//Add More external stylesheets Filelight : Δωρεάν εφαρμογή οπτικοποίησης της χρήσης του δίσκου σας



Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Filelight : Δωρεάν εφαρμογή οπτικοποίησης της χρήσης του δίσκου σας

read

Το Filelight είναι ένα αξιόλογο εργαλείο που παρέχει μια οπτική αναπαράσταση της χρήσης του δίσκου στον υπολογιστή. Αναπτύχθηκε από την κοινότητα του KDE, και προσφέρει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του χώρου αποθήκευσης που χρησιμοποιείται, επιτρέποντάς σας να αναγνωρίζετε και να διαχειρίζεστε αρχεία και καταλόγους πιο αποτελεσματικά.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Filelight είναι η φιλική προς το χρήστη διεπαφή του, η οποία παρουσιάζει δεδομένα χρήσης δίσκου με τη μορφή ενός διαδραστικού χάρτη. Ο χάρτης εμφανίζει κάθε αρχείο και φάκελο ως έγχρωμο μπλοκ, με μεγαλύτερα μπλοκ που αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερα αρχεία ή καταλόγους. Αυτή η οπτική αναπαράσταση διευκολύνει τον εντοπισμό των αρχείων ή των φακέλων που καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο στον σκληρό σας δίσκο.

Η πλοήγηση στον χάρτη είναι απλή . Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση, καθώς και να μετακινηθείτε κάνοντας κλικ και σύροντας. Αν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από οποιοδήποτε μπλοκ, θα εμφανιστούν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό το αρχείο ή φάκελο, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους, της τοποθεσίας και των δικαιωμάτων πρόσβασης. Αυτές οι πληροφορίες σάς επιτρέπουν να λαμβάνετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις όταν αποφασίζετε ποια αρχεία ή καταλόγους να διαγράψετε ή να μετακινήσετε.

Διαθέτει επίσης διάφορες επιλογές φιλτραρίσματος, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε σε συγκεκριμένους τύπους αρχείων ή καταλόγων. Μπορείτε να φιλτράρετε κατά μέγεθος αρχείου, τύπο αρχείου ή ακόμα και με συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν προσπαθείτε να εντοπίσετε μεγάλα αρχεία ή συγκεκριμένους τύπους αρχείων που καταναλώνουν πολύτιμο χώρο αποθήκευσης.

Επιπλέον, παρέχει την επιλογή διαγραφής αρχείων ή καταλόγων απευθείας από την εφαρμογή. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να ανοίξετε έναν ξεχωριστό εξερευνητή αρχείων και να πλοηγηθείτε στη θέση του αρχείου με μη αυτόματο τρόπο. Με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε να ελευθερώσετε πολύτιμο χώρο στο δίσκο και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του συστήματός σας.

Μια άλλη αξιοσημείωτη πτυχή του είναι η ικανότητά του να αναλύει συσκευές απομακρυσμένης αποθήκευσης. Είτε είστε συνδεδεμένοι σε μονάδα δίσκου δικτύου είτε σε απομακρυσμένο διακομιστή, το Filelight μπορεί επίσης να σαρώσει και να εμφανίσει τη χρήση του δίσκου αυτών των συσκευών. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα επωφελής για διαχειριστές συστήματος ή άτομα που εργάζονται με πολλές συσκευές αποθήκευσης.

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα δωρεάν, ισχυρό και φιλικό προς το χρήστη εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον χώρο του δίσκου τους.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .