EnglishGreek

2022-11-22

Οι 10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για να τρέξετε εκκινήσιμα ISO από το στικάκι σας


read

Το αρχείο εικόνας ISO είναι μια από τις δημοφιλέστερες εικόνες δίσκων CD / DVD, ένα αρχείο ISO μπορεί να περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο ενός λειτουργικού συστήματος ή κάποια άλλης εφαρμογής. Πολλές φορές το χρησιμοποιούμε (όταν περιλαμβάνει αυτή τη δυνατότητα) για να τρέξουμε λειτουργικά συστήματα ή άλλες εφαρμογές αυτόνομα μέσα από το περιβάλλον του υπολογιστή μας χωρίς απαραίτητα να μπούμε στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας. Για το σκοπό αυτό έχουν αναπτυχθεί αρκετά εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε το σκοπό μας. Ωστόσο, κάποια από αυτά ξεχωρίζουν για την λειτουργικότητα και τις δυνατότητές τους. Έτσι λοιπόν σήμερα επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα.Ventoy

1.

Το Ventoy είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ώστε να δημιουργήσει ένα bootable USB για αρχεία ISO. Δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε το δίσκο ξανά και ξανά, το μόνο που χρειάζεται να αντιγράψετε το αρχείο ISO στη μονάδα USB. Μπορείτε να αντιγράψετε πολλά αρχεία ISO σε μια στιγμή και ventoy θα σας δώσει ένα μενού εκκίνησης για να τα επιλέξετε.

Υποστηρίζονται, τόσο τα BIOS παλαιού τύπου όσο και το UEFI με τον ίδιο τρόπο. Έχει δοκιμασθεί και λειτουργεί με πάνω από 200 αρχεία ISO. Απλό στη χρήση, γρήγορο (περιορίζεται μόνο από την ταχύτητα αντιγραφής του iso) και με υποστήριξη αρχείων μεγαλύτερα από 4GB με στυλ μενού εκκίνησης Legacy και UEFI . 

Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή την αποσυμπιέζουμε, και αφού ανοίξουμε τον φάκελο Ventoy τρέχουμε την εφαρμογή Ventoy2Disk και επιλέγουμε τη συσκευή USB που θα εγκαταστήσουμε την εφαρμογή. Προσοχή η μονάδα USB θα διαμορφωθεί και όλα τα δεδομένα της θα χαθούν μετά την εγκατάσταση.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, εσείς απλά πρέπει να αντιγράψετε τα αρχεία ISO στο στικάκι σας. Από εκεί και μετά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή αφήνοντας στην θύρα USB το στικάκι σας. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε να εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας τα ονόματα των αρχείων ISO πού έχετε αντιγράψει. Τέλος κάντε κλικ στο ISO με το επιθυμείτε να ξεκινήσετε. Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη εφαρμογή με διαφορά από όλες τις άλλες που διατίθενται για το σκοπό αυτό.WinSetupFromUSB

2.

Είναι μία εφαρμογή για τα Windows, που προετοιμάζει το φλασάκι σας για την εγκατάσταση εκδόσεων των Windows από το 2000 / XP, εκκίνηση διαφόρων Linux και BSD καθώς και άλλες εκδόσεις Windows, Linux, DOS και άλλα βοηθητικά προγράμματα. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα έκδοσης 1.1 μπορεί να δημιουργήσει δίσκο USB με εκδόσεις των Windows που υποστηρίζουν UEFI (Vista x64 SP1 και μεταγενέστερες εκδόσεις x64), ποιο δίσκο USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμφότερες τις λειτουργίες (U) EFI και Legacy BIOS. Τι μπορούμε να εγκαταστήσουμε στο στικάκι μας; Αρχεία εγκατάστασης των Windows - XP, 2000, 2003, Vista, WIndows 7, Server 2008, Windows 8, Server 2012 και εκδόσεις 32 και 64 bit.

Από την έκδοση 1.1 το πρόγραμμα επιτρέπει τη δημιουργία ενός δίσκου USB ο οποίος μπορεί να εκκινήσει τόσο σε περιβάλλον BIOS και UEFI. Πολλαπλές πηγές που βασίζονται στο WinPE2 (Vista και παραπάνω) από αρχεία ISO όπως το Windows Defender Offline, πρόσφατες εκδόσεις Norton Ghost και δίσκους ανάκτησης κατασκευαστών υπολογιστών που βασίζονται στο περιβάλλον PE (προεγκατάσταση περιβάλλοντος). όπως WinPE1, BartPE, UBCD4Win, LiveXP και παρόμοια προγράμματα WinBuilder, WinFLPC κλπ.

Πολλαπλές διανομές και βοηθητικά προγράμματα που βασίζονται στο Linux από τα αρχεία ISO - Debian, Ubuntu, Fedora, CentOS για να αναφέρουμε μερικά, αυτό περιλαμβάνει τους περισσότερους δίσκους διάσωσης Antivirus και πολλές άλλες εικόνες ISO, εφόσον είναι συμβατές με την εξομοίωση CD του grub4dos, όπως το Ultimate Boot CD, τα περισσότερα βοηθητικά προγράμματα που βασίζονται στο DOS, οι δίσκοι εκκίνησης Acronis και Paragon κ.ο.κ.SARDU

3.

Πολλές φορές ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται αρκετά με τους υπολογιστές βρίσκονται στην ανάγκη να χρησιμοποιήσουν κάποια εργαλεία ώστε να εξακριβώσουν το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουν όταν π.χ ένας υπολογιστής έχει κολλήσει κάποιο ιό και δεν μπορούμε μέσα από τα windows να κάνουμε κάτι, ή ακόμη όταν ένα υπολογιστής ξεκινά αλλά δεν μπορεί να μπει στα windows και πολλά άλλα. Βέβαια για το σκοπό αυτό υπάρχουν επαγγελματικά εργαλεία που κοστίζουν αρκετά.

Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με ένα πολυεργαλείο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα USB Flash με όλα εκείνα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα. Την όλη μας προσπάθεια θα τη στηρίξουμε στο πολύ καλό και με μεγάλες προοπτικές, λογισμικό SARDU το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα τέτοιο εργαλείο που θα αποτελείται από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα.

Για περισσότερες επιλογές στις δυνατότητες της εφαρμογής θα χρειαστεί να κάνετε Registration (είναι δωρεάν) για να αποκτήσετε τον κωδικό ενεργοποίησης τουπροϊόντος. Για πλήρη πρόσβαση σε όλα θα πρέπει να αγοράσετε την επαγγελματική έκδοση τουπροϊόντος.

YUMI Multiboot USB Creator

4.

Το YUMI είναι ο διάδοχος του MultibootISOs. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πολλαπλών εκκινήσεων ενός USB Flash Drive που περιέχει πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, προγράμματα προστασίας από ιούς διάφορα προγράμματα, προγράμματα κλωνοποίησης δίσκων, διαγνωστικά εργαλεία, και πολλά άλλα. Σε αντίθεση με το MultiBoot ISO που χρησιμοποιεί το σύστημα grub για να εκκινήσει ISO αρχεία απευθείας από USB, χρησιμοποιεί το syslinux για την εκκίνηση. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός και μπορείτε στον πίνακα περιεχομένων να κατεβάσετε τα προγράμματα που θέλετε να βάλετε στο φλασάκι σας, ο πίνακας με τα προγράμματα που διατίθεται δεν είναι δεσμευτικός υπό την έννοια ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε και ένα σωρό ακόμη iso που δεν εμπεριέχονται σε αυτόν.

RMPrepUSB

5.

Απολύτως δωρεάν πρόγραμμα που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε USB drives σκληρούς δίσκους, κάρτες SD, ή σχεδόν οποιαδήποτε εξωτερική συσκευή αποθήκευσης και να της δώσετε δυνατότητα εκκίνησης ώστε να φορτώνει είτε από ISO ή από μια πλήρως εγκατεστημένη κατάτμηση σε μία μονάδα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε με εικόνες δίσκου, ώστε να μπορείτε να εκκινήσετε ή να εγκαταστήσετε εικόνες ασφαλείας (αντίγραφα ασφαλείας) του υπολογιστή σας σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα. Η διαδικασία αποτελείτε από 6 βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε, ωστόσο επειδή το πεδίο των διαθέσιμων εφαρμογών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι μεγάλο, πριν ξεκινήσετε διαβάστε το κείμενο βοηθείας.

AIO Boot

6.

Το AIO Boot είναι ένα φιλικό προς το χρήστη και εύχρηστο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα USB εκκίνησης στο οποίο έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε δεκάδες διαφορετικά λειτουργικά και εργαλεία. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατατμήσεις FAT32 για να υποστηρίξετε την εκκίνηση σε λειτουργία UEFI. Ωστόσο, ενημερωτικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα λειτουργικά συστήματα όπως το Bitdefender, το Fedora και το Gentoo δεν υποστηρίζουν εκκίνηση σε διαμερίσματα NTFS.

Όπως είναι γνωστό, τα διαμερίσματα NTFS μπορούν να αποθηκεύσουν αρχεία μεγαλύτερα από 4GB. Έτσι, μπορείτε να αποθηκεύσετε μεγάλα αρχεία, όπως αντίγραφα ασφαλείας, αρχεία VHD ... και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργία μεγαλύτερης από 4GB για Android-x86, Remix OS, Phoenix OS και WifiSlax 4.12. Επομένως, στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη μορφή NTFS ή exFAT. Θα πρέπει να καταχωρίστε μέγεθος για το διαμέρισμα FAT32. Ο υπόλοιπος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για κατατμήσεις NTFS / exFAT. Στην παρουσίασή μας θα προχωρήσουμε στον πιο απλό τρόπο εγκατάστασης.

Χρησιμοποιούμε ένα στικάκι USB με όσο το δυνατό μεγαλύτερη χωρητικότητα, μέσα στο οποίο θα εγκαταστήσουμε τις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν έτσι ώστε όταν κάνουμε εκκίνηση από εκεί και να έχουμε τη δυνατότητα να τρέξουμε διάφορα λειτουργικά συστήματα από windows μέχρι Android αλλά και πολλές άλλες εφαρμογές και προγράμματα ασφαλείας.

BHMATA               

  1.  Κατεβάζουμε την εφαρμογή και συνδέουμε σε οποιαδήποτε θύρα USB το στικάκι μας. Καλό θα είναι προηγουμένως να το έχουμε διαμορφώσει ως FAT 32, ωστόσο αυτό μπορούμε να το κάνουμε και στο επόμενο βήμα ( βήμα 2)
  2. Τρέχουμε την εφαρμογή,  επιλέγουμε ως προορισμό εγκατάστασης το στικάκι μας  και πατάμε στο O.K

  3. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα δούμε το μενού της εφαρμογής.

  4.  Κάνουμε κλικ στο πεδίο Ιntergation και από την επιλογή Select Pack επιλέγουμε τι ακριβώς θέλουμε να εγκαταστήσουμε στο στικάκι μας. Από εκεί και μετά από την επιλογή Select Files επιλέγουμε το σχετικό αρχείο ISO από τον υπολογιστή μας και πατάμε O.K για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Αφού τελειώσει η εγκατάσταση της εφαρμογής που επιλέξαμε, αν έχουμε να περάσουμε και κάποια άλλη ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και ούτω καθ΄εξής.

  5. Αφού τελειώσουμε τις εγγραφές μας, μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί Tools και να κλικάρουμε στην επιλογή TEST BOOT.  Εκεί μπορούμε να δούμε το περιβάλλον εργασίας μας όπως ακριβώς θα φαίνεται  κατά την εκκίνηση του υπολογιστή μας.

  6. Δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές που επιθυμείτε τον ίδιο χρόνο. Οποτεδήποτε θέλετε ανοίξτε απλά το USB και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο  AIOCreator για να προσθέτετε νέες εφαρμογές κάθε φορά.

UNetbootin

7.

Το UNetbootin είναι ένα μικρό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε bootable USB για μια ποικιλία από διανομές στα Windows ή Linux, ή να κάψετε κάποιο CD. Μπορείτε να κατεβάσετε μια από τις πολλές διανομές που υποστηρίζονται out-of-the-box ή να προμηθευτείτε το δικό σας Linux. Iso αρχείο, (εκτός αν έχετε κατεβάσει ήδη την διανομή που θέλετε). Επιλέξτε την διανομή που επιθυμείτε, βάλτε το USB Drive στην αντίστοιχη υποδοχή του υπολογιστή σας και πατήστε OK. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το Download, και το πρόγραμμα θα εγκαταστήσει αυτόματα τη διανομή που επιλέξατε.

ISO to USB

8.

Το αρχείο εικόνας ISO είναι μια από τις δημοφιλέστερες εικόνες των δίσκων CD / DVD, και ένα αρχείο ISO μπορεί να περιλαμβάνει όλο το περιεχόμενο του δίσκου. Το ISO to USB είναι ένα δωρεάν μικρό λογισμικό που μπορεί να εγγράψει το αρχείο μία εικόνας ISO απευθείας σε μονάδες USB, μονάδες μνήμης και άλλες συσκευές αποθήκευσης USB, υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία ενός bootable USB disk για Windows λειτουργικά συστήματα. Με αυτό το λογισμικό μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε αυτά τα αρχεία ISO στο στικάκι σας. 

Η διασύνδεση του προγράμματος είναι πολύ απλή, χρειάζεται μόνο να επιλέξετε το αρχείο ISO που θέλετε να εγγράψετε και τη μονάδα USB προορισμού και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο κουμπί "Burn", θα δημιουργηθεί ένας δίσκος USB που περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα εικόνας ISO. 

Η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο δίσκο με δυνατότητα εκκίνησης στα Windows που μπορεί να λειτουργήσει τόσο με bootmgr όσο και με τη λειτουργία εκκίνησης NTLDR και μπορεί να δημιουργήσει ένα δίσκο USB με σύστημα αρχείων FAT, FAT32, exFAT ή NTFS. Το πρόγραμμα έχει δοκιμαστεί με Win8 / Win7 PE και WinXP PE bootable αρχεία εικόνας ISO.

Rufus

9.

Πρόγραμμα με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να φτιάξουμε εκκινήσιμους δίσκους USB από εικόνες ISO. Φυσικά, αν έχετε μια εικόνα ISO, τότε θα μπορούσατε να την γράψετε σε ένα CD ή DVD, όμως αυτό δεν θα σας βοηθήσει και πολύ αν ο υπολογιστής που θέλετε να τρέξετε την εικόνα δεν διαθέτει CD-DVD Drive. Εκτός αυτού τα USB είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφερθούν δύσκολα θα υποστούν ζημιές και φυσικά είναι πολύ πιο γρήγορα. 

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις περιπτώσεις όπου: θέλετε να δημιουργήσετε μέσα εγκατάστασης USB από είδωλα ISO με δυνατότητα εκκίνησης (Windows, Linux, UEFI, κλπ.) θέλετε να δουλέψετε σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχει εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε να κάνετε flash το BIOS ή άλλο υλικολογισμικό από το DOS θέλετε να εκτελέσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα(low-level). Παρά το μικρό μέγεθος της εφαρμογής, το Rufus παρέχει οτιδήποτε χρειάζεστε! Ένα πλεονέκτημα του Rufus είναι ότι είναι αρκετά γρήγορο. 

Παραδείγματος χάριν, είναι περίπου δύο φορές πιο γρήγορο από τα UNetbootin, Universal USB Installer ή το Windows 7 USB download tool, στην δημιουργία ενός USB εγκατάστασης των Windows 7 από ένα είδωλο ISO. Επίσης το Rufus είναι οριακά πιο γρήγορο και στις περιπτώσεις δημιουργίας USB με δυνατότατα εκκίνησης για Linux από ένα είδωλο ISO.Ο κατάλογος των μορφών ISO που υποστηρίζονται απο το Rufus μπορεί να βρεθεί στο κάτω μέρος της σελίδας. To Rufus δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, και θα ανιχνεύσει αυτόματα το USB drive σας. 

Εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε πώς η μονάδα USB θα πρέπει να διαμορφωθεί (σύστημα αρχείων, το μέγεθος και ούτω καθεξής), το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη και μερικές επιλογές που μπορεί να σας βοηθήσουν ώστε να αναγνωριστούν οι εφαρμογές σας σε παλαιότερους υπολογιστές, (αν και συνήθως αυτές-οι επιλογές- δεν είναι απαραίτητες).

Etcher

10.

Το Etcher είναι μία εφαρμογή ανοικτού κώδικα μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργήσετε εκκινήσιμα στικάκια USB. Επιτρέπει μόνο την επιλογή αφαιρούμενων συσκευών, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να διαγράψετε κατά λάθος μια σταθερή μονάδα δίσκου. Μόλις γραφεί η εικόνα, το Etcher επικυρώνει τα αποτελέσματα ώστε να μας βεβαιώσει ότι θα λειτουργήσει σωστά. Υποστηρίζει μορφές εικόνας, ISO, IMG, RAW, και άλλους τύπους. To Etcher αντιγράφει τις εικόνες byte κατά byte, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε μετατροπή στην τελική συσκευή, πράγμα που σημαίνει ότι οι εικόνες που απαιτούν ειδική επεξεργασία για να γίνουν εκκινήσιμες, όπως οι εικόνες των Windows, δεν θα λειτουργήσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γενικές συμβουλές είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ειδικά για αυτό το είδος εικόνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΕΠΙΛΟΓΕΣ


Οι 8 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αστρονομίας για τα Windows

Eπιλέξαμε 8 από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα ιδανικά για απλούς χρήστες, ή μαθητές, που απλά ενδιαφέρονται να έχουν μία εικόνα του διαστήματος, για ερασιτέχνες, και γιατί όχι, ακόμη και επαγγελματίες αστρονόμους.

Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε πίνακες ζωγραφικής

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και μετατρέψετε ένα πορτραίτο, η μία φωτογραφία του σπιτιού σας ή ένα όμορφο τοπίο σε μια πραγματική ζωγραφιά, ένα σκίτσο ή ένα σχέδιο, μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Δωρεάν εφαρμογές για να μετρήσετε την απόδοση και την ταχύτητα του Wi-fi σας

Στην σημερινή μας ανάρτηση ξεχωρίσαμε τις 6 καλύτερες εφαρμογές Android που θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε την απόδοση και την ταχύτητα του ασύρματου δικτύου σας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .

AdBlock Detected!

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Ωστόσο, μπορείτε πολύ εύκολα να μας προσθέσετε στη λευκή λίστα εξαίρεσης