//Add More external stylesheets Οι 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τη δημιουργία διαγραμμάτων


Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Οι 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τη δημιουργία διαγραμμάτων

read

Ως επαγγελματίας, ή φοιτητής, η ως χρήστης του διαδικτύου σίγουρα σας έχει τύχει να δουλέψετε ώστε να αναλύσετε και να δημιουργήσετε διαγράμματα με σύνθετα χαρακτηριστικά, σχέσεις και εξαρτήσεις με απόλυτη λεπτομέρεια με διαφορετικές προοπτικές για διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο πεδίο που δραστηριοποιείστε. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις 7 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για αυτόν τον τομέα που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε πρωτότυπα, έξυπνα, επαγγελματικά διαγράμματα.


1


draw.io

Το draw.io είναι ένας πολυτάλαντος επεξεργαστής διαγραμμάτων, χτισμένος γύρω από το Google Drive (TM), που επικεντρώνεται στην παροχή ποιότητας σχεδιαγραμμάτων προσφέροντας ευελιξία, αξιοπιστία, ασφάλεια, διαθεσιμότητα και ιδιωτικότητα. 

Όλα τα δεδομένα της εφαρμογής αποθηκεύονται μόνο στο Drive Google και το διάγραμμα μοντέλο μεταδίδεται απευθείας μεταξύ του browser και του Google Drive. Το Draw.io λειτουργεί μόνο από τον τομέα https, χρησιμοποιώντας τον βιομηχανικό πρότυπο κρυπτογράφησης SSL. Οι δυνατότητες που μπορεί να σας προσφέρει στον τομέα της σχεδίασης; 

Άπειρες, αφού μέσα από ένα εμπλουτισμένο με λειτουργίες και δυνατότητες μενού σας δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσετε σχεδόν τα πάντα να σώσετε τα δεδομένα σας στο GoogleDrive και να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας . Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να ενσωματώσετε τον κώδικα από το σχέδιο σας σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή στο blog σας.


2


Software Ideas Modeler

Πρόκειται ίσως για ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα δημιουργίας διαγραμμάτων που σας επιτρέπει να επιλέξετε και να δημιουργήσετε το διάγραμμα που σας αρέσει ή που ταιριάζει καλύτερα τις ανάγκες σας. 

Υπάρχουν συνολικά περισσότεροι από 50 τύποι διαγραμμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Στα κύρια χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνεται η γρήγορη και εύκολη επεξεργασία των διαγραμμάτων και εξαγωγή των αρχείων σε EMF, WMF, SVG, PNG, PDF .

Το μόνο πρόβλημα με αυτό το εργαλείο είναι ότι οι περισσότερες από τις λειτουργίες δεν είναι εύκολα ορατές σε κάποιον που μόλις αρχίζει να το χρησιμοποιεί και είναι κάπως περίπλοκο, ωστόσο οι δυνατότητές του πολλές.

3


ThinkComposer

Με το ThinkComposer μπορείτε να εφαρμόσετε και να δημιουργήσετε επαγγελματικών προδιαγραφών έγγραφα και σχεδιαγράμματα για να ολοκληρώσετε ή να παρουσιάσετε την εργασία σας. 

Τα διαγράμματα ροής, οι χάρτες ιδεών, τα μοντέλα και άλλα είδη διαγραμμάτων μπορούν να είναι κάτι πολύ περισσότερα από απλώς ενσωματωμένες εικόνες σε κείμενο-έγγραφα ή παρουσιάσεις, που μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τις γνώσεις του πολύ εξειδικευμένου τομέα ή του περιβάλλοντος εργασίας σας. Η εφαρμογή διατίθεται από τον δημιουργό της απολύτως δωρεάν.

4


Diagram Designer

Ισχυρός δωρεάν επεξεργαστής γραφικών για τη δημιουργία διαγραμμάτων ροής. Το πρόγραμμα παρέχει στους χρήστες την ευκαιρία να σχεδιάσουν γρήγορα και απλά διαγράμματα ροής, το μενού του προγράμματος είναι σαφές και ευδιάκριτο, καθιστώντας το ακόμη πιο ελκυστική επιλογή από άλλα παρόμοια προγράμματα. 

Το λογισμικό επεξεργασίας γραφικών έρχεται πακέτο με πολλά από τα χαρακτηριστικά και σχεδόν όλες οι μορφές εικόνας, όπως είναι WMF, EMF, BMP, JPEG, PNG, MNG, ICO, GIF και PCX μπορούν να εισαχθούν και να σωθούν.

5


freeplane

Το Freeplane είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία χαρτών (διαγράμματα συνδέσεων μεταξύ ιδεών) και ηλεκτρονικών περιγραμμάτων. Γραμμένο σε Java υποστηρίζεται σε Windows, Mac OS X και Linux και έχει άδεια χρήσης υπό την έκδοση GNU GPL "2 ή νεότερη έκδοση". 

Με απλά λόγια μπορείτε να μοιράζεστε τις πληροφορίες ή τις ιδέες σας για τη δουλειά, το σχολείο και το σπίτι. Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χαρτογράφηση και ανάλυση των πληροφοριών. Λειτουργεί με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που έχει μια τρέχουσα έκδοση της Java εγκατεστημένη. 

Μπορεί να λειτουργήσει είτε τοπικά είτε portably από αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης όπως μια μονάδα δίσκου USB. Ένα χαρακτηριστικό του Freeplane είναι η υποστήριξη για εγκατεστημένες βελτιώσεις. 

Τα πρόσθετα είναι ένας τρόπος επέκτασης και προσαρμογής του Freeplane παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσθήκες και επεκτάσεις για την επέκταση και προσαρμογή γνωστών εφαρμογών όπως το Firefox ή το LibreOffice.

6


ClickCharts Diagram

Δημιουργήστε εύκολα μια οπτική αναπαράσταση μιας διαδικασίας, μιας οργάνωσης, ενός χάρτη ή άλλου διαγράμματος. Δημιουργήστε διαγράμματα ροής δεδομένων και ροής δεδομένων, προσδιορίστε τα σημεία συμφόρησης και βρείτε ευκαιρίες για βελτιστοποίηση των διαδικασιών .

Τα διαγράμματα ροής δεδομένων παρέχουν ένα μοναδικό τρόπο οργάνωσης και προβολής ώστε να είναι ευκολότερο να κατανοηθούν ακόμη και οι πιο λεπτομερείς και πολύπλοκες διαδικασίες. 

Αυτό καθιστά την εφαρμογή την ιδανική μέθοδο για την απεικόνιση των δεδομένων σας, την αντιμετώπιση προβλημάτων  τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και την ανταλλαγή πληροφοριών.

7


yEd Graph Editor

Το yEd είναι μια ισχυρή εφαρμογή για υπολογιστές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη γρήγορη και αποτελεσματική δημιουργία διαγραμμάτων υψηλής ποιότητας. Δημιουργήστε διαγράμματα με μη αυτόματο τρόπο ή εισαγάγετε τα εξωτερικά σας δεδομένα για ανάλυση. 

Οι αυτόματοι αλγόριθμοι διάταξής, οργανώνουν ακόμη και μεγάλα σύνολα δεδομένων με το πάτημα ενός κουμπιού.Το yEd διατίθεται ελεύθερα και λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες: Windows, Unix / Linux και macOS.

Το yEd, υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία τύπων διαγραμμάτων. Εκτός από τους απεικονιζόμενους τύπους, το yEd υποστηρίζει επίσης οργανογράμματα και σχεδόν κάθε είδος σχεδίασης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σχεδίαση πολλών διαφορετικών τύπων διαγραμμάτων όπως διαγράμματα ροής, διαγράμματα δικτύου, UML, BPMN, χάρτες μυαλού και διαγράμματα οργάνωσης.

Επιτρέπει επίσης τη χρήση προσαρμοσμένων διανυσματικών και ράστερ γραφικών ως στοιχεία διαγράμματος. Το yEd μπορεί να εισάγει δεδομένα σε διάφορες μορφές για να δημιουργήσει διαγράμματα από αυτό. 

Οι μορφές εισαγωγής περιλαμβάνουν τη μορφή Microsoft Excel .xls για δεδομένα υπολογιστικών φύλλων, τη μορφή Gedcom για γενεαλογικά δεδομένα και επίσης αυθαίρετες μορφές αρχείων που βασίζονται σε XML.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .