Reader View : Επιλέξτε το περιεχόμενο που θέλετε να εκτυπώσετε



Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Reader View : Επιλέξτε το περιεχόμενο που θέλετε να εκτυπώσετε

read
Η επέκταση Reader View έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την αναγνωσιμότητα απομακρύνοντας την ακαταστασία όπως κουμπιά, διαφημίσεις και εικόνες φόντου και προσαρμόζοντας το μέγεθος του κειμένου, την αντίθεση και τη διάταξη.

Χρησιμοποιεί τη βιβλιοθήκη αναγνωσιμότητας του Mozilla για να παρέχει μια ισχυρή εμπειρία αναγνωσιμότητας παρόμοια με την ενσωματωμένη προβολή προγράμματος ανάγνωσης του Firefox και έχει μια διεπαφή χρήστη που μοιάζει πολύ με την έκδοση του Firefox.

Αυτή η επέκταση προσφέρει μια γραμμή εργαλείων με πολλά χρήσιμα εργαλεία για ανάγνωση, όπως μια επισήμανση κειμένου, ένα γραφικό στοιχείο λήψης σημειώσεων και τη δυνατότητα επεξεργασίας του περιεχομένου και αποθήκευσης σε μορφή HTML, Markdown ή στιγμιότυπου οθόνης.

Μπορείτε ακόμη να εκτυπώσετε την τροποποιημένη έκδοση ή να τη στείλετε μέσω email. Το Reader View είναι μία πολύ χρήσιμη επέκταση που μπορεί να μας βοηθήσει να εκτυπώσουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο από οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Σάς δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ της κανονικής προβολής και της προβολής του αναγνώστη πατώντας το κουμπί της σελίδας. Σημειώστε, ότι ο τρόπος προβολής του αναγνώστη λειτουργεί καλύτερα σε ιστοσελίδες που έχουν μεγάλο περιεχόμενο.

Στην εφαρμογή θα βρείτε και κάποια επιπλέον εργαλεία στον αριστερό πίνακα που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε την προβολή του Reader έτσι ώστε να αλλάξετε χρώμα φόντου, το μέγεθος της γραμματοσειράς, τον τύπο της γραμματοσειράς και πλάτος της προβολής του αναγνώστη, να αφαιρέσετε φωτογραφίες και άλλα.

Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνονται, η δυνατότητα πλήρους ανάγνωσης οθόνης, η αφαίρεση των διαφημίσεων, η αποθήκευση σε μορφή HTML, κείμενο σε ομιλία, μετακίνηση από επόμενη και προηγούμενες σελίδες και συντομεύσεις πληκτρολογίου για όλες σχεδόν τις ενέργειες σας.

Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να εκτυπώσουμε ένα άρθρο. Όμως μας ενδιαφέρει μόνο το κείμενο. Για το σκοπό αυτό κάνουμε κλικ στην επιλογή Toggle Images και πατάμε Hide. Η εικόνα θα εξαφανιστεί. Από εκεί και μετά εκτυπώνουμε το κείμενο.


Τώρα, ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να διαγράψουμε κάποια τμήματα κειμένου. Κάνουμε κλικ στο κουμπί Toggle design mode, επιλέγουμε το κείμενο που επιθυμείτε να διαγράψουμε και πατάμε Delete.
Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε από τις δυνατότητες της εφαρμογής είναι πολύ θετικές. Σε τελική ανάλυση πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο λογισμικό που θα μας επιτρέψει να κάνουμε οικονομία στο μελάνι του εκτυπωτή μας επιλέγοντας για εκτύπωση μόνο το περιεχόμενο που μας ενδιαφέρει. Για την έκδοση Chrome πατήστε εδώ  ενώ για την έκδοση Mozila Firefox εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .