//Add More external stylesheets ClearDiskInfo : Δείτε την κατάσταση υγείας των συσκευών αποθήκευσης



Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

ClearDiskInfo : Δείτε την κατάσταση υγείας των συσκευών αποθήκευσης

read

Το Clear Disk Info είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα διάγνωσης συσκευών αποθήκευσης. Εμφανίζει ορισμένες βασικές πληροφορίες για τον επιλεγμένο δίσκο, καθώς και πληροφορίες S.M.A.R.T. Υποστηρίζει μονάδες σκληρού δίσκου (HDD), μονάδες στερεάς κατάστασης (SSD) και επίσης τα πιο πρόσφατα NVMe SSD.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε είναι ότι τα περισσότερα υπάρχοντα εργαλεία αυτού του είδους εμφανίζουν  S.M.A.R.T. χαρακτηριστικά με ακατέργαστο τρόπο, και για να τα καταλάβουμε πρέπει να ψάξουμε στο διαδίκτυο,μετά από αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είμαστε σίγουροι αν τα σχετικά δεδομένα είναι η ακατέργαστη τιμή ή τρέχουσα τιμή ή και τα δύο ή εάν η τιμή έχει νόημα.

Συχνά, πρέπει να κάνουμε περίπλοκες αριθμητικές πράξεις για να υπολογίσουμε εάν ένα χαρακτηριστικό είναι κάτω από το όριο. Εδώ είναι χρήσιμο το Clear Disk Info, γιατί εκτελεί αυτούς τους υπολογισμούς αυτόματα για εσάς.

Εμφανίζει μόνο την πραγματική, ή τιμή στη μία στήλη, την ιδανική τιμή στην επόμενη στήλη, καθώς και μια περιγραφή αυτού του χαρακτηριστικού. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να μπαίνουμε στο διαδίκτυο αναζητώντας οδηγίες ή να εκτελούμε περίπλοκες λειτουργίες.

Μπορεί να εμφανίσει ορισμένες πληροφορίες σχετικά με μονάδες USB και κάρτες SD που είναι συνδεδεμένες μέσω θυρών USB, αλλά ο όγκος των πληροφοριών που μπορούν να ανακτηθούν μέσω του προσαρμογέα είναι συνήθως περιορισμένος.

Είναι πλήρως φορητό και αυτόνομο. Δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε για να μπορέσετε να το εκτελέσετε και ολόκληρη η εφαρμογή περιέχει μόνο ένα αρχείο. Η λίστα που εμφανίζει πληροφορίες δίσκου και δεδομένα SMART χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες. 

Λειτουργία Ενδείξεων

  1. Η πρώτη ομάδα, (πληροφορίες δίσκου), εμφανίζει μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά υγείας, όπως τον αριθμό ωρών ενεργοποίησης, τη θερμοκρασία και το ποσοστό υπολειπόμενης διάρκειας ζωής (για SSD). Αυτή η ομάδα εμφανίζει επίσης πληροφορίες συσκευής, όπως το μοντέλο, τον σειριακό αριθμό και τον ρυθμό περιστροφής (για σκληρούς δίσκους), το διαμέρισμα δίσκου και ορισμένες άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
  2. Η δεύτερη ομάδα αναπαράγει τις κρίσιμες προειδοποιήσεις από το αρχείο καταγραφής υγείας του Nvme. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν μόνο δύο πιθανές τιμές, True ή False. Η παρακολούθηση αυτών των χαρακτηριστικών είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε ζημιά στη συσκευή σας ή απώλεια δεδομένων. Αυτή η ομάδα είναι ορατή μόνο εάν ο επιλεγμένος δίσκος είναι NVMe SSD.
  3. Η τρίτη ομάδα δείχνει τα κρίσιμα χαρακτηριστικά SMART. Όταν αυτά τα χαρακτηριστικά ξεφεύγουν από τις κανονικές τιμές, συνήθως προβλέπεται βλάβη της συσκευής. Εάν βλέπετε κίτρινα ή κόκκινα στοιχεία εδώ, ξεκινήστε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά. Από την άλλη πλευρά, αν δείτε αντικείμενα με κόκκινο χρώμα σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τη μονάδα δίσκου σας με μια νέα.
  4. Η τέταρτη ομάδα εμφανίζει άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να σας βοηθήσουν να διαγνώσετε προβλήματα με τη μονάδα δίσκου σας ή να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να την αντικαταστήσετε.
Άλλες  χρήσιμες λειτουργίες

  • Αυτόματη ανανέωση κάθε 2 λεπτά - Αυτό το στοιχείο μενού ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη λειτουργία αυτόματης ανανέωσης. Όταν αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, το Clear Disk Info επαναφορτώνει αυτόματα τις πληροφορίες για όλους τους δίσκους κάθε 2 λεπτά.
  • Ανανέωση της λίστας συσκευών - Πατήστε αυτό το στοιχείο στο μενού ή το πλήκτρο F5 όποτε θέλετε να φορτώσετε ξανά τις πληροφορίες δίσκου για όλους τους δίσκους.
  • Εξαγωγή σε αρχείο κειμένου - Αποθηκεύστε τις πληροφορίες του επιλεγμένου δίσκου σε ένα αρχείο κειμένου. Θα σας ζητηθεί να δώσετε τη θέση και το όνομα αρχείου του επιθυμητού αρχείου κειμένου.
  • Αυτόματες ενημερώσεις - Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί την αυτόματη ενημέρωση. Όταν αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, η εφαρμογή αναζητά μια νεότερη έκδοση κάθε φορά που εκκινείται.
  • Έλεγχος για ενημερώσεις τώρα - Κάντε κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού εάν θέλετε το Clear Disk Info για γρήγορη επαλήθευση εάν μια ενημέρωση είναι διαθέσιμη.
  • Ελέγξτε αυτόν τον δίσκο για σφάλματα - Κάντε κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού για να εκτελέσετε εύκολα το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου δίσκου των Windows (chkdsk /F) σε κάθε διαμέρισμα του επιλεγμένου δίσκου. Η επιλογή αναζήτησης και επισκευής κατεστραμμένων μπλοκ είναι απενεργοποιημένη.
  • Έλεγχος και επιδιόρθωση αυτού του δίσκου- Επιλέξτε αυτό το στοιχείο μενού για να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου δίσκου των Windows (chkdsk /F /R) σε κάθε διαμέρισμα του επιλεγμένου δίσκου. Η επιλογή αναζήτησης και επιδιόρθωσης κατεστραμμένων μπλοκ είναι ενεργοποιημένη, επομένως η λειτουργία σάρωσης και επισκευής μπορεί να διαρκέσει πολύ.
  • Βελτιστοποίηση αυτού του δίσκου - Επιλέξτε αυτό το στοιχείο μενού εάν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τη διάταξη αποθήκευσης του επιλεγμένου δίσκου.
  • Εξαγωγή αυτού του δίσκου - Κάντε κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού εάν θέλετε να αφαιρέσετε με ασφάλεια έναν δίσκο χωρίς να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και για ορισμένες συσκευές συνδεδεμένες με SATA εάν δεν χρησιμοποιούνται από άλλες εφαρμογές.
  • Να μην εμφανίζεται κακή κατάσταση για αυτόν τον δίσκο - Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή για να αποτρέψετε την επισήμανση του επιλεγμένου δίσκου με την κατάσταση προειδοποίησης ή αποτυχίας, ανεξάρτητα από τις τιμές των χαρακτηριστικών. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ξανά αυτήν τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή αργότερα. Αυτή είναι μια δυνατότητα ανά δίσκο.
Το ClearDiskInfo διατίθεται δωρεάν, ωστόσο, η αγορά της άδειας Clear Disk Info σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε την αυτόματη παρακολούθηση δίσκου, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάποια συσκευή αποθήκευσης υποβαθμίζεται και να έχετε πρόσβαση σε επιπλέον χαρακτηριστικά.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή ClearDiskInfo


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .