EnglishGreek

Οι 13 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για επικοινωνία με βίντεο, φωνή και μηνύματαΗ περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας ιδιαίτερα στον τομέα των επικοινωνιών, το γρήγορο internet, και οι ολοένα αναπτυσσόμενες νέες τεχνολογίες έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για την ανάπτυξη προγραμμάτων επικοινωνίας με πολλές καινοτομίες και ασφάλεια στην επικοινωνία μας. Σήμερα, επιλέξαμε 13 από τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές επικοινωνίας για τα windows και άλλες πλατφόρμες αλλά και κινητές συσκευές.

1


Το Viber είναι ίσως η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή Messenger που υπάρχει έως τώρα. Χρησιμοποιεί τη σύνδεση Internet του κινητού σας (είτε Wi-Fi είτε δεδομένα κινητής) για να στέλνετε μηνύματα κειμένου, να κοινοποιείτε φωτογραφίες και βίντεο, να προσθέτετε αυτοκόλλητα ή να κάνετε κλήσεις και βιντεοκλήσεις - όλα ΔΩΡΕΑΝ! Στείλτε μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, στοιχεία επικοινωνίας και εγγραφές ήχου και πραγματοποιήσετε δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις με ποιότητα ήχου. Εκφραστείτε με διασκεδαστικά αυτοκόλλητα και δώστε ζωή στα μηνύματά σας στέλνοντας πολύχρωμα αυτοκόλλητα, κινούμενα σχέδια και emoticon. Πραγματοποιήστε ομαδικές συνομιλίες με έως και 200 συμμετέχοντες και κάντε like στα μηνύματα.  Καταρχήν θα πρέπει πρώτα να κατεβάσουμε την εφαρμογή στο κινητό μας και να το ενεργοποιήσουμε γράφοντας στο σχετικό πεδίο τον αριθμό του τηλεφώνου μας. Θα λάβουμε ένα SMS με τον κωδικό που θα πρέπει να βάλουμε στο αντίστοιχο πεδίο ώστε να ενεργοποιηθεί. Για τον υπολογιστή ακολουθούμε ακριβώς το ίδιο. 

2

 

Το Zoom, είναι ένα λογισμικό για διασκέψεις με βίντεο στο σύννεφο ή για απλές ηλεκτρονικές επαφές με βίντεο και ήχο Προσφέρει ίσως την καλύτερη εμπειρία βίντεο, ήχου και κοινής χρήσης οθόνης σε PC, Mac, iOS, Android . Επίσης με την επέκταση του Chrome Zoom επιτρέπει στους συμμετέχοντες να προγραμματίζουν συναντήσεις απευθείας από το Ημερολόγιο Google.Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να ξεκινήσετε μια άμεση συνάντηση ή να προγραμματίσετε μια μελλοντική συνάντηση. Η διεύθυνση και οι πληροφορίες της συνάντησης αποστέλλονται μέσω πρόσκλησης του Ημερολογίου Google, ώστε ο συμμετέχων να μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο κλικ.  Συνδέστε εύκολα τους συμμετέχοντες σε κινητές συσκευές, επιτραπέζιους υπολογιστές και άλλα δωμάτια.   Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι στην βασική δωρεάν του εκδοχή, οι κλήσεις σας οι κλήσεις μπορούν να διαρκέσουν για 40 λεπτά με δυνατότητα ταυτόχρονης συνομιλίας με 100 άτομα. Παρόλα αυτά μετά το τέλος του ορίου κλήσης, μπορείτε απλά να επανασυνδεθείτε και πάλι.
3Σχεδιασμένο για μεγάλη οθόνη, αποκτήστε πρόσβαση σε γραπτά μηνύματα και λειτουργίες φωνητικών κλήσεων και βιντεοσυνομιλιών υψηλής ποιότητας, ειδικά διαμορφωμένες για υπολογιστή. Πληκτρολογήστε ακόμα πιο γρήγορα, κάντε πολλά πράγματα ταυτόχρονα ενώ συνομιλείτε μέσω βίντεο, για να μην χάνετε ούτε στιγμή, και μείνετε συνδεδεμένοι με τις ειδοποιήσεις για υπολογιστή. Πραγματοποιήστε διαπροσωπικές συναντήσεις ή ομαδικές συνομιλίες φωνητικών κλήσεων και βιντεοσυνομιλιών υψηλής ποιότητας. Στείλτε ένα σύνδεσμο για να κάνετε μια ομαδική βιντεοκλήση ακόμα και με άτομα που δεν έχουν λογαριασμό στο Messenger. Φιλοξενήστε έως 50 άτομα χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Περιορίστε τις αντανακλάσεις από την οθόνη σας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, για να μπορείτε να συνομιλείτε όπου και όποτε θέλετε..

4


Πρόγραμμα συνομιλίας φωνής και κειμένου όλα-σε-ένα για gamers το οποίο είναι δωρεάν, ασφαλές και λειτουργεί και στον υπολογιστή σας αλλά και στο κινητό σου. Απλοποίησε τη ζωή σου με την καλύτερη εφαρμογή διαδικτυακής συνομιλίας για κείμενο, βίντεο και φωνητικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για gamers. Δημιουργήστε ασφαλή κανάλια συνομιλίας για να παίξετε παιχνίδια με φίλους, να οργανώσετε ομάδες, να βρείτε συμπαίκτες, Είτε παίζετε Battle Royale είτε MOBA, FPS ή RPG, ή αν ακολουθείτε streamers ή esports, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε μια ομαδική συζήτηση με κείμενο, φωνή και βίντεο. Μπορείτε ακόμα να φορτώσετε τις δικές σας εικόνες ακόμα και GIF Το Discord είναι διαθέσιμο τόσο για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές, ώστε να μπορείτε να συνομιλήσετε με την ομάδα σας την ώρα που παίζετε το παιχνίδι σας.5


Γρήγορο, απλό, δωρεάν και πολλά υποσχόμενο το Telegram είναι μία νέα εφαρμογή επικοινωνίας για κινητά τηλέφωνα tablets και PC. Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες συνομιλιών με έως και 200 άτομα, ώστε να μπορείτε να μείνετε συνδεδεμένοι με όλους ταυτόχρονα. Πλέον, μπορείτε να μοιραστείτε βίντεο, να στείλετε πολλές φωτογραφίες από το διαδίκτυο. Όλα τα μηνύματά σας είναι στο ΄΄σύννεφο΄΄, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε από τις συσκευές σας. Για όσους ενδιαφέρονται για τη μέγιστη προστασία της ιδιωτικότητάς τους, μπορούν να δημιουργήσουν μυστικές συζητήσεις, με κρυπτογράφηση ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα μηνύματα τους θα διαβαστούν μόνο από τον αποδέκτη τους.


6


Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Signal Private Messenger για δωρεάν, άμεση επικοινωνία οπουδήποτε στον κόσμο. Στείλτε και λάβετε μηνύματα υψηλής πιστότητας, συμμετέχετε σε κλήσεις φωνής και βίντεο HD και εξερευνήστε μια αυξανόμενη σειρά νέων λειτουργιών που σας βοηθούν να παραμείνετε συνδεδεμένοι. Με προηγμένη τεχνολογία προστασίας και με υπερσύγχρονη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο διατηρεί τις συνομιλίες σας απόλυτα ασφαλείς. Το απόρρητο δεν είναι μια προαιρετική λειτουργία - είναι ακριβώς ο τρόπος που λειτουργεί το Signal. Τα μηνύματα παραδίδονται γρήγορα και αξιόπιστα, ακόμα και σε αργά δίκτυα. Το σήμα βελτιστοποιείται ώστε να λειτουργεί και στο πιο περιορισμένο περιβάλλον. Για να εγκαταστήστε το Signal Private Messenger στον υπολογιστή σας θα πρέπει πρώτα να το τρέξετε στο κινητό σας. Δεν υπάρχουν διαφημίσεις.

7


Πρόκειται για μια σύγχρονη, δωρεάν, ευέλικτη εφαρμογή συνομιλίας. Το Riot σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε με τον τρόπο που θέλετε. Κατασκευασμένη με πρότυπο την ανοικτή, αποκεντρωμένη επικοινωνία σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήστε έναν δωρεάν λογαριασμό στο matrix.org, και να αποκτήστε το δικό σας διακομιστή στη διεύθυνση https://modular.im ή να χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο διακομιστή Matrix. Μπορείτε να δημιουργήστε δωμάτια γύρω από τις ομάδες σας, τους φίλους σας, την κοινότητά σας, να συζητήστε, να κάνετε κοινή χρήση αρχείων, προσθήκη widget και πραγματοποίηση κλήσεων φωνής και βίντεο - όλα δωρεάν. Με το Riot.im μπορείτε ακόμη και να συνομιλείτε με χρήστες και ομάδες σε άλλες εφαρμογές συνομιλίας με προστασία της ιδιωτικότητάς σας και με κρυπτογράφηση. Μπορείτε να οργανώστε τα δωμάτια γύρω από οποιαδήποτε ομάδα, με τον τόπο που σας αρέσει. Τέλος, μπορείτε να ξεκινήσετε την συνομιλία σας και μέσω του browser που χρησιμοποιήστε για την περιήγησή σας στο διαδίκτυο.8Το RetroShare είναι μία πολύ δυνατή εφαρμογή που σας επιτρέπει να συνομιλήσετε, και να μοιράσετε αρχεία με μία ομάδα από έμπιστους φίλους. Δεν διαφέρει σε τίποτα ως προς τις δυνατότητες με άλλα παρόμοια προγράμματα, όμως έχει κάτι πολύ σημαντικό που το ξεχωρίζει και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την απόλυτη ασφάλεια που σας παρέχει. Οι συνδέσεις του RetroShare κρυπτογραφούνται με το GPG (GNU Privacy Guard) και έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να παρεμβληθεί μεταξύ σας για να παρακολουθήσει ό, τι λέτε ή να υποκλέψει τα αρχεία σας. Η χρήση του δεν είναι δύσκολη, όμως επειδή περιέχει αρκετές λειτουργίες, ίσως χρειαστείτε λίγο χρόνο ώστε να το μάθετε καλά.  Η γραμμή εργαλείων του είναι απλή και περιλαμβάνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του RetroShare, δίνοντάς σας τη δυνατότητα για παράδειγμα να ομαδοποιήσετε τα chat rooms, εμφανίζοντας τα κοινόχρηστα αρχεία, φόρουμ, κανάλια και πολλά άλλα.
9


Οι εφαρμογές μηνυμάτων επιτρέπουν στους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά τους. Ωστόσο, το ιδιωτικό απόρρητο και η ασφάλεια έχουν πάντοτε κίνδυνο παραβίασης όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές. Το uTox είναι μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες της και ξεκίνησε με στόχο την ασφαλή κρυπτογραφημένη επικοινωνία, σε οποιαδήποτε μορφή. Χάρη στη φορητότητα και την απλή διεπαφή, το uTox είναι ένα ελαφρύ πρόγραμμα που δεν θυσιάζει την ασφάλεια και την ταχύτητα με περιττές διακοσμήσεις. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τη δημιουργία μιας ομάδας συνομιλίας για κείμενο ή φωνή. Ο σκοπός του uTox είναι να παρέχει στους χρήστες μια εφαρμογή μηνυμάτων που δεν βασίζεται σε κεντρικούς διακομιστές για την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Στις δοκιμές μας δούλεψε άψογα η ανταλλαγή μηνυμάτων, η ανταλλαγή αρχείων, η λήψη και η ανταλλαγή screenshot. Δεν δούλεψε όμως η επικοινωνία με φωνή και βίντεο. Παρ΄όλα αυτά, επειδή η εφαρμογή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, είναι αναμενόμενα και πιθανά κάποια προβλήματα και ελπίζουμε στην επόμενη έκδοση να έχουν διορθωθεί. Ωστόσο, στην παρούσα φάση πάντως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απρόσκοπτα για να ανταλλάξετε μηνύματα ή αρχεία μεταξύ των ατόμων που έχετε επιλέξει να επικοινωνείτε.

10


Δωρεάν Βίντεο Κανάλια και Live Webcams! Γίνετε μέλος και δημιουργήσετε το δικό σας δωρεάν webcam chat room. Καλέστε και μιλήστε ΄΄πριβέ΄΄ με τους φίλους σας. Δεν απαιτείται κάμερα αν απλώς θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια chat rooms. Πρόκειται για ένα λογισμικό τηλεδιάσκεψης που λειτουργεί πίσω από τα περισσότερα firewalls και δρομολογητές και επιτρέπει τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης με πολλούς χρήστες, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα δωμάτιο με έως και 1000 χρήστες.

11To Jitsi είναι μία απολύτως δωρεάν εφαρμογή τηλεδιάσκεψης που σας επιτρέπει να έρθετε σε επαφή με όλες τις ομάδες σας, που μπορεί να είναι οικογένεια σας, οι φίλοι σας, ή συνάδελφοί σας. Δεν υπάρχουν τεχνητοί περιορισμοί ως προς τον αριθμό των χρηστών ή συμμετεχόντων του συνεδρίου. Η ισχύς του server και το εύρος ζώνης είναι οι μόνοι περιοριστικοί παράγοντες. Δεν απαιτείται λογαριασμός, και τα δωμάτια προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης και με την από προεπιλογή κρυπτογράφηση. Με υψηλή ποιότητα ήχου και βίντεο και χωρίς να απαιτείται να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή στον υπολογιστή σας για να συμμετάσχετε στη συζήτηση. Δουλεύει απευθείας μέσα από προγράμματα περιήγησης, καθώς απλά μοιράζεστε τη URL του συνεδρίου σας σας με τους άλλους για να ξεκινήσετε. Από τον υπολογιστή για να ξεκινήσετε μία τηλεδιάσκεψη, πατήστε στο κουμπί Start A Call, και στην επόμενη καρτέλα πληκτρολογήστε το όνομα του δωματίου σας και στην επόμενη οθόνη πατήστε στο κουμπί πάμε, πατήστε συμμετοχή στην συνάντηση και δώστε την url στου υπόλοιπους που θέλετε να συμμετέχουν μαζί σας στην τηλεδιάσκεψη, εναλλακτικά μπορεί να πληκτρολογήσει κανείς το όνομα του δωματίου της τηλεδιάσκεψης για να συμμετάσχει. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια φροντίστε να πληκτρολογήσετε κάποιο κωδικό για την προστασία του δωματίου σας από τους ανεπιθύμητους. 

12Συνδεθείτε με ασφάλεια, και συνεργαστείτε από οπουδήποτε. Με το Google Meet, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει και να συμμετάσχει με ασφάλεια σε βιντεοσυσκέψεις υψηλής ποιότητας για ομάδες έως 250 ατόμων. Οι συναντήσεις βίντεο κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά και η σειρά μέτρων ασφαλείας μας ενημερώνεται συνεχώς για πρόσθετη προστασία. Διοργανώστε μεγάλες συναντήσεις και προσκαλέστε έως 250 συμμετέχοντες σε μια συνάντηση, είτε συμμετέχουν στην ίδια ομάδα είτε εκτός του οργανισμού σας, μοιραστείτε έναν σύνδεσμο και προσκαλέστε μέλη της ομάδας να συμμετάσχουν στις συνομιλίες σας με ένα κλικ από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή την εφαρμογή Google Meet για κινητά. Μοιραστείτε την οθόνη σας, παρουσιάστε έγγραφα, διαφάνειες και άλλα κατά τη διάρκεια της κλήσης συνδιάσκεψης.13


Πρόκειται για μία εξαιρετική, δωρεάν online εφαρμογή επικοινωνίας, με απόλυτη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αξιόπιστη και με ταχύτατη σύνδεση. Δεν απαιτεί να δημιουργήσετε λογαριασμό, ούτε και χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο επιπλέον λογισμικό. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνετε κλικ στο κουμπάκι Go, και στην επόμενη καρτέλα να αντιγράψετε το URL που θα δείτε και να το στείλετε με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμείτε σ΄αυτόν με τον οποίο θέλετε να συνομιλήσετε. Πιο απλά δεν γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .