7 δωρεάν εφαρμογές ασύρματης αποστολής και λήψης αρχείων για κινητά και υπολογιστές



Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

7 δωρεάν εφαρμογές ασύρματης αποστολής και λήψης αρχείων για κινητά και υπολογιστές

read
Η μεταφορά, αποστολή ή κοινοποίηση αρχείων μέσω του κινητού μας είναι μία διαδικασία που την χρησιμοποιούμε κατά κόρον σχεδόν κάθε μέρα. Για τον σκοπό αυτό έχουν αναπτυχθεί πολλές εφαρμογές, έτσι λοιπόν σήμερα, συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τις καλύτερες από αυτές ώστε σας βοηθήσουν να στείλετε και να λάβετε μηνύματα, να εισάγετε και να εξάγετε apk αρχεία, να διαχειριστείτε αρχεία στο Android να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ Android και υπολογιστή, να δείτε και διαχειριστείτε φωτογραφίες στο Android ή να μεταφέρετε φωτογραφίες μεταξύ Android και υπολογιστή.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Snapdrop & PairDrop

1.


Το Snapdrop για Android είναι μία απολύτως δωρεάν εφαρμογή για συσκευές Android για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ κινητών τηλεφώνων και μεταξύ υπολογιστή και κινητού. Χάρη στην τέλεια τέλεια ενσωμάτωση του στο Android, τα αρχεία αποστέλλονται ακόμη πιο γρήγορα, απευθείας μέσα από άλλες εφαρμογές.

Για να στείλετε αρχεία μεταξύ δύο κινητών εγκαταστήστε την εφαρμογή και στα δύο, κάντε κλικ στην συσκευή που θέλετε να αποστείλετε τα αρχεία και επιλέξτε από τη συσκευή σας το αρχείο που μπορεί να είναι οτιδήποτε, βίντεο φωτογραφίες, μουσική κ.λπ.. Tο αρχείο σας έχει αποσταλεί στον προορισμό του. Τώρα, για να στείλετε αρχεία από τον υπολογιστή σας ή να στείλετε αρχεία από το κινητό σας στον υπολογιστή κάντε κλικ στο snapdrop.net.

Αν έχετε ανοιχτά τη εφαρμογή στο κινητό σας θα δείτε τις συσκευές να εμφανίζονται. Από εκεί και μετά με τον ίδιο τρόπο μεταφέρετε τα αρχεία που επιθυμείτε. Η εφαρμογή web θα λειτουργήσει το ίδιο καλά για windows, mac, linux



ShareM

2.


Εργαλείο μεταφοράς αρχείων P2P που λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και που μπορεί να σας βοηθήσει να μοιραστείτε γρήγορα φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, εφαρμογές και αρχεία μεταξύ κινητών συσκευών ανά πάσα στιγμή.

Με δυνατότητα μεταφοράς όλων των ειδών αρχείων και υποστήριξη όλων των συσκευών Android, σας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξετε τα αρχεία σας χωρίς internet ή χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Με δυνατότητα αποστολής και λήψης όλων των τύπων αρχείων 200 φορές πιο γρήγορα από ό, τι με Bluetooth, με υψηλότερη ταχύτητα να φτάνει μέχρι 50M / s. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να συνδεθείτε με τον υπολογιστή σας ή να κάνετε κοινή χρήση στο Web

LanXchange

3.


Πρόκειται για ένα πολύ απλό εργαλείο που θα σας βοηθήσει σε τοπικές μεταφορές αρχείων δικτύου. Υποστηρίζει Windows, Mac, Linux και τηλέφωνα Android χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση, απλά τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο lxc που βρίσκεται στο φάκελο lxc που θα δείτε, αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο που θα κατεβάσετε. 

Βρίσκει αυτόματα τις συσκευές που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο και χρησιμοποιεί το τοπικό σας δίκτυο για τις μεταφορές, πολύ πιο γρήγορα από ό, τι άλλες λύσεις και μάλιστα χωρίς διαφημίσεις, αφού πρόκειται για ένα 100% ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα. Ο τρόπος λειτουργίας του πολύ απλός σύρτε απλά τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε από τον υπολογιστή σας στο μενού της εφαρμογής. Αμέσως θα δείτε τα αρχεία αυτά στο κινητό σας τηλέφωνο ή και σε κάποιο άλλο υπολογιστή όπου έχετε τρέξει την εφαρμογή. 

Από εκεί και μετά πατήστε στο εικονίδιο download που θα δείτε στο ή στα αρχεία που θέλετε να κατεβάσετε. Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σας από κινητό σε κινητό ή από το κινητό σας σε οποιοδήποτε υπολογιστή. Την εφαρμογή για τα windows την κατεβάζετε από εδώ.

SHAREit

4.


Εφαρμογή που σας επιτρέπει να στείλετε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων αρχείων, φωτογραφιών, βίντεο και εγγράφων, ταχύτατα. Αποστολή αρχείων μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα, από 1MB έως 100GB. Λειτουργεί σε όλες τις συσκευές με λειτουργικό Windows, Android και Apple. Απλά εγκαταστήστε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας ή στο κινητό σας τηλέφωνο βρείτε από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας την συσκευή που θέλετε να στείλετε τα αρχεία σας, πατήστε Send ανεβάστε το αρχείο που θέλετε να διαμοιράσετε, πατήστε επόμενο και στείλτε το αρχείο σας στις συσκευές που επιθυμείτε.

Send Anywhere

5.


Ποτέ ίσως η μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών, η μεταξύ υπολογιστών και κινητών και μεταξύ κινητών να μην ήταν τόσο εύκολη. Με το Send Anywhere μπορείτε πλέον να ανταλλάσσετε τα αρχεία σας χωρίς να είναι απαραίτητο να κάνετε κάποια εγγραφή.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα 6-ψήφιο αριθμό-κλειδί για την σύζευξη των συσκευών. Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό και τον υπολογιστή σας. Τώρα τρέξετε το πρόγραμμα και στις δύο συσκευές και επιλέξτε ανάλογα την περίπτωση τον ρόλο του καθενός.

Αν δηλαδή θέλετε να στείλετε αρχεία από τον υπολογιστή προς το κινητό ή αντίστροφα. Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να στείλουμε ένα αρχείο από τον υπολογιστή στο κινητό μας, κάντε κλικ στο send και επιλέξτε το αρχείο που πρόκειται να στείλετε στο κινητό και πατήστε share directly. Τώρα κάντε κλικ στο κινητό σας στην επιλογή Receive,και τέλος, πληκτρολογήστε τον αριθμό που βλέπετε στον υπολογιστή. στο κινητό σας για να κατέβει.

LocalSend

6.

Το LocalSend είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αρχεία με κοντινές συσκευές. Είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες, καθιστώντας το προσβάσιμο για ένα ευρύ φάσμα χρηστών.

Mπορείτε εύκολα να μεταφέρετε αρχεία όπως έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία ήχου σε άλλες συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο. Είτε θέλετε να στείλετε μια παρουσίαση σε έναν συνάδελφο στο ίδιο γραφείο είτε να μοιραστείτε φωτογραφίες διακοπών με φίλους σε μια συγκέντρωση, το LocalSend παρέχει μια γρήγορη και βολική λύση. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί συνδέσεις Wi-Fi ή Bluetooth για να δημιουργήσει μια ασφαλή και γρήγορη διαδικασία μεταφοράς αρχείων. 

Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για σύνδεση στο διαδίκτυο, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία ακόμα και σε περιοχές με περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση στο dιαδίκτυο.Διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή, που καθιστά εύκολη την πλοήγηση και τη χρήση της εφαρμογής. Απλώς επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μοιραστείτε, επιλέξτε την κοντινή συσκευή στην οποία θέλετε να τα στείλετε και ξεκινήστε τη μεταφορά. 

Σάς επιτρέπει επίσης να περιηγείστε σε αρχεία σε συνδεδεμένες συσκευές, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση και τη λήψη κοινόχρηστων αρχείων. Όλα τα δεδομένα αποστέλλονται με ασφάλεια μέσω HTTPS και το πιστοποιητικό TLS/SSL δημιουργείται εν κινήσει σε κάθε συσκευή, διασφαλίζοντας τη μέγιστη ασφάλεια.

Ξεκινήστε εγκαθιστώντας την εφαρμογή στον υπολογιστή και στο κινητό σας. Από εκεί και μετά τρέξτε το και στις δύο συσκευές, επιλέξτε την συσκευή που θέλετε να στείλετε τα αρχεία σας και πατήστε αποδοχή στη συσκευή που θα κάνει λήψη.

Αυτό ήταν, τόσο απλά. Μπορείτε να μεταφέρετε, ένα ή περισσότερα αρχεία ακόμη και φακέλους από τη μία συσκευή στην άλλη. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία συσκευές που έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σας και να ανταλλάξετε τα αρχεία σας.

Flying Carpet

7.

Απλούστατη δωρεάν εφαρμογή, που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ασύρματες, κρυπτογραφημένες, μεταφορές αρχείων μεταξύ υπολογιστών μέσω της αυτόματης διαμόρφωσης δικτύωσης ad hoc . Δεν απαιτείται κάποια υποδομή δικτύου όπως σημείο πρόσβασης. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δύο υπολογιστές σε κοντινή απόσταση. Το Flying Carpet είναι η ιδανική λύση αν χρειάζεται να μεταφέρετε ένα αρχείο μεγαλύτερο από 2 GB μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών αρχείων χωρίς να ρυθμίσετε κάποιο κοινόχρηστο αρχείο. Μπορείτε να μεταφέρετε ταυτόχρονα πολλά αρχεία, με υψηλή ταχύτητα χωρίς να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το Bluetooth ή το τοπικό σας δίκτυο. Υποστηρίζεται η μεταφορά αρχείων σε υπολογιστές που τρέχουν windows, linux ή macOS.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .