//Add More external stylesheets Tox : Δωρεάν, εφαρμογή επικοινωνίας και ανταλλαγής αρχείων



Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Tox : Δωρεάν, εφαρμογή επικοινωνίας και ανταλλαγής αρχείων

read

Αν ψάχνεις έναν τρόπο να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου με ασφάλεια και χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για την ιδιωτικότητά σου, τότε το Tox είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Είναι ένα ανοικτού κώδικα πρόγραμμα που σου επιτρέπει να στέλνεις μηνύματα, να κάνεις βιντεοκλήσεις και να μοιράζεσαι αρχεία με τους φίλους σου με ασφάλεια και ανωνυμία.

Είτε πρόκειται για εταιρείες είτε για κυβερνήσεις, η ψηφιακή επιτήρηση σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη. Το Tox είναι εύχρηστο λογισμικό που σας συνδέει με τους φίλους και την οικογένειά σας χωρίς να σας ακούει κανένας άλλος. Ενώ άλλες επώνυμες υπηρεσίες απαιτούν από εσάς να πληρώνετε για λειτουργίες, το Tox είναι εντελώς δωρεάν και παρέχεται χωρίς διαφημίσεις για πάντα.

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων που θα λειτουργούσε χωρίς να απαιτείται η χρήση κεντρικών διακομιστών. 

Το Tox δεν έχει κεντρικό διακομιστή, οπότε δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να παρακολουθεί τις συνομιλίες σου. Αυτό σημαίνει ότι οι συνομιλίες σου παραμένουν ιδιωτικές και δεν υπάρχει κανένας τρόπος για κάποιον άλλον να έχει πρόσβαση σε αυτές. Επιπλέον,  χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για την προστασία των δεδομένων σου, οπότε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η ιδιωτικότητά σου προστατεύεται.

Χάρη στη φορητότητα και την απλή διεπαφή του, είναι ένα ελαφρύ πρόγραμμα που δεν θυσιάζει την ασφάλεια και την ταχύτητα με περιττές διακοσμήσεις. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τη δημιουργία μιας ομάδας συνομιλίας για κείμενο ή φωνή.

Ο σκοπός του  είναι να παρέχει στους χρήστες μια εφαρμογή μηνυμάτων που δεν βασίζεται σε κεντρικούς διακομιστές για την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Επιπλέον, η εφαρμογή είναι εξοπλισμένη με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Δεν απαιτείται εγγραφή σε κάποια υπηρεσία, απλά ανοίξτε το και δημιουργήστε το προφίλ σας, απο εκεί και μετά αρχίστε να προσθέτετε φίλους ή δώστε στους φίλους σας το αναγνωριστικό Tox, ώστε να μπορούν να σας προσθέσουν. Μπορείτε να βρείτε το αναγνωριστικό Tox στην καρτέλα ρυθμίσεων.

Ποιο συγκεκριμένα, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή τρέξτε τη πληκτρολογήστε ένα όνομα για το προφίλ σας. Κάντε αντιγραφή το Tx ID και δώστε σε αυτόν που θέλετε να συνομιλήσετε. 

Αφού τρέξει και αυτός την εφαρμογή πρέπει να σας κάνει προσθήκη στο πεδίο search/frends και στην επόμενη καρτέλα να κάνει επικόλληση το Tx ID που του δώσατε. 

Από εκεί και μετά μπορείτε να ξεκινήσετε την συνομιλία σας. Ό,τι κάνετε με το Tox είναι κρυπτογραφημένο χρησιμοποιώντας βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα. 

Τα μόνα άτομα που μπορούν να δουν τις συνομιλίες σας είναι τα άτομα με τα οποία μιλάτε καθώς δεν έχει κεντρικούς διακομιστές που μπορεί να κλείσουν ή να αναγκαστούν να παραδώσουν δεδομένα.

Εν κατακλείδι, αν  ψάχνεις έναν τρόπο να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου με ασφάλεια και ανωνυμία, τότε δοκίμασε το Tox .
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows, Android, linux
Κατεβάστε την εφαρμογή Tox


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .