//Add More external stylesheets Cinebench : Αξιολογήστε τις δυνατότητες του υπολογιστή σας



Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Cinebench : Αξιολογήστε τις δυνατότητες του υπολογιστή σας

read

Eυρέως αναγνωρισμένη, δημοφιλής εφαρμογή λογισμικού συγκριτικής αξιολόγησης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αξιολόγηση της απόδοσης του υλικού του υπολογιστή, ιδιαίτερα της CPU και της GPU. Χρησιμοποιείται συνήθως από επαγγελματίες, για να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν τις δυνατότητες διαφορετικών συστημάτων.

Χρησιμοποιεί την ισχυρή μηχανή απόδοσης του λογισμικού Maxon's Cinema 4D για την προσομοίωση πραγματικών σεναρίων και τον υπολογισμό της ταχύτητας επεξεργασίας και της απόδοσης της CPU. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται ως αριθμητική βαθμολογία, υποδεικνύοντας το επίπεδο απόδοσης του δοκιμασμένου συστήματος.

Περιλαμβάνει επίσης ένα στοιχείο συγκριτικής αξιολόγησης GPU που αξιολογεί τις δυνατότητες επεξεργασίας γραφικών του συστήματος. Μετρά την απόδοση της GPU αποδίδοντας μια σύνθετη τρισδιάστατη σκηνή και αξιολογώντας τον ρυθμό καρέ και την ποιότητα της εικόνας. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μετρούν την απόδοση γραφικών του συστήματός τους και να τη συγκρίνουν με άλλες διαμορφώσεις υλικού.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικά σενάρια δοκιμών και να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις για να ταιριάζουν με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους. Το Cinebench προσφέρει επιλογές συγκριτικής αξιολόγησης τόσο ενός πυρήνα όσο και πολλαπλών πυρήνων, επιτρέποντας στους χρήστες να αξιολογούν την απόδοση της CPU τους κάτω από διαφορετικά σενάρια φόρτου εργασίας.

Επιπλέον, παρέχει μια βάση δεδομένων με αποτελέσματα συγκριτικής αξιολόγησης, επιτρέποντας στους χρήστες να συγκρίνουν τις βαθμολογίες τους με άλλα συστήματα και να αποκτήσουν πληροφορίες για τις δυνατότητες απόδοσης διαφόρων διαμορφώσεων υλικού. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που θέλουν να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους ή επαγγελματίες που επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν τις επιλογές υλικού τους για συγκεκριμένες εργασίες.

Διατίθεται δωρεάν και είναι συμβατό με λειτουργικά συστήματα Windows και macOS.Η εφαρμογή δεν θα ξεκινήσει σε μη υποστηριζόμενους επεξεργαστές. Σε συστήματα που δεν διαθέτουν επαρκή μνήμη RAM για φόρτωση της σκηνής δοκιμής, θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση ότι δεν είναι δυνατό να εκτελεστεί.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς επειδή είναι αδύνατο να απενεργοποιηθεί κάθε εργασία φόντου του λειτουργικού συστήματος. Επίσης, οι σύγχρονοι επεξεργαστές και κάρτες γραφικών ρυθμίζουν δυναμικά τις ταχύτητες ρολογιού βάσει περιβαλλοντικών συνθηκών όπως η ισχύς και η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μειώσουν την ταχύτητα του ρολογιού όταν λειτουργούν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους για καλύτερη ψύξη του επεξεργαστή και την πρόληψη ζημιών. Ωστόσο με πολλούς σύγχρονους επεξεργαστές ισχύει επίσης το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση θα λέγαμε ότι είναι ένα ίσως, μία από τις καλύτερες σύγχρονες εφαρμογές αξιολόγησης, που θα σας δώσουν μία πολύ καλή εικόνα για τις δυνατότητες που έχει συνολικά ο υπολογιστής σας. 


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .