Οι 10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για επικοινωνία με βίντεο, φωνή και μηνύματαΗ περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας ιδιαίτερα στον τομέα των επικοινωνιών, το γρήγορο internet, και οι ολοένα αναπτυσσόμενες νέες τεχνολογίες έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για την ανάπτυξη προγραμμάτων επικοινωνίας με πολλές καινοτομίες και ασφάλεια στην επικοινωνία μας. Σήμερα, επιλέξαμε 10 από τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές επικοινωνίας για τα windows και άλλες πλατφόρμες αλλά και κινητές συσκευές.


1.
Το Viber είναι ίσως η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή Messenger που υπάρχει έως τώρα. Χρησιμοποιεί τη σύνδεση Internet του κινητού σας (είτε Wi-Fi είτε δεδομένα κινητής) για να στέλνετε μηνύματα κειμένου, να κοινοποιείτε φωτογραφίες και βίντεο, να προσθέτετε αυτοκόλλητα ή να κάνετε κλήσεις και βιντεοκλήσεις - όλα ΔΩΡΕΑΝ! Στείλτε μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, στοιχεία επικοινωνίας και εγγραφές ήχου και πραγματοποιήσετε δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις με ποιότητα ήχου. Εκφραστείτε με διασκεδαστικά αυτοκόλλητα και δώστε ζωή στα μηνύματά σας στέλνοντας πολύχρωμα αυτοκόλλητα, κινούμενα σχέδια και emoticon. Πραγματοποιήστε ομαδικές συνομιλίες με έως και 200 συμμετέχοντες και κάντε like στα μηνύματα. Διαγράψτε ένα μήνυμα ακόμη και μετά την αποστολή του. 

Χρησιμοποιείτε το Viber ταυτόχρονα στο tablet και στο κινητό σας. Ας δούμε τώρα πώς θα το χρησιμοποιήσουμε. Κατ΄αρχήν θα πρέπει πρώτα να κατεβάσουμε την εφαρμογή στο κινητό μας και να το ενεργοποιήσουμε γράφοντας στο σχετικό πεδίο τον αριθμό του τηλεφώνου μας. 

 Θα λάβουμε ένα SMS με τον κωδικό που θα πρέπει να βάλουμε στο αντίστοιχο πεδίο ώστε να ενεργοποιηθεί. Για τον υπολογιστή ακολουθούμε ακριβώς το ίδιο. Αφού εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα τρέχουμε το εικονίδιο vιber από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας και στο αντίστοιχο πεδίο γράφουμε τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου. 

Σε πολύ λίγο θα πάρουμε ένα SMS στο κινητό μας και αυτό τον κωδικό θα το βάλουμε στο αντίστοιχο πεδίο στην εφαρμογή στον υπολογιστή μας όπως ακριβώς κάναμε και για το κινητό μας. Με απλά λόγια για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε το Viper από τον υπολογιστή μας θα πρέπει πρώτα να τρέξουμε και να ενεργοποιήσουμε την εφαρμογή μας από το κινητό μας.

2.


Το Zoom, είναι ένα λογισμικό για διασκέψεις με βίντεο στο σύννεφο ή για απλές ηλεκτρονικές επαφές με βίντεο και ήχο Προσφέρει ίσως την καλύτερη εμπειρία βίντεο, ήχου και κοινής χρήσης οθόνης σε PC, Mac, iOS, Android και H.323 / SIP. Επίσης με την επέκταση του Chrome Zoom επιτρέπει στους συμμετέχοντες να προγραμματίζουν συναντήσεις απευθείας από το Ημερολόγιο Google. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να ξεκινήσετε μια άμεση συνάντηση ή να προγραμματίσετε μια μελλοντική συνάντηση. Η διεύθυνση και οι πληροφορίες της συνάντησης αποστέλλονται μέσω πρόσκλησης του Ημερολογίου Google, ώστε ο συμμετέχων να μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο κλικ. 

Συνδέστε εύκολα τους συμμετέχοντες σε κινητές συσκευές, επιτραπέζιους υπολογιστές και άλλα δωμάτια. Για το διαδίκτυο, το Zoom διαθέτει μια επέκταση που αναπτύχθηκε για το Chrome και που λειτουργεί ως εργαλείο συντόμευσης για βασικές εντολές, όπως προγραμματισμός και έναρξη συναντήσεων. Με αυτήν την επέκταση, οι χρήστες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε κλήσεις ζουμ από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού τους και χωρίς να χρειάζεται να κάνουν λήψη της ίδιας της εφαρμογής. Μόλις εγκατασταθεί, η επέκταση ζουμ μπορεί να βρεθεί ως ένα εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων του Chrome. 

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο πλαίσιο όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να προγραμματίσουν ή να ξεκινήσουν μια συνάντηση. Εάν οι χρήστες επιλέξουν να ξεκινήσουν μια συνάντηση, θα ανοίξει μια νέα καρτέλα όπου οι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη του Zoom ή να ανοίξουν την εγκατεστημένη εφαρμογή Zoom. 

Ωστόσο, εάν ο χρήστης προτιμά να συμμετάσχει σε μια συνάντηση από ένα πρόγραμμα περιήγησης, αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη επίσης. Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι στην βασική δωρεάν του εκδοχή, οι κλήσεις σας οι κλήσεις μπορούν να διαρκέσουν για 40 λεπτά με δυνατότητα ταυτόχρονης συνομιλίας με 100 άτομα. Παρόλα αυτά μετά το τέλος του ορίου κλήσης, μπορείτε απλά να επανασυνδεθείτε και πάλι.


3.
Το EZTalks είναι μία εκπληκτική εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, μπορεί να φιλοξενήσει ένα πολύ μεγάλο απεριόριστο αριθμό ατόμων με δυνατότητες HD στον υπολογιστή σας, ή το laptop σας.Αυτό σας επιτρέπει να συνδεθείτε με οποιονδήποτε, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, με μείωση του κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας σας. Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ απλή, κάντε εγγραφή στην υπηρεσία (είναι δωρεάν) κατεβάστε τη εφαρμογή και εγκαταστήστε τη στον υπολογιστή σας. Τρέξτε τη ρυθμίστε τον ήχο και την ποιότητα της κάμερας του υπολογιστή σας και καλέστε τους φίλους σας για συζήτηση. Στην δωρεάν εκδοχή μπορείτε να έχετε ταυτόχρονη συνομιλία μέχρι και 3 άτομα.

4. 

Πρόγραμμα συνομιλίας φωνής και κειμένου όλα-σε-ένα για gamers το οποίο είναι δωρεάν, ασφαλές και λειτουργεί και στον υπολογιστή σας αλλά και στο κινητό σου. Απλοποίησε τη ζωή σου με την καλύτερη εφαρμογή διαδικτυακής συνομιλίας για κείμενο, βίντεο και φωνητικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για gamers. Δημιουργήστε ασφαλή κανάλια συνομιλίας για να παίξετε παιχνίδια με φίλους, να οργανώσετε ομάδες, να βρείτε συμπαίκτες, Είτε παίζετε Battle Royale είτε MOBA, FPS ή RPG, ή αν ακολουθείτε streamers ή esports, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε μια ομαδική συζήτηση με κείμενο, φωνή και βίντεο. Μπορείτε ακόμα να φορτώσετε τις δικές σας εικόνες ακόμα και GIF Το Discord είναι διαθέσιμο τόσο για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές, ώστε να μπορείτε να συνομιλήσετε με την ομάδα σας την ώρα που παίζετε το παιχνίδι σας.


5.
Γρήγορο, απλό, δωρεάν και πολλά υποσχόμενο το Telegram είναι μία νέα εφαρμογή επικοινωνίας για κινητά τηλέφωνα tablets και PC. Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες συνομιλιών με έως και 200 άτομα, ώστε να μπορείτε να μείνετε συνδεδεμένοι με όλους ταυτόχρονα. Πλέον, μπορείτε να μοιραστείτε βίντεο, να στείλετε πολλές φωτογραφίες από το διαδίκτυο. Όλα τα μηνύματά σας είναι στο ΄΄σύννεφο΄΄, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε από τις συσκευές σας. Για όσους ενδιαφέρονται για τη μέγιστη προστασία της ιδιωτικότητάς τους, μπορούν να δημιουργήσουν μυστικές συζητήσεις, με κρυπτογράφηση ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα μηνύματα τους θα διαβαστούν μόνο από τον αποδέκτη τους. Όταν πρόκειται για μυστικές συζητήσεις, δεν καταγράφεται τίποτα στους διακομιστές και μάλιστα μπορείτε να προγραμματίσετε αυτόματα την αυτοκαταστροφή των μηνυμάτων σας. 

Σε αντίθεση με το WhatsApp, το Telegram είναι μια εφαρμογή cloud-based messenger με απρόσκοπτο συγχρονισμό. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα σας από πολλές συσκευές ταυτόχρονα, και να μοιραστείτε& απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, βίντεο και αρχείων (doc, zip, mp3, κτλ) και αν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα στη συσκευή σας, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ΄΄σύννεφο΄΄. Για να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή σε υπολογιστές με Windows ή Mac, θα πρέπει πρώτα να την έχετε ενεργοποιήσει στο κινητό σας τηλέφωνο. το Telegram προσφέρει Secret Chats. Τα μυστικά μηνύματα συνομιλίας μπορούν να προγραμματιστούν για αυτόματη καταστροφή από τις δύο συμμετέχουσες συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να στείλετε όλους τους τύπους εξαφανισμένου περιεχομένου - μηνυμάτων, φωτογραφιών, βίντεο και ακόμη και αρχείων. 

Οι μυστικές συνομιλίες χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διασφαλιστεί ότι ένα μήνυμα μπορεί να διαβαστεί μόνο από τον αποδέκτη του προορισμού. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μηνύματά σας από όλες τις συσκευές σας ταυτόχρονα. Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση στο τηλέφωνό σας και ολοκληρώστε το μήνυμα από το tablet ή το φορητό υπολογιστή σας. Μπορείτε να στείλετε αρχεία χωρίς περιορισμούς για τον τύπο και το μέγεθος τους. 

Το σύνολο του ιστορικού συζήτησης δεν θα απαιτεί χώρο στη συσκευή σας και θα αποθηκευτεί με ασφάλεια στο σύννεφο των τηλεγράφων για όσο διάστημα το χρειάζεστε. Τα πάντα στο Telegram, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών, των ομάδων, των μέσων ενημέρωσης κ.λπ., είναι κρυπτογραφημένα χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό 256-bit συμμετρικής κρυπτογράφησης AES, κρυπτογράφησης RSA 2048-bit και ασφαλούς ανταλλαγή κλειδιών Diffie-Hellman.

6.

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Signal Private Messenger για δωρεάν, άμεση επικοινωνία οπουδήποτε στον κόσμο. Στείλτε και λάβετε μηνύματα υψηλής πιστότητας, συμμετέχετε σε κλήσεις φωνής και βίντεο HD και εξερευνήστε μια αυξανόμενη σειρά νέων λειτουργιών που σας βοηθούν να παραμείνετε συνδεδεμένοι. Με προηγμένη τεχνολογία προστασίας και με υπερσύγχρονη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο διατηρεί τις συνομιλίες σας απόλυτα ασφαλείς. Το απόρρητο δεν είναι μια προαιρετική λειτουργία - είναι ακριβώς ο τρόπος που λειτουργεί το Signal. Τα μηνύματα παραδίδονται γρήγορα και αξιόπιστα, ακόμα και σε αργά δίκτυα. Το σήμα βελτιστοποιείται ώστε να λειτουργεί και στο πιο περιορισμένο περιβάλλον. Για να εγκαταστήστε το Signal Private Messenger στον υπολογιστή σας θα πρέπει πρώτα να το τρέξετε στο κινητό σας. Δεν υπάρχουν διαφημίσεις.

7.

Πρόκειται για μια σύγχρονη, δωρεάν, ευέλικτη εφαρμογή συνομιλίας. Το Riot σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε με τον τρόπο που θέλετε. Κατασκευασμένη με πρότυπο την ανοικτή, αποκεντρωμένη επικοινωνία σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήστε έναν δωρεάν λογαριασμό στο matrix.org, και να αποκτήστε το δικό σας διακομιστή στη διεύθυνση https://modular.im ή να χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο διακομιστή Matrix. Μπορείτε να δημιουργήστε δωμάτια γύρω από τις ομάδες σας, τους φίλους σας, την κοινότητά σας, να συζητήστε, να κάνετε κοινή χρήση αρχείων, προσθήκη widget και πραγματοποίηση κλήσεων φωνής και βίντεο - όλα δωρεάν. Με το Riot.im μπορείτε ακόμη και να συνομιλείτε με χρήστες και ομάδες σε άλλες εφαρμογές συνομιλίας με προστασία της ιδιωτικότητάς σας και με κρυπτογράφηση. Μπορείτε να οργανώστε τα δωμάτια γύρω από οποιαδήποτε ομάδα, με τον τόπο που σας αρέσει. Τέλος, μπορείτε να ξεκινήσετε την συνομιλία σας και μέσω του browser που χρησιμοποιήστε για την περιήγησή σας στο διαδίκτυο.


8.
Το RetroShare είναι μία πολύ δυνατή εφαρμογή που σας επιτρέπει να συνομιλήσετε, και να μοιράσετε αρχεία με μία ομάδα από έμπιστους φίλους. Δεν διαφέρει σε τίποτα ως προς τις δυνατότητες με άλλα παρόμοια προγράμματα, όμως έχει κάτι πολύ σημαντικό που το ξεχωρίζει και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την απόλυτη ασφάλεια που σας παρέχει. Οι συνδέσεις του RetroShare κρυπτογραφούνται με το GPG (GNU Privacy Guard) και έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να παρεμβληθεί μεταξύ σας για να παρακολουθήσει ό, τι λέτε ή να υποκλέψει τα αρχεία σας. 

Η χρήση του δεν είναι δύσκολη, όμως επειδή περιέχει αρκετές λειτουργίες, ίσως χρειαστείτε λίγο χρόνο ώστε να το μάθετε καλά. Η γραμμή εργαλείων του είναι απλή και περιλαμβάνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του RetroShare, δίνοντάς σας τη δυνατότητα για παράδειγμα να ομαδοποιήσετε τα chat rooms, εμφανίζοντας τα κοινόχρηστα αρχεία, φόρουμ, κανάλια και πολλά άλλα. Στο αριστερό τμήμα του πίνακα περιλαμβάνει τις συνδέσεις με τις κοινές λειτουργίες όπως το instant messenger. Για να ξεκινήσετε με την εφαρμογή επιλέξτε ένα όνομα και πληκτρολογήστε ένα δυνατό κωδικό. από εκεί και μετά ακολουθήστε τις οδηγίες της εφαρμογής και σε ελάχιστα βήματα θα έχετε ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις που απαιτούνται. 

Η εφαρμογή διατίθεται και ως portable που σημαίνει ότι δεν απαιτεί εγκατάσταση. Το Retroshare δημιουργεί κρυπτογραφημένες συνδέσεις στους φίλους σας. Κανείς δεν μπορεί να σας κατασκοπεύσει. Το Retroshare είναι εντελώς αποκεντρωμένο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κεντρικοί διακομιστές. Είναι πλήρως ανοιχτό και δωρεάν. Δεν υπάρχουν έξοδα, δεν υπάρχουν διαφημίσεις και δεν υπάρχουν Όροι Παροχής Υπηρεσιών.9.

Οι εφαρμογές μηνυμάτων επιτρέπουν στους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά τους. Ωστόσο, το ιδιωτικό απόρρητο και η ασφάλεια έχουν πάντοτε κίνδυνο παραβίασης όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές. Το uTox είναι μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες της και ξεκίνησε με στόχο την ασφαλή κρυπτογραφημένη επικοινωνία, σε οποιαδήποτε μορφή. 

Χάρη στη φορητότητα και την απλή διεπαφή, το uTox είναι ένα ελαφρύ πρόγραμμα που δεν θυσιάζει την ασφάλεια και την ταχύτητα με περιττές διακοσμήσεις. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τη δημιουργία μιας ομάδας συνομιλίας για κείμενο ή φωνή. Ο σκοπός του uTox είναι να παρέχει στους χρήστες μια εφαρμογή μηνυμάτων που δεν βασίζεται σε κεντρικούς διακομιστές για την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. 

Επιπλέον, η εφαρμογή είναι εξοπλισμένη με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Δεν απαιτείται εγγραφή, απλά ανοίξτε το και αρχίστε να προσθέτετε φίλους ή δώστε στους φίλους σας το αναγνωριστικό Tox, ώστε να μπορούν να σας προσθέσουν. Μπορείτε να βρείτε το αναγνωριστικό Tox στην καρτέλα ρυθμίσεων. Ποιο συγκεκριμένα, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή τρέξτε τη πληκτρολογήστε ένα όνομα για το προφίλ σας. Κάντε αντιγραφή το Tx ID και δώστε σε αυτόν που θέλετε να συνομιλήσετε. 

Αφού τρέξει και αυτός την εφαρμογή πρέπει να σας κάνει προσθήκη στο πεδίο search/frends και στην επόμενη καρτέλα να κάνει επικόλληση το Tx ID που του δώσατε. Από εκεί και μετά μπορείτε να ξεκινήσετε την συνομιλία σας. Στις δοκιμές μας δούλεψε άψογα η ανταλλαγή μηνυμάτων, η ανταλλαγή αρχείων, η λήψη και η ανταλλαγή screenshot. Δεν δούλεψε όμως η επικοινωνία με φωνή και βίντεο. Παρ΄όλα αυτά, επειδή η εφαρμογή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, είναι αναμενόμενα και πιθανά κάποια προβλήματα και ελπίζουμε στην επόμενη έκδοση να έχουν διορθωθεί. Ωστόσο, στην παρούσα φάση πάντως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απρόσκοπτα για να ανταλλάξετε μηνύματα ή αρχεία μεταξύ των ατόμων που έχετε επιλέξει να επικοινωνείτε.

10.
Δωρεάν Βίντεο Κανάλια και Live Webcams! Γίνετε μέλος και δημιουργήσετε το δικό σας δωρεάν webcam chat room. Καλέστε και μιλήστε ΄΄πριβέ΄΄ με τους φίλους σας. Δεν απαιτείται κάμερα αν απλώς θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια chat rooms. Πρόκειται για ένα λογισμικό τηλεδιάσκεψης που λειτουργεί πίσω από τα περισσότερα firewalls και δρομολογητές και επιτρέπει τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης με πολλούς χρήστες, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα δωμάτιο με έως και 1000 χρήστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας είναι πάντα ευπρόσδεκτη, θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές αρκεί να διατυπώνονται με κόσμιο τρόπο.Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας που όμως θα πρέπει να είναι σχετικές με το εκάστοτε θέμα.