//Add More external stylesheets Trend Micro RootkitBuster : Βρείτε και διαγράψτε επικίνδυνα rootkit από τον υπολογιστή σας



Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Trend Micro RootkitBuster : Βρείτε και διαγράψτε επικίνδυνα rootkit από τον υπολογιστή σας

read

Το rootkit είναι ένα ένα δυνάμει κακόβουλο λογισμικό που επιτρέπει την συνεχή πρόσβαση σε έναν υπολογιστή με προνόμια υπερχρήστη, ενώ παράλληλα, κρύβει ενεργά την παρουσία του από τους διαχειριστές και ενσωματώνεται σε βασικά αρχεία του λειτουργικού συστήματος ή άλλων εφαρμογών. Μόλις εγκατασταθεί, το rootkit δίνει στον δημιουργό του, πρόσβαση και έλεγχο, πάνω σε κάθε πτυχή του λειτουργικού συστήματος. Στις μέρες μας σχεδόν όλα τα προγράμματα ασφαλείας έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν και να απομακρύνονται τα rootkits που κρύβονται μέσα σε ένα σύστημα.

Το ποιο συνηθισμένο σύμπτωμα ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κάποιο rootkit είναι ότι το πρόγραμμα προστασίας που έχετε στον υπολογιστή σας σταματά να λειτουργεί. Η αντιμετώπιση των rootkits εξαρτάται από την γενιά τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες μέθοδοι αποκάλυψης και πρόληψης από αυτά, ωστόσο, η ανίχνευση ενός rootkit είναι δύσκολη επειδή μπορεί να είναι σε θέση να αλλάξει ακόμα και το λογισμικό που προορίζεται για την εύρεσή του.

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτού του τύπου τις απειλές με τη βοήθεια του Trend Micro RootkitBuster. Πρόκειται για μία εφαρμογή,  πολύ απλή στη λειτουργία της. Δεν χρειάζεται να κάνετε εγκατάσταση, απλά αποσυμπιέστε το τρέξτε το. To Trend Micro RootkitBuster είναι ένας σαρωτής rootkit που μπορεί να σας βοηθήσει προσφέροντας σας δυνατότητα σάρωσης για  κρυφά αρχεία, καταχωρήσεις μητρώου, διεργασίες και προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας.  Στην περίπτωση που θα βρει κάποιο κακόβουλο λογισμικό  έχει τη δυνατότητα καθαρισμού του, ακόμη και όταν αυτό βρίσκεται σε κρυφά αρχεία, καταχωρήσεις  ή στο μητρώο, (Registry), των Windows.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!