//Add More external stylesheets Οι 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την πρόσβαση και τον έλεγχο αφαιρούμενων δίσκων USB


Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Οι 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την πρόσβαση και τον έλεγχο αφαιρούμενων δίσκων USB

read

Οι αφαιρούμενοι δίσκοι USB αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς μας επιτρέπουν να μεταφέρουμε και να αποθηκεύουμε δεδομένα με ευκολία. Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την αποτελεσματική διαχείρισή τους, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες εφαρμογές. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις 7 καλύτερες εφαρμογές για την πρόσβαση και τον έλεγχο αφαιρούμενων δίσκων USB, προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείρισή τους. 



1


Ratool

Το Ratool είναι μια απλή, δωρεάν εφαρμογή η οποία βοηθά στον έλεγχο των εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης, όπως μονάδες USB Flash, μονάδες CD / DVD, καθώς και συσκευές δισκέτας, ταινίας και συσκευών WPD. Mπορεί να απενεργοποιήσει την πρόσβαση αποθήκευσης USB ή να ενεργοποιήσει την προστασία εγγραφής σε όλους τους δίσκους Flash USB, εμποδίζοντας έτσι τα δεδομένα να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν, προστατεύοντας τα δεδομένα σας. Υπάρχουν πολλά τέτοια εργαλεία διαθέσιμα στο διαδίκτυο, αλλά συχνά παρακάμπτονται εύκολα. Χρησιμοποιώντας το Ratool, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για αυτό, καθώς πρόκειται για μία πολύ καλή εφαρμογή που δύσκολα μπορούν να σπάσουν την προστασία της.

2


URC Access Modes

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορεί να επιθυμείτε να απενεργοποιήστε την αυθαίρετη μεταφορά αρχείων από τρίτα πρόσωπα από και προς τον υπολογιστή σας μέσω συσκευών USB και δεν ξέρετε πώς ακριβώς να το κάνετε. Το URC Access Modes είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα φτιαγμένο γι΄αυτό το σκοπό και σας επιτρέπει να διαχειριστείτε κατά βούληση την πρόσβαση και όχι μόνο σε δίσκους USB. Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, σας δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιήσετε πλήρως την πρόσβαση στις συσκευές USB, να κλειδώσετε συσκευές CD/DD αλλά και να απενεργοποιήσετε και πολλές άλλες λειτουργίες των Windows. Τώρα, για να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες του προγράμματος ο τρόπος είναι απλός, απλά επιλέξτε τη συγκεκριμένη λειτουργία και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Apply ώστε να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές. -Θα δουλέψει με όλα τα Windows.

3


USB Disks Access Manager

Δωρεάν, βοηθητικό πρόγραμμα για τα Windows για τον χρήστη ή τον διαχειριστή που θέλει να ελέγξει την πρόσβαση στον υπολογιστή του σε δίσκους USB και που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την πρόσβαση σε αυτούς. Υπάρχουν τρεις επιλογές για να επιλέξετε, ανάγνωση και εγγραφή με απόλυτη πρόσβαση στους δίσκους USB, αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση που επιτρέπει στον υπολογιστή σας να διαβάζει και να γράφει σε δίσκους USB (στικάκια εξωτερικούς σκληρούς δίσκους κ.λ.π). Η δεύτερη επιλογή, επιτρέπει στον υπολογιστή να διαβάσει μόνο από δίσκους USB και απενεργοποιεί την εγγραφή τους και τέλος, την τρίτη επιλογή που σας παρέχει την δυνατότητα της πλήρους απενεργοποίησης ανίχνευσης των USB σας. Μετά την εφαρμογή των επιλογών σας στην περίπτωση που έχετε συνδεδεμένους δίσκους USB στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να τους αποσυνδέσετε και να τους συνδέσετε ξανά, ώστε να εφαρμοστεί το αποτέλεσμα της επιλεγμένης ρύθμισης.

4


USB Disk Manager

Μικρή φορητή εφαρμογή που σας βοηθά να χρησιμοποιήσετε δίσκους USB σας με μεγαλύτερη ασφάλεια. Με αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τις συσκευές USB, την προστασίας εγγραφής σ΄ αυτά, ή να αρνηθείτε την εκτέλεση της εφαρμογής από δίσκους USB. Η χρήση της είναι απλούστατη απλά τρέξτε το πρόγραμμα και επιλέξτε την ενέργεια που επιθυμείτε. Δεν απαιτείται εγκατάσταση. Για να ισχύσουν οι αλλαγές μετά την εφαρμογή τους εάν έχετε κάποιο USB συνδεδεμένο αφαιρέστε το και συνδέστε το ξανά.




5


USB Flash Drives Control


Το USB Flash Drives Control είναι ένα δωρεάν λογισμικό που παρέχει πρόσβαση για τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι αφαιρούμενοι δίσκοι USB χρησιμοποιούνται στον υπολογιστή σας. Αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες μέσω του δεξιού μενού πλαισίου (κάντε κλικ στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος του προγράμματος δίπλα στο ρολόι). Εμφανίζει επίσης και τους συνδεδεμένους δίσκους. Χρησιμοποιήστε το μενού περιβάλλοντος επιλογής αριστερού κλικ για να δείτε τη λίστα των συνδεδεμένων μονάδων δίσκου και να εξερευνήσετε το περιεχόμενο τους.


Ο έλεγχος δίσκων USB Flash περιέχει δύο μέρη, μια απλή διεπαφή GUI που χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση και μια υπηρεσία Windows που εξασφαλίζει ότι οι επιλογές του προγράμματος εφαρμόζονται σε όλους τους λογαριασμούς χρηστών από τον τοπικό υπολογιστή. 

6


WriteProtector USB

Το WriteProtector USB είναι μία απλή φορητή εφαρμογή που μπορεί να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί την προστασία εγγραφής για όλες τις συσκευές USB του τρέχοντος συστήματος, π.χ. USB sticks ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους USB. Η χρήση του είναι αρκετά απλή, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή αποσυμπιέστε τη και τρέξτε με δικαιώματα διαχειριστή το αρχείο UsbWriteProtect. Από εκεί και μετά επιλέξτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε ξανά την εγγραφή δεδομένων για οποιοδήποτε στικάκι USB συνδεθεί στον υπολογιστή σας. Για να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να κάνετε τις αλλαγές και μετά συνδέστε τις USB συσκευές σας.

7


USB Write Protect


Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει πολλούς από εμάς στην προστασία των αρχείων μας. Πρόκειται για το USB Write Protect, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που μπορεί να κάνει τα USB μας ασφαλή από ανεπιθύμητες εγγραφές και διαγραφές.

Το USB Write Protect είναι ένα δωρεάν λογισμικό που θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από ανεπιθύμητες εγγραφές ή διαγραφές σε φορητές συσκευές αποθήκευσης, όπως USB flash drives.

Η εφαρμογή αυτή είναι πολύ χρηστική και ενδιαφέρουσα αφού με πολύ απλό τρόπο σας δίνει την δυνατότητα να προστατεύσετε αρχεία που περιέχονται σε USB συσκευές αποθήκευσης σας από λάθος, τροποποίηση ή διαγραφή και αποτρέπει από την μη εξουσιοδοτημένη χρήστη τη σύνδεση USB συσκευών την αποθήκευσης τους και την αντιγραφή πολύτιμων αρχείων σας.

Η χρήση του προγράμματος είναι πολύ απλή, αφού αποσυμπιέσετε το πρόγραμμα το τρέχετε και ανάλογα με το τι θέλετε να επιτρέψετε ή όχι επιλέγετε των αντίστοιχη ρύθμιση. Τέλος μπορείτε να προστατεύσετε τις ρυθμίσεις σας με κωδικό πρόσβασης, το πρόγραμμα δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Ωστόσο για να λειτουργήσει σωστά τρέξτε το με δικαιώματα διαχειριστή. Δοκιμάστηκε και λειτουργεί άψογα σε windows 11.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .