//Add More external stylesheets Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την διαχείριση κωδικών πρόσβασης



Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Οι 9 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την διαχείριση κωδικών πρόσβασης

read

Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε χρειάζεται να θυμόμαστε πολλούς κωδικούς. Το κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση στο δίκτυο των Windows, τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας τον κωδικό πρόσβασης FTP του ιστότοπου μας,  κωδικούς πρόσβασης (όπως ο λογαριασμός μέλους σε διάφορες υπηρεσίες), τον κωδικό για τις οικονομικές μας συναλλαγές και άλλα.

Σε πρόσφατο άρθρο μας μάλιστα ανεβάσαμε σε μία ανάρτηση ένα πλήρη οδηγό για την αποτελεσματική διαχείριση των κωδικών πρόσβασης που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε.

Σήμερα, και για να ολοκληρώσουμε το θέμα αυτό  συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές μέσω των οποίων μπορούμε να διαχειριστούμε τους κωδικούς μας. 


1.

Icecream Password Manager


Το Icecream Password Manager είναι ένα νέο δωρεάν λογισμικό που σάς βοηθά να προστατεύετε και να διαχειρίζεστε τις συνδέσεις και τους κωδικούς πρόσβασης, τις πιστωτικές κάρτες, τις ταυτότητες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα διαβατήρια και άλλα. Θα πρέπει να θυμάστε μόνο έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σας. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργείτε κωδικούς πρόσβασης, να διαχειρίζεστε ασφαλείς σημειώσεις, να συμπληρώνετε αυτόματα τις φόρμες στο διαδίκτυο με τη βοήθεια plugin για το Chrome και τον Firefox.


2.

SafeInCloud


Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που σάς επιτρέπει να κρατήσετε ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης και άλλες ιδιωτικές πληροφορίες ασφαλή, σε μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων. Μπορείτε να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας με ένα άλλο τηλέφωνο, tablet, Mac ή PC μέσω του δικού σας λογαριασμού στο σύννεφο. Τα δεδομένα σας είναι πάντα κρυπτογραφημένα σε μια συσκευή και στο σύννεφο με τον ισχυρό αλγόριθμο 256-bit Advanced Encryption Standard (AES). Αυτός ο αλγόριθμος, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προστασία των άκρως απόρρητων πληροφοριών. 


Ο αλγόριθμος AES έχει επίσης υιοθετηθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο και έγινε το de facto πρότυπο κρυπτογράφησης. Η βάση δεδομένων σας συγχρονίζεται αυτόματα με το δικό σας λογαριασμό στο σύννεφο (Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex Disk, NAS, ownCloud, WebDAV). Έτσι μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων σας από το σύννεφο σε ένα νέο κινητό ή υπολογιστή (σε περίπτωση απώλειας ή αναβάθμισης). 

Το κινητό σας, το tablet και ο υπολογιστής, συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ τους μέσω του σύννεφου. Το SafeInCloud αναλύει την ισχύ του κωδικού πρόσβασης σας και εμφανίζει μια ένδειξη ισχύος δίπλα σε κάθε κωδικό πρόσβασης. Η ένδειξη ισχύος εμφανίζει τον εκτιμώμενο χρόνο σπασίματος ενός κωδικού πρόσβασης. Όλες οι κάρτες με αδύναμους κωδικούς πρόσβασης επισημαίνονται με ένα κόκκινο σήμα. Η γεννήτρια κωδικού πρόσβασης σας βοηθά να παράγετε τυχαίους και ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. 

Υπάρχει επίσης η επιλογή να παράγετε εύκολα μνημονευσιμους αλλά συνάμα ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Η εφαρμογή για υπολογιστές μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό σας επιτρέπει να επικολλήσετε τους κωδικούς πρόσβασης απευθείας στις ιστοσελίδες. Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε και να επικολλήσετε χειροκίνητα τους κωδικούς πρόσβασης από το SafeInCloud στο πρόγραμμα περιήγησης. 

Η εφαρμογή για υπολογιστές μπορεί να εισάγει αυτόματα τα δεδομένα σας από έναν άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Δεν χρειάζεται να επανεισάγετε χειροκίνητα όλους σας τους κωδικούς πρόσβασης. Όλες οι λειτουργίες Pro για τα windows είναι δωρεάν, αλλά μερικές premium λειτουργίες (π.χ. ενσωμάτωση του Windows Hello) κοστίζουν 2,99 $. Όλες οι λειτουργίες Pro για Mac είναι δωρεάν.


3.

Enpass


Έχετε κουρασθεί να προσπαθείτε να θυμάστε όλα τα σημαντικά γεγονότα της καθημερινότητάς σας Ξεχνάτε εύκολα τα pin στα ΑΤΜ ή τους αριθμούς ID όταν τους χρειάζεστε; Χρησιμοποιείτε ακριβά και πολύπλοκα εργαλεία διαχείρισης κωδικών; Σταματήστε πια να συμβιβάζεστε με την ασφάλεια των δεδομένων σας είτε αποθηκεύοντάς τα σε μη ασφαλισμένα αρχεία κειμένου/excel ή χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό για κάθε σύνδεση. 

Χρησιμοποιώντας το Enpass θα λύσετε όλα αυτά τα προβλήματα με κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού αφού ασφαλίζει τα δεδομένα σας με το SQLCIPHER, μια διαφανή κρυπτογράφηση AES-256 ώστε να εξασφαλίσετε το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας. Όλος ο προστατευτικός μηχανισμός πραγματοποιείται τοπικά (offline) στη συσκευή σας χωρίς να απαιτείται εγγραφή online. 

Αντί για τους διακομιστές της εφαρμογής τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στη συσκευή σας ή στο σύννεφο σας. Η εφαρμογή δημιουργεί ισχυρούς κωδικούς και κλειδώνει αυτόματα όταν δεν χρησιμοποιείται ή χαθεί η συσκευή. Πρόκειται για μία διαπλατφορμική συμβατότητα και συγχρονίζεται με ασφάλεια με τις άλλες συσκευές σας μέσω των Dropbox, Google Drive, OneDrive και Box.

4.

KeePass


Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε χρειάζεται να θυμόμαστε πολλούς κωδικούς πρόσβασης. Το κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση στο δίκτυο των Windows, τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας τον κωδικό πρόσβασης FTP του ιστοτόπου σας, τους ηλεκτρονικούς κωδικούς πρόσβασης (όπως ο λογαριασμός μέλους του ιστότοπου) κ.λπ. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. 


Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Αν χρησιμοποιείτε μόνο έναν κωδικό πρόσβασης παντού και κάποιος σας πάρει τον κωδικό τον κωδικό πρόσβασης, σίγουρα θα έχετε σοβαρό πρόβλημα. Ο κλέφτης θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στον ιστότοπό σας, κλπ. 

Το KeePass είναι ένας δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα, ο οποίος σας βοηθά να διαχειρίζεστε τους κωδικούς πρόσβασης με ασφαλή τρόπο Μπορείτε να βάλετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε μια βάση δεδομένων, η οποία είναι κλειδωμένη με ένα κύριο κλειδί ή ένα αρχείο κλειδιού. 

Επομένως, πρέπει μόνο να θυμάστε ένα μόνο κύριο κωδικό πρόσβασης ή να επιλέξετε το αρχείο κλειδιού για να ξεκλειδώσετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων. Οι βάσεις δεδομένων κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας τους καλύτερους και πιο ασφαλείς αλγόριθμους κρυπτογράφησης που είναι επί του παρόντος γνωστοί (AES και Twofish).

5.

KeeWeb


Το KeeWeb είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης cross-platform που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σας και άλλα ευαίσθητα δεδομένα σε μια ασφαλή βάση δεδομένων.Το πρόγραμμα είναι συμβατό με το δημοφιλές KeePass και χρησιμοποιεί την ίδια μορφή .kdbx να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης σας, μπορείτε απλά να ανοίξετε υπάρχον αρχείο .kdbx σας με KeeWeb. Το πρόγραμμα μπορεί να αποθηκεύσει .kdbx αρχείο δεδομένων σας σε τοπικό επίπεδο ή συγχρονισμό μέσω του Dropbox, το Google Drive, onedrive ή WebDAV. Μπορείτε να οργανώσετε τον κωδικό σας σε διαφορετικές κατηγορίες (ομάδες), χρησιμοποιήσετε πρότυπα εισόδου και να προσθέσετε προσαρμοσμένα πεδία που να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

6.

Bitwarden Password Manager


Διαχειριστείτε, αποθηκεύστε, ασφαλίστε και μοιραστείτε απεριόριστους κωδικούς πρόσβασης σε απεριόριστες συσκευές από οπουδήποτε. Το Bitwarden παρέχει λύσεις διαχείρισης κωδικών πρόσβασης ανοιχτού κώδικα σε όλους, είτε για το σπίτι, είτε για τη δουλειά. Δημιουργήστε ισχυρούς, μοναδικούς και τυχαίους κωδικούς πρόσβασης με βάση τις απαιτήσεις ασφαλείας για κάθε ιστότοπο τον οποίο επισκέπτεστε. Το Bitwarden Send μεταδίδει γρήγορα κρυπτογραφημένες πληροφορίες, αρχεία και απλό κείμενο-απευθείας σε οποιονδήποτε. Οι κωδικοί πρόσβασης προστατεύονται με προηγμένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (bit AES-256), ώστε τα δεδομένα σας να παραμένουν ασφαλή. Με την ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης μπορείτε να δημιουργήστε μεγάλους, σύνθετους και ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε.

7.

Buttercup


Απλός διαχειριστής κωδικών που σχεδιάστηκε για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα διαπιστευτήριά σας. Χρησιμοποιεί πολύ ισχυρή κρυπτογράφηση για να προστατεύσει τα ευαίσθητα στοιχεία σας κάτω από έναν ενιαίο κύριο κωδικό πρόσβασης. Έτσι, μπορείτε να νοιώθετε ασφαλείς και να χρησιμοποιήσετε τους ισχυρότερους και πιο περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης για κάθε υπηρεσία και αφήστε το Buttercup να τις αποθηκεύσει με ασφάλεια. 


8.

Norton Password Manager


Ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης του Norton σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασής σας και να έχετε πρόσβαση στους αγαπημένους σας ιστότοπους πιο γρήγορα.
Σχεδιασμένο για να είναι ευκολότερο από ποτέ, αποθηκεύει όλα τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης και τις συγχρονίζει σε όλες τις συσκευές σας. 

Με μια νέα ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, μπορείτε να δημιουργήσετε ασφαλείς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας μέσα στην  εφαρμογή. Αποθηκεύστε τις διευθύνσεις και τις πληροφορίες πορτοφολιού όπως πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς, ώστε να μπορείτε να συμπληρώσετε γρήγορα ηλεκτρονικά έντυπα για ταχύτερη ολοκλήρωση της αγοράς κατά την αγορά.

Μπορείτε ακόμη να αποθηκεύσετε σημειώσεις, όπως αριθμούς συχνών δρομολογητών ή αριθμούς διαβατηρίων, ώστε να έχετε πάντα τις σημαντικές σας πληροφορίες στα χέρια σας.  Ο εύχρηστος κωδικός PIN για κινητά σας παρέχει ταχύτερη πρόσβαση στη θήκη σας από το smartphone ή το tablet σας. 

Ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που βασίζεται στο cloud, το οποίο διευκολύνει τη σύνδεση στις αγαπημένες σας τοποθεσίες. Βοηθά στην ασφαλή αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης σε κρυπτογραφημένο θησαυροφυλάκιο που μόνο εσείς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.

9.

AuthPass


Δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε πολλούς κωδικούς πρόσβασης ή να ανησυχείτε μήπως τους ξεχάσετε. Το AuthPass είναι μια  δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης  που αποθηκεύει και διαχειρίζεται με ασφάλεια όλους τους κωδικούς πρόσβασης. 

Η εφαρμογή παρέχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που σας επιτρέπει να οργανώνετε εύκολα και να έχετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικές κατηγορίες και φακέλους για να ταξινομήσετε τους κωδικούς πρόσβασης με βάση τον σκοπό ή τον τύπο τους. Αυτό διευκολύνει τον εντοπισμό και την ανάκτηση των κωδικών πρόσβασης που χρειάζεστε για συγκεκριμένους ιστότοπους, εφαρμογές ή λογαριασμούς.

Χρησιμοποιεί  ισχυρούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των κωδικών  σας. Αποθηκεύει τα δεδομένα τοπικά στη συσκευή σας, ώστε να έχετε τον πλήρη έλεγχο των ευαίσθητων πληροφοριών σας. Επιπλέον, η εφαρμογή υποστηρίζει βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας, όπως αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή προσώπου, για ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Διαθέτει επίσης. μια ενσωματωμένη δημιουργία κωδικών πρόσβασης που σας βοηθά να δημιουργήσετε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη χρήσης αδύναμων ή επαναλαμβανόμενων κωδικών πρόσβασης που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

 Υποστηρίζει συγχρονισμό σε πολλές συσκευές, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας από οποιαδήποτε συσκευή Windows χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να εισάγετε και να εξάγετε δεδομένα κωδικών πρόσβασης σε διάφορες μορφές, διευκολύνοντας τη μετεγκατάσταση των κωδικών πρόσβασής σας από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης ή την κοινή χρήση τους με άλλους.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .