μέσα. 

Ο τρόπος λειτουργίας του σε γενικές γραμμές είναι ο εξής : Πατώντας στο κουμπί Copyfish επιλέγουμε το κείμενο που επιθυμούμε μέσα από την φωτογραφία και περιμένουμε λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία OCR. Από εκεί και μετά μπορείτε να το επικολλήσετε ( μέσω του Copy to Clipboard) σε οποιοδήποτε επεξεργαστή κειμένου ή να πατήστε το εικονίδιο του Google Translate για άμεση μετάφραση. Θα δουλέψει σε Google Chrome και Mozila

6


GT Text
Το GT Text είναι ένα εκπληκτικό δωρεάν λογισμικό OCR πρόγραμμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε εικόνες που περιέχουν κείμενα σε κανονικό επεξεργάσιμο κείμενο. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή και υποστηρίζει πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά. 

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να επεξεργαστείτε εικόνες που περιέχουν κείμενο για παράδειγμα, μπορείτε να σκανάρετε βιβλία ή περιοδικά και να σώσετε τις σελίδες που επιθυμείτε ως εικόνες και από εκεί και μετά να αντιγράψετε το κείμενο του σε ένα έγγραφο κειμένου στο Word ή σε οποιοδήποτε άλλο επεξεργαστή κειμένου. 

Μπορείτε ακόμη να σώσετε τμήματα ή σελίδες από pdf έγγραφα ως εικόνες και να τις επεξεργαστείτε με τον ίδιο τρόπο. Τέλος σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε capture οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή τμήμα της και με τον ίδιο τρόπο να εξάγετε το κείμενο.




7


Εργαλεία PDF24
Το PDF24 Creator 10 φέρνει όλα τα εργαλεία της δωρεάν online εφαρμογής PDF24 Tools ως έκδοση εκτός σύνδεσης. Όλα τα αρχεία παραμένουν στον υπολογιστή σας. Όπως πολύ σωστά καταλάβατε πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής εγγράφων ή εικόνων σε αρχεία PDF. 

Κατεβάστε το πρόγραμμα και τρέξτε το, αυτό θα δημιουργήσει στον υπολογιστή σας ένα εικονικό εκτυπωτή, σύρτε το έγγραφο που θέλετε να μετατρέψετε στο σημείο που σας υποδεικνύει το πρόγραμμα, όπως θα παρατηρήσετε θα δημιουργηθεί προ-επισκόπηση του εγγράφου ή της εικόνας που θέλετε να μετατρέψετε, πατήστε το εικονίδιο του εκτυπωτή επιλέξτε εκτυπωτή και το έγγραφό σας είναι έτοιμο.

Το free PDF24 PDF Creator είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργεί αρχεία PDF από σχεδόν όλες τις εφαρμογές. Με τον δημιουργό PDF μπορείτε να μετατρέψετε έγγραφα σε αρχεία PDF πολύ εύκολα, να δημιουργήσετε πολλαπλούς εκτυπωτές PDF για διαφορετικές εργασίες και να φτιάξετε προφίλ για επαναλαμβανόμενες εργασίες. 

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε εύκολα πολλά αρχεία μαζί, να κλειδώστε ή να ξεκλειδώστε αρχεία PDF, να μετατρέψτε, να διαχωρίστε και να συμπιέστε αρχεία PDF. Οι ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν μόνιμα για μελλοντική χρήση, χωρίς να χρειάζεται να τις αλλάζετε κάθε φορά. Τέλος διαθέτει επιλογές για μεταδομένα PDF, ασφάλεια κωδικού πρόσβασης, συμπίεση ανάλυση, και ψηφιακή υπογραφή. 

 ΔΕΝ θα βρείτε κάποιο άλλο πρόγραμμα να κάνει όλα αυτά και μάλιστα απολύτως δωρεάν,  ωστόσο παρόλα τα πλεονεκτήματά του δεν τα πήγε καλά με την αναγνώριση  των ελληνικών

8


AVS Document Converter

Πρόκειται ίσως για μία από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές γραφείου που μπορεί να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε με μεγάλη ευκολία αρχεία εγγράφων μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα  DOC, PDF, DOCX, RTF, TXT, HTML και άλλα. 

Μεταξύ των μορφών κειμένου που μπορεί να μετατρέψει είναι η μορφή EPUB, έτσι σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήστε εύκολα τα δικά σας ηλεκτρονικά βιβλία. Ακόμη, μπορείτε με κωδικό πρόσβασης να προστατέψετε τα PDF-docs σας ή να επιλέξετε κάποιους επιπλέον περιορισμούς όπως την απαγόρευση επεξεργασίας, αντιγραφής ή ακόμη και την εκτύπωση του εγγράφου σας από τους παραλήπτες και τέλος να επισημάνετε τα αρχεία σας με το προσωπικό σας υδατογράφημα.  Μπορεί να διαβάσει έγραφα σε μορφές :  PDF, HTML, HTM, MHT, RTF, DOC, DOCX, ODT, PPT, PPTX, TXT, TIFF, TIF, EPUB, MOBI, FB2, DjVu, XPS.
Μπορεί να μετατρέψει έγραφα σε μορφές : PDF, HTML, MHT, RTF, DOC, DOCX, ODT, TXT, GIF, JPEG, PNG, TIFF, EPUB, MOBI, FB2.

9


Soft4Boost Document Converter

Το Soft4Boost Document Converter είναι μια εύχρηστη εφαρμογή λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να προβάλλει και να μετατρέπει διάφορα είδη εγγράφων. Μετατροπή εγγράφων μεταξύ όλων των μορφών κλειδιών, όπως PDF, DOC, DOCX, RTF, TXT, ODT, HTML, JPEG, TIFF και άλλων μορφών. Μετατρέψτε τα έγγραφά σας σε μορφή HTML και δημοσιεύστε τα ως μια ιστοσελίδα. 

Τώρα, μπορείτε να αλλάξετε το σχεδιασμό με τον μετατροπέα εγγράφων Soft4Boost σύμφωνα με τις ανάγκες σας και μετατρέψτε τα έγγραφά σας με μόνο με 2 κλικ!  Επίσης, δημιουργήστε κωδικό πρόσβασης και προστατέψτε τα PDF-docs σας. Εφαρμόστε περιορισμούς για την επεξεργασία, αντιγραφή ή εκτύπωση του εγγράφου από τους


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .