WinContig : Εργαλείο ανασυγκρότησης φακέλων και αρχείων



Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

WinContig : Εργαλείο ανασυγκρότησης φακέλων και αρχείων

read

Όταν τα αρχεία είναι κατακερματισμένα, που σημαίνει ότι τα δεδομένα τους είναι διάσπαρτα σε διαφορετικούς τομείς του σκληρού δίσκου, μπορεί να οδηγήσει σε πιο αργούς χρόνους πρόσβασης στα αρχεία και σε μειωμένη συνολική απόδοση του συστήματος. Το WinContig αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα αναλύοντας το επίπεδο κατακερματισμού συγκεκριμένων αρχείων και ανασυγκροτώντας τα για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πρόσβαση.

Μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένα αρχεία, φακέλους ή ολόκληρες μονάδες δίσκου για ανασυγκρότηση. Η εφαρμογή παρέχει μια γραφική αναπαράσταση των επιλεγμένων αρχείων, εμφανίζοντας την κατάσταση κατακερματισμού τους και την ποσότητα των κατακερματισμένων δεδομένων και  στη συνέχεια  μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανασυγκρότησης με ένα κλικ.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του WinContig είναι η ικανότητά του να ανασυγκροτεί αρχεία χωρίς να χρειάζεται να τα μετακινήσει. Αυτό, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μεγάλα αρχεία, καθώς η μετακίνησή τους θα μπορούσε να είναι χρονοβόρα. Αντίθετα, το WinContig λειτουργεί αναδιατάσσοντας τα δεδομένα του αρχείου στον σκληρό δίσκο.

Διαθέτει  επιλογές για προχωρημένους χρήστες, για την προσαρμογή της διαδικασίας ανασυγκρότησης. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τον αριθμό των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν κατά την ανασυγκρότηση, επιτρέποντας, ταχύτερη επεξεργασία σε  υπολογιστές με επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εξαιρέσουν συγκεκριμένους τύπους αρχείων ή φακέλων από τη διαδικασία ανασυγκρότησης, παρέχοντας μεγαλύτερο έλεγχο και ευελιξία.

Η εφαρμογή παρέχει μια λεπτομερή αναφορά μετά από κάθε ανασυγκρότηση, που δείχνει τον αριθμό των αρχείων που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία, τον όγκο των κατακερματισμένων και ανασυγκροτημένων δεδομένων και τον χρόνο που απαιτείται για τη λειτουργία. Αυτή η αναφορά βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν και να παρακολουθούν τις βελτιώσεις που επιτυγχάνονται μέσω της διαδικασίας ανασυγκρότησης.

Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 25 γλώσσες χάρη στις συνεισφορές των εθελοντών από όλο τον κόσμο. Διατίθεται, ως δωρεάν λογισμικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όσους υπολογιστές επιθυμείτε, τόσο για προσωπική, όσο και για εμπορική χρήση.

Συνολικά, πρόκειται για ένα ελαφρύ, αποτελεσματικό εργαλείο, για την ανασυγκρότηση μεμονωμένων αρχείων, οι προσαρμόσιμες επιλογές και η εστίαση στην ανασυγκρότηση σε επίπεδο αρχείου το καθιστούν πολύτιμο εργαλείο για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του υπολογιστή σας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή WinContig

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .