EnglishGreek

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Οι 18 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για επικοινωνία με βίντεο, φωνή και μηνύματα

read

Η περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας ιδιαίτερα στον τομέα των επικοινωνιών, το γρήγορο internet, και οι ολοένα αναπτυσσόμενες νέες τεχνολογίες έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για την ανάπτυξη προγραμμάτων επικοινωνίας με πολλές καινοτομίες και ασφάλεια στην επικοινωνία μας. Σήμερα, επιλέξαμε 18 από τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές επικοινωνίας για τα windows και άλλες πλατφόρμες αλλά και κινητές συσκευές.Viber

1.

Το Viber είναι ίσως η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή Messenger που υπάρχει έως τώρα. Χρησιμοποιεί τη σύνδεση Internet του κινητού σας (είτε Wi-Fi είτε δεδομένα κινητής) για να στέλνετε μηνύματα κειμένου, να κοινοποιείτε φωτογραφίες και βίντεο, να προσθέτετε αυτοκόλλητα ή να κάνετε κλήσεις και βιντεοκλήσεις - όλα ΔΩΡΕΑΝ! 

Στείλτε μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, στοιχεία επικοινωνίας και εγγραφές ήχου και πραγματοποιήσετε δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις με ποιότητα ήχου. Εκφραστείτε με διασκεδαστικά αυτοκόλλητα και δώστε ζωή στα μηνύματά σας στέλνοντας πολύχρωμα αυτοκόλλητα, κινούμενα σχέδια και emoticon. 

Πραγματοποιήστε ομαδικές συνομιλίες με έως και 200 συμμετέχοντες και κάντε like στα μηνύματα. Καταρχήν θα πρέπει πρώτα να κατεβάσουμε την εφαρμογή στο κινητό μας και να το ενεργοποιήσουμε γράφοντας στο σχετικό πεδίο τον αριθμό του τηλεφώνου μας. Θα λάβουμε ένα SMS με τον κωδικό που θα πρέπει να βάλουμε στο αντίστοιχο πεδίο ώστε να ενεργοποιηθεί. Για τον υπολογιστή ακολουθούμε ακριβώς το ίδιο.

Zoom

2.

Δωρεάν λογισμικό για διασκέψεις με βίντεο στο σύννεφο ή για απλές ηλεκτρονικές επαφές με βίντεο και ήχο Προσφέρει ίσως την καλύτερη εμπειρία βίντεο, ήχου και κοινής χρήσης οθόνης σε PC, Mac, iOS, Android . Επίσης με την επέκταση του Chrome Zoom επιτρέπει στους συμμετέχοντες να προγραμματίζουν συναντήσεις απευθείας από το Ημερολόγιο Google.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να ξεκινήσετε μια άμεση συνάντηση ή να προγραμματίσετε μια μελλοντική συνάντηση. Η διεύθυνση και οι πληροφορίες της συνάντησης αποστέλλονται μέσω πρόσκλησης του Ημερολογίου Google, ώστε ο συμμετέχων να μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο κλικ. Συνδέστε εύκολα τους συμμετέχοντες σε κινητές συσκευές, επιτραπέζιους υπολογιστές και άλλα δωμάτια. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι στην βασική δωρεάν του εκδοχή, οι κλήσεις σας οι κλήσεις μπορούν να διαρκέσουν για 40 λεπτά με δυνατότητα ταυτόχρονης συνομιλίας με 100 άτομα. Παρόλα αυτά μετά το τέλος του ορίου κλήσης, μπορείτε απλά να επανασυνδεθείτε και πάλι.

Facebook Messenger

3.

Σχεδιασμένο για μεγάλη οθόνη, αποκτήστε πρόσβαση σε γραπτά μηνύματα και λειτουργίες φωνητικών κλήσεων και βιντεοσυνομιλιών υψηλής ποιότητας, ειδικά διαμορφωμένες για υπολογιστή. Πληκτρολογήστε ακόμα πιο γρήγορα, κάντε πολλά πράγματα ταυτόχρονα ενώ συνομιλείτε μέσω βίντεο, για να μην χάνετε ούτε στιγμή, και μείνετε συνδεδεμένοι με τις ειδοποιήσεις για υπολογιστή. Πραγματοποιήστε διαπροσωπικές συναντήσεις ή ομαδικές συνομιλίες φωνητικών κλήσεων και βιντεοσυνομιλιών υψηλής ποιότητας. 

Στείλτε ένα σύνδεσμο για να κάνετε μια ομαδική βιντεοκλήση ακόμα και με άτομα που δεν έχουν λογαριασμό στο Messenger. Φιλοξενήστε έως 50 άτομα χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Περιορίστε τις αντανακλάσεις από την οθόνη σας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, για να μπορείτε να συνομιλείτε όπου και όποτε θέλετε..

Discord

4.

Πρόγραμμα συνομιλίας φωνής και κειμένου όλα-σε-ένα για gamers το οποίο είναι δωρεάν, ασφαλές και λειτουργεί και στον υπολογιστή σας αλλά και στο κινητό σου. Απλοποίησε τη ζωή σου με την καλύτερη εφαρμογή διαδικτυακής συνομιλίας για κείμενο, βίντεο και φωνητικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για gamers. Δημιουργήστε ασφαλή κανάλια συνομιλίας για να παίξετε παιχνίδια με φίλους, να οργανώσετε ομάδες, να βρείτε συμπαίκτες, Είτε παίζετε Battle Royale είτε MOBA, FPS ή RPG, ή αν ακολουθείτε streamers ή esports, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε μια ομαδική συζήτηση με κείμενο, φωνή και βίντεο. Μπορείτε ακόμα να φορτώσετε τις δικές σας εικόνες ακόμα και GIF Το Discord είναι διαθέσιμο τόσο για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές, ώστε να μπορείτε να συνομιλήσετε με την ομάδα σας την ώρα που παίζετε το παιχνίδι σας.Telegram

5.

Γρήγορο, απλό, δωρεάν και πολλά υποσχόμενο το Telegram είναι μία νέα εφαρμογή επικοινωνίας για κινητά τηλέφωνα tablets και PC. Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες συνομιλιών με έως και 200 άτομα, ώστε να μπορείτε να μείνετε συνδεδεμένοι με όλους ταυτόχρονα. Πλέον, μπορείτε να μοιραστείτε βίντεο, να στείλετε πολλές φωτογραφίες από το διαδίκτυο. Όλα τα μηνύματά σας είναι στο ΄΄σύννεφο΄΄, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε από τις συσκευές σας. Για όσους ενδιαφέρονται για τη μέγιστη προστασία της ιδιωτικότητάς τους, μπορούν να δημιουργήσουν μυστικές συζητήσεις, με κρυπτογράφηση ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα μηνύματα τους θα διαβαστούν μόνο από τον αποδέκτη τους.

Signal Private Messenger

6.

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Signal Private Messenger για δωρεάν, άμεση επικοινωνία οπουδήποτε στον κόσμο. Στείλτε και λάβετε μηνύματα υψηλής πιστότητας, συμμετέχετε σε κλήσεις φωνής και βίντεο HD και εξερευνήστε μια αυξανόμενη σειρά νέων λειτουργιών που σας βοηθούν να παραμείνετε συνδεδεμένοι. Με προηγμένη τεχνολογία προστασίας και με υπερσύγχρονη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο διατηρεί τις συνομιλίες σας απόλυτα ασφαλείς. Το απόρρητο δεν είναι μια προαιρετική λειτουργία - είναι ακριβώς ο τρόπος που λειτουργεί το Signal. Τα μηνύματα παραδίδονται γρήγορα και αξιόπιστα, ακόμα και σε αργά δίκτυα. Το σήμα βελτιστοποιείται ώστε να λειτουργεί και στο πιο περιορισμένο περιβάλλον. Για να εγκαταστήστε το Signal Private Messenger στον υπολογιστή σας θα πρέπει πρώτα να το τρέξετε στο κινητό σας. Δεν υπάρχουν διαφημίσεις.

imo2

7.

Αποφύγετε τις χρεώσεις SMS και τις τηλεφωνικές κλήσεις. Με τις κλήσεις ήχου και βίντεο στο imo, μπορείτε να έχετε δωρεά σταθερές κλήσεις με τους φίλους και την οικογένειά σας, να στείλετε γραπτά μηνύματα και να επικοινωνήστε με βιντεοκλήσεις με τους φίλους και με την οικογένειά σας δωρεάν, ανεξάρτητα από τη συσκευή τους. Οι κλήσεις βίντεο και φωνής είναι υψηλής ποιότητας και είναι απολύτως κρυπτογραφημένες από άκρη σε άκρη. Μπορείτε επίσης, να στείλετε, δωρεάν, απεριόριστα μηνύματα και να κάνετε κλήσεις βίντεο και φωνής μέσω 2G, 3G, 4G ή Wi-Fi αλλά και ομαδικές κλήσεις βίντεο. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο με εκατοντάδες δωρεάν αυτοκόλλητα! Τέλος, πέραν των ανωτέρω η αποστολή και άλλων τύπων αρχείων είναι εύκολη και γρήγορη στο imo. Μπορείτε να στείλετε μουσική, βίντεο, pdf κ.λπ. χωρίς περιορισμό.

RetroShare

8.

Το RetroShare είναι μία πολύ δυνατή εφαρμογή που σας επιτρέπει να συνομιλήσετε, και να μοιράσετε αρχεία με μία ομάδα από έμπιστους φίλους. Δεν διαφέρει σε τίποτα ως προς τις δυνατότητες με άλλα παρόμοια προγράμματα, όμως έχει κάτι πολύ σημαντικό που το ξεχωρίζει και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την απόλυτη ασφάλεια που σας παρέχει. Οι συνδέσεις του RetroShare κρυπτογραφούνται με το GPG (GNU Privacy Guard) και έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να παρεμβληθεί μεταξύ σας για να παρακολουθήσει ό, τι λέτε ή να υποκλέψει τα αρχεία σας. Η χρήση του δεν είναι δύσκολη, όμως επειδή περιέχει αρκετές λειτουργίες, ίσως χρειαστείτε λίγο χρόνο ώστε να το μάθετε καλά. Η γραμμή εργαλείων του είναι απλή και περιλαμβάνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του RetroShare, δίνοντάς σας τη δυνατότητα για παράδειγμα να ομαδοποιήσετε τα chat rooms, εμφανίζοντας τα κοινόχρηστα αρχεία, φόρουμ, κανάλια και πολλά άλλα.utox

9.

Ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που θα λειτουργούσε χωρίς να απαιτείται η χρήση κεντρικών διακομιστών. Το σύστημα θα είναι διανεμημένο, peer-to-peer και κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο, χωρίς τρόπο να απενεργοποιηθεί καμία από τις λειτουργίες κρυπτογράφησης. 

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή θα ήταν εύκολα χρησιμοποιήσιμη από απλούς ανθρώπους χωρίς πρακτικές γνώσεις κρυπτογραφίας ή κατανεμημένων συστημάτων. Είτε πρόκειται για εταιρείες είτε για κυβερνήσεις, η ψηφιακή επιτήρηση σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη. 

Το utox είναι εύχρηστο λογισμικό που σας συνδέει με τους φίλους και την οικογένειά σας χωρίς να σας ακούει κανένας άλλος. Ενώ άλλες επώνυμες υπηρεσίες απαιτούν από εσάς να πληρώνετε για λειτουργίες, είναι εντελώς δωρεάν και παρέχεται χωρίς διαφημίσεις για πάντα. 

Χάρη στη φορητότητα και το απλό μενού, είναι ένα πρόγραμμα που δεν θυσιάζει την ασφάλεια και την ταχύτητα με περιττές διακοσμήσεις. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τη δημιουργία μιας ομάδας συνομιλίας για κείμενο ή φωνή. Ο σκοπός του qtox είναι να παρέχει στους χρήστες μια εφαρμογή μηνυμάτων που δεν βασίζεται σε κεντρικούς διακομιστές για την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Επιπλέον, η εφαρμογή είναι εξοπλισμένη με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Camfrog

10.

Δωρεάν Βίντεο Κανάλια και Live Webcams! Γίνετε μέλος και δημιουργήσετε το δικό σας δωρεάν webcam chat room. Καλέστε και μιλήστε ΄΄πριβέ΄΄ με τους φίλους σας. Δεν απαιτείται κάμερα αν απλώς θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια chat rooms. Πρόκειται για ένα λογισμικό τηλεδιάσκεψης που λειτουργεί πίσω από τα περισσότερα firewalls και δρομολογητές και επιτρέπει τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης με πολλούς χρήστες, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα δωμάτιο με έως και 1000 χρήστες.

Jitsi Meet

11.

Απολύτως δωρεάν εφαρμογή τηλεδιάσκεψης που σας επιτρέπει να έρθετε σε επαφή με όλες τις ομάδες σας, που μπορεί να είναι οικογένεια σας, οι φίλοι σας, ή συνάδελφοί σας. Δεν υπάρχουν τεχνητοί περιορισμοί ως προς τον αριθμό των χρηστών ή συμμετεχόντων του συνεδρίου. Η ισχύς του server και το εύρος ζώνης είναι οι μόνοι περιοριστικοί παράγοντες. 

Δεν απαιτείται λογαριασμός, και τα δωμάτια προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης και με την από προεπιλογή κρυπτογράφηση. Με υψηλή ποιότητα ήχου και βίντεο και χωρίς να απαιτείται να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή στον υπολογιστή σας για να συμμετάσχετε στη συζήτηση. Δουλεύει απευθείας μέσα από προγράμματα περιήγησης, καθώς απλά μοιράζεστε τη URL του συνεδρίου σας σας με τους άλλους για να ξεκινήσετε. 

Από τον υπολογιστή για να ξεκινήσετε μία τηλεδιάσκεψη, πατήστε στο κουμπί Start A Call, και στην επόμενη καρτέλα πληκτρολογήστε το όνομα του δωματίου σας και στην επόμενη οθόνη πατήστε στο κουμπί πάμε, πατήστε συμμετοχή στην συνάντηση και δώστε την url στου υπόλοιπους που θέλετε να συμμετέχουν μαζί σας στην τηλεδιάσκεψη, εναλλακτικά μπορεί να πληκτρολογήσει κανείς το όνομα του δωματίου της τηλεδιάσκεψης για να συμμετάσχει.

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια φροντίστε να πληκτρολογήσετε κάποιο κωδικό για την προστασία του δωματίου σας από τους ανεπιθύμητους.

Google Meet

12.

Συνδεθείτε με ασφάλεια, και συνεργαστείτε από οπουδήποτε. Με το Google Meet, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει και να συμμετάσχει με ασφάλεια σε βιντεοσυσκέψεις υψηλής ποιότητας για ομάδες έως 250 ατόμων. 

Οι συναντήσεις βίντεο κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά και η σειρά μέτρων ασφαλείας μας ενημερώνεται συνεχώς για πρόσθετη προστασία. Διοργανώστε μεγάλες συναντήσεις και προσκαλέστε έως 250 συμμετέχοντες σε μια συνάντηση, είτε συμμετέχουν στην ίδια ομάδα είτε εκτός του οργανισμού σας, μοιραστείτε έναν σύνδεσμο και προσκαλέστε μέλη της ομάδας να συμμετάσχουν στις συνομιλίες σας με ένα κλικ από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή την εφαρμογή Google Meet για κινητά. Μοιραστείτε την οθόνη σας, παρουσιάστε έγγραφα, διαφάνειες και άλλα κατά τη διάρκεια της κλήσης συνδιάσκεψης.


workshopx

13.

Πρόκειται για μία εξαιρετική, δωρεάν online εφαρμογή επικοινωνίας, με απόλυτη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αξιόπιστη και με ταχύτατη σύνδεση. Δεν απαιτεί να δημιουργήσετε λογαριασμό, ούτε και χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο επιπλέον λογισμικό. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνετε κλικ στο κουμπάκι Go, και στην επόμενη καρτέλα να αντιγράψετε το URL που θα δείτε και να το στείλετε με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμείτε σ΄αυτόν με τον οποίο θέλετε να συνομιλήσετε. Πιο απλά δεν γίνεται.

WhatsApp

14.

Στείλτε μηνύματα στους φίλους και στην οικογένειά σας, συνομιλήστε μέσω φωνής και βίντεο και ανταλλάξτε αρχεία. Το WhatsApp χρησιμοποιεί τη σύνδεση internet του τηλεφώνου σας για να στέλνει μηνύματα, ώστε να αποφεύγετε τις χρεώσεις SMS. Κρατήστε επαφή με τις ομάδες ατόμων που σας νοιάζουν περισσότερο, όπως η οικογένεια ή οι φίλοι σας . Με τις ομαδικές συνομιλίες, μπορείτε να μοιράζεστε μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο με έως και 256 άτομα ταυτόχρονα. 

Μπορείτε επίσης, να δώσετε ένα όνομα στην ομάδα σας, να κάνετε σίγαση ή να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις και πολλά άλλα. Με τις εκδόσεις WhatsApp Web και Desktop, μπορείτε να συγχρονίζετε απρόσκοπτα όλες τις συνομιλίες στον υπολογιστή σας, για να συνομιλείτε σε όποια συσκευή σάς εξυπηρετεί περισσότερο. 

Κατεβάστε την εφαρμογή για υπολογιστές ή επισκεφθείτε τη διεύθυνση web.whatsapp.com για να ξεκινήσετε. Με τις φωνητικές κλήσεις, μπορείτε να μιλάτε με τους φίλους και την οικογένειά σας δωρεάν, ακόμα και αν βρίσκονται σε άλλη χώρα. 

Ενώ με τις δωρεάν βιντεοκλήσεις, μπορείτε να κάνετε συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο όταν η φωνή και το κείμενο απλά δεν σας αρκούν. Οι φωνητικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις WhatsApp χρησιμοποιούν τη σύνδεση διαδικτύου του τηλεφώνου σας και όχι το πρόγραμμα ομιλίας σας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ακριβές χρεώσεις κλήσεων.

Η πλήρης κρυπτογράφηση του WhatsApp χρησιμοποιείται όταν στέλνετε μήνυμα σε ένα άλλο άτομο χρησιμοποιώντας το WhatsApp Messenger και εξασφαλίζει ότι μόνο εσείς και το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε μπορείτε να διαβάζετε ή να ακούτε όσα συζητάτε. 

Κανένας άλλος, ούτε το ίδιο το WhatsApp. Αυτό ισχύει γιατί με την πλήρη κρυπτογράφηση τα μηνύματά σας προστατεύονται με ένα ηλεκτρονικό σύστημα κλειδώματος, ενώ μόνο ο παραλήπτης κι εσείς έχετε το απαραίτητο ειδικό κλειδί για να τα ξεκλειδώσετε και να τα διαβάσετε. 

Όλα αυτά γίνονται αυτόματα, επομένως, δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε κάποια ρύθμιση για να προστατεύετε τα μηνύματά σας. Μπορείτε ακόμη, να στείλετε φωτογραφίες και βίντεο άμεσα. Με το WhatsApp, η αποστολή φωτογραφιών και βίντεο γίνεται γρήγορα ακόμα και αν η σύνδεσή σας είναι αργή. Τέλος, μπορείτε να στείλετε PDF, έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις και πολλά άλλα έως και 100 MB.

p2p.chat

15.

To p2p.chat, είναι ίσως η πιο απλή εφαρμογή επικοινωνίας που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι, να δημιουργήστε ένα δωμάτιο, να επιλέξτε ένα όνομα δωματίου και να μοιραστείτε τον σύνδεσμο. τείλτε το σύνδεσμο στους καλεσμένους σας μέσω email, ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο και συνομιλήστε μαζί τους μέσω μιας ασφαλούς, κρυπτογραφημένης, ομότιμης σύνδεσης.

Τα δωμάτια δημιουργούνται με ένα μοναδικό κρυπτογραφημένο κατακερματισμό. Δεν υπάρχει όριο στο μέγεθος του δωματίου, έτσι, μπορείτε να προσκαλέστε όσα άτομα θέλετε. Τα μόνα όρια είναι το μέγεθος της οθόνης και η ποιότητα σύνδεσης. Όλα τα βίντεο, ο ήχος και τα δεδομένα αποστέλλονται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης από άκρο σε άκρο χρησιμοποιώντας το πρότυπο WebRTC.speek

16.

Είναι ο πρώτος ανώνυμος crypto messenger που είναι αποκεντρωμένος και χωρίς μεταδεδομένα από σχεδιασμό. Δεν κάνει συμβιβασμούς στην ευκολία χρήσης και είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο και τα δημοφιλή προγράμματα επικοινωνίας. Σε σύγκριση με δημοφιλείς παρόμοιες εφαρμογές,  όπως το Telegram, το Threema και το Signal, το Speek είναι μακράν ο πιο ασφαλής και ανώνυμος τρόπος συνομιλίας αφού δεν χρησιμοποιεί διακομιστή, δεν αποθηκεύει δεδομένα, και χρήστες αναγνωρίζονται μόνο με δημόσια κλειδιά χωρίς να απαιτεί κάποιο άλλο αναγνωριστικό στοιχείο  ή αριθμό τηλεφώνου, παράλληλα δε όλα τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα στη συσκευή σας και δρομολογούνται μέσω του δικτύου Tor*.

*Δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την ενεργοποίηση της ανώνυμης επικοινωνίας που κατευθύνει την κυκλοφορία του διαδικτύου μέσω ενός δωρεάν, παγκόσμιου, εθελοντικού δικτύου με σκοπό να αποκρύψει την τοποθεσία και τη χρήση ενός χρήστη από οποιονδήποτε επιτήρηση δικτύου ή ανάλυση κυκλοφορίας. 

Η χρήση του Tor καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό της δραστηριότητας ενός χρήστη στο Διαδίκτυο, η δε επιδιωκόμενη χρήση του Tor είναι να προστατεύει το προσωπικό απόρρητο των χρηστών του, καθώς και την ελευθερία και την ικανότητά τους να επικοινωνούν εμπιστευτικά μέσω της ανώνυμων διευθύνσεων IP.

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές όπως για παράδειγμα το Telegram που δεν είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα και δεν είναι ανώνυμο και αποκεντρωμένο, αφού ναι μεν η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα ωστόσο, ο κώδικας του διακομιστή δεν είναι. και δεν μπορεί να ελεγχθεί. Επιπλέον, δεν μπορείτε να είστε ανώνυμος, γιατί χρειάζεστε έναν αριθμό τηλεφώνου για να τον χρησιμοποιήσετε.

Στο Signal, χρειάζεστε επίσης έναν αριθμό τηλεφώνου για να το χρησιμοποιήσετε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι επίσης ανώνυμος και όλη η επικοινωνία εκτελείται μέσω του διακομιστή Signal και δεν μπορείτε ποτέ να μάθετε ποιο λογισμικό τρέχει στους διακομιστές τους.

Το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω και με τις άλλες δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας. Έτσι λοιπόν με τη χρήση του speek, κάθε χρήστης μπορεί να μοιραστεί το δημόσιο κλειδί του με άλλους και να τους προσθέσει στη λίστα επαφών.

Τίποτα δεν αποθηκεύεται και δεν υπάρχουν μεταδεδομένα. Μόλις κλείσετε το Speek messenger όλα τα μηνύματά σας διαγράφονται. Υποστηρίζεται η κρυπτογραφημένη κοινή χρήση αρχείων και τα αρχεία είναι επίσης κοινόχρηστα p2p και όλη η κίνηση είναι κρυπτογραφημένη.

Για να δουλέψετε με την εφαρμογή, θα πρέπει μόλις την εγκαταστήσετε να επιλέξτε > view speek id, να αντιγράψετε τον κωδικό που θα δείτε και να τον δώσετε σε αυτούς που επιθυμείτε να επικοινωνείτε, εννοείται φυσικά ότι θα πρέπει να εγκαταστήσουν και αυτοί την εφαρμογή στον υπολογιστή ή το κινητό τους .
- Από εκεί και μετά θα πρέπει να επιλέξουν > Add Contact και να κάνουν επικόλληση το κλειδί που τους κοινοποιήσατε.
Τέλος, για να ολοκληρωθεί η αμφίδρομη επικοινωνία, θα πρέπει και εσείς να κάνετε το ίδιο με κάθε ένα ξεχωριστά.

Whereby

17.

Η δυνατότητα συνομιλίας στο interent μέσω web camera είναι μία λειτουργία που απαιτεί τη χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων τα οποία θα πρέπει να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας αλλά και να κάνουμε εγγραφή στην υπηρεσία που το υποστηρίζει. 

Με την χρήση της online υπηρεσίας appear.in αλλάζουν τα δεδομένα αφού πλέον δεν χρειαζόμαστε κανένα πρόγραμμα να έχουμε εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας και δεν απαιτείται και καμία εγγραφή παρά μόνο  για να λάβουμε τον κωδικό ενεργοποίησης. Απλά δημιουργήστε το δικό σας κανάλι  δίνοντας κάποια  ονομασία  και πατώντας μετά το κουμπί Create. 

Στο επόμενο στάδιο καθορίζουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες, την κάμερα δηλαδή που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αν έχουμε περισσότερες από μία και την πηγή του ήχου μας. Είμαστε πλέον έτοιμοι δίνουμε τη διεύθυνση του καναλιού μας στους φίλους μας ώστε να μπορούν να συνδεθούν μαζί μας και μιλήσουμε μαζί τους. 

Το Whereby χρησιμοποιεί peer-to-peer τεχνολογία, που σημαίνει ότι οι ροές βίντεο αποστέλλονται απευθείας ανάμεσα σε εσάς και εκείνου που σας μιλάει. Τίποτα δεν είναι αποθηκευμένο στον server και όλη η επικοινωνία κρυπτογραφείται για την ασφάλεια της επικοινωνίας μέσω της τεχνικής SSL.

Στην δωρεάν έκδοση της εφαρμογής μπορείτε να έχετε μία URL δωματίου, να φιλοξενίσετε έως και 100 συμμετέχοντες, απεριόριστες κατ' ιδίαν συναντήσεις και ομαδικές συναντήσεις διάρκειας έως και 45 λεπτών.

Pidgin

18.

Το Pidgin, είναι ένα πρόγραμμα συνομιλίας που σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε πολλαπλά δίκτυα συνομιλίας ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να κουβεντιάζετε με τους φίλους σας στο XMPP σε ένα κανάλι IRC ταυτόχρονα. Το Pidgin τρέχει στα Windows, Linux και άλλα λειτουργικά συστήματα που μοιάζουν με UNIX. Το Pidgin είναι συμβατό με τα ακόλουθα δίκτυα συνομιλίας : Jabber, XMPP, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, Novell Groupwise Messenger, Lotus Sametime, Silc, Simple, Zephyr. Μπορεί επίσης να υποστηρίξει και πολλά άλλα με την προσθήκη plugins. Υποστηρίζει ακόμη και πολλές άλλες δυνατότητες, όπως μεταφορές αρχείων, μηνύματα, εικονίδια φίλων, προσαρμοσμένα χαμόγελα και ειδοποιήσεις. Τέλος, πολυάριθμα plugins επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του, πάνω και πέρα από τα τυποποιημένα χαρακτηριστικά του.
Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .

AdBlock Detected!

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Ωστόσο, μπορείτε πολύ εύκολα να μας προσθέσετε στη λευκή λίστα εξαίρεσης