//Add More external stylesheets Τα 17 καλύτερα δωρεάν προγράμματα διαχείρισης ενέργειας για τα Windows



Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Τα 17 καλύτερα δωρεάν προγράμματα διαχείρισης ενέργειας για τα Windows

read

Η διαχείριση της ενέργειας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση του κόστους στον τομέα της τεχνολογίας. Με την αυξημένη χρήση υπολογιστών και ηλεκτρονικών συσκευών, η ανάγκη για αποδοτική διαχείριση της ενέργειας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. 

Για τους χρήστες των Windows, υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα διαχείρισης ενέργειας που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας των φορητών υπολογιστών. 

Από εφαρμογές που διαχειρίζονται τη φωτεινότητα της οθόνης μέχρι προγράμματα που απενεργοποιούν αυτόματα ανενεργές συσκευές, υπάρχουν πολλές επιλογές για τους χρήστες που ενδιαφέρονται για την εξοικονόμηση ενέργειας. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τα 17 καλύτερα δωρεάν προγράμματα διαχείρισης ενέργειας για τα Windows, που μπορούν να βοηθήσουν κάθε χρήστη να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και να βελτιώσει την απόδοση του υπολογιστή του. 

Τα προγράμματα διαχείρισης ενέργειας είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία λογισμικού και μας βοηθούν να διαχειριστούμε βασικές ή δευτερεύουσες εργασίες των windows αυτοματοποιημένα. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να διαχειριστούμε τον χρόνο τερματισμού ή επανεκκίνησης του υπολογιστή μας, αδρανοποίησης, το κλείσιμο οθόνης, το κλείδωμα πληκτρολογίου ή να αποτρέψουμε αυτές τις λειτουργίες, και να καθορίσουμε συγκεκριμένο χρόνο εκτέλεσής τους. Το εύρος χρησιμοτήτων αυτού του είδους προγραμμάτων είναι σχεδόν απεριόριστο.



Alternate Shutdown

1.

Αυτό το πρόγραμμα, σάς δίνει τη δυνατότητα να τερματίσετε τον υπολογιστή σας, είτε μετά από μια χρονική περίοδο είτε σε συγκεκριμένη ρύθμιση ημερομηνίας και ώρας. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα επανεκκίνησης του υπολογιστή μετά τη διακοπή ή την αποστολή του υπολογιστή σε κατάσταση αδρανοποίησης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια παράμετρο η οποία θα κλείσει την εκτέλεση εφαρμογών. Το πρόγραμμα μπορεί να εμφανιστεί ως εικονίδιο δίσκου για να αποφευχθεί η χρήση χώρου στη γραμμή εργασιών, εάν ο χρόνος τερματισμού έχει οριστεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

AutoPowerOptionsOK

2.

Σε ορισμένα λειτουργικά συστήματα των Windows, οι επιλογές ενέργειας προσαρμόζονται, αλλά μερικές φορές δεν τηρούνται, ειδικά στα Windows 10, κυρίως από τις πολλές εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, χωρίς ωστόσο να μπορείτε να κάνετε κάτι ως χρήστης στον δικό σας υπολογιστή για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας. Όλοι οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση της λειτουργίας "χαμηλής κατανάλωσης" ή "ύπνωσης" για εξοικονόμηση ενέργειας όταν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται για την προστασία του υλικού σας, για όλες τις εκδόσεις Windows αλλά και σε άλλα λειτουργικά συστήματα. 

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για άπειρους χρήστες PC αλλά και έμπειρους διαχειριστές. Χωρίς να περιλαμβάνει δαιδαλώδεις ρυθμίσεις κάνει τους υπολογιστές πιο ενεργειακά αποδοτικούς εξοικονομώντας παράλληλα πολύτιμους πόρους . 

 Πρόκειται πραγματικά, για ένα εξαιρετικό εργαλείο με πολύ μικρό μέγεθος με πολύ χαμηλή χρήση της CPU και της μνήμης του υπολογιστή σας, χωρίς να απαιτεί εγκατάσταση και που περιλαμβάνει τις κατάλληλες αυτόματες επιλογές ενέργειας για να διαχειριστείτε σωστά την ενεργειακή απόδοση του υπολογιστή σας. 

Περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο χρονοδιακόπτη αυτόματης απενεργοποίησης της οθόνης, προσαρμοζόμενος χρονοδιακόπτης "αυτόματης ύπνωσης" για τον υπολογιστή και αυτόματης μετάβασης σε άλλο ενεργειακό σχέδιο.



Adios - Shutdown Timer

3.

Εάν θέλετε να προγραμματίσετε τερματισμούς, κλειδώματα ή άλλες ενέργειες στον υπολογιστή σας και δεν είστε ικανοποιημένοι με το "Task Scheduler" ή το "Run" του συστήματος των windows, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το Adios - Shutdown Timer, μια ειδική εφαρμογή που θα κάνει ακριβώς αυτό. Διαθέτει μία απλή και εύχρηστη διεπαφή και αφού το τρέξετε θα δείτε την κύρια καρτέλα του προγράμματος που περιλαμβάνει, ένα ρολόι, διάφορα κουμπιά ελέγχου και όλες τις εντολές των υποστηριζόμενων ενεργειών. Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας η χρήση του είναι πολύ απλή και δεν πρόκειται να σας προβληματίσει. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή εν απαιτεί εγκατάσταση.

EasyShutdown

4.

Το EasyShutdown είναι ένα βοηθητικό δωρεάν πρόγραμμα για τα Windows για την άμεση ή καθυστερημένη επανεκκίνηση, απενεργοποίηση και αναστολή του υπολογιστή σας. Το γρήγορο κλείδωμα συνεδρίας και η αποσύνδεση μέσω του μενού του EasyShutdown αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο μηχάνημά σας όταν το σύστημά σας παραμένει χωρίς επίβλεψη. Οι καθυστερημένες λειτουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, για τον τερματισμό του υπολογιστή σας μετά την ολοκλήρωση μιας λήψης ή όταν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία μετατροπών βίντεο ή ήχου. Συμβατό με Windows XP / 7/8/10, 32 και 64 bit.

Don't Sleep

5.

Συμβαίνει περιοδικά ότι ο υπολογιστής μας να κλείνει, να κάνει επανεκκίνηση, ή να αδρανοποιείται και μάλιστα όταν δεν το επιδιώκουμε. Είναι αλήθεια ότι θα μπορούμε να προσαρμόσουμε ανάλογα τις ρυθμίσεις για τις ενέργειες αυτές, αλλά πολλές φορές δεν μπαίνουμε στον κόπο να το κάνουμε.

Αν θέλετε μία εφαρμογή για πρόληψη ή διακοπή λειτουργίας του υπολογιστή σας που θα σας απαλλάξει από τις επί μέρους ρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνετε και που περιλαμβάνει αναμονή, αδρανοποίηση, κλείσιμο και επανεκκίνηση του υπολογιστή σας θα τα βρείτε στο Dont Sleep, μία μικρή και φορητή εφαρμογή αφού για την λειτουργία της δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Αλλά δεν κάνει μόνο αυτά, εμποδίζει επίσης loggin από τον υπολογιστή, την απενεργοποίηση της οθόνης ή την ενεργοποίηση της προφύλαξης οθόνης. Φυσικά, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο όλες τις επιλογές και στη συνέχεια να τις ενεργοποιήστε ξανά.



Shutter Lite

6.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα με τα οποία μπορείτε να προγραμματίσετε το αυτόματο κλείσιμο ή την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, δύσκολα όμως θα βρείτε μία εφαρμογή να κάνει πολύ περισσότερα. Το Shutter είναι το πρόγραμμα που μας το υπόσχεται. 

Μπορείτε να κλείσετε αυτόματα τον υπολογιστή σας, (επανεκκίνηση, αποσύνδεση κ.λ.π) μέσα από το χρονόμετρο της εφαρμογής. Ρυθμίστε το για παράδειγμα στα 10 λεπτά, επιλέξτε το "Shutdown" κάντε κλικ στο Start και το πρόγραμμα θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα. 

Αυτό είναι όμως είναι μόνο η αρχή. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα ώστε να ενεργοποιήσετε αυτές τις επιλογές σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή όταν για παράδειγμα η χρήση της CPU πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, όταν ένας χρήστης δεν έχει δραστηριοποιηθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όταν το επίπεδο της μπαταρίας πέσει κάτω από ένα ορισμένο ποσό, όταν ένα παράθυρο ή μια διαδικασία σταματά, και πολλά άλλα.



ParkControl

7.

Η επιλογή στάθμευσης (ParkControl) CPU είναι μια κατάσταση ΄΄ύπνωσης΄΄ που υποστηρίζεται από τους περισσότερους σύγχρονους επεξεργαστές και λειτουργικά συστήματα όπου απενεργοποιούνται δυναμικά πυρήνες της CPU σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας όταν είναι αδρανής. Οι απενεργοποιημένοι πυρήνες ενεργοποιούνται ωστόσο εκ νέου καθώς το φορτίο της CPU αυξάνεται. Αυτή η τεχνολογία είναι πολύ παρόμοια με την κλιμάκωση της συχνότητας, καθώς επιδιώκει να μειώνει τη συχνότητα λειτουργίας της CPU όταν είναι αδρανής. 

Υπάρχουν βέβαια πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν πόσο αποτελεσματικό θα είναι για οποιοδήποτε δεδομένο σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του τύπου της CPU, του φορτίου εφαρμογής και της συμπεριφοράς των χρηστών. Ωστόσο, διαπιστώνεται ότι τα Windows είναι συχνά υπερβολικά επιθετικά στην επιλογή στάθμευσης των πυρήνων, με αποτέλεσμα την υπερβολική καθυστέρηση, καθώς οι πυρήνες αποτρέπονται ώστε να απορροφήσουν άμεσα τα φορτία που αναπτύσσονται. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε αυτό το ParkControl. 

Η Bitsum ανέπτυξε το ParkControl, επειδή οι ρυθμίσεις του χώρου στάθμευσης των πυρήνων είναι κρυμμένες στα Windows, αλλά μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν φορτία δέσμευσης CPU. Το Park Control είναι μια μικρή δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον πυρήνα στάθμευσης του επεξεργαστή σας για ένα ή περισσότερα ενεργειακά προφίλ στο μηχάνημά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να απενεργοποιήσετε ορισμένους από τους αχρησιμοποίητους πυρήνες του υπολογιστή σας, με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και τη διάχυση της θερμότητας. 

Από προεπιλογή, τα Windows δεν παρέχουν άμεσο τρόπο προσαρμογής αυτών των παραμέτρων, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή αυτή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Στον αντίποδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να απενεργοποιήσουμε το παρκάρισμα των πυρήνων και να επιτρέψουμε στον επεξεργαστή να μην μειώνει την συχνότητα λειτουργίας του αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την απόδοσή τους. 


KShutdown

8.

To KShutdown είναι ένα πολύ απλό και χρήσιμο πρόγραμμα με την βοήθεια του οποίου θα μπορέσουμε να απενεργοποιήσουμε να κλείσουμε να κάνουμε επανεκκίνηση, να κλειδώσουμε την οθόνη μας ή να θέσουμε σε αναστολή λειτουργίας τον υπολογιστή μας σε καθορισμένη ώρα. Διαθέτει διάφορες επιλογές χρόνου επιλογές καθυστέρησης υποστήριξη γραμμής εντολών, και μηνύματα κειμένου. Δεν απαιτείται εγκατάσταση

PreventTurnOff

9.

Συνήθως χρησιμοποιούμε τις μικροεφαρμογές διαχείρισης ενέργειας για να κλείσουμε τον υπολογιστή μας τους σε μια προγραμματισμένη ώρα. Το PreventTurnOff είναι ένα μικρό δωρεάν λογισμικό που μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας ενεργοποιημένο ακόμα και όταν δεν εντοπίζεται κάποια δραστηριότητα. Με τον τον τρόπο αυτό θα εμποδίσει τον τερματισμό του υπολογιστή σας με τρόπο ελεγχόμενο. Με πιο απλά λόγια, εμποδίζει τον τερματισμό λειτουργίας ενός υπολογιστή την είσοδο σε κατάσταση αναμονής, αδρανοποίησης ή υβριδικής αναστολής λειτουργίας και επίσης απενεργοποιεί την προφύλαξη οθόνης ή εμποδίζει την απενεργοποίηση της οθόνης σας εφόσον εμείς το επιλέξουμε.


Sordum Monitor Off

10.

Οι οθόνες των υπολογιστών καταναλώνουν σημαντική ποσότητα ενέργειας, δυστυχώς, τα Windows δεν προσφέρουν μια πιο δραστική λύση για το θέμα αυτό. Οι επιλογές τροφοδοσίας στα Windows έχουν μια ρύθμιση για να απενεργοποιήσετε την οθόνη μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όταν ο υπολογιστής σας θα είναι αδρανής. Εάν έχετε έναν υπολογιστή desktop θα μπορούσατε για παράδειγμα σβήστε την οθόνη σας με το χέρι, αλλά ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την οθόνη του φορητού σας υπολογιστή;

Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές δεν διαθέτουν αυτή τη επιλογή. Το Sordum Monitor off είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει να κλείσετε την οθόνη του υπολογιστή σας με ένα κλικ ή με το πάτημα ενός συνδυασμού πλήκτρων. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει επίσης κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως το κλείδωμα της λειτουργίας του σταθμού εργασίας, κλείδωμα του πληκτρολογίου όταν η οθόνη απενεργοποιείται, κλείδωμα του ποντικιού σας η σίγαση του ήχου.

Έτσι λοιπόν, όταν χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή με μπαταρία, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας απλά και μόνο με την απενεργοποίηση οθόνης σας, όταν δεν απαιτείται, ή κατά την εκτέλεση χρονοβόρων λειτουργιών όπως μια σάρωση για ιούς ή όταν ακούτε μουσική και για ότι άλλο δεν χρειάζεται να βλέπετε την οθόνη σας.

Η εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση, έτσι αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο που θα κατεβάσετε, ανοίξτε το φάκελο και κάντε κλικ στο εικονίδιο MonitorOff. Αν θέλετε να προσθέσετε και άλλες παραμέτρους όπως για παράδειγμα το κλείδωμα του πληκτρολογίου σας ή του ποντικιού σας κάντε κλικ στο εικονίδιο MonitorOff_Config και επιλέξτε τις λειτουργίες που επιθυμείτε.


Shutdown8

11.

Απλό πρόγραμμα που επιτρέπει στους χρήστες να κλείσουν τους υπολογιστές τους με χρονοκαθυστέρηση. Μπορείτε να προσθέσετε το πρόγραμμα πάνω στη γραμμή εργασιών και να επιλέξτε μόλις το τρέξετε μία από τις επιλογές Τερματισμός, Αποσύνδεση, Επανεκκίνηση, Timer, Sleep ή Hibernate. Για να το τρέξετε, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε την ενέργειά σας.



Timed Shutdown

12.

Απενεργοποιήστε αυτόματα, αδρανοποιήστε, αναστείλετε, επανεκκινήστε, αποσυνδέστε, ή κλειδώστε τον υπολογιστή σας, σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε και να ακυρώσετε την προγραμματισμένη εργασία σας αν χρειαστεί, κατά την τελική αντίστροφη μέτρηση. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε το πρόγραμμα στη γραμμή εντολών ή από μια συντόμευση με προκαθορισμένες ρυθμίσεις.

Windows Shutdown Assistant

13.

Το Windows Shutdown Assistant σας παρέχει την καλύτερη λύση για τερματισμό των Windows αυτόματα. Ωστόσο, έχει περισσότερες δυνατότητες από την απενεργοποίηση ενός υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον υπολογιστή σας ώστε να κάνει αυτόματα αποσύνδεση, επανεκκίνηση, αδρανοποίηση ή εκτέλεση προγραμμάτων και άνοιγμα διεύθυνσης URL σε συγκεκριμένο χρόνο. Απλά δημιουργήστε την εργασία και έπειτα το πρόγραμμα θα το κάνει για εσάς. Δώστε τη δυνατότητα στον υπολογιστή σας να κάνει αυτόματο τερματισμό, προγραμματίστε εκτέλεση προγραμμάτων ή άνοιγμα αρχείων, διευθύνσεων URL σε σταθερό χρόνο, εμφανίστε μηνύματα και δημιουργήστε σημειώσεις για υπενθύμιση γεγονότων, περιλαμβάνει υποστήριξη κλειδώματος του υπολογιστή σας προκειμένου να προστατευτούν τα δεδομένα ή τα αρχεία σας, και συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows.

Wise Auto Shutdown

14.

To Wise Auto Shutdown σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας να κλείσει, να κάνετε επανεκκίνηση, να αποσυνδεθείτε, να θέσετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αδρανοποίησης σε τακτική βάση ή μόνο μία φορά. Μπορείτε να προγραμματίσετε την εργασία που επιθυμείτε καθημερινά, σε ακριβή χρόνο, σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ή μετά από ένα χρονικό διάστημα που έχετε ορίσει χειροκίνητα .Ακόμη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε υπενθυμίσεις και έτσι θα ειδοποιηθείτε 5 λεπτά πριν να εκτελεί η εντολή σας. Αν ωστόσο δεν είστε έτοιμοι ακόμη, μπορείτε να το καθυστερήσετε από 10 λεπτά ή μέχρι 4 ώρες, χωρίς περίπλοκες επιλογές ή περιττά παράθυρα διαλόγου, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ποια εργασία επιθυμείτε και μετά να καθορίσετε καθορίστε το χρόνο.


winexit

15.

Δωρεάν πρόγραμμα που σας επιτρέπει να τερματίζετε, να κάνετε επανεκκίνηση, και να αδρανοποιείστε τον υπολογιστή σας σε μια καθορισμένη ώρα. Το πρόγραμμα είναι φορητό, δεν χρησιμοποιεί το μητρώο συστήματος και όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται σε ένα αρχείο INI που βρίσκεται στον κατάλογο με το εκτελέσιμο αρχείο. Δυνατότητα εκτέλεσης μιας επιλεγμένης ενέργειας (τερματισμός λειτουργίας, επανεκκίνηση, αναστολή λειτουργίας, αδρανοποίηση, κλείδωμα, αποσύνδεση) σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ή μετά την καθορισμένη ώρα. 

Εμφάνιση ειδοποίησης 30 δευτερόλεπτα πριν από την προγραμματισμένη ενέργεια. Προαιρετικά, αποκλείοντας την αφύπνιση του υπολογιστή για τις ενέργειες ύπνου και αδρανοποίησης. Ωστόσο, ορισμένες εργασίες, ενδέχεται να ξυπνήσουν τον υπολογιστή. 

Για να μειώσετε την πιθανότητα ενεργοποίησης του υπολογιστή σας από άλλες διαδικασίες, εκτελέστε το πρόγραμμα ως διαχειριστής. Το πρόγραμμα είναι φορητό: Δεν χρησιμοποιεί το μητρώο συστήματος και όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται σε ένα αρχείο INI που βρίσκεται στον κατάλογο με το εκτελέσιμο αρχείο. Το εκτελέσιμο αρχείο του προγράμματος (WinExit.exe) μπορεί να αντιγραφεί σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου και να χρησιμοποιηθεί σε άλλον υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση.

Switch Power Scheme

16.

Η εναλλαγή τύπου σχεδίου ισχύος απαιτεί να ανοίξετε το πεδίο της επιλογής ενέργειας από τον Πίνακα Ελέγχου ή από την εφαρμογή Ρυθμίσεις Windows. Στην εφαρμογή επιλογές ενέργειας, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις τρεις επιλογές, ισορροπημένη, υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας ή μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα σχέδια. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε κάποιους λόγους εναλλαγής μεταξύ σχεδίων ισχύος. 

 Μπορείτε να επιλέξετε το σχέδιο ισχύος "υψηλή απόδοση" για να αυξήσετε το FPS ενώ παίζετε ένα παιχνίδι, όταν η μπαταρία του φορητού υπολογιστή είναι χαμηλή, μπορείτε να μεταβείτε στο σχέδιο "εξοικονόμησης ενέργειας" και να κάνετε τη μπαταρία να διαρκέσει περισσότερο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο παροχής ενέργειας για να μειώσετε τη συχνότητα της CPU και να αποφύγετε την υπερβολική θέρμανση του φορητού σας υπολογιστή.

Με το Switch Power Scheme η κατάσταση απλοποιείται αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τρέξετε το πρόγραμμα και να επιλέξετε τον τύπο παροχής ενέργειας που επιθυμείτε.

Quick CPU

17.

Στο παρελθόν, οι περισσότεροι υπολογιστές ήταν επιτραπέζιοι και δεν υπήρχε πραγματική ανάγκη για τεχνολογίες όπως είναι το SpeedStep, Turbo Boost κ.λπ. Ωστόσο, στις μέρες μας, η κατανάλωση ενέργειας έχει μερικές φορές μεγαλύτερη προτεραιότητα από την απόδοση. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές αλλαγές στην νέα τεχνολογία και τις προσδοκίες από το υλικό, οι CPU έχουν αποκτήσει πολλές νέες δυνατότητες, όπως είναι τα TurboBoost, SpeedStep, Hyper-Threading και μεμονωμένες καταστάσεις πυρήνα που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της θερμότητας. Παρόλο που όλες αυτές είναι θετικές αλλαγές, μερικές φορές δημιουργείται μια κατάσταση όπου ο χρήστης δεν έχει κορυφαία απόδοση όταν αυτό απαιτείται (καθυστερημένη ενίσχυση απόδοσης). 

Αυτό μπορεί να προκληθεί από πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες, όπως η κατάσταση του συστήματος, η διαθεσιμότητα, η κατάσταση της CPU, η θερμότητα και πολλά άλλα. Αυτή η εφαρμογή, δημιουργήθηκε για να παρέχει βοήθεια στον έλεγχο τέτοιων παραγόντων και να μειώνει την επίδραση της υποβάθμισης της απόδοσης όταν είναι δυνατόν. 

Το Quick CPU είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να προσαρμόζει και να παρακολουθεί σημαντικές παραμέτρους της CPU και του συστήματος , όπως η θερμοκρασία της CPU, η απόδοση της CPU, η ισχύς, η τάση, το ρεύμα, η στάθμευση πυρήνα, η κλιμάκωση συχνότητας, η μνήμη συστήματος, η ενίσχυση Turbo καθώς και άλλες ρυθμίσεις.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .