//Add More external stylesheets Eraser : Πλήρης διαγραφή των δεδομένων σας από το σκληρό σας δίσκο



Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Eraser : Πλήρης διαγραφή των δεδομένων σας από το σκληρό σας δίσκο

read

Οι περισσότεροι  έχουμε κάποια δεδομένα-αρχεία που μάλλον δεν θα θέλαμε να τα μοιραστούμε με άλλους, όπως κωδικούς πρόσβασης, προσωπικά στοιχεία, διαβαθμισμένα έγγραφα από την εργασία μας, οικονομικά στοιχεία και άλλα. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες τις έχετε αποθηκεύσει ήδη στον υπολογιστή σας, όταν όμως έρθει η ώρα για κάποιο λόγο να τις καταργήσετε από τον σκληρό σας δίσκο, τα πράγματα  αρχίζουν να γίνονται λίγο πιο περίπλοκα αφού φυσικά η μόνιμη διαγραφή τους δεν είναι και τόσο απλή όσο νομίζετε. 

 Η πρώτη σκέψη πιθανώς να είναι ότι απλά διαγράφουμε το αρχείο και τα δεδομένα έχουν χαθεί. Δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό, αφού όταν διαγράφετε ένα αρχείο, το λειτουργικό σύστημα δεν απομακρύνει πραγματικά το αρχείο από το δίσκο αλλά αφαιρεί μόνο την αναφορά του αρχείου από τον πίνακα του συστήματος αρχείων. Το αρχείο παραμένει στο δίσκο μέχρι ένα άλλο αρχείο να το καλύψει, αλλά ακόμα και μετά από αυτό, μπορεί να είναι δυνατό να ανακτήσει κάποιος εύκολα τα δεδομένα σας με τη χρήση κατάλληλων προγραμμάτων. 

Το Eraser είναι ένα προηγμένο εργαλείο ασφαλείας για τα Windows που σας επιτρέπει να διαγράψετε εντελώς  ευαίσθητα δεδομένα από το σκληρό σας δίσκο  χωρίς να έχετε το άγχος ότι μπορεί κάποιος άλλος να τα ανακτήσει. Ο τρόπος χρήσης είναι απλός, αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή επιλέξτε με το ποντίκι σας (με δεξί κλικ) το  ή τα αρχεία που θέλετε  να διαγράψετε να επιλέξετε το εικονίδιο Eraser και να πατήσετε διαγραφή.

Eraser : 6.2.0.2993

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .