Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αναζήτησης για τα WindowsΟ κλασικός τρόπος αναζήτησης αρχείων μέσα από την ενσωματωμένη μηχανή των windows παρ΄ότι έχει βελτιωθεί αρκετά με τα χρόνια δεν θα λέγαμε ότι είναι και ο καλύτερος τουλάχιστον σε επίπεδο παραμετροποίησης. Έτσι λοιπόν, για το σκοπό αυτό συγκεντρώσαμε  6 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που διατίθενται για το σκοπό αυτό, όπου τις δυνατότητες και τις λειτουργίες τους τις περιγράφουμε αναλυτικά παρακάτω.

1.
Η αναζήτηση αρχείων και φακέλων υπολογιστών είναι μάλλον κοινή για κάθε χρήστη υπολογιστή καθημερινά. Χρησιμοποιώντας την κανονική λύση του Windows Explorer για αυτό, έχει πολλές μειονεκτήματα: είναι αργή, χρησιμοποιεί πολλή μνήμη RAM και πολλές φορές δεν βρίσκει αυτό που ψάχνουμε! Το CSearcher παρέχει στους χρήστες μια πιο προηγμένη εναλλακτική λύση εργαλείου αναζήτησης αρχείων. Ο CSearcher περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες της αναζήτησης των Windows Explorer και προσθέτει πολλές μοναδικές λειτουργίες. Φιλτράρετε τα αποτελέσματα. Αφού βρείτε όλα τα αποτελέσματα που θέλετε, μπορείτε να φιλτράρετε δυναμικά τα αποτελέσματα για ταχύτερη εύρεση διαφόρων στοιχείων.  Φιλτράρετε το πιθανό διπλό αρχείο (το ίδιο όνομα και μέγεθος), μπορεί να επιβεβαιωθεί με md5. Εξαγωγή επιλεγμένων αποτελεσμάτων σε αρχείο XML, CSV ή HTML.2.
Το "Everything" είναι μια μηχανή αναζήτησης που εντοπίζει αρχεία και φακέλους ανά όνομα αρχείου αμέσως στα Windows. Σε αντίθεση με την κλασική αναζήτηση των Windows, το "Everything" εμφανίζει αρχικά κάθε αρχείο και φάκελο στον υπολογιστή σας (εξ ου και το όνομα"Everything"). Πληκτρολογείτε σε ένα φίλτρο αναζήτησης για να περιορίσετε τα αρχεία και τους φακέλους που εμφανίζονται, δηλώνει μόνο ονόματα αρχείων και φακέλων, και γενικά διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα για να δημιουργήσει τη βάση δεδομένων του. Για μία νέα εγκατάσταση των Windows 10 (περίπου 120.000 αρχεία) θα διαρκέσει περίπου 1 δευτερόλεπτο για την ευρετηρίαση, 1.000.000 αρχεία θα διαρκέσουν περίπου 1 λεπτό. 1.000.000 αρχεία θα διαρκέσουν περίπου 1 λεπτό. 

3.
Πρόκειται για μία απλή, δωρεάν εφαρμογή γρήγορης αναζήτησης που μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε αρχεία ή έγγραφα στον υπολογιστή μας. Απλά πρέπει να εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά, να επιλέξετε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να αναζητήσετε και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο κουμπί αναζήτησης. Το Wise JetSearch θα σας αναζητήσει αυτόματα και στη συνέχεια θα σας δείξει τις βασικές λεπτομέρειες του αρχείου, φακέλου. Σάς δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε όλους τους διαθέσιμους σκληρούς δίσκους και διαμερίσματα - όπως δευτερεύουσες μονάδες δίσκου, μονάδες USB και άλλους δίσκους. Δεν έχει σημασία αν οι μονάδες που αναζητάτε είναι μορφοποιημένες ως μονάδες NTFS, FAT ή FAT32 καθώς το Wise JetSearch υποστηρίζει όλες αυτές τις μορφές. Μπορεί να ρυθμιστεί να ξεκινάει αυτόματα με τα Windows και για να έχετε πρόσβαση σε αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετακινήσετε το ποντίκι σας στο πάνω μέρος της επιφάνειας εργασίας για να αποκαλύψετε το πλαίσιο αναζήτησης. 
4.

Κάντε αναζήτηση στον υπολογιστή σας για διπλά αρχεία με το όνομα ή το περιεχόμενο, ή αναζήτηση για αρχεία χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους όπως μέγεθος αρχείου, ημερομηνία, χαρακτηριστικά, αναζητήστε ένα κείμενο σε οποιοδήποτε αρχείο ακόμη και μέσα σε PDF αρχεία. Όλες οι λειτουργίες αναζήτησης υποστηρίζουν εξής τύπους αρχείων: ZIP, CAB, ARJ, RAR, LZH, 7-Zip, TAR, GZIP (*.gzip, *.gz. *.z). Οι καταχωρήσεις σας αποθηκεύονται και δεν χρειάζεται να τις πληκτρολογείτε ξανά εκ νέου κάθε φορά που το LookDisk ξεκινάει. Αν επιλέξετε τη έκδοση Portable, δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

5.

Συχνά αναρωτιέστε πού μπορεί να βρίσκεται ένα συγκεκριμένο αρχείο που έχει ΄΄εξαφανιστεί΄΄ στον υπολογιστή σας, τότε το Ultra Search είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Επειδή κάνει αναζήτηση μόνο ονομάτων και όχι αναζήτηση στα περιεχόμενα των αρχείων, είναι πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό. Πληκτρολογήστε απλά το όνομα του αρχείου που ψάχνετε και θα έχετε την απάντηση σε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα και αν έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας χιλιάδες αρχεία. 

6.

Βρείτε τα χαμένα σας αρχεία με το όνομα τους στους σκληρούς σας δίσκους σχεδόν αμέσως. Το WizFile, διαβάζει τον κύριο πίνακα αρχείων (MFT) απευθείας από σκληρούς δίσκους μορφοποιημένους με NTFS, ώστε να είναι έτοιμος για χρήση πολύ γρήγορα μετά την εκκίνηση. Περιλαμβάνει δυνατότητες αναζήτησης βάσει ονόματος αρχείου, ή πλήρους ονόματος διαδρομής. Υποστηρίζονται πολλοί όροι αναζήτησης και καθώς το πρόγραμμα παρακολουθεί τις αλλαγές αρχείων ενώ είναι ενεργό, τα αποτελέσματα αναζήτησης των ορατών αρχείων θα είναι πάντοτε ενημερωμένα. Παρακολουθεί τα μεγέθη των φακέλων, έτσι οι αλλαγές που έγιναν στο σύστημα αρχείων θα ενημερώσουν αυτόματα τα μεγέθη των φακέλων Δεν απαιτεί ξεχωριστό αρχείο βάσης δεδομένων και όλα όλα τα αρχεία δεδομένων διατηρούνται στη μνήμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας.


Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .