//Add More external stylesheets RawTherapee : Επεξεργαστής εικόνας για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές



Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

RawTherapee : Επεξεργαστής εικόνας για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

read

Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος έκφρασης  της δημιουργικότητας. Και όπως κάθε άλλη μορφή τέχνης, απαιτεί την κατάλληλη επεξεργασία για να αναδειχθεί στο έπακρο το δυναμικό της.

Αν είσαι λάτρης της φωτογραφίας και αγαπάς την επεξεργασία εικόνων, τότε σίγουρα έχεις ακούσει για το RawTherapee. Και αν όχι, τότε ετοιμάσου να μάθεις για ένα από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών.

Η νέα έκδοση του RawTherapee 5.9, έχει φέρει αρκετές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά που το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό για επαγγελματίες φωτογράφους και ερασιτέχνες.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι η βελτιωμένη δυνατότητα ανίχνευσης θορύβου και η επεξεργασία του. Το πρόγραμμα τώρα διαθέτει πιο αποτελεσματικά εργαλεία για τη μείωση του θορύβου στις φωτογραφίες, κάνοντας τες να δείχνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Από τις κύριες βελτιώσεις είναι επίσης η ανανεωμένη δυνατότητα επεξεργασίας των χρωμάτων. Το νέο μοντέλο επεξεργασίας χρωμάτων επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν πιο φυσικές και ζωντανές εικόνες, ενώ παράλληλα παρέχει περισσότερες επιλογές για προσαρμογή των χρωματικών τόνων.

Επιπλέον, η νέα έκδοση περιλαμβάνει βελτιωμένα εργαλεία για τη διαχείριση του θορύβου και της ευκρίνειας, καθώς και βελτιωμένη υποστήριξη για διάφορες μορφές αρχείων RAW. Αυτές οι βελτιώσεις το καθιστούν ακόμα πιο αποτελεσματικό στην επεξεργασία φωτογραφιών υψηλής ποιότητας.

Παρέχει επίσης βελτιωμένη υποστήριξη για διάφορες μορφές αρχείων, καθιστώντας το ιδανικό για όσους εργάζονται με διάφορες κάμερες και αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να επεξεργαστείς φωτογραφίες από διάφορες πηγές χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για την συμβατότητα του προγράμματος.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το πρόγραμμα προορίζεται για χρήση αρχείων από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά μπορεί να λειτουργήσει επίσης και με άλλους τύπους αρχείων εικόνας όπως είναι τα JPEG, TIFF και PNG.

To RawTherapee είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα, και ως τέτοιo θα πρέπει να λειτουργεί με σύγχρονο υλικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε αρχεία υψηλής ανάλυσης. Διαθέτει κάποια φίλτρα που απαιτούν πολλή μνήμη, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για να αποφύγετε προβλήματα μνήμης. Αυτά τα ζητήματα, τα οποία συνήθως εκδηλώνονται σε ένα πρόγραμμα αυτού του είδους είναι πιο εμφανή, αν χρησιμοποιείτε μια έκδοση 32 bit των Windows και έχετε 2GB μνήμης RAM ή λιγότερο.

Συνιστάται 4GB μνήμης RAM τουλάχιστον. Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να αποφύγετε τους φακέλους με πάρα πολλές φωτογραφίες και προσπαθήστε να μην έχετε πάνω από 100 φωτογραφίες ανά φάκελο.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ::Windows, macOS
Κατεβάστε την εφαρμογή RawTherapee


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .