EnglishGreek

Portable VirtualBox: Τρέξτε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα από USB Stick


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το VirtualBox είναι μία ισχυρή x86 και AMD64/Intel64 εφαρμογή virtualization για επιχειρήσεις, καθώς και για home users.Το Portable VirtualBox είναι η φορητή έκδοση του ανωτέρω λογισμικού, που σας επιτρέπει να εκτελέσετε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα από ένα USB stick χωρίς ξεχωριστή εγκατάσταση. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού με αυτό τον τρόπο έχουμε εγκατεστημένα στο στικάκι μας πολλά διαφορετικά λειτουργικά συστήματα τα οποία θα μπορέσουμε να τρέξουμε σε οποιοδήποτε υπολογιστή.

Σήμερα, το VirtualBox τρέχει σε Windows, Linux, Macintosh, και Solaris  και υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό λειτουργικών συστημάτων. Το VirtualBox αναπτύσσεται ενεργά με συχνές κυκλοφορίες και έχει μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα χαρακτηριστικών και υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες που τρέχει.


ΒΗΜΑΤΑ
1Κατεβάστε και τρέξτε το Virtual Box, επιλέξτε που θα το αποσυμπιέσετε. Ανοίξτε το φάκελο Portable-VirtualBox και τρέξτε το εικονίδιο Portable-VirtualBox, επιλέξετε ανάλογα με τα windows που διαθέτετε 32 ή 64 bit πατήστε στο Download installation files of virtual Box και μετά πατήστε O.K. Περιμένετε λίγο μέχρι να αποσυμπιεστούν τα αρχεία της εφαρμογής.
2. Τέλος αντιγράψτε το φάκελο Portable-VirtualBox στο στικάκι σας και τρέξτε την εφαρμογή από το εικονίδιο Portable-VirtualBox. Από εδώ και μετά μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δώσαμε σε παλιότερή μας προηγούμενη ανάρτηση και να εγκαταστήσετε όσο λειτουργικά συστήματα αντέχει η χωρητικότητα στο στικάκι σας.

Εγκατάσταση Λειτουργικού
1. Για τις ανάγκες της δοκιμής επέλεξα τα windows τυχαία από ένα παλαιό CD που είχα τα XP. Εννοείται ότι για την εγκατάσταση του ότι θα πρέπει να έχουμε το CD εγκατάστασης του ή να το έχουμε μετατρέψει σε αρχείο ISO. Αφού τώρα κατεβάσουμε το πρόγραμμα το εγκαθιστούμε και ακολουθούμε τις παρακάτω ρυθμίσεις. Τρέξτε την εφαρμογή, επιλέξτε από το μενού του προγράμματος δημιουργία εικονικής μηχανής και καθορίστε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να τρέξετε.

2. Επιλέξτε το μέγεθος της μνήμης της λειτουργίας του εικονικού σας συστήματος. Οι τιμές που βλέπετε είναι ενδεικτικές και προκαθορισμένες αυτόματα από την εφαρμογή. Φυσικά μπορείτε να τις αλλάξετε κατά βούληση αλλά καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε.

3Αφήστε το ως έχει.

4. Kάντε το ίδιο και στην επόμενη καρτέλα για τον εικονικό σκληρό δίσκο που πρόκειται να δημιουργήσετε ή επιλέξτε το δικό σας.
5. Αφήστε ως έχει.

6Σχεδόν τελειώσαμε, θα πρέπει τώρα να καθορίσετε το εικονικό CD-DVD ώστε η εφαρμογή να εγκαταστήσει το λειτουργικό. Επιλέξτε Μηχανή-Ρυθμίσεις-Αποθήκευση. Τσεκάρετε την εικονική συσκευή CD-DVD και επιλέξτε IDE Secodary Master-Host drive αν θέλετε να κάνετε εγκατάσταση του λειτουργικού από το πραγματικό σας CD-DVD ή Virtual CD-DVD File για κάνετε εγκατάσταση από ISO file.

Είμαστε έτοιμοι πλέον να ξεκινήσουμε κανονικά την εγκατάσταση. Σε λίγη ώρα και μόλις ολοκληρωθεί θα έχετε στη διάθεσή σας το λειτουργικό που έχετε επιλέξει. Η ταχύτητα του νέου σας λειτουργικού δεν είναι βέβαια αυτή που θα έχει τρέχοντας στο φυσικό του περιβάλλον όμως ανάλογα με τον επεξεργαστή που διαθέτετε την ταχύτητα του USB  και τη συνολική μνήμη του συστήματος σας και μπορεί να κυμανθεί από ταχύτητα μέτρια έως και άριστη ιδιαίτερα αν ο επεξεργαστής σας είναι συμβατός με την τεχνολογία Hardware virtualization. 


Hardware virtualization και πώς το ενεργοποιούμε

Το Hardware virtualization είναι μια εξελισσόμενη τεχνολογία που κερδίζει δημοτικότητα σε πλατφόρμες διακομιστών. Η βασική ιδέα της τεχνολογίας είναι να εδραιώσει πολλούς μικρούς φυσικούς servers σε ένα μεγάλο φυσικό server, έτσι ώστε ο επεξεργαστής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά. Το λειτουργικό σύστημα που εκτελείται σε ένα φυσικό server μπορεί να μετατραπεί σε ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα που τρέχει μέσα στην εικονική μηχανή.

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε αν ο υπολογιστή μας διαθέτει τεχνολογία Hardware virtualization, μπορούμε να το εξακριβώσουμε με τρεις τρόπους, ο ένας είναι να χρησιμοποιήσουμε μία δωρεάν εφαρμογή από την Microsoft που απευθύνεται σε υπολογιστές που τρέχουν μέχρι Windows 7 (κλικ εδώ).

Ο δεύτερος τρόπος είναι να δούμε μέσω του Device Manager τον επεξεργαστή που διαθέτει ο  υπολογιστής μας  και αν ο επεξεργαστής σας είναι Intel να πληκτρολογήσουμε το ονομασία του στη σχετική ιστοσελίδα της INTEL,(κλικ εδώ)  ώστε δούμε όλα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων και αν διαθέτει Hardware virtualization.

Ο τρίτος τρόπος είναι μέσω του ενός απλού δωρεάν λογισμικού του LeoMoon CPU-V (κλικ εδώ) μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε όχι μόνο αν ο επεξεργαστής μας διαθέτει το ανωτέρω χαρακτηριστικό αλλά και αν αυτό είναι ενεργοποιημένο.

Τώρα, στην περίπτωση που ο επεξεργαστής μας διαθέτει Hardware virtualization και δεν είναι ενεργοποιημένο ο τρόπος ενεργοποίησης είναι απλός και γίνεται μέσω του Bioς του υπολογιστή σας, και όπου ανάλογα με το Bios που διαθέτετε θα δείτε αυτές περίπου τις εικόνες, η πρώτη αφορά σε επεξεργαστές intel και η δεύτερη σε AMD.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .