English

English version

Τα 20 καλύτερα δωρεάν προγράμματα διαχείρισης ενέργειας για τα WindowsΤα προγράμματα διαχείρισης ενέργειας είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία λογισμικού και μας βοηθούν να διαχειριστούμε βασικές ή δευτερεύουσες εργασίες των windows αυτοματοποιημένα. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να διαχειριστούμε τον χρόνο τερματισμού ή επανεκκίνησης του υπολογιστή μας, αδρανοποίησης, το κλείσιμο οθόνης, το κλείδωμα πληκτρολογίου ή να αποτρέψουμε αυτές τις λειτουργίες, και να καθορίσουμε συγκεκριμένο χρόνο εκτέλεσής τους. Το εύρος χρησιμοτήτων αυτού του είδους προγραμμάτων είναι σχεδόν απεριόριστο.

1


Οι οθόνες των υπολογιστών καταναλώνουν σημαντική ποσότητα ενέργειας, δυστυχώς, τα Windows δεν προσφέρουν μια πιο δραστική λύση για το θέμα αυτό. Οι επιλογές τροφοδοσίας στα Windows έχουν μια ρύθμιση για να απενεργοποιήσετε την οθόνη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όταν ο υπολογιστής σας θα είναι αδρανής. Εάν έχετε έναν υπολογιστή desktop θα μπορούσατε για παράδειγμα σβήστε την οθόνη σας με το χέρι, αλλά ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την οθόνη του φορητού σας υπολογιστή; 

Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές δεν διαθέτουν αυτή τη επιλογή. Το Sordum Monitor off είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει να κλείσετε την οθόνη του υπολογιστή σας με ένα κλικ ή με το πάτημα ενός συνδυασμού πλήκτρων. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει επίσης κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως το κλείδωμα της λειτουργίας του σταθμού εργασίας, κλείδωμα του πληκτρολογίου όταν η οθόνη απενεργοποιείται, κλείδωμα του ποντικιού σας η σίγαση του ήχου Έτσι λοιπόν, όταν χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή με μπαταρία, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας απλά και μόνο με την απενεργοποίηση οθόνης σας, όταν δεν απαιτείται, ή κατά την εκτέλεση χρονοβόρων λειτουργιών όπως μια σάρωση για ιούς ή όταν ακούτε μουσική και για ότι άλλο δεν χρειάζεται να βλέπετε την οθόνη σας.

Η εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση, έτσι αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο που θα κατεβάσετε, ανοίξτε το φάκελο και κάντε κλικ στο εικονίδιο MonitorOff. Αν θέλετε να προσθέσετε και άλλες παραμέτρους όπως για παράδειγμα το κλείδωμα του πληκτρολογίου σας ή του ποντικιού σας κάντε κλικ στο εικονίδιο MonitorOff_Config και επιλέξτε τις λειτουργίες που επιθυμείτε.

2To Wise Auto Shutdown σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας να κλείσει, να κάνετε επανεκκίνηση, να αποσυνδεθείτε, να θέσετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αδρανοποίησης σε τακτική βάση ή μόνο μία φορά. Μπορείτε να προγραμματίσετε την εργασία που επιθυμείτε καθημερινά, σε ακριβή χρόνο, σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ή μετά από ένα χρονικό διάστημα που έχετε ορίσει χειροκίνητα .Ακόμη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε υπενθυμίσεις και έτσι θα ειδοποιηθείτε 5 λεπτά πριν να εκτελεί η εντολή σας. Αν ωστόσο δεν είστε έτοιμοι ακόμη, μπορείτε να το καθυστερήσετε από 10 λεπτά ή μέχρι 4 ώρες, χωρίς περίπλοκες επιλογές ή περιττά παράθυρα διαλόγου, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ποια εργασία επιθυμείτε και μετά να καθορίσετε καθορίστε το χρόνο.

3Συμβαίνει περιοδικά ότι ο υπολογιστής μας να κλείνει, να κάνει επανεκκίνηση, ή να αδρανοποιείται και μάλιστα όταν δεν το επιδιώκουμε. Είναι αλήθεια ότι θα μπορούμε να προσαρμόσουμε ανάλογα τις ρυθμίσεις για τις ενέργειες αυτές, αλλά πολλές φορές δεν μπαίνουμε στον κόπο να το κάνουμε.Αν θέλετε μία εφαρμογή για πρόληψη ή διακοπή λειτουργίας του υπολογιστή σας που θα σας απαλλάξει από τις επί μέρους ρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνετε και που περιλαμβάνει αναμονή, αδρανοποίηση, κλείσιμο και επανεκκίνηση του υπολογιστή σας θα τα βρείτε στο Dont Sleep, μία μικρή και φορητή εφαρμογή αφού για την λειτουργία της δεν χρειάζεται εγκατάσταση.Αλλά δεν κάνει μόνο αυτά, εμποδίζει επίσης loggin από τον υπολογιστή, την απενεργοποίηση της οθόνης ή την ενεργοποίηση της προφύλαξης οθόνης. Φυσικά, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις επιλογές και στη συνέχεια να τις ενεργοποιήστε ξανά.4Απλό πρόγραμμα που επιτρέπει στους χρήστες να κλείσουν τους υπολογιστές τους με χρονοκαθυστέρηση. Μπορείτε να προσθέσετε το πρόγραμμα πάνω στη γραμμή εργασιών και να επιλέξτε μόλις το τρέξετε μία από τις επιλογές Τερματισμός, Αποσύνδεση, Επανεκκίνηση, Timer, Sleep ή Hibernate. Για να το τρέξετε, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε την ενέργειά σας.

5Eνα μικρό πρόγραμμα (Χρονομετρητής) πλήρως εξοπλισμένο με χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης και ρολόι για τα Windows. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες εργασίες όπως για παράδειγμα να σας υπενθυμίσει σημαντικά γεγονότα, παίζοντας την αγαπημένη σας μουσική (μπορείτε να ρυθμίσετε τον ήχο σε προκαθορισμένο επίπεδο) και συγχρόνως να βλέπετε ένα μήνυμα ειδοποίησης.

6Υπάρχουν πολλά προγράμματα με τα οποία μπορείτε να προγραμματίσετε το αυτόματο κλείσιμο ή την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, δύσκολα όμως θα βρείτε μία εφαρμογή να κάνει πολύ περισσότερα. Το Shutter είναι το πρόγραμμα που μας το υπόσχεται. Μπορείτε να κλείσετε αυτόματα τον υπολογιστή σας, (επανεκκίνηση, αποσύνδεση κ.λ.π) μέσα από το χρονόμετρο της εφαρμογής. Ρυθμίστε το για παράδειγμα στα 10 λεπτά, επιλέξτε το "Shutdown" κάντε κλικ στο Start και το πρόγραμμα θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα.Αυτό είναι όμως είναι μόνο η αρχή. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα ώστε να ενεργοποιήσετε αυτές τις επιλογές σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή όταν για παράδειγμα η χρήση της CPU πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, όταν ένας χρήστης δεν έχει δραστηριοποιηθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όταν το επίπεδο της μπαταρίας πέσει κάτω από ένα ορισμένο ποσό, όταν ένα παράθυρο ή μια διαδικασία σταματά, και πολλά άλλα.7


Πρόκειται για ένα μικρό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να εκτελέσει αυτόματα διάφορες συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, όπως το κλείσιμο ή επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, αποσύνδεση της τρέχουσας σύνδεση, σύνδεσης dialup, αδρανοποίηση εργασίας, κ.λ.π. Επίσης, παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε αυτές τις ενέργειες μέσω εικονιδίου του δίσκου συστήματος με αναδυόμενο μενού. Σε γενικές γραμμές μπορεί να διαχειριστεί την αποσύνδεση, επανεκκίνηση, κλείσιμο, αναμονή, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση οθόνης, προφύλαξη οθόνης, εξαγωγή CD-ROM, ρύθμιση μενού και πολλές άλλες λειτουργίες.

8Το Sleep Timer είναι ένα μικρό εργαλείο που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ρυθμίσει τον υπολογιστή του μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα να κλείνει μόνος του να κάνει επανεκκίνησή ή να τον θέσει σε λειτουργία αναμονής. Ο Χρονοδιακόπτης δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση και θα τρέξει σε όλα τα windows. Εσείς επιλέξτε απλά την ενέργεια που θέλετε να κάνετε, ρυθμίστε το χρόνο και πατήστε play. Αν πάλι κάνατε λάθος και θέλετε να ακυρώσετε την ενέργεια πατήστε stop και επαναλάβετε τη διαδικασία.


9Σε ορισμένα λειτουργικά συστήματα των Windows, οι επιλογές ενέργειας προσαρμόζονται, αλλά μερικές φορές δεν τηρούνται, ειδικά στα Windows 10, κυρίως από τις πολλές εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, χωρίς ωστόσο να μπορείτε να κάνετε κάτι ως χρήστης στον δικό σας υπολογιστή για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας. 

 Όλοι οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση της λειτουργίας "χαμηλής κατανάλωσης" ή "ύπνωσης" για εξοικονόμηση ενέργειας όταν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται για την προστασία του υλικού σας, για όλες τις εκδόσεις Windows αλλά και σε άλλα λειτουργικά συστήματα. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για άπειρους χρήστες PC αλλά και έμπειρους διαχειριστές. Χωρίς να περιλαμβάνει δαιδαλώδεις ρυθμίσεις κάνει τους υπολογιστές πιο ενεργειακά αποδοτικούς εξοικονομώντας παράλληλα πολύτιμους πόρους . 

Πρόκειται πραγματικά, για ένα εξαιρετικό εργαλείο με πολύ μικρό μέγεθος με πολύ χαμηλή χρήση της CPU και της μνήμης του υπολογιστή σας, χωρίς να απαιτεί εγκατάσταση και που περιλαμβάνει τις κατάλληλες αυτόματες επιλογές ενέργειας για να διαχειριστείτε σωστά την ενεργειακή απόδοση του υπολογιστή σας. Περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο χρονοδιακόπτη αυτόματης απενεργοποίησης της οθόνης, προσαρμοζόμενος χρονοδιακόπτης "αυτόματης ύπνωσης" για τον υπολογιστή και αυτόματης μετάβασης σε άλλο ενεργειακό σχέδιο.


10Αυτό το πρόγραμμα, σάς δίνει τη δυνατότητα να τερματίσετε τον υπολογιστή σας, είτε μετά από μια χρονική περίοδο είτε σε συγκεκριμένη ρύθμιση ημερομηνίας και ώρας. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα επανεκκίνησης του υπολογιστή μετά τη διακοπή ή την αποστολή του υπολογιστή σε κατάσταση αδρανοποίησης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια παράμετρο η οποία θα κλείσει την εκτέλεση εφαρμογών.Το πρόγραμμα μπορεί να εμφανιστεί ως εικονίδιο δίσκου για να αποφευχθεί η χρήση χώρου στη γραμμή εργασιών, εάν ο χρόνος τερματισμού έχει οριστεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

11To KShutdown είναι ένα πολύ απλό και χρήσιμο πρόγραμμα με την βοήθεια του οποίου θα μπορέσουμε να απενεργοποιήσουμε να κλείσουμε να κάνουμε επανεκκίνηση, να κλειδώσουμε την οθόνη μας ή να θέσουμε σε αναστολή λειτουργίας τον υπολογιστή μας σε καθορισμένη ώρα. Διαθέτει διάφορες επιλογές χρόνου επιλογές καθυστέρησης υποστήριξη γραμμής εντολών, και μηνύματα κειμένου. Δεν απαιτείται εγκατάσταση.

12
Εάν θέλετε να προγραμματίσετε τερματισμούς, κλειδώματα ή άλλες ενέργειες στον υπολογιστή σας και δεν είστε ικανοποιημένοι με το "Task Scheduler" ή το "Run" του συστήματος των windows, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το Adios - Shutdown Timer, μια ειδική εφαρμογή που θα κάνει ακριβώς αυτό. Διαθέτει μία απλή και εύχρηστη διεπαφή και αφού το τρέξετε θα δείτε την κύρια καρτέλα του προγράμματος που περιλαμβάνει, ένα ρολόι, διάφορα κουμπιά ελέγχου και όλες τις εντολές των υποστηριζόμενων ενεργειών. Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας η χρήση του είναι πολύ απλή και δεν πρόκειται να σας προβληματίσει. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή εν απαιτεί εγκατάσταση.


13


Απενεργοποιήστε αυτόματα, αδρανοποιήστε, αναστείλετε, επανεκκινήστε, αποσυνδέστε, ή κλειδώστε τον υπολογιστή σας, σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε και να ακυρώσετε την προγραμματισμένη εργασία σας αν χρειαστεί, κατά την τελική αντίστροφη μέτρηση. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε το πρόγραμμα στη γραμμή εντολών ή από μια συντόμευση με προκαθορισμένες ρυθμίσεις.

14Δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να απενεργοποιήσει ένα ή και περισσότερους απομακρυσμένους υπολογιστές σε ένα τοπικό δίκτυο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα, μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, σε μια συγκεκριμένη ώρα, σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας της εβδομάδας του μήνα ή του χρόνου, όταν ένα πρόγραμμα που εκτελείται τερματίζεται, όταν η χρήση της CPU ανεβαίνει πάνω ​​από ένα ορισμένο επίπεδο για μια δεδομένη χρονική στιγμή, όταν η δραστηριότητα στο Internet είναι πάνω ή κάτω από μία καθορισμένη τιμή για μια δεδομένη χρονική στιγμή, όταν η σύνδεση του modem αποτύχει ή κάποιο άλλο παρόμοιο περιφερειακό, όταν ο χρήστης είναι ανενεργός για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όταν ένα pixel στην οθόνη αλλάζει χρώμα ή όταν ένα άλλο πρόγραμμα (ή ο ίδιος χρήστης) ζητεί να υπάρξει μια διακοπή λειτουργίας.15


AutoOff

Το AutoOff είναι ένα χρήσιμο, δωρεάν πρόγραμμα, που θα σας βοηθήσει να τερματίζετε ή να επανεκκινείτε τα Windows σε μια ώρα που εσείς θα καθορίσετε. Επιπλέον, μπορείτε να θέσετε τον υπολογιστή σε αναστολή λειτουργίας ή να απενεργοποιήσετε την οθόνη, να κλειδώσετε τα Windows και πολλά άλλα για εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία της ιδιωτικότητάς σας. Για μπείτε στο μενού της εφαρμογής, κάντε κλικ στο εικονίδιο AutoOff που είναι καρφιτσωμένο στη γραμμή εργασιών, με το δεξί κουμπί του ποντικιού και καθορίστε την εργασία που επιθυμείτε να τρέξετε. (Windows 7 ή νεότερη έκδοση) .


16


EasyShutdown

Το EasyShutdown είναι ένα βοηθητικό δωρεάν πρόγραμμα για τα Windows για την άμεση ή καθυστερημένη επανεκκίνηση, απενεργοποίηση και αναστολή του υπολογιστή σας. Το γρήγορο κλείδωμα συνεδρίας και η αποσύνδεση μέσω του μενού του EasyShutdown αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο μηχάνημά σας όταν το σύστημά σας παραμένει χωρίς επίβλεψη. Οι καθυστερημένες λειτουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, για τον τερματισμό του υπολογιστή σας μετά την ολοκλήρωση μιας λήψης ή όταν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία μετατροπών βίντεο ή ήχου. Συμβατό με Windows XP / 7/8/10, 32 και 64 bit.

17


Windows Shutdown Assistant

Το Windows Shutdown Assistant σας παρέχει την καλύτερη λύση για τερματισμό των Windows αυτόματα. Ωστόσο, έχει περισσότερες δυνατότητες από την απενεργοποίηση ενός υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον υπολογιστή σας ώστε να κάνει αυτόματα αποσύνδεση, επανεκκίνηση, αδρανοποίηση ή εκτέλεση προγραμμάτων και άνοιγμα διεύθυνσης URL σε συγκεκριμένο χρόνο. Απλά δημιουργήστε την εργασία και έπειτα το πρόγραμμα θα το κάνει για εσάς. Δώστε τη δυνατότητα στον υπολογιστή σας να κάνει αυτόματο τερματισμό, προγραμματίστε εκτέλεση προγραμμάτων ή άνοιγμα αρχείων, διευθύνσεων URL σε σταθερό χρόνο, εμφανίστε μηνύματα και δημιουργήστε σημειώσεις για υπενθύμιση γεγονότων, περιλαμβάνει υποστήριξη κλειδώματος του υπολογιστή σας προκειμένου να προστατευτούν τα δεδομένα ή τα αρχεία σας, και συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows.

18


PreventTurnOff

Συνήθως χρησιμοποιούμε τις μικροεφαρμογές διαχείρισης ενέργειας για να κλείσουμε τον υπολογιστή μας τους σε μια προγραμματισμένη ώρα. Το PreventTurnOff είναι ένα μικρό δωρεάν λογισμικό που μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ενεργοποιημένο ακόμα και όταν δεν εντοπίζεται κάποια δραστηριότητα. Με τον τον τρόπο αυτό θα εμποδίσει τον τερματισμό του υπολογιστή σας με τρόπο ελεγχόμενο. Με πιο απλά λόγια, εμποδίζει τον τερματισμό λειτουργίας ενός υπολογιστή την είσοδο σε κατάσταση αναμονής, αδρανοποίησης ή υβριδικής αναστολής λειτουργίας και επίσης απενεργοποιεί την προφύλαξη οθόνης ή εμποδίζει την απενεργοποίηση της οθόνης σας εφόσον εμείς το επιλέξουμε.

19


WinExit

Το WinExit είναι ένα μικρό, δωρεάν πρόγραμμα που σας επιτρέπει να τερματίζετε, να κάνετε επανεκκίνηση, και να αδρανοποιείστε τον υπολογιστή σας σε μια καθορισμένη ώρα. Το πρόγραμμα είναι φορητό, δεν χρησιμοποιεί το μητρώο συστήματος και όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται σε ένα αρχείο INI που βρίσκεται στον κατάλογο με το εκτελέσιμο αρχείο. Δυνατότητα εκτέλεσης μιας επιλεγμένης ενέργειας (τερματισμός λειτουργίας, επανεκκίνηση, αναστολή λειτουργίας, αδρανοποίηση, κλείδωμα, αποσύνδεση) σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ή μετά την καθορισμένη ώρα. Εμφάνιση ειδοποίησης 30 δευτερόλεπτα πριν από την προγραμματισμένη ενέργεια. Προαιρετικά, αποκλείοντας την αφύπνιση του υπολογιστή για τις ενέργειες ύπνου και αδρανοποίησης. Ωστόσο, ορισμένες εργασίες, ενδέχεται να ξυπνήσουν τον υπολογιστή. Για να μειώσετε την πιθανότητα ενεργοποίησης του υπολογιστή σας από άλλες διαδικασίες, εκτελέστε το πρόγραμμα ως διαχειριστής. Το πρόγραμμα είναι φορητό: Δεν χρησιμοποιεί το μητρώο συστήματος και όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται σε ένα αρχείο INI που βρίσκεται στον κατάλογο με το εκτελέσιμο αρχείο. Το εκτελέσιμο αρχείο του προγράμματος (WinExit.exe) μπορεί να αντιγραφεί σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου και να χρησιμοποιηθεί σε άλλον υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση.

20


Switch Power Scheme

Η εναλλαγή τύπου σχεδίου ισχύος απαιτεί να ανοίξετε το πεδίο της επιλογής ενέργειας από τον Πίνακα Ελέγχου ή από την εφαρμογή Ρυθμίσεις Windows. Στην εφαρμογή επιλογές ενέργειας, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις τρεις επιλογές, ισορροπημένη, υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας ή μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα σχέδια. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε κάποιους λόγους εναλλαγής μεταξύ σχεδίων ισχύος. Μπορείτε να επιλέξετε το σχέδιο ισχύος "υψηλή απόδοση" για να αυξήσετε το FPS ενώ παίζετε ένα παιχνίδι, όταν η μπαταρία του φορητού υπολογιστή είναι χαμηλή, μπορείτε να μεταβείτε στο σχέδιο "εξοικονόμησης ενέργειας" και να κάνετε τη μπαταρία να διαρκέσει περισσότερο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο παροχής ενέργειας για να μειώσετε τη συχνότητα της CPU και να αποφύγετε την υπερβολική θέρμανση του φορητού σας υπολογιστή. Με το Switch Power Scheme η κατάσταση απλοποιείται αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τρέξετε το πρόγραμμα και να επιλέξετε τον τύπο παροχής ενέργειας που επιθυμείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .