//Add More external stylesheets

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Οι 8 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για να τρέξετε εκκινήσιμα ISO από το στικάκι σας

read

Το αρχείο εικόνας ISO είναι μια από τις δημοφιλέστερες εικόνες δίσκων CD / DVD, ένα αρχείο ISO μπορεί να περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο ενός λειτουργικού συστήματος ή κάποια άλλης εφαρμογής. 

Πολλές φορές το χρησιμοποιούμε (όταν περιλαμβάνει αυτή τη δυνατότητα) για να τρέξουμε λειτουργικά συστήματα ή άλλες εφαρμογές αυτόνομα μέσα από το περιβάλλον του υπολογιστή μας χωρίς απαραίτητα να μπούμε στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας. 

 Για το σκοπό αυτό έχουν αναπτυχθεί αρκετά εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε το σκοπό μας. Ωστόσο, κάποια από αυτά ξεχωρίζουν για την λειτουργικότητα και τις δυνατότητές τους. Έτσι λοιπόν σήμερα επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα.



Ventoy

1.

Το Ventoy είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ώστε να δημιουργήσει ένα bootable USB για αρχεία ISO. Δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε το δίσκο ξανά και ξανά, το μόνο που χρειάζεται να αντιγράψετε το αρχείο ISO στη μονάδα USB. Μπορείτε να αντιγράψετε πολλά αρχεία ISO σε μια στιγμή και ventoy θα σας δώσει ένα μενού εκκίνησης για να τα επιλέξετε.

Υποστηρίζονται, τόσο τα BIOS παλαιού τύπου όσο και το UEFI με τον ίδιο τρόπο. Έχει δοκιμασθεί και λειτουργεί με πάνω από 200 αρχεία ISO. Απλό στη χρήση, γρήγορο (περιορίζεται μόνο από την ταχύτητα αντιγραφής του iso) και με υποστήριξη αρχείων μεγαλύτερα από 4GB με στυλ μενού εκκίνησης Legacy και UEFI.

Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή την αποσυμπιέζουμε, και αφού ανοίξουμε τον φάκελο Ventoy τρέχουμε την εφαρμογή Ventoy2Disk και επιλέγουμε τη συσκευή USB που θα εγκαταστήσουμε την εφαρμογή. Προσοχή η μονάδα USB θα διαμορφωθεί και όλα τα δεδομένα της θα χαθούν μετά την εγκατάσταση.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, εσείς απλά πρέπει να αντιγράψετε τα αρχεία ISO στο στικάκι σας. Από εκεί και μετά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή αφήνοντας στην θύρα USB το στικάκι σας. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε να εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας τα ονόματα των αρχείων ISO πού έχετε αντιγράψει. Τέλος κάντε κλικ στο ISO με το επιθυμείτε να ξεκινήσετε. Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη εφαρμογή με διαφορά από όλες τις άλλες που διατίθενται για το σκοπό αυτό.



Rufus

2.

Πρόγραμμα με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να φτιάξουμε εκκινήσιμους δίσκους USB από εικόνες ISO. Φυσικά, αν έχετε μια εικόνα ISO, τότε θα μπορούσατε να την γράψετε σε ένα CD ή DVD, όμως αυτό δεν θα σας βοηθήσει και πολύ αν ο υπολογιστής που θέλετε να τρέξετε την εικόνα δεν διαθέτει CD-DVD Drive. Εκτός αυτού τα USB είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφερθούν δύσκολα θα υποστούν ζημιές και φυσικά είναι πολύ πιο γρήγορα.


Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις περιπτώσεις όπου: θέλετε να δημιουργήσετε μέσα εγκατάστασης USB από είδωλα ISO με δυνατότητα εκκίνησης (Windows, Linux, UEFI, κλπ.) θέλετε να δουλέψετε σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχει εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε να κάνετε flash το BIOS ή άλλο υλικολογισμικό από το DOS θέλετε να εκτελέσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα(low-level). Παρά το μικρό μέγεθος της εφαρμογής, το Rufus παρέχει οτιδήποτε χρειάζεστε! Ένα πλεονέκτημα του Rufus είναι ότι είναι αρκετά γρήγορο. 

Παραδείγματος χάριν, είναι περίπου δύο φορές πιο γρήγορο από τα UNetbootin, Universal USB Installer ή το Windows 7 USB download tool, στην δημιουργία ενός USB εγκατάστασης των Windows 7 από ένα είδωλο ISO. Επίσης το Rufus είναι οριακά πιο γρήγορο και στις περιπτώσεις δημιουργίας USB με δυνατότατα εκκίνησης για Linux από ένα είδωλο ISO.Ο κατάλογος των μορφών ISO που υποστηρίζονται απο το Rufus μπορεί να βρεθεί στο κάτω μέρος της σελίδας. To Rufus δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, και θα ανιχνεύσει αυτόματα το USB drive σας. 

Εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε πώς η μονάδα USB θα πρέπει να διαμορφωθεί (σύστημα αρχείων, το μέγεθος και ούτω καθεξής), το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη και μερικές επιλογές που μπορεί να σας βοηθήσουν ώστε να αναγνωριστούν οι εφαρμογές σας σε παλαιότερους υπολογιστές, (αν και συνήθως αυτές-οι επιλογές- δεν είναι απαραίτητες).



SARDU

3.


Πολλές φορές ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται αρκετά με τους υπολογιστές βρίσκονται στην ανάγκη να χρησιμοποιήσουν κάποια εργαλεία ώστε να εξακριβώσουν το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουν όταν π.χ ένας υπολογιστής έχει κολλήσει κάποιο ιό και δεν μπορούμε μέσα από τα windows να κάνουμε κάτι, ή ακόμη όταν ένα υπολογιστής ξεκινά αλλά δεν μπορεί να μπει στα windows και πολλά άλλα. Βέβαια για το σκοπό αυτό υπάρχουν επαγγελματικά εργαλεία που κοστίζουν αρκετά.


Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με ένα πολυεργαλείο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα USB Flash με όλα εκείνα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα. Την όλη μας προσπάθεια θα τη στηρίξουμε στο πολύ καλό και με μεγάλες προοπτικές, λογισμικό SARDU το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα τέτοιο εργαλείο που θα αποτελείται από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα.

Για περισσότερες επιλογές στις δυνατότητες της εφαρμογής θα χρειαστεί να κάνετε Registration (είναι δωρεάν) για να αποκτήσετε τον κωδικό ενεργοποίησης τουπροϊόντος. Για πλήρη πρόσβαση σε όλα θα πρέπει να αγοράσετε την επαγγελματική έκδοση τουπροϊόντος.

YUMI Multiboot USB Creator

4.


Το YUMI είναι ο διάδοχος του MultibootISOs. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πολλαπλών εκκινήσεων ενός USB Flash Drive που περιέχει πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, προγράμματα προστασίας από ιούς διάφορα προγράμματα, προγράμματα κλωνοποίησης δίσκων, διαγνωστικά εργαλεία, και πολλά άλλα.

Σε αντίθεση με το MultiBoot ISO που χρησιμοποιεί το σύστημα grub για να εκκινήσει ISO αρχεία απευθείας από USB, χρησιμοποιεί το syslinux για την εκκίνηση. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός και μπορείτε στον πίνακα περιεχομένων να κατεβάσετε τα προγράμματα που θέλετε να βάλετε στο φλασάκι σας, ο πίνακας με τα προγράμματα που διατίθεται δεν είναι δεσμευτικός υπό την έννοια ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε και ένα σωρό ακόμη iso που δεν εμπεριέχονται σε αυτόν.

RMPrepUSB

5.


Απολύτως δωρεάν πρόγραμμα που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε USB drives σκληρούς δίσκους, κάρτες SD, ή σχεδόν οποιαδήποτε εξωτερική συσκευή αποθήκευσης και να της δώσετε δυνατότητα εκκίνησης ώστε να φορτώνει είτε από ISO ή από μια πλήρως εγκατεστημένη κατάτμηση σε μία μονάδα.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε με εικόνες δίσκου, ώστε να μπορείτε να εκκινήσετε ή να εγκαταστήσετε εικόνες ασφαλείας (αντίγραφα ασφαλείας) του υπολογιστή σας σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα. Η διαδικασία αποτελείτε από 6 βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε, ωστόσο επειδή το πεδίο των διαθέσιμων εφαρμογών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι μεγάλο, πριν ξεκινήσετε διαβάστε το κείμενο βοηθείας.

ISO to USB

6.


Το αρχείο εικόνας ISO είναι μια από τις δημοφιλέστερες εικόνες των δίσκων CD / DVD, και ένα αρχείο ISO μπορεί να περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο του δίσκου. Το ISO to USB είναι ένα δωρεάν μικρό λογισμικό που μπορεί να εγγράψει το αρχείο μία εικόνας ISO απευθείας σε μονάδες USB, μονάδες μνήμης και άλλες συσκευές αποθήκευσης USB, υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία ενός bootable USB disk για Windows λειτουργικά συστήματα. Με αυτό το λογισμικό μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε αυτά τα αρχεία ISO στο στικάκι σας.

Η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο δίσκο με δυνατότητα εκκίνησης στα Windows που μπορεί να λειτουργήσει τόσο με bootmgr όσο και με τη λειτουργία εκκίνησης NTLDR και μπορεί να δημιουργήσει ένα δίσκο USB με σύστημα αρχείων FAT, FAT32, exFAT ή NTFS. Το πρόγραμμα έχει δοκιμαστεί με Win8 / Win7 PE και WinXP PE bootable αρχεία εικόνας ISO.

UNetbootin

7.


Το UNetbootin είναι ένα μικρό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε bootable USB για μια ποικιλία από διανομές στα Windows ή Linux, ή να κάψετε κάποιο CD. Μπορείτε να κατεβάσετε μια από τις πολλές διανομές που υποστηρίζονται out-of-the-box ή να προμηθευτείτε το δικό σας Linux. Iso αρχείο, (εκτός αν έχετε κατεβάσει ήδη την διανομή που θέλετε). Επιλέξτε την διανομή που επιθυμείτε, βάλτε το USB Drive στην αντίστοιχη υποδοχή του υπολογιστή σας και πατήστε OK. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το Download, και το πρόγραμμα θα εγκαταστήσει αυτόματα τη διανομή που επιλέξατε.


Etcher

8.


Εφαρμογή ανοικτού κώδικα μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε εκκινήσιμα στικάκια USB. Επιτρέπει μόνο την επιλογή αφαιρούμενων συσκευών, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να διαγράψετε κατά λάθος μια σταθερή μονάδα δίσκου. 

Μόλις γραφεί η εικόνα, το Etcher επικυρώνει τα αποτελέσματα ώστε να μας βεβαιώσει ότι θα λειτουργήσει σωστά. Υποστηρίζει μορφές εικόνας, ISO, IMG, RAW, και άλλους τύπους.

To Etcher αντιγράφει τις εικόνες byte κατά byte, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε μετατροπή στην τελική συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι οι εικόνες που απαιτούν ειδική επεξεργασία για να γίνουν εκκινήσιμες, όπως οι εικόνες των Windows, δεν θα λειτουργήσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γενικές συμβουλές είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ειδικά για αυτό το είδος εικόνων.



Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .