Οι 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Οι 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την διαχείριση κωδικών πρόσβασης

read

Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε χρειάζεται να θυμόμαστε πολλούς κωδικούς. Το κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση στο δίκτυο των Windows, τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας τον κωδικό πρόσβασης FTP του ιστοτόπου μας, τους ηλεκτρονικούς κωδικούς πρόσβασης (όπως ο λογαριασμός μέλους σε διάφορες υπηρεσίες), τον κωδικό για τις οικονομικές μας συναλλαγές και άλλα. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές.
Icecream Password Manager

1.

Το Icecream Password Manager είναι ένα νέο δωρεάν λογισμικό που σάς βοηθά να προστατεύετε και να διαχειρίζεστε τις συνδέσεις και τους κωδικούς πρόσβασης, τις πιστωτικές κάρτες, τις ταυτότητες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα διαβατήρια και άλλα. Θα πρέπει να θυμάστε μόνο έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σας. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργείτε κωδικούς πρόσβασης, να διαχειρίζεστε ασφαλείς σημειώσεις, να συμπληρώνετε αυτόματα τις φόρμες στο διαδίκτυο με τη βοήθεια plugin για το Chrome και τον Firefox.

SafeInCloud

2.

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που σάς επιτρέπει να κρατήσετε ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης και άλλες ιδιωτικές πληροφορίες ασφαλή, σε μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων. Μπορείτε να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας με ένα άλλο τηλέφωνο, tablet, Mac ή PC μέσω του δικού σας λογαριασμού στο σύννεφο. Τα δεδομένα σας είναι πάντα κρυπτογραφημένα σε μια συσκευή και στο σύννεφο με τον ισχυρό αλγόριθμο 256-bit Advanced Encryption Standard (AES). Αυτός ο αλγόριθμος, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προστασία των άκρως απόρρητων πληροφοριών. 

Ο αλγόριθμος AES έχει επίσης υιοθετηθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο και έγινε το de facto πρότυπο κρυπτογράφησης. Η βάση δεδομένων σας συγχρονίζεται αυτόματα με το δικό σας λογαριασμό στο σύννεφο (Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex Disk, NAS, ownCloud, WebDAV). Έτσι μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων σας από το σύννεφο σε ένα νέο κινητό ή υπολογιστή (σε περίπτωση απώλειας ή αναβάθμισης). 

Το κινητό σας, το tablet και ο υπολογιστής, συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ τους μέσω του σύννεφου. Το SafeInCloud αναλύει την ισχύ του κωδικού πρόσβασης σας και εμφανίζει μια ένδειξη ισχύος δίπλα σε κάθε κωδικό πρόσβασης. Η ένδειξη ισχύος εμφανίζει τον εκτιμώμενο χρόνο σπασίματος ενός κωδικού πρόσβασης. Όλες οι κάρτες με αδύναμους κωδικούς πρόσβασης επισημαίνονται με ένα κόκκινο σήμα. Η γεννήτρια κωδικού πρόσβασης σας βοηθά να παράγετε τυχαίους και ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. 

Υπάρχει επίσης η επιλογή να παράγετε εύκολα μνημονευσιμους αλλά συνάμα ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Η εφαρμογή για υπολογιστές μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό σας επιτρέπει να επικολλήσετε τους κωδικούς πρόσβασης απευθείας στις ιστοσελίδες. Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε και να επικολλήσετε χειροκίνητα τους κωδικούς πρόσβασης από το SafeInCloud στο πρόγραμμα περιήγησης. 

Η εφαρμογή για υπολογιστές μπορεί να εισάγει αυτόματα τα δεδομένα σας από έναν άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Δεν χρειάζεται να επανεισάγετε χειροκίνητα όλους σας τους κωδικούς πρόσβασης. Όλες οι λειτουργίες Pro για τα windows είναι δωρεάν, αλλά μερικές premium λειτουργίες (π.χ. ενσωμάτωση του Windows Hello) κοστίζουν 2,99 $. Όλες οι λειτουργίες Pro για Mac είναι δωρεάν.Enpass

3.

Έχετε κουρασθεί να προσπαθείτε να θυμάστε όλα τα σημαντικά γεγονότα της καθημερινότητάς σας Ξεχνάτε εύκολα τα pin στα ΑΤΜ ή τους αριθμούς ID όταν τους χρειάζεστε; Χρησιμοποιείτε ακριβά και πολύπλοκα εργαλεία διαχείρισης κωδικών; Σταματήστε πια να συμβιβάζεστε με την ασφάλεια των δεδομένων σας είτε αποθηκεύοντάς τα σε μη ασφαλισμένα αρχεία κειμένου/excel ή χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό για κάθε σύνδεση. 

Χρησιμοποιώντας το Enpass θα λύσετε όλα αυτά τα προβλήματα με κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού αφού ασφαλίζει τα δεδομένα σας με το SQLCIPHER, μια διαφανή κρυπτογράφηση AES-256 ώστε να εξασφαλίσετε το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας. Όλος ο προστατευτικός μηχανισμός πραγματοποιείται τοπικά (offline) στη συσκευή σας χωρίς να απαιτείται εγγραφή online. 

Αντί για τους διακομιστές της εφαρμογής τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στη συσκευή σας ή στο σύννεφο σας. Η εφαρμογή δημιουργεί ισχυρούς κωδικούς και κλειδώνει αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείται ή χαθεί η συσκευή. Πρόκειται για μία διαπλατφορμική συμβατότητα και συγχρονίζεται με ασφάλεια με τις άλλες συσκευές σας μέσω των Dropbox, Google Drive, OneDrive και Box.

KeePass

4.

Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε χρειάζεται να θυμόμαστε πολλούς κωδικούς πρόσβασης. Το κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση στο δίκτυο των Windows, τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας τον κωδικό πρόσβασης FTP του ιστοτόπου σας, τους ηλεκτρονικούς κωδικούς πρόσβασης (όπως ο λογαριασμός μέλους του ιστότοπου) κ.λπ. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. 

Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Αν χρησιμοποιείτε μόνο έναν κωδικό πρόσβασης παντού και κάποιος σας πάρει τον κωδικό τον κωδικό πρόσβασης, σίγουρα θα έχετε σοβαρό πρόβλημα. Ο κλέφτης θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στον ιστότοπό σας, κλπ. 

Το KeePass είναι ένας δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα, ο οποίος σας βοηθά να διαχειρίζεστε τους κωδικούς πρόσβασης με ασφαλή τρόπο Μπορείτε να βάλετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε μια βάση δεδομένων, η οποία είναι κλειδωμένη με ένα κύριο κλειδί ή ένα αρχείο κλειδιού. 

Επομένως, πρέπει μόνο να θυμάστε ένα μόνο κύριο κωδικό πρόσβασης ή να επιλέξετε το αρχείο κλειδιού για να ξεκλειδώσετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων. Οι βάσεις δεδομένων κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας τους καλύτερους και πιο ασφαλείς αλγόριθμους κρυπτογράφησης που είναι επί του παρόντος γνωστοί (AES και Twofish).

KeeWeb

5.

Το KeeWeb είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης cross-platform που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σας και άλλα ευαίσθητα δεδομένα σε μια ασφαλή βάση δεδομένων.Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το δημοφιλές KeePass και χρησιμοποιεί την ίδια μορφή .kdbx να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης σας, μπορείτε απλά να ανοίξετε υπάρχον αρχείο .kdbx σας με KeeWeb. Το πρόγραμμα μπορεί να αποθηκεύσει .kdbx αρχείο δεδομένων σας σε τοπικό επίπεδο ή συγχρονισμό μέσω του Dropbox, το Google Drive, onedrive ή WebDAV. Μπορείτε να οργανώσετε τον κωδικό σας σε διαφορετικές κατηγορίες (ομάδες), χρησιμοποιήσετε πρότυπα εισόδου και να προσθέσετε προσαρμοσμένα πεδία που να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Bitwarden Password Manager

6.

Διαχειριστείτε, αποθηκεύστε, ασφαλίστε και μοιραστείτε απεριόριστους κωδικούς πρόσβασης σε απεριόριστες συσκευές από οπουδήποτε. Το Bitwarden παρέχει λύσεις διαχείρισης κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα σε όλους, είτε για το σπίτι, είτε για τη δουλειά. Δημιουργήστε ισχυρούς, μοναδικούς και τυχαίους κωδικούς πρόσβασης με βάση τις απαιτήσεις ασφαλείας για κάθε ιστότοπο τον οποίο επισκέπτεστε. Το Bitwarden Send μεταδίδει γρήγορα κρυπτογραφημένες πληροφορίες, αρχεία και απλό κείμενο-απευθείας σε οποιονδήποτε. Οι κωδικοί πρόσβασης προστατεύονται με προηγμένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (bit AES-256), ώστε τα δεδομένα σας να παραμένουν ασφαλή. Με την ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης μπορείτε να δημιουργήστε μεγάλους, σύνθετους και ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε.

Buttercup

7.

Απλός διαχειριστής κωδικών που σχεδιάστηκε για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα διαπιστευτήριά σας. Χρησιμοποιεί πολύ ισχυρή κρυπτογράφηση για να προστατεύσει τα ευαίσθητα στοιχεία σας κάτω από έναν ενιαίο κύριο κωδικό πρόσβασης. Έτσι, μπορείτε να νοιώθετε ασφαλείς και να χρησιμοποιήσετε τους ισχυρότερους και πιο περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης για κάθε υπηρεσία και αφήστε το Buttercup να τις αποθηκεύσει με ασφάλεια. 


Αν σας άρεσέ το άρθρο μας διαδώστε το!!


TAGS: SYLLOGES


Μπορείτε να σχολιάστε το θέμα μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook ( m.me/132070110136869 ).