Οι 6 καλύτερες εφαρμογές για την πρόσβαση και τον έλεγχο αφαιρούμενων δίσκων USB

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Οι 6 καλύτερες εφαρμογές για την πρόσβαση και τον έλεγχο αφαιρούμενων δίσκων USB

read

Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί και προφανείς λόγοι, που επιθυμεί κάποιος χρήστης να απενεργοποιήσει, ή να περιορίσει την πρόσβαση στις θύρες USB του υπολογιστή του. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν πολλές λύσεις. Εμείς ωστόσο, βρήκαμε επιλέξαμε τις καλύτερες. Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζουμε τις  καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν στο σκοπό σας.Ratool

1.

Το Ratool είναι μια απλή, δωρεάν εφαρμογή η οποία βοηθά στον έλεγχο των εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης, όπως μονάδες USB Flash, μονάδες CD / DVD, καθώς και συσκευές δισκέτας, ταινίας και συσκευών WPD. Mπορεί να απενεργοποιήσει την πρόσβαση αποθήκευσης USB ή να ενεργοποιήσει την προστασία εγγραφής σε όλους τους δίσκους Flash USB, εμποδίζοντας έτσι τα δεδομένα να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν, προστατεύοντας τα δεδομένα σας. Υπάρχουν πολλά τέτοια εργαλεία διαθέσιμα στο διαδίκτυο, αλλά συχνά παρακάμπτονται εύκολα. Χρησιμοποιώντας το Ratool, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για αυτό, καθώς πρόκειται για μία πολύ καλή εφαρμογή που δύσκολα μπορούν να σπάσουν την προστασία της.

URC Access Modes

2.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορεί να επιθυμείτε να απενεργοποιήστε την αυθαίρετη μεταφορά αρχείων από τρίτα πρόσωπα από και προς τον υπολογιστή σας μέσω συσκευών USB και δεν ξέρετε πώς ακριβώς να το κάνετε. Το URC Access Modes είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα φτιαγμένο γι΄αυτό το σκοπό και σας επιτρέπει να διαχειριστείτε κατά βούληση την πρόσβαση και όχι μόνο σε δίσκους USB. Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, σας δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιήσετε πλήρως την πρόσβαση στις συσκευές USB, να κλειδώσετε συσκευές CD/DD αλλά και να απενεργοποιήσετε και πολλές άλλες λειτουργίες των Windows. Τώρα, για να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες του προγράμματος ο τρόπος είναι απλός, απλά επιλέξτε τη συγκεκριμένη λειτουργία και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Apply ώστε να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές. -Θα δουλέψει με όλα τα Windows.

USB Disks Access Manager

3.

Δωρεάν, βοηθητικό πρόγραμμα για τα Windows για τον χρήστη ή τον διαχειριστή που θέλει να ελέγξει την πρόσβαση στον υπολογιστή του σε δίσκους USB και που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την πρόσβαση σε αυτούς. Υπάρχουν τρεις επιλογές για να επιλέξετε, ανάγνωση και εγγραφή με απόλυτη πρόσβαση στους δίσκους USB, αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση που επιτρέπει στον υπολογιστή σας να διαβάζει και να γράφει σε δίσκους USB (στικάκια εξωτερικούς σκληρούς δίσκους κ.λ.π). Η δεύτερη επιλογή, επιτρέπει στον υπολογιστή να διαβάσει μόνο από δίσκους USB και απενεργοποιεί την εγγραφή τους και τέλος, την τρίτη επιλογή που σας παρέχει την δυνατότητα της πλήρους απενεργοποίησης ανίχνευσης των USB σας. Μετά την εφαρμογή των επιλογών σας στην περίπτωση που έχετε συνδεδεμένους δίσκους USB στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να τους αποσυνδέσετε και να τους συνδέσετε ξανά, ώστε να εφαρμοστεί το αποτέλεσμα της επιλεγμένης ρύθμισης.

USB Disk Manager

4.

Μικρή φορητή εφαρμογή που σας βοηθά να χρησιμοποιήσετε δίσκους USB σας με μεγαλύτερη ασφάλεια. Με αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε τις συσκευές USB, την προστασίας εγγραφής σ΄ αυτά, ή να αρνηθείτε την εκτέλεση της εφαρμογής από δίσκους USB. Η χρήση της είναι απλούστατη απλά τρέξτε το πρόγραμμα και επιλέξτε την ενέργεια που επιθυμείτε. Δεν απαιτείται εγκατάσταση. Για να ισχύσουν οι αλλαγές μετά την εφαρμογή τους εάν έχετε κάποιο USB συνδεδεμένο αφαιρέστε το και συνδέστε το ξανά.
USB Flash Drives Control

5.

Το USB Flash Drives Control είναι ένα δωρεάν λογισμικό που παρέχει πρόσβαση για τον έλεγχο του τρόπου με τον οποίο οι αφαιρούμενοι δίσκοι USB χρησιμοποιούνται στον υπολογιστή σας. Αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες μέσω του δεξιού μενού πλαισίου (κάντε κλικ στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος του προγράμματος δίπλα στο ρολόι). Εμφανίζει επίσης και τους συνδεδεμένους δίσκους. Χρησιμοποιήστε το μενού περιβάλλοντος επιλογής αριστερού κλικ για να δείτε τη λίστα των συνδεδεμένων μονάδων δίσκου και να εξερευνήσετε το περιεχόμενο τους.

Ο έλεγχος δίσκων USB Flash περιέχει δύο μέρη, μια απλή διεπαφή GUI που χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση και μια υπηρεσία Windows που εξασφαλίζει ότι οι επιλογές του προγράμματος εφαρμόζονται σε όλους τους λογαριασμούς χρηστών από τον τοπικό υπολογιστή. Οι λειτουργίες είναι οι εξής : 

  1. Λειτουργία ανάγνωσης - απενεργοποιώντας αυτήν την επιλογή, οι αποσπώμενοι δίσκοι USB δεν θα δεν θα είναι προσβάσιμοι στον χρήστη και η ανάγνωση δεδομένων από δεν θα είναι διαθέσιμη. 
  2. Λειτουργία εγγραφής - απενεργοποιώντας αυτή την επιλογή, η πρόσβαση εγγραφής θα απορριφθεί σε όλες τις αποσπώμενες μονάδες USB που χρησιμοποιούνται στον τρέχοντα υπολογιστή και,
  3. Εκτέλεση, Λειτουργία - Με την απενεργοποίηση αυτής της επιλογής, δεν θα μπορείτε να τρέξετε καμία εφαρμογή από το το USB. Όλες οι παραπάνω επιλογές δεν εφαρμόζονται στους υπάρχοντες συνδεδεμένους δίσκους. Έτσι θα πρέπει πρώτα οι συνδεδεμένες μονάδες δίσκου να αφαιρεθούν και στη συνέχεια να επανασυνδεθούν για να εφαρμοστούν αυτές οι επιλογές.

WriteProtector USB

6.

Το WriteProtector USB είναι μία απλή φορητή εφαρμογή που μπορεί να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί την προστασία εγγραφής για όλες τις συσκευές USB του τρέχοντος συστήματος, π.χ. USB sticks ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους USB. Η χρήση του είναι αρκετά απλή, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή αποσυμπιέστε τη και τρέξτε με δικαιώματα διαχειριστή το αρχείο UsbWriteProtect. Από εκεί και μετά επιλέξτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε ξανά την εγγραφή δεδομένων για οποιοδήποτε στικάκι USB συνδεθεί στον υπολογιστή σας. Για να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να κάνετε τις αλλαγές και μετά συνδέστε τις USB συσκευές σας.