//Add More external stylesheets Stretchly : Δωρεάν εφαρμογή υπενθύμισης χρόνου διαλειμμάτων



Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Stretchly : Δωρεάν εφαρμογή υπενθύμισης χρόνου διαλειμμάτων

read

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να είμαστε συνέχεια μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μας για ώρες είναι κάτι που επηρεάζει με πολλούς τρόπους την υγεία μας. Το Stretchly είναι μίαδωρεάν εφαρμογή για τα Windows που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την καταπόνηση των ματιών. Παρέχει στους χρήστες τακτικές υπενθυμίσεις για να κάνουν διαλείμματα,  και να ξεκουράζουν τα μάτια τους κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων χρήσης του υπολογιστή.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. Υπενθυμίσεις διαλειμμάτων: Αποστέλλει  τακτικές υπενθυμίσεις για να κάνετε διαλείμματα από την εργασία στον υπολογιστή. Αυτές οι υπενθυμίσεις μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας, επιτρέποντας σας να καθορίζετε τη διάρκεια της εργασίας και τα διαλείμματα.
  2. Microbreaks και Rest Breaks: Η εφαρμογή προσφέρει δύο τύπους διαλειμμάτων - μικροδιαλείμματα και διαλείμματα ξεκούρασης. Τα μικροδιαλείμματα είναι μικρά διαλείμματα που ενθαρρύνουν τους χρήστες να χαλαρώσουν ή να εκτελέσουν γρήγορες ασκήσεις. Τα διαλείμματα ξεκούρασης είναι μεγαλύτερα διαλείμματα που ενθαρρύνουν τους χρήστες να απομακρυνθούν από τον υπολογιστή και να ξεκουραστούν τα μάτια τους.
  3. Προσαρμόσιμες ρυθμίσεις διαλείμματος: Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τη διάρκεια και τη συχνότητα των διαλειμμάτων σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Μπορούν επίσης να επιλέξουν από μια ποικιλία δραστηριοτήτων διαλειμμάτων ή να προσθέσουν τις δικές τους προσαρμοσμένες δραστηριότητες.
  4. Τεχνική Pomodoro: Υποστηρίζει εκτενώς την Τεχνική Pomodoro, μια μέθοδο διαχείρισης χρόνου που περιλαμβάνει εργασία σε εστιασμένα διαστήματα που ακολουθούνται από μικρά διαλείμματα. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν τη διάρκεια της εργασίας και τα διαλείμματα για να ευθυγραμμιστούν με αυτήν την τεχνική.
  5. Πρόληψη της καταπόνησης των ματιών: Η εφαρμογή περιλαμβάνει ασκήσεις για τα μάτια και υπενθυμίσεις για να ξεκουράζουν τα μάτια, συμβάλλοντας στη μείωση της καταπόνησης των ματιών και της κούρασης που προκαλείται από την παρατεταμένη χρήση υπολογιστή.
  6. Ειδοποιήσεις και ήχοι: Παρέχει οπτικές και ηχητικές ειδοποιήσεις για να υπενθυμίζει στους χρήστες να κάνουν διαλείμματα. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την εμφάνιση και τον ήχο αυτών των ειδοποιήσεων ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.
  7. Στατιστικά στοιχεία και αναφορές: Παρακολουθεί και εμφανίζει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη συχνότητα και τη διάρκεια των διαλειμμάτων, παρέχοντας στους χρήστες πληροφορίες για τις εργασιακές τους συνήθειες και ενθαρρύνοντάς τους να διατηρήσουν μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ανάπαυσης.
  8. Επιλογές προσαρμογής: Διαθέτει διάφορες επιλογές προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων, ρυθμίσεων εμφάνισης και δυνατότητας επιλογής μεταξύ φωτεινής και σκοτεινής λειτουργίας.
Συνοψίζοντας, πρόκειται για μία εφαρμογή για Windows που ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν τακτικά διαλείμματα στη ρουτίνα εργασίας τους και βοηθά στην πρόληψη της καταπόνησης των ματιών .
Δεν  έχει ελληνικό μενού.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Stretchly


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .