Πώς να εγκαταστήσετε το Microsot Store από την αρχή στην περίπτωση που αυτό δεν λειτουργείH Microsoft στη νέα έκδοση των Windows 10 παρ΄ότι έχει βελτιστοποιήσει το Microsoft Store δεν λείπουν τα προβλήματα. Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, όπως σφάλματα, άρνηση εκκίνησης του Microsoft store και άλλα θέματα όπως εμφάνιση μηνυμάτων λαθών κ.λ.π. Αν και και κάποια από αυτά μπορεί να λυθούν με μία απλή επανεκκίνηση του υπολογιστή μας στην περίπτωση που επιμένουν υποδηλώνουν πρόβλημα.  Ωστόσο η Microsoft έχει προβλέψει και έχει αναπτύξει για το σκοπό ένα τρόπο επαναφοράς του Microsoft Store. Όσοι λοιπόν αντιμετωπίζετε προβλήματα τέτοιου είδους που επιμένουν μπορείτε με ένα πολύ απλό τρόπο να κάνετε Reset το Microsoft Store έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά. Ας δούμε όμως τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.
ΒΗΜΑΤΑ

1


Από το πεδίο κέντρου ενεργειών, επιλέξτε όλες οι ρυθμίσεις, και στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε εφαρμογές .


2


Πληκτρολογήστε στο πεδίο αναζήτησης Microsoft Store και κάντε κλικ στην επιλογή για προχωρημένους. 

3


Τέλος, στην επόμενη καρτέλα, βρείτε την επιλογή επαναφορά και πατήστε στο κουμπί επαναφοράς. 
- Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα θα λυθεί, ωστόσο αν επιμένει  ας δούμε τα επόμενα βήματα. που θα πρέπει να κάνουμε, επομένως θα δούμε πώς μπορούμε να διαγράψουμε τελείως το microsoft store αλλά και πώς μπορούμε να το επαναφέρουμε. Υπάρχουν αρκετές λύσεις, ωστόσο κάποιες από αυτές για να λειτουργήσουν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις. Έτσι λοιπόν επικεντρωθήκαμε στις πιο απλές λύσεις που βρήκαμε και  που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον πιο απλό μέχρι και τον πιο προχωρημένο χρήση, στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι το microsoft store καταλαμβάνει πάρα πολύ μικρό χώρο στον δίσκο μας επομένως αν πιστεύει κάποιος ότι θα πρέπει να το αφαιρέσει μόνο και μόνο για αυτό το λόγο είναι λάθος η σκέψη. 

- Αν ωστόσο δεν ενδιαφέρουν κάποιον χρήστη οι metro εφαρμογές ή αν για κάποιο λόγο δεν λειτουργούν σωστά και θα πρέπει το microsoft store να απεγκατασταθεί και να εγκατασταθεί από μηδενική βάση θα το περιγράψουμε παρακάτω. Ο τρόπος απεγκατάστασης αλλά και ο τρόπος εγκατάστασης είναι πολύ απλός και δεν απαιτούν καμία ιδιαίτερη γνώση. Έτσι λοιπόν για να απεγκαταστήσουμε το microsoft store θα χρησιμοποιήσουμε το Windows 10 Default App Remove στην έκδοση 1.2 που μπορείτε να κατεβάσετε το (WXAR_1.2.exe) από εδώ.  Αφού κατεβάστε την εφαρμογή και την τρέξετε, κάντε κλικ στο Windows Store και περιμένετε μέχρι να απεγκατασταθεί. 


- Τώρα, στην περίπτωση που θέλετε να το εγκαταστήσετε ξανά κάντε κλικ στην επιλογή install Mode και μετά στο Windows store. Ενδεχομένως ωστόσο η εγκατάσταση να μην μπορεί να γίνει, για το σκοπό αυτό και προτού προχωρήσετε σε αυτές τις ενέργειες θα πρέπει να πάρετε αντίγραφο ασφαλείας του υπολογιστή σας.

- Στην περίπτωση που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε ξανά το microsoft store οπωσδήποτε στον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να το κάνετε με το παραπάνω πρόγραμμα, κατεβάστε από τη Microsoft και τρέξτε την εφαρμογή reinstall-preinstalledApps (κάντε κλικ εδώ). Αποσυμπιέστε το αρχείο και μετά μετά πατήστε με δεξί κλικ στο εικονίδιο reinstall-preinstalledApps και τέλος κάντε κλικ στην επιλογή Run with PowerShell,
και περιμένετε έως ότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Από εκεί και μετά, κάντε επανεκκίνηση και δοκιμάστε όταν μπείτε στα Windows να τρέξετε εφαρμογές  μέσα από το Microsot Store .  Αν παρ΄όλα αυτά έχετε ακόμη πρόβλημα, τότε το ζήτημα ίσως είναι πιο σοβαρό και θα πρέπει να σκεφτείτε άλλους τρόπος αποκατάστασης όπως αυτόν που περιγράφουμε σε προηγούμενο άρθρο μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .