//Add More external stylesheets

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Ubuntu Studio : Η διανομή Linux με τις περισσότερες και καλύτερες εφαρμογές ήχου βίντεο και γραφικών

read

To Ubuntu Studio είναι μια παραλλαγή της πολύ γνωστής διανομής Ubuntu που επικεντρώνεται κυρίως στη δημιουργία και επεξεργασία πολυμέσων, αφού περιέχει εφαρμογές βίντεο γραφικών επαγγελματικών προδιαγραφών. Η διανομή παρέχει μια συλλογή από open-source εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για δημιουργία πολυμέσων. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση είναι το απίστευτα φιλικό περιβάλλον ανανέωσης και εγκατάστασης προγραμμάτων μέσα από μία πραγματικά αστείρευτη δεξαμενή λογισμικού με εκατοντάδες διαφορετικά προϊόντα.

Αν σας αρέσει λοιπόν να ασχολείστε ιδιαίτερα με εφαρμογές ήχου, γραφικών, βίντεο, και φωτογραφίες το Ubuntu Studio αποτελεί πραγματικά μία νέα πρόκληση. Κατεβάστε την εικόνα και κάψτε σε DVD χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας λογισμικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει το BIOS σας για εκκίνηση από CD / DVD. Ξεκινήστε από το πρόσφατα καμένο σας DVD και ακολουθήστε τις οδηγίες. Για εγγραφή σε USB, κατεβάστε το ISO της εφαρμογής, και χρησιμοποιήστε λογισμικό όπως το Rufus για να δημιουργήσετε το bootable USB stick σας.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η διαμόρφωσή του εξαρτάται ανάλογα με το αν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει το πρότυπο UEFI ή το παλιό BIOS. Αν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει το πρότυπο UEFI το στικάκι μας θα πρέπει να διαμορφωθεί σύμφωνα με το πρότυπο GPT, αν ωστόσο διαθέτουμε το παλιό κλασικό BIOS θα πρέπει να το διαμορφώσετε με σχέδιο διαμερισμού το MBR. Τέλος, εφόσον είστε έτοιμοι πατήστε εκκίνηση για να ξεκινήσει η εγγραφή.

 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει το BIOS για εκκίνηση από USB. Συνήθως, το USB stick αναγνωρίζεται ως bootable hard disk και για εκκίνηση από αυτό, είτε ορίστε το πρώτα στη σειρά εκκίνησης του BIOS, είτε βρείτε έναν τρόπο για να επιλέξετε ποια συσκευή να εκκινήσει από τη χρήση ενός πλήκτρου κλειδιού κατά την εκκίνηση του υπολογιστή ( Όλες οι σύγχρονες μητρικές υποστηρίζουν την εκκίνηση από το USB stick. 

 Υποστηρίζει πλήρως τα ελληνικά, ωστόσο, για να μην παιδευτείτε με ρυθμίσεις, αφού κάντε boot με το στικάκι σας, κάντε κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο σύνδεσης για να μπείτε στο wifi σας και το λογισμικό θα αναγνωρίσει αυτόματα την τοποθεσία σας και θα καθορίσει την γλώσσα του μενού της διανομής, από εκεί και μετά πατήστε στο εικονίδιο εγκατάστασης του λογισμικού

Προτείνεται να εγκαταστήσετε το Ubuntu Studio μόνο του, ωστόσο, αν σκοπεύετε να κάνετε διπλή εκκίνηση (διατηρώντας περισσότερα από ένα λειτουργικά συστήματα στον ίδιο υπολογιστή) θα χρειαστεί να μάθετε πώς να τα χωρίζετε με μη αυτόματο τρόπο, (απαιτείται να έχετε κάποια σχετική εμπειρία) διαφορετικά, η προεπιλεγμένη επιλογή που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :linux
Κατεβάστε την εφαρμογή Ubuntu Studio


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .