W10Privacy : Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις που δεν επιθυμείτε στα Windows 10 και 11



Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

W10Privacy : Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις που δεν επιθυμείτε στα Windows 10 και 11

read

Οι από προεπιλογή πολύ αμφισβητήσιμες επιλογές σχετικά με το απόρρητο και την προστασία δεδομένων στα Windows 10 ώθησαν τον δημιουργό της εφαρμογής  να φτιάξει αυτό το πρόγραμμα. Η Microsoft δίνει γενναιόδωρα τη δυνατότητα σε όλους να αλλάξουν τις σχετικές ρυθμίσεις, αλλά τις κρύβει σε αμέτρητα μενού, όπου ένας απλός χρήστης δεν έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει.

Το πρόγραμμα λοιπόν θα πρέπει να είναι βοηθητικό, για να εμφανίζει σχετικά καθαρά τις διαθέσιμες ρυθμίσεις και να ορίζει τις επιθυμητές επιλογές εάν χρειάζεται. Η κύρια εστίαση είναι στις ρυθμίσεις για τα Windows 10/11 και τις εφαρμογές τους (για παράδειγμα το νέο πρόγραμμα περιήγησης "Edge").

Κατά την εκκίνηση, το πρόγραμμα διαβάζει τις τρέχουσες ρυθμίσεις και στη συνέχεια εμφανίζει το κύριο παράθυρο. Στην αρχή θα εμφανιστούν οι ρυθμίσεις της καρτέλας «Απόρρητο». 

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουν οριστεί αυτήν τη στιγμή στο σύστημα, τα σημάδια ελέγχου τοποθετούνται μπροστά από τα διάφορα στοιχεία μενού στα γκρι πλαίσια (τα σημάδια επιλογής στα γκρι πλαίσια δεν μπορούν να αλλάξουν και χρησιμεύουν ως δυνατότητα σύγκρισης για τις ρυθμίσεις που αλλάζουν αργότερα). 

Εάν μια από τις επιλογές δεν είναι επιλεγμένη, αυτό φυσικά σημαίνει ότι η αντίστοιχη επιλογή δεν είναι ενεργοποιημένη στο σύστημα. Εάν πρόκειται να οριστεί μια επιλογή, πρέπει πρώτα να οριστεί ή να αφαιρεθεί ένα σημάδι επιλογής (για απενεργοποίηση). το πρόγραμμα θα εμφανίσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα όταν προσπαθεί να ορίσει μια επιλογή.

Κατά τη ρύθμιση αλλαγμένων ρυθμίσεων, το W10Privacy δημιουργεί ένα αρχείο καταγραφής στο φάκελο όπου βρίσκεται το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάρα πολλές ρυθμίσεις και μάλιστα βάζοντας τον κέρσορα του ποντικιού σας επάνω σε  κάθε μία από αυτές  υπάρχει μία σύντομη περίληψη για το τι κάνει. 

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ότι δεν υπάρχει επιλογή γλώσσας για ελληνικά και αυτό λόγω της φύσης του προγράμματος ίσως δυσκολέψει κάποιους.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή W10Privacy

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .